LUNA PLINA IN SAGETATOR -2 IUNIE 2015, ORA 19:18 ,ORA ROMANIEI – “FLOAREA SOARELUI “

astro_2gw_463_luna_plina_in_sagetator_2015.54001.16104

“Port inima ta cu mine
O port in inima mea
niciodata nu sunt fara ea
oriunde merg eu,vii si tu draga
Iar tot ce e facut doar de mine
E facut si de tine draga mea.
Nu ma tem de soarta
Caci tu esti soarta mea, draga
Nu vreau nici o lume
Frumoaso, tu esti lumea mea,adevarul meu.
Si Tu esti tot ceea ce Luna a insemnat vreodata
si tot ceea ce Soarele va canta esti Tu.
Iata radacina tuturor radacinilor
si esenta esentelor
si cerul cerurilor
un copac numit Viata.
Care creste mai sus decat
poate spera un suflet
Sau cat poate ascunde o minciuna
E minunea care face ca stelele
sa straluceasca.
Port inima ta cu mine,
O port in inima mea.”E.E.Cummings
 

Momentul de Luna Plina in Sagetator pune in miscare energii imense declansate de opozitia dintre Luna in Sagetator gradul 11:49 si Soarele in Gemeni gradul 11: 49. Luna Plina este o faza lunara importanta, acuma entitatile solare ( Soarele este o fiinta vie ) sunt intr-un dialog astral cu entitatile lunare care traduc mesajele astrale pentru noi, pamantenii. Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna este cea care  ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri. O Luna Plina pe axa Sagetator –Gemeni, este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii. Sagetatorul si Gemenii sunt doua semne care vorbesc despre natura mentala a oamenilor, mintea mare trebuie sa lucreze cu mintea mica, altfel apar dezechilibre. Aici, ideile nobile ( Sagetator) sunt frumoase dar ele trebuie sa devina parte din realitatea zilnica( Gemeni). Ambele semne se pot risipi  in mai multe directii iar aceasta Luna Plina poate evidentia acest lucru. Cand aceste doua semne nu coopereaza bine, vom asista la o multime de vorbe frumoase dar care nu construiesc nimic, aici ne intalnim cu versurile lui  Eminescu :
” E usor a scrie versuri
Cand nimic nu ai a spune,
Insirand cuvinte goale
Ce din coada o sa sune.”
Atunci cand aceste doua semne resusesc sa se echilibreze, cuvintele devin “ file de poveste”. Aerul Gemenilor intretine focul Sagetatorului dar cum focul trebuie tot timpul pazit pentru a nu produce pagube mari, acest aspect de opozitie are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri.  Acuma “  adevarul  “ poate arde cumplit sau poate armoniza, vindeca. Luna in Sagetator amplifica dorinta de dreptate, adevar, legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere.

Luna plina in Sagetator activeaza axa  I-VII,axa eu- tu, indica o perioada de sentimente tulburi, de disipare, de confuzie, rupturi in afacerile, relatiile, casniciile incorecte, in relatiile jenante, demascarea  unor afaceri aflate in declin dar care se credeau protejate. Plasarea Lunii Pline in Sagetator in casa I arata destul de clar ca presiunea este exercitata nu numai asupra proiectelor critice, are o legatura nu atat de mult cu ceea ce am facut, ci mai degraba, cu ceea ce simtim noi , cum ne-am implicat in proiectele noastre relationale. Acuma, sacul este plin cu realizari sau esecuri in tot ce tine de parteneriate, casnicii, uniuni, aliante, negocieri, acorduri semnate.
Aici, relatia eu-tu devine un intreg iar aceasta Luna Plina va pune in lumina si va rupe relatiile care nu reusesc sa completeze in bine viata noastra. Suna ciudat, dar aceasta lumina cosmica va evidentia mai clar dusmanii deschisi, dusmani creati prin casnicii, prin relatii la locul de munca, prin politica, prin aliante. Un acord semnat este o tema a acestei lunatii ce va face din adevar o  arma puternica impotriva minciunii in orice fel de relatie. Acest moment de Luna Plina cu Soarele in conjunctie cu Mercur retrograd poate face lumina in tot ceea ce nu am dezvoltat corespunzator, in tot ceea ce ne-a condus la o  anumita confuzie in planul gandirii, al ideilor, al idealurilor in domeniul relatiilor, casnicie, partener de viata. Acuma, putem sa ne dam seama daca ideile noastre, cunostintele noastre pot fi puse in practica pentru binele evolutiei noastre, acest lucru il putem face prin utilizarea intr-un mod egal a mentalului si intuitiei, logicii si intelepciunii.

Aspectul de Luna Plina, adica opozitia dintre Luna in Sagetator  si Soarele in Gemeni gradul 11:49 formeaza cu Neptun in Pesti gradul 9:47 un careu in T mutabil, un aspect ce mareste instabilitatea, tensiunea, se cauta o schimbare, apare dorinta de noi conditii de existenta.
Aspectul de careu indica tensiuni interioare, frustrari iar Neptun, cel care te poate face sa crezi orice, in legatura cu Luna in Sagetator, amplifica obsesiile, iluziile, insatisfactiile, tensiunile emotionale, complicatiile in relatiile sociale, mai ales cele afective. Este un aspect ce amplifica vulnerabilitatea, emotiile, incertitudinile, putem simti o profunda senzatie de plutire, reperele dispar conducand la ezitari, erori, terori nejustificate, cosmaruri nocturne . Aceasta vulnerabilitate poate fi comparata “ cu un doctor astral “ ce iti pune degetul pe rana, pe punctele slabe, ajutandu-ne astfel sa le vedem, sa le cunoastem mai bine, sa ne acceptam propriile slabiciuni. Soarele in Gemeni in aspect provocator cu Neptun in Pesti mareste dificultatile in comunicare , navigam in plina ceata, de acea ar trebui sa fim atenti, sa ascultam de glasul intuitiei, stie cel mai bine sa ne scoata in lumina. Afectate de acest aspect sunt femeile ce pot face grave erori legate de partenerul lor, pe care il pot idealiza .

Luna Plina in Sagetator este sustinuta de Uranus in Berbec dar si de Jupiter in Leu. Atat  Luna cat si Uranus au de a face cu schimbarea dar  fiecare priveste aceasta notiune intr-un mod total diferit. Luna semnifica schimbarea la nivelul existential lumesc in timp ce Uranus este simbolul schimbarilor monumentale in lumea ideilor. Luna influenteaza ritmul natural al vietii, un ritm previzibil in timp ce Uranus implica o ruptura cu trecutul si o schimbare brusca, socanta. Pot aparea multe surprize in aceasta perioada, in special in relatiile de iubire. Cu Uranus in casa V, iubirea vrea ceva deosebit, neobisnuit, neconventional, aici, inelul este un inel al libertatii.
Jupiter in Leu in trigon cu Luna Plina in Sagetator  este un aspect al generozitatii, al circumstantelor favorabile  in relatia cu strainatatea, studii superioare, ajutor divin, familie, bani. Acum, ajutorul, sfatul bun dat celor care au nevoie se intoarce alt fel la noi.

In legatura cu Luna Plina in Sagetator se afla asteroidul 73 Klytia. In mitologie, Klytia a fost o nimfa si fiica lui Oceanus si a lui Tethys. Ea s-a indragostit nebuneste de Apollo care inital i-a raspuns la sentimentele ei nebunesti dar apoi Apollo s-a indragostit de sora ei, Leucothea. Zdrobita de gelozie, Klytie a mers la tatal ei si i-a povestit de ciudata poveste. Furios, tatal ei a dat ordine ca Leucothea sa fie ingropata de vie. Apollo, coplesit de durere, dezgustat de gelozia si actiunile dramatice ale lui Klythe, nu s-a mai  intors niciodata la ea. Astfel, Klytie s-a asezat pe o stanca sub soarele arzator si timp de 9 zile a refuzat sa manance, sa vorbeasca, uitandu-se doar dupa Apollo care o ignora. Ea a fost transformata in final in floarea soarelui  sugerand  lumina soarelui care poate transforma totul. Ea intotdeauna se intoarce sa se confrunte cu Soarele stralucitor, fiind un simbol al devotamentului, credintei, dragostei. In astrologie, Klytie indica gelozie imensa, tactici de razbunare  atunci cand obiectivele nu sunt atinse dar si devotament in iubire. Aceste obiective pot fi presarate cu romantism, sentimente imense dintr-o parte, pasiune profunda . Ceea ce trebuie subliniat in aceasta poveste a lui Klytie este modul de alegere a partenerului. Apollo este renumit pentru multele lui povesti de dragoste, instabilitatea lui, stitul de viata neconventional. In consecinta, aceasta energie poate arata in harta natala, in tranzite, sinastrii, o atractie totala, incontrolabila, pasionala, profunda, de un partener instabil dar de scurta durata. Aceasta Luna Plina in conjunctie cu asteroidul  73 Klytie aduce o pierdere a controlului in  relatii imbinata cu dezamagiri cumplite. Acestea nasc sentimente de gelozie si dorinta de razbunare. Deciziile neplacute pot conduce la furie, razbunare, disperare, dezamagire. Totusi, este bine sa nu actionam sub influenta acestor dorinte negative, sa invatam sa respectam alegerile celorlalti. Aceasta Luna Plina  combinata cu Klytie ramane un simbol al transformarii printr-o pasiune care arde profund , printr-o respingere, o dragoste neimpartasita, instrainare de altii.
Dorinta de rabunare poate fi de nestavilit dar respectul fata de alegerea celuilalt nu face decat sa aduca recompense imense.
Totusi, Klytia a a fost transformata in final in floarea soarelui iar acest lucru nu poate fi ignorat. Floarea Soarelui este un simbol al credintei , asa cum floarea soarelui cauta razele soarelui  si noi trebuie sa renuntam la lucrurile rele, triste si sa cautam binele, frumosul, lumina, credinta, pe Dumnezeu. Floarea soarelui este un simbol al iubirii lui Dumnezeu, in aceste momente, credinta ne ghideaza sufletul, ne indrepta catre lumina, departe de intuneric.
Luna Plina in Sagetator in fuziune cu asteroidul Klytie ne arata destul de sugestiv ca o durere in suflet, pierderea unei iubiri, a unui partener, sunt praguri care ne trezesc si ne fac sa ne ridicam privirea catre Cer, devenim in aceste zile “ o floarea soarelui “ care isi cauta iubirea, credinta, dragostea adevarata . Important este sa ne folosim de calitatile Sagetatorului, adica sa invitam optimismul, entuziasmul sa ne fie tovarasi in aceasta zi deosebit de turbulenta si sa ne bazam pe credinta, ca totul se intampla cu un motiv indiferent cat de dureros sau de greu poate fi.
Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii noastre, aceasta Luna Plina de mana cu asteroidul Klytia ne ajuta sa gasim anumite raspunsuri prin studii, ghizi, legi si adevaruri spirituale.
Floarea soarelui ramane un simbol al credintei care ne ghideaza sufletul catre  initierea spirituala, catre unirea cu Sursa-Dumnezeu, ajungand sa spunem:
“Port inima ta cu mine
O port in inima mea…..”.

Adriana Tudosa

You may also like

8 Comments

 1. Eu nu pot nici cu inima mea in mine ,dar cum sa cred ca inima lu’altul sa incape ! Indicat este sa ne uitam la altii ca astrele ne dau semne .Multumesc .Stiu din experienta ca gemeni/sagetatorii ,sunt de neatins .Cosmici !

 2. F.interesant!Totusi sunt curioasa cum ma afecteaza pe mine care am luna in sagetator si nodul nord in sagetator!De ce anume trebuie sa ma feresc sau in ce sens ma va ajuta aceasta configuratie astrala.Multumesc frumos!

 3. Liliana
  Floarea soarelui ramane un simbol al credintei care ne ghideaza sufletul catre initierea spirituala, catre unirea cu Sursa-Dumnezeu, ajungand sa spunem:
  “Port inima ta cu mine
  O port in inima mea…..”.
  Cand il purtam pe Dumnezeu in inima noastra, ne apropiem incet, incet de sursa noastra divina.
  Adriana astro

 4. Multumesc Adriana. Esti minunata. Sursa Dumnezeu sa te lumineze in fiecare clipa. Multumesc Divinitati ca existi!
  7

 5. EXISTA VREUN PROGRAM CARE CONTINE TOTI ASTERPOIZII SI FAZELE LUNII PRIN CELE 28 DE DOMICILII ?

 6. Foarte interesanta interpretarea, sunt mereu inspirata de ceea ce scrieti! Asteroizii incep sa apara tot mai des in astrologia de azi, ma bucur sa vad nuantele care ni le aduc.. 🙂
  Multumesc din suflet!

 7. foarte interesant numai ca eu sunt pesti in schimb versurile de E.E.Cummings sunt cele mai frumoase in special dc vrei sa incalzesti inima cuiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.