ECLIPSA DE LUNA IN VARSATOR – 7 AUGUST 2017, ORA 21:10, ORA ROMANIEI –“NU VREAU CAPUL LUI MOTOC dar DA-I PAPUCII”

Nu-i asa, noi nu putem hotari sa fim un talent, nici sa fim un geniu. Nu putem hotari de la inceput sa fim o fiinta buna. Totusi, exista talente, exista genii, exista oameni care sunt buni din nastere. Aici este ceva pe care nu-l poate realiza inteligenta, ceva ce este legat de fiinta launtrica profunda a omului, si din care el aduce cu sine prin nastere o buna parte, cand trece din existenta prepamanteasca in existenta pamanteasca. A intipari Eului si trupului astral ceea ce apoi tasneste, ca sa spunem asa, din sangele nostru, din nervii nostri, ca talent, ca aptitudini, ca vointa orientata spre bine sau spre rau, aceasta este misiunea fiintelor lunare cand omul trece in existenta prepamanteasca prin sfera Lunii. Si aceste fiinte lunare sunt si astazi legate de trecutul nostru in asa fel incat ele sunt cele care, in timpul existentei prepamantesti, ne modeleaza, ca sa spunem asa, in functie de vietile noastre pamantesti anterioare, pentru ca sa putem aparea in existenta pamanteasca drept acest om precis determinat. “ Rudolf Steiner

           Eclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscarea ei in jurul Pamantului intra in umbra acestuia, Pamantul se interpune intre Luna si Soare, astfel, lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna pe Pamant este blocata. Razele Soarelui sunt astfel impiedicate sa ajunga pe Luna, in acest moment Luna se afla in faza ei de Luna Plina adica Soarele se afla in opozitie cu Luna, iar Luna se afle in apropierea unui Nod Lunar. O Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce binecuvanteaza prin daruri sau constringe prin fel de fel de intorsaturi sortite.

                 In ziua de 7 august 2017, ora 21:10, se formeaza o Eclipsa de Luna in Varsator, adica Luna in Varsator gradul 15:25 este in opozitie cu Soarele in Leu gradul 15:25 in apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Sud in Varsator gradul 24:11 in opozitie cu Nodul Nord in Leu gradul 24:11. Este o eclipsa de Luna in Varsator asociata cu Nodul Sud al Lunii in Varsator iar evenimentele sortite, karmice, nu pot fi evitate. Luna se disipa la Nodul Sud Lunar, obisnuinta se stabileste la polul sud prin automatism si repetitie, arata munca care a fost facuta, realizarea binecunoscuta, rutina dusa deja prin timp, greselile comise, echilibrarile karmice. Astfel Nodul Sud Lunar care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care trebuie sa facem anumite compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de razbunari personale, de furii reprimate, de resentimente care blocheaza capacitatea de a privi alte orizonturi si de a trai in seninatate.

                           In toate eclipsele, “actorii astrali principali “ sunt Soarele, Luna, Pamantul si Nodurile Lunare –puncte matematice de soarta aflate la intersectia dintre calea Lunii in jurul pamantului ( viata noastra personala si sufletul nostru) si calea pamantului in jurul Soarelui –cararea vietii. Fara aportul Nodurilor Lunare, conjunctia Soare –Luna ramane o Luna Noua iar opozitia Soare- Luna ramane o Luna Plina. In esenta, o Eclipsa de Luna ( culegem ce am semanat fara nici un control din partea noastra, liberul arbitru este minim) se formeaza in apropierea unui Nod Lunar ( distanta de la gradul Lunii pana la gradul Nodului Lunar trebuie sa fie pana in 19 grade). Deoarece Nodurile Lunare se formeaza ca puncte de intersectie a doua cai, ele reprezinta modul in care viata noastra personala se intersecteaza cu cei din jurul nostru, cu lumea in care traim, cu trecutul si viitorul nostru. De aceea, o Eclipsa are o influenta deosebita asupra relatiilor, loc de munca, sanatate, bani, familie,tara, radacini. Fiecare dintre noi se crede cel mai bun, fara pacate dar nu trebuie sa uitam ca suntem oameni iar sufletul odata imbracat in haina pamantului este supus greselilor. Ceea ce descoperim acuma despre noi insine sau despre ceilalalti poate fi greu de acceptat, chiar socant dar cu siguranta aceasta Eclipsa nu scrie drama lui Motoc, nu striga “Capul lui Motoc vrem“ ( Alexandru Lapusneanu de Costache Negruzzi)  ci ofera ocazii multiple pentru a pune punct unor relatii care ne tin pe loc si sa ne dezvoltam in alte directii, alte grupuri, prieteni, internet, astrologie. Daca suntem dispusi sa acceptam ca nimeni nu este perfect aici pe pamant, daca suntem dispusi sa cautam in oameni mai mai mult calitatile lor decat defectele lor, atunci eclipsa lunara ne trimite o cerere de prietenie (Varsator ).

Cu Soarele in Leu, Marte in Leu si Nodul Nord in Leu, atentia noastra se indreapta catre increderea in noi, creativitate, auto-exprimare, putere, generozitate, individualitate, copii, iubire, curaj, maretie ( de multe ori nefondata), aroganta. Leul este acea energie care ne indeamna sa descoperim acea parte din noi care ne face unici, care ne incoroneaza, devenim regi si regine.

Varsatorul este echipa, grupul, comunitatea din care facem parte iar simbolul lui este o femeie sacagiu care revarsa “curentii rapizi de energie” ai unei vieti noi. Daca Leul se axeaza pe obiectivele personale, Varsatorul are rolul de a corecta grandoarea imperiala a Leului, inventeaza noi forme de comunicare, noi forme de gandire indiferent daca sunt cerute sau nu. In timp ce Leul poate fi complet indiferent la reactiile celorlalti, Varsatorul este hipersensibil la regulile grupului dar adesea nesiguranta, teama, timiditatea il pot bloca. Pentru a se elibera de situatiile absurde ( Uranus), de frustrari si teama( Saturm), Varsatorul trebuie sa isi cunoasca foarte bine propriile intentii iar abia apoi sa intrebe ce gandesc ceilalti.Varsatorul ofera posibilitatea unor aliante cu persoane cu viziuni similare spre un obiectiv comun. Daca Leul spune “ eu sunt puternic, eu sunt regele”, Varsatorul spune “ impreuna suntem puternici, obiectivele comune pot fi eliberatoare, revolutionare”. Tocmai de aici se nasc obstacolele acestui moment astral iar aceasta Eclipsa de Luna in Varsator ne cere sa echilibram obiectivele personale cu nevoile colective, sa vedem cum putem folosi talentele personale in sprijinul celorlalti.

Avem nevoie de idei, ganduri noi, originalitate, neobisnuit, acuitate intelectuala, astrologie, alte discipline oculte ( Varsatorul) pentru a scapa de neajunsurile aduse in lumina( Luna Plina) si care ne blocheaza sa fim noi cei autentici( Leu).

Tu esti ceea ce crezi ca esti ne spune Soarele in Leu in timp ce Eclipsa de Luna in Varsator promite  “ esti mai mult decat ceea ce crezi ca esti” prin schimbarea modelului egoist de gandire si care nu lucreaza benefic pentru viitor( Varsator), demonsteaza ca esti special, ca esti iubire si generezi iubire, ca esti unic, fii curajos ( Soarele, Marte si Nodul Nord in Leu), inceteaza sa te mai pierzi in fel de fel de relatii, grupuri, excentricitati, utopii, prietenii care te tin pe loc, facebook( Nodul Sud in Varsator).

In timpul unei Eclipse, suntem “in intuneric” si confuzia face parte din jocul astral dar noile informatii privind o situatie de viata care ne blocheaza, sunt daruri cosmice pretioase, sunt oportunitati de a privi viata dintr-o perspectiva cu totul noua. “Sunt calm si perfect echiibrat” este mesajul prietenos al acestei eclipse, doar asa ramanem deschisi noilor informatii care vin spre noi. Eclipsele furnizeaza din plin cel mai bun combustibil pentru a face schimbarile necesare vindecarii si evolutiei noastre iar locul din diagrama natala care gazduieste acest moment astral arata domeniul de viata care necesita atentie, curatenie, noi directii.

Ascendentul momentului Eclipsei de Luna in Varsator este in Pesti gradul 2:33, este o energie mutabila, de apa ce va sti sa alterneze veselia si distractia cu momentele de depresie si neplacere. Emotivitatea ne va insoti  in urmatoarea perioada, exact ca cei doi pesti legati impreuna dar care inoata in directii opuse, asa  si noi, ne vom zbate intre doua directii diferite, ceea ce este important, este sa incercam sa tinem “ legati acesti pesti”, doar asa putem profita de aceasta energie extrem de intuitiva, creativa. Pierzand aceasta legatura, vom deveni cel mai adesea ratacitorii fara scop, introvertitii  care se afunda in depresie si fel de fel de dependente. Este important sa invatam sa traim in urmatoarea perioada prin credinta si intuitie, vocea interioara ne va ghida in directia buna daca vom avea incredere in ea. Muzica poate fi o sursa de inspiratie extraordinara, in acelasi timp va oferi si linistea de care avem nevoie. Este posibil sa apara reactii neobisnuite la medicamente, alimente, alcool, picioarele devin mai sensibile. Guvernatorul ascendentului in Pesti este Neptun retrograd( privim in trecut ) in Pesti, accentuand importanta acestei energii. Pe cine vrei sa salvezi ? Vezi oamenii si situatiile asa cum sunt ele cu adevarat? Visezi ceea ce iti trebuie cu adevarat, ai incredere in intuitia ta sau o ignori, muzica sufletului tau este acordata cu muzica divina?

Acuma, Neptun retrograd in casa I poate fi o palma spirituala care ne trezeste si ne spune ca visele noastre trebuiesc curatate de buruieni. Neptun retrograd ne ajuta ( daca ne ascultam intuitia)  sa vedem mai clar in visele, fanteziile noastre, este un moment frumos pentru vindecare, compasiune si accesarea potentialul nostru vizionar. Multi vor simti ca au nevoie de etichete pentru toate hainele care sa le reaminteasca cine sunt, altii vor continua sa-si dezvolte un scop spiritual puternic. Daca in mers direct, sub influenta lui Neptun, putem fi “cu capul in nori”, pierdem drumul spre casa, acuma, Neptun retrograd ne poate arata calea, important este sa avem incredere in imaginatia noastra, in intuitia noastra, in ghizii spirituali care sunt foarte aproape de noi.

           Iar Eclipsa de Luna in Varsator activeaza axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii si poate aduce probleme legate de munca, de serviciu, rutine, trecut dar si de sanatate. Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem, chiar daca nu vrem acest lucru. Cand intram in casa XII, deschidem ( daca putem)  o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome care ne bantuie, ne chinuiesc pentru mult timp. Decaderea dar si faima isi au radacinile in casa XII deoarece aici pacatul devine o nota de plata iar serviciul in favoarea celorlalti ne inalta sufletul. Aici valoarea noastra vorbeste timpului iar timpul devine trecut, prezent si viitor. Casa XII vorbeste despre aspectele nevazute, necunoscute din viata noastra, din sufletul nostru, planuri facute in spatele usilor inchise, aici exista secrete, manipulari din umbra iar Eclipsa de Luna in Varsator aduce in lumina tot ce este ascuns, vinovatii, neadevaruri in relatii, prietenii, politica, facebook. Multi spun “ nu ma vede nimeni”, ce daca fac asta, ce daca scriu asta, ce daca imi atribui calitati pe care nu le am( Leul) dar Eclipsa de Luna in Varsator si in casa XII este ca un radar care depisteaza vinovatii, da jos masca fiecaruia. Casa XII este o casa naturala a pestilor ce guverneaza picioarele, pantofii, papucii iar Eclipsa de Luna in Varsator si in casa XII anunta “e vremea sa-i dai papucii “ celui vinovat, celui care te-a mintit, inselat, pacalit, tradat, este cea mai buna cale. In acelasi timp, casa XII este asociata cu sufletul, spiritul, esenta noastra divina, este acea parte vie din noi in timpul unei operatii chirurgicale cand suntem anesteziati iar Eclipsa de Luna poate sa ne puna o pereche de papuci magici care sa ne conduca la adevaruri spirituale, universuri paralele, realitati alternative, calatorii astrale, rugaciuni si mantre benefice, ghizi spirituali, astrologie.

Cu Eclipsa de Luna in Varsator in casa XII, lampa lui Aladin devine si mai neobisnuita prin magia, ideile noi, ascunse in ea. Cu totii putem primi aceasta lampa magica, ne putem bucura de activitati neobisnuite, de astrologie sau alte studii oculte care pot descifra anumite blocaje ale sufletului in relatii, in fel de fel de prietenii, in ceea ce propaga internetul. Niciodata nu stii ce poti invata, asa ca, lasati neobisnuitul, astrologia sa va ghideze.

“Castigam sau pierdem intr-un mod inedit, socant ” este limbajul dublu al Eclipsei de Luna in Varsator in casa XII dar “cel mai mare pacat” ar fi sa ramanem blocati pe ceea ce nu functioneaza in viata noastra. Acuma, putem avea o sansa inedita pentru a vedea ceea ce ne blocheaza evolutia de ani de zile. Adevarul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei Eclipse, secretele sunt devaluate.

Cine ne sustine acuma, cine este mediatorul acestei lupte astrale?

Un aspect de opozitie aduce “ realitatea, problema, obstaculul” chiar in fata noastra dar fara un “ asistent astral” putem gandi intr-un fel si putem actiona in alt fel.

Acuma, Jupiter in Balanta( crestere prin relatii, nu mai incerca sa-i schimbi pe ceilalti ci ai grija sa te schimbi pe tine, diplomatie, corectitudine, justitie corecta, respectarea legilor)  are rolul de mediator (face un aspect de trigon cu Luna in Varsator si un aspect de sextil cu Soarele in Leu si Marte in Leu), este un ajutor important ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa , este un ajutor imens in echilibrarea lucrurilor.

Eclipsa de Luna in Varsator in trigon cu Jupiter in Balanta amplifica realizarile in familie, in cariera, ambitii profesionale, dorinta de a proteja si de a fi utili persoanelor iubite. Un aspect de trigon (120 grade) arata o impletire armonioasa a celor doua energii, cand viata aduce provocari (Eclipsa de Luna in Varsator),  acest aspect favorabil reduce povara iar cand lucrurile merg bine, acest aspect pastreaza lucrurile asa cum sunt. Din punct de vedere fizic, acest aspect ofera oportunitati pentru imbunatatirea starii de sanatate. Optimismul, speranta, oportunitatile acestui moment ne pot apropia de idealurile noastre sau ne pot ajuta sa eliminam persoanele, partenerii, prietenii, dusmanii care ne fac rau( Jupiter in Balanta si in casa VII). Cu acest aspect exista o preocupare pentru etica si moralitate iar dorinta de a-i ajuta pe ceilalti mai putin norocosi devine puternica. Este un aspect ce ajuta la clarificarea neintelegerilor, aduce beneficii prin femei, negocieri si contracte cu strainii,calatorii, industrie alimentare, sanatate, agricultura. Soarele de mana cu Marte in Leu si in aspect de sextil benefic cu Jupiter in Balanta sporesc increderea, curajul, nerabdarea, spiritul competitiv si energia creativa. Intr-un fel, acest aspect este asociat cu protectia divina in situatiile dificile, in activitatile de grup, la locul de munca, in examinarea scopurilor si idealurilor noastre, straini, strainatate, studii inalte, calatorii, cariera.

Cuvantul cheie al unei eclipse de Luna  este “criza “,  vorbim de o energie ce poate accentua un domeniu din viata noastra iar daca aceasta eclipsa face un aspect cu o planeta in harta natala atunci se poate vorbi de un punct de tranzitie in viata, o trecere de la o faza de viata la alta, nimic dupa eclipsa nu mai poate fi la fel ca inainte. O eclipsa deschide o usa a destinului iar evenimentele (oamenii) aduse de eclipsa sunt karmice, predestinate  aratand ca schimbarera este necesara.

Aceasta Eclipsa de Luna in Varsator are o influenta deosebita asupra semnelor fixe Leu, Varsator, Taur, Scorpion, in special cei nascuti in intervalele 5-14 august, februarie, mai, noiembrie.

Aceasta energie karmica poare rasplati in diferite moduri, chiar si un adevar dureros poate sta la baza unei schimbari importante in evolutia sufletului nostru. Uneori, schimbarea brusca provocata de o Eclipsa ne elibereaza de modele invechite, comportamente si relatii intretinute de lene, de frica, un loc de munca inadecvat menirii noastre. Eclipsele sunt imprevizibile, au ceva uranian in ele, nu te intreaba daca vrei schimbarea ci esti fortat sa o faci, cu cat ne opunem schimbarii cu atat viata noastra devine mai grea. Este o lupta intre obisnuinta si ceva nou care sperie adesea dar care are un potential imens. Fiti sinceri cu voi, cu ceea ce vrea sufletul vostru iar Varsatorul va revarsa “curentii rapizi de energie” ai unei directii noi.

Adriana Tudosa

You may also like

14 Comments

  1. SUNT SCORPION CU ASCENDENT IN LEU – a doua decada din noiembrie – poti risca un pronostic/previziune ?

  2. De fiecare data cand citesc cele scrise de tine,simt cum am mai invatat ceva.Sunt minunate analizele tale astrale.Multumesc mult pt efortul pe care il faci.Numai bine

  3. multumesc Adriana,m-ai linistit caci fiul meu, 16/05/ cu AS. în Varsator va pleca în Germania sa munceasca. Deci este exact pe Karma lui. Sper sa fie într-un ceas bun iar tie numai lucruri minunate îti doresc.

  4. Multumesc draga Carmensi asa cum spune dragul nostru Aivanhov sa ne rugam luminii sa ne hraneasca sufletul si mintea:” O tu Lumina care esti cea mai evoluata, patrunde in mine, hraneste-mi inima si mintea”.
    Adriana astro

  5. Multumesc pentru ca existi,pentru ca imparti cu noi din tainele universului,ghidindu-ne in evolutia noastra.o imbratisare calda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.