LUNA PLINA IN SAGETATOR -28 MAI 2010 ORA 2:07 –NE ROSTOGOLIM ………………

astro_2gw_298_luna_plina_in_sagetator.58737.27085

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru,  Luna se afla in Sagetator gradul 6:33  iar Soarele se afla in  Gemeni gradul 6:33. Este o Luna stralucitoare , puternica , magica, toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului , este momentul sa culegem roadele.
In timpul fazei de Luna Plina  se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense accumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii , este un fruct ce il putem  culege sau este un fruct deja intrat in stare de putrefactie,  importanta in acest moment este lumina Lunii ce lumineaza atat realizarile cat si esecurile.
La nivel energetic, aceasta faza a lunii actioneaza ca o oglinda, forta selenara foarte puternica atrage totul si reflecta intreaga energie asupra noastra. Luna Plina intensifica orice activitate, de aceea , oamenii bolnavi se simt cel mai rau in aceasta perioada. Toate gandurile care s-au acumulat pana acum ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si redefinirii  legaturilor. Este bine sa stim ca Luna Plina atrage viata , chiar si scoarta terestra se apropie de Luna cu cativa centimetri in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Pesti gradul 8:10, este un ascendent de apa,  mutabil in acord deplin cu  cu zicala “ PIATRA CARE SE ROSTOGOLESTE NU MUCEGAIESTE “ .Semnul Pestilor pe ascendent este o energie ce accentueaza emotiile ,sentimentele ,  creste sentimentul” victimizarii”, devenim mai putin practici si logici invitand in viata noastra intuitia , experientele neobisnuite,visele  , imaginile ce transmit mai mult decat cuvintele . Perspectivele de viata devin mai putin reale , compasiunea, sensibilitatea,  sacrificiul fac casa buna cu aceasta energie. Ganditi-va la nisipul de pe malul marii,acuma se “ saruta cu Soarele “ ca peste numai cateva momente sa fie complet sub apa, cam asa este si cu energia mutabila a pestilor. Luarea unor decizii ,  planificarea ,organizarea nu sunt punctele forte ale noastre in aceasta perioada , putem fugi de confruntari dar in acelasi timp putem sa ne folosim puterea de manipulare pentru a obtine ceea ce dorim. Devenim sensibili la criticile dure , in acelasi timp imprevizibilul si schimbarea este de mana cu noi. Guvernatorul ascendentului este Neptun in Varsator plasat in casa XII, asta inseamna ca putem deveni solidari cu cei care sufera cumplit si pe care societatea isi permite “sa-i paraseasca “ . In aceasta casa ,  Neptun este puternic , este in casa lui naturala ,in acelasi timp,  energia martiana provoaca aceasta energie neptuniana  aratand ca a venit timpul  dizolvarii fantomelor trecutului  , pot aparea ostilitati din partea unui grup,a mediului,frauda si  tradarea au consecinte neplacute , pot aparea probleme cu justitia ,pierderea popularitatii. Lupta dintre Marte –dorinta, actiunea si Neptun –iluzia, fantasmele  poate deveni coplesitoare, pot aparea piste false intr-o lupta indoielnica ,imprejurarile sunt prea putin favorabile actiunii . Evenimentele devin nelinistitoare ,  viata devine “ profesorul dur” care te pune la grele incercari ,se pot incurca actiunile , apare teama in fata lipsei de perspectiva. Aceasta opozitie dintre Neptun si Marte activeaza axa VI –XII, o axa a muncii,responsabilitatii ,  sanatatii si limitarilor, asta inseamna  ca ne vom  confrunta cu experiente de suferinta datorita unor alegeri gresite din trecut . Acuma , ni se cere sa intelegem lucrurile importante si sa actionam in conformitate cu acestea chiar daca ele implica ulterioare sacrificii sau renuntari.
Ascendentul  in Pesti este destul de provocat atat de energia lunara in Sagetator gradul 6:33 cat si de energia solara in Gemeni  gradul 6:33 , asta inseamna ca ne vom exprima intr-un mod mai stresat, tensionat ,inhibat fie extrem de ambitios .
Soarele in Gemeni induce o energie schimbatoare , ne indeamna spre cunoastere , miscare, dintr-o data vrem sa traim nu numai doua , ci cat mai multe vieti in acelasi timp . Dualitatea acestei energii solare isi va pune amprenta asupra noastra in urmatoarea perioada , totul are la baza curiozitatea , dorinta de a descoperi lucruri noi , trecerea rapida la altceva. In sens pozitiv, vivacitatea acestei energii solare isi va pune amprenta asupra inventivitatii , ideilor noi , dorintei de a incerca totul, favorizeaza adaptabilitatea , flexibilitatea , sa nu uitam ca energia Gemenilor este o energie mutabila asociata cu tranzitia , cu trecerea de la un anotimp la altul. cu trecerea de la o stare la alta. Soarele in Gemeni induce o energie ce ne provoaca mintea, ne stimuleaza mintea , ne pune mintea la munca .

Luna in Sagetator , intr-un semn mutabil de foc, aduce optimism, voiosie, vise si viziuni profetice, putere de lupta dar si destula furie. Este o constientizare a limitarilor de tot felul, dar dezvaluie atat de bine si prapastia care separa intentia de implinire, chiar si in aceste conditii, vom continua plini de avant sa refuzam realitatea , imaginatia ajutandu-ne sa credem ca suntem deasupra problemelor si ca le stapanim. Este o energie ce ne face destul de vioi, energici, vom sti sa folosim cuvintele mieroase care sa protejeze o relatie, o discutie., o  nevoie de libertate  ce se imbina cu o dorinta puternica de a calatori, In Sagetator, Luna ne  da dorinte pentru lucruri indepartate, neexploatate, vom dori sa calatorim, sa stam in aer liber, putem avea vise profetice si ne putem apropia atat de usor de cunoasterea cosmica.
Luna in Sagetator aduce liniste sufleteasca prin adevar, prin idealuri inalte, prin largirea cunostintelor asupra lucrurilor .
Opozitia dintre Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni activeaza axa III-IX,  o axa a gandirii ,calatoriilor apropiate dar si indepartate ( atat la propriu cat si la figurat), asta inseamna ca pot aparea destule probleme in tot ceea ce tine de comunicare,poate aparea confuzia in gandire ,in tot fel de idei , in domeniul religios . Activarea acestei axe, arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru prin asocierea logicii cu intelepciunea .  . Prezenta Lunii pline in Sagetator in casa IX indica o anumita superficialitate si  superstitie in gandire, perturbari in calatorii,relatii proaste cu strainatatea , tensiune nervoasa ,  tendinta spre conflict verbal dar si dezordine publica .
Luna Plina in Sagetator adica Luna in Sagetator in opozitie cu Soarele in Gemeni formeaza cu ascendentul in Pesti un careu in T mutabil ,vorbim de o energie ce poate genera crize si sentimente vulnerabile nascute dintr-o lipsa a discernamantului si renuntarea in trecut la ceva semnificativ  , este acumultat destrul stres mental si emotional care in cele din urma cer luarea unei hotarari pentru a pune capat acestui stres. Este un aspect ce va sti sa loveasca in cei care au abuzat de minciuni, de increderea in oameni prin manipularea lor, de folosirea intr-un mod egocentric a cunostintelor , de o comunicare deficitara . Acest rezervor de energii provocatoare poate lucra in defavoarea  noastra prin erori de tot felul, esecuri la examene, probleme in comunicare , probleme in orice fel de inceput , accidente in calatorii , inselari si tradari . Echilibrul  ecestor energii tensionate generate de acest careu in T il gasim in domeniul casei VII ,   o casa ce ne vorbeste despre “ CELALALT”, despre parteneriate , asocieri . Dar in aceasta casa VII il gasim pe Saturn retrograd care se pregateste pentru revenirea  in miscare directa ( 30 mai ).Saturn retrograd  in casa parteneriatelor ne vorveste depre  restrictii, inhibitii de tot felul , este o perioada in care asocierile care nu raspund bine la testul lui Saturn se vor rupe , este o perioada de stres puternic, piedici de tot felul, nimic nu se poate rezova usor , totul are nevoie de timp , intelegere unde s-a gresit, cine a gresit , si cum se poate rezolva greseala . Saturn in casa VII reprezinta adesea   o perioada de decizii importante in parteneriate ,  se poate rupe un angajament  dar in acelasi timp Saturn ofera si o redifinire a ceea ce se asteapta de la un partener , este o perioada de maturizare a parteneriatelor .
Saturn in casa VII in  Fecioara este in opozitie cu Uranus in pesti in casa I , ACEASTA OPOZITIE O  SIMTIM DIN PLIN DIN NOIEMBRIE 2008, este o opozitie ce activeaza axa eu-tu , energia imensa a acestui aspect provocator induce tensiuni, fortari, conflicte , este o lupta intre vechi si nou in care trebuie sa intelegem ca “ noul” se poate naste pe un vechi “ stabilizat “ iar pe aceste baze stabilizate putem avea acces la reinoire, evolutie , trebuie sa intelegem ca pe fundamente solide cele mai riscante ( Uranus ) edificii devin posibile . Opozitia este un aspect de tensiune , este o incercare intre noi si partener , asociat , aceste tensiuni pot crea adevarate fisuri neplacute intre obisnuintele trecutului –siguranta si aspiratia de a merge inainte , este un aspect ce induce teama , acolo unde apare Saturn intr-un aspect provocator apare si teama, frica , nesiguranta .
Luna Plina in Sagetator este  sustinuta  doar  de Venus ( relatii, valori)  printr-un aspect de  inconjunctie ce arata ca avem nevoie de ajustari in viata noastra  daca vrem sa avem acces la visele noastre, este un aspect ce ofera oportunitati care pot fi realizate pozitiv doar dupa ce controlam energiile conflictuale , este un efort indreptat in directia gandirii creative , stapanirea si purificarea emotiilor.
Venus in Rac este intr-un frumos sextil cu Mercur in Taur , este un aspect favorabil ce ofera sensibilitate , inteligenta estetica si artistica. Cu Mercur in Taur bine aspectat in casa II (o casa ce ne vorbeste de valori) putem manifesta adaptare si fler in alegerea cailor si mijloacelor financiare, mintea noastra este indreptata spre tot ceea ce tine de valorificarea talentelor personale  pentru asigurarea sigurantei materiale . Mercur in Taur in trigon cu Nodul Nord in Capricorn pune un accent deosebit pe negocieri si discutii importante . Daca tinem seama de faptul ca Nodul Nord –destinul in casa XI ne cere sa ne trezim la realitate ,sa ne dezvoltam obiectivitatea , sa nu mai percem viata prin fel de fel de vise ce conduc mai mult la deziluzii,atunci,Mercur este un ajutor de nadejde in aceasta directie,este o  minte practica pusa in slujba aspiratiilor personale dar si nevoilor comunitatii .
Venus in Rac in conjunctie cu Nodul Sud in Rac in casa V ( casa creativitatii personale,a iubirilor ,copiilor) si in opozitie cu Nodul Nord in Capricorn ,  poate arata ca a venit timpul sa iesim dintr-o relatie frustranta ,sa lasam in urma lucrurile , oamenii de care nu mai avem nevoie pentru viitorul nostru,  de fapt  orice fel de relatie frustranta  se poate termina , suntem ajutati sa iesim din relatiile care nu ne mai sunt utile , pur si simplu vom fi capabili sa spunem “ adio  “ cuiva care a insemnat foarte mult in viata noastra , putem deasemenea sa dam viata unor sentimente blocate pentru cineva cu care nu aveam curajul sa intram intr-o relatie , ceva parca tinea pe loc inceperea acestei relatii de iubire , asadar , putem vorbi de ajutor in aceasta perioada, de noi depinde daca il acceptam sau continuam sa traim in frustrare , in relatii care nu ne ajuta .
Idealul Lunii in Sagetator este de a comunica cu intelegere, compasiune si bucurie, orice cuvant rostit are un sens, are o vibratie , noi suntem responsabili daca dam cuvantului intelepciune sau il transformam in “sageata de foc”. Adevarul , sensul adevarului traieste peste tot in jurul nostru, Luna Plina in Sagetator ne indeamna la deschiderea spiritului, la acceptarea partii animalice din noi , din societate  ca o sursa ce poate aduce armonie, pace, generozitate,acces la energiile spirituale, de vindecare.
Important este sa ne folosim de calitatile Sagetatorului, adica sa invitam optimismul , entuziasmul sa ne fie tovarasi in aceasta zi deosebit de turbulenta si sa ne bazam pe credinta , ca totul se intampla cu un motiv indiferent cat de dureros sau de greu poate fi.
Luna Plina in Sagetator  lumineaza adevarul in toate domeniile vietii noastre , poate fi un adevar crud sau poate fi un adevar ce inalta viata pe o alta treapta.
In Sagetator,energia lunara pune in evidenta  povestile comunitatii, legile,codurile si principiile vietii , aceasta energie “ cere “ca sistemul legal sa fie o aplicare inteleapta a legilor cosmice.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.