LUNA NOUA IN BERBEC SI ZODIILE -10 APRILIE 2013

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este cel mai bun moment pentru a reflecta la ceea ce vreti sa schimbati sau la ceea ce vreti sa aduceti nou in viata voastra.  Berbecul este o energie de foc cardinala ce  actioneaza “acuma si aici “ , este o energie lipsita de rabdare dar plina de viata , dinamizeaza totul , este certareata , auto-centrata , activa, curajoasa ,ambitioasa , intreprinzatoare. Aceasta energie ne pune sa ne intrebam” cine suntem noi?”, sa ne testam limitele , sa incalcam regulile . Berbecul spune destul de raspicat “ priviti-ma , eu sunt acesta “ iar aceasta Luna Noua de mana cu Marte , Venus si Eris  poate spune “ priviti-ma , eu sunt acesta care prin actiunile mele ( marte ) pot crea destula discordie, cearta ( eris ) in orice fel de relatii ( Venus ).

 

Simbolul Sabian pentru gradul 21 Berbec  ,  gradul Lunii Noi este :” Un pugilist infierbantat de putere , intra in ring “.

O definitie a boxului este “ arta de a lovi un adversar fara ca tu sa primesti loviturile acestuia “ , este un sport ce cere rapiditate in miscari , capacitate de aparare , curaj , inteligenta tactica , respecul regulilor Aceasta Luna Noua in Berbec ne spune destul de clar ca nu trebuie sa incepem nimic  daca nu cunoastem si respectam  foarte bine regulile cerute , daca nu stim sa ne aparam de posibilii adversari.
Spun asta deoarece Eris poate transforma acest moment in “ care pe care “ , cine este cel mai puternic . Ringul , locul desfasurarii acestui moment astral ofera posibilitati limitate .Aceasta Luna  Noua prin energizarea acestui grad 21 Berbec ne vorbeste despre lupta primordiala pentru supravietuire , cel puternic hotaraste iar asta poate aduce putere sociala , faima , invidie .  Intr-un alt sens, cei doi luptatori Soarele –Yang si Luna –Yin arata ca victoria este intotdeauna temporara intr-o lume dualista .

Simbolul Sabian pentru gradul 23  Berbec  ,  gradul lui Eris si Marte in Berbec  :” O femeie intr-o rochie de vara cara o greutate pretioasa , ascunsa “ .

Este un simbol in acord deplin cu mesajul lui Eris in acest moment de Luna Noua . Ganditi-va ca ea a scris pe mar “ pentru cea mai frumoasa “ , aparent este un mesaj poetic dar care creaza scandal , razboi. Rochia de vara ar sugera energie , atitudine fericita chiar in mijlocul furtunii si asta  pentru a ascunde teama , neincrederea , tradarea . Alegerile aduse de acest moment astral se pot dovedi ireale datorita unor parti ascunse care pot schimba intreg scenariul in urmatoarele luni ( pana la Luna Plina in Berbec din 18 octombrie 2013, care este de fapt o Eclipsa de Luna ) . Puterea castigate in aceste zile poate avea ceva imoral, ceva ascuns dar in timp va iesi in lumina acest lucru .Poate cu zambetul pe buze suntem fortati sa facem ceva care ascunde un pericol , deci mare atentie in aceste zile .

Influenta majora a  acestei lunatii in Berbec va fi asupra semnelor cardinale Berbec , Balanta , Rac , Capricorn  celor nascuti in jurul datei de 10 dar si asupra celor care au planete pe gradul 21 Berbec in harta lor natala .
Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Luna Noua  este mai précis   pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Luna noua in Berbec in semnul vostru  , in casa I,  favorizeaza realizarile personale si individuale, este o perioada benefica initierii de actiuni noi , demarare de proiecte noi ce vor aduce rezultate maxime. Atentie la ceea ce va doriti dar si la manifestarea imensei energii creatoare . Este o perioada buna, aducatoare de prietenii utile si durabile , relatii noi aducatoare de beneficii. Pentru cei nascuti in in jurul datei de 10 aprilie  , conjunctia dintre Luna Noua si Soarele natal  poate amplifica neintelegerile, nefericirea conjugala, despartirile, probleme cu sanatatea, pericole in calatorii , stare generala febrila. Aceasta Luna Noua in Berbec are o multime  de mesaje contradictorii datorita fuziunii ei cu Marte , Venus si Eris , de aceea fiti foarte atenti la ceea ce faceti pentru a va pune in evidenta individualitatea .

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Luna noua in Berbec  in casa XII , o casa ce are legatura cu misterele, secretele, tot ce este dificil   aduce o perioada de criza ce se va manifesta pe mai multe planuri; este un moment in care consecintele actiunilor din trecut vin in forta, aici ma refer bineinteles atat la realizari cat si la esecuri, Consecintele greselilor karmice din trecut sunt sunetele duioase si nostalgice al acestui moment de Luna Noua, cantec ce va va insingura de buna voie sau fortat  cu rolul de a invata ceva din greselile trecutului . Este bine de stiut ca acest aspect de luna noua este atat de puternic incat poate marca o perioada de meditatie asupra trecutului si confruntarea cu rezultatele gandurilor si dorintelor din trecut. Este o perioada de transformare spirituala si sensibilitate psihica mult marita. Cu atatea planete in casa XII dar si cu Luna Noua aici , este cea mai buna perioada pentru a primi mesaje prin vis ,ghizi spirituali legate de o problema karmica ce nu va da pace , aceasta problema poate fi legata de un iubit , un partener ,o relatie ,un copil , un loc de munca ,etc.   Este cel mai bun timp  pentru a lucra in singuratate , fara prea multi “spectatori “, nu este cel mai bun timp pentru a vorbi de afacerile voastre private , chiar nu-i  bine sa spuneti nimic nimanui despre planurile voastre , nici chiar celui mai bun prieten . Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate face sa primiti un cadou karmic ( marul ) ce poate schimba viata voastra . Fiti foarte atenti .

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Luna Noua in Berbec in casa XI favorizeaza relatiile interumane, colaborarea cu alte persoane care au idealuri identice; este un moment ideal de a transpune in practica proiecte cu caracter umanitar , caritabil si in acelasi timp exista posibilitatea intalnirii unei persoane importante si influente care sa devina pentru voi un protector dar si un sfatuitor. Pentru persoanele nascute in jurul datei de 10 iunie  ,  aspectul de sextil dintre Luna Noua si Soarele natal favorizeaza demararea unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, succese sociale, ameliorarea conditiilor de orice fel. Noi oportunitati si sprijin deosebit prin  prieteni.importanti  . Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate aduce cearta cu prietenii vostri , deci nu aruncati “ marul “ deoarece nu veti putea controla efectele acestei actiuni.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Luna Noua in Berbec  in casa X aduce evenimente majore la nivel social si profesional, este posibila o crestere a popularitatii fie de natura pozitiva , fie negativa, dorinta de asumare a responsabilitatilor si obligatiilor sociale creste foarte mult in aceasta perioada. Este perioada in care predomina o nevoie acuta de a realiza ceva sau de a va gasi locul in viata, cel mai adesea se intampla ca o luna noua in aceasta casa sa fie o culme a stradaniei catre realizare dar nu neaparat si atingerea acesteia. Pentru cei nascuti in jurul datei de 10 iulie  ,  aspectul de careu dintre Luna Noua si Soarele natal accentueaza situatiile instabile, incordate, castigurile si pierderile alternative, tulburarile sistemului nervos, nevrozele. Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate aduce cearta cu sefii , parintii , deci nu aruncati “ marul “ deoarece nu veti putea controla efectele acestei actiuni.
Tot ce tine de cariera voastra dar si de familie, parinti, domiciliu, afacerii imobiliare , partener sunt evidentiate in acest moment .

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Luna Noua in Berbec  in casa IX faciliteaza redefinirea conceptului despre lume si viata dar si readucerea dimensiunii spirituale in viata voastra. Dezvoltarea identitatii de sine si cautarea unui sistem de convingeri idealiste pot face din aceasta perioada o adevarata binecuvantare pentru cei care vor dori sa impartaseasca cunoasterea respectiva si celorlalti. Este o perioada ce favorizeaza  relatiile cu strainii, invatarea unei limbi straine, inscrierea la unele cursuri superioare, afaceri cu strainii. Pentru cei nascuti in jurul datei de 10 august  , aspectul de trigon  dintre Luna Noua si Soarele natal favorizeaza intelegerile cu partenerul, cu rudele, cu cei apropiati, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari, sansa la jocurile de noroc, speculatii fructuoase. Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate aduce cearta cu strainii , in calatorii, la scoala ,  deci nu aruncati “ marul “ deoarece nu veti putea controla efectele acestei actiuni.
Cred ca lucrurile sunt mai grele decat par , puteti intampina piedici  in calatorii, puteti intra in fel de fel de situatii certarete , tot ce tine de invatamant , cunoastere ia “foc” dar un foc “aprins de un lucru minor “.Mare atentie in calatorii .

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Luna Noua in Berbec  in casa VIII indica o perioada de amplificare a dorintei de a cunoaste cat mai multe din misterele universului, domeniul spiritual poate aduce momente de intelegere a celor mai importante aspecte ale vietii. Se poate manifesta si dorinta carnala, egoismul, zgarcenia , jocul puterii si al banilor dar acestea vor cauza puternice conflicte interioare si suferinta. Cei care vor fi mai mult atrasi de partea materiala a vietii vor primi atentionari din partea Marilor Ierarhii Spirituale pentru a le atrage atentia asupra lipsei elementelor spirituale din viata lor. Este cel mai bun timp pentru castiguri financiare prin diverse parteneriate. Pentru cei nascuti in jurul datei de 10 septembrie , aspectul de 150 de grade dintre Luna Noua si Soarele natal poate aduce castiguri si pierderi alternative, noroc si ghinion, succes in functiile subalterne, necazuri cauzate de femei dar si favoruri din partea sefilor. Casa VIII se refera la banii celuilalt , la credite, impozite , mosteniri , viata intima , cu Luna Noua in casa VIII in amestec cu Eris , ar fi bines a evitati actiunile neasteptate si imprevizibile , sa nu aruncati “ marul discordiei “, sa nu acceptati fel de fel de promisiuni de la un partener de viata , de afaceri deoarece el pot avea ceva

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Luna Noua in Berbec  in casa VII indica o perioada de testare a egoismului dar si a capacitatii de colaborare , este timpul reanalizarii relatiilor de asociere , de colaborare, posibile crize in relatii  cu rolul de verificare si constientizarii a ceea ce inseamna o viata de cuplu. Cei cu activitati individuale , egoiste vor trece printr-o perioada de criza atunci cand vor avea nevoie de ajutorul celorlalti. Pentru cei nascuti in jurul datei de 10 octombrie ,  opozitia dintre Luna Noua si Soarele  natal  pe axa I –VII , axa eu-tu poate aduce o schimbare legata de parteneriate, afaceri, avere, bunuri, activarea dusmanilor,  exista un risc de a pierde controlul, tendinte spre revolta, discutii contradictorii, furie, certuri, gesturi hazardate, calatorii periculoase.
Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate aduce cearta cu casnicii , asocieri,  deci nu aruncati “ marul “ deoarece nu veti putea controla efectele acestei actiuni.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Luna Noua in Berbec   in casa VI arata ca toate activitatile legate de  serviciu, sanatate, colegi ,relatii de munca sunt energizate . Este un timp al concentrarii pe munca, proiecte, de fapt tot ce este legat de locul de munca, de sanatate este amplificat, de aceea este foarte bine sa dati o mai mare atentie acestor lucruri. Pentru cei nascuti in jurul datei de 10 noiembrie ,  aspectul de 150 de grade dintre Luna Noua si Soarele natal poate aduce castiguri si pierderi alternative, noroc si ghinion, succes in functiile subalterne, necazuri cauzate de femei dar si favoruri din partea sefilor.
Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate aduce cearta la locul de munca , cu colegii , sefii ,  deci nu aruncati “ marul “ deoarece nu veti putea controla efectele acestei actiuni. Mare atentie la sanatate .

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Luna Noua in Berbec  in casa V arata  o perioada de crestere a potentialului creator, favorizeaza arta dar si o amplificare a vietii sentimentale ; posibila o noua relatie sentimentala ,  o iubire noua va bate la “usa’ important este sa iesiti in intampinarea ei. Pentru cei nascuti in jurul datei de  10 decembrie aspectul de trigon dintre Luna Noua in Berbec  si Soarele natal poate prevesti o buna intelegere cu partenerul de viata, rudele sau cei apropiati, rezultate fericite, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari. Sansa la jocurile de noroc , speculatii fructuoase.
Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate aduce cearta cu copiii, cu iubitul ,   deci nu aruncati “ marul “ deoarece nu veti putea controla efectele acestei actiuni.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Luna Noua in Berbec in casa IV arata  o perioada de amplificare a relatiilor cu familia , se pot rezolva multe dintre problemele  pe care le aveti cu ceilalti membri ai familiei. Pot aparea schimbari legate de resedinta , de relatia cu locul natal, lucrari de renovare, redecorare casa. Este posibila instalarea unei stari meditative , de interiorizare care poate sa ajute la o transformare spirituala intensa; o sensibilitate psihica marita. Pentru cei nascuti in jurul datei de 10 ianuarie ,  aspectul de careu dintre Luna Noua si Soarele natal accentueaza situatiile instabile si incordate, castiguri si pierderi alternative, tulburari ale sistemului nervos, nevroze. Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate aduce cearta in familia voastra , cu parintii , casa voastra poate deveni un motiv de cearta ,   deci nu aruncati “ marul “ deoarece nu veti putea controla efectele acestei actiuni.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Luna Noua in Berbec  in casa III aduce o perioada de maxima activitate mentala , mari disponibilitati in comunicare ; sunt favorizate activitatile de studiu, abilitatea de a intelege foarte usor cele mai dificile notiuni. Este timpul spontaneitatii si constientizarii ca puteti invata de la oricine. Sunt stimulate planurile noi, relatiile noi, schimburile de idei si o detasare asupra lucrurilor. Pentru cei nascuti in jurul datei de 9 februarie ,   aspectul de sextil dintre Luna Noua si Soarele natal prevesteste o perioada fericita propice demararii unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, initiative de succes. Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate aduce cearta in relatia cu rudele , fratii vostri , un mesaj , o idée , o vorba pot deveni  motive de cearta ,   deci nu aruncati “ marul “ deoarece nu veti putea controla efectele acestei actiuni.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Luna Noua in Berbec in casa II indica o perioada ce favorizeaza recoltarea roadelor muncii , este un moment bun in care sunteti recompensati pentru eforturile facute , obtinerea de noi mijloace materiale. Poate arata si o perioada de indeplinire a unor sarcini dificile , apasatoare sau de achitare a unei anumite karme prin intermediul unor eforturi intense. Pentru cei nascuti in jurul datei de 10 martie ,  aspectul de semisextil dintre Luna Noua in Berbec si Soarele natal poate arata influente benefice dar de o amploare mai restransa. Aceasta Luna Noua in Berbec in fuziune cu Eris poate aduce cearta pornita din cauza unor bani, valori . Nu primiti si nu dati bani , acest lucru daca nu este controlat poate deveni motiv de cearta . Este cel mai bun timp pentru  a reflecta la anumite investitii , la cum va folositi valorile pentru a crea valori . Puteti primi bani  in aceasta perioada .

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

 1. Buna,

  eu am in astograma ,luna in berbec,sunt nascuta in jurul datei de 10, adica 12 iulie ma va influenta in sens pozitiv sau negativ???

  Multumesc,

 2. Foarte interesante articole, felicitari Adriana! Sa ai o duminica frumoasa cu soare in suflet! Cu tot respectul, Antonia

 3. Multumesc pentru articol, Adriana.

  Ce semnificatie are Luna Noua in conjunctie cu Chiron natal aflat la 20 de grade si 25 de minute in Berbec, casa a X-a?

 4. foarte interesant.
  ce ne facem daca nu putem tine piept acestor energii si marul este aruncat si fara voia noastyra?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.