VENUS IN PESTI -10 FEBRUARIE -6 MARTIE 2018 : ILUZIE SAU INSPIRATIE, IUBIRE SAU AMAGIRE

 

 “Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii.” Ioan 13:34-35

In mod normal, Venus ramane intr-un semn zodiacal aproximativ 30 de zile. In acest timp, energia venusiana are o influenta deosebita asupra atitudinii noastre fata de orice fel de relatii, frumusete, valori,bani,  conduita amoroasa, profunzimea iubiri. Venus este energia care pune in lumina creativitatea noastra, pune in scena “ artistul “ din interiorul nostru, ajutandu-ne sa dam viata talentelor noastre creative. Fata noastra draga este asociata cu cuprul, la fel cum  acest metal frumos conduce electricitatea ( pe care nu o vedem ) si energia venusiana leaga, atrage, conduce si rupe o relatie.

Acesta perioada(10 februarie -6 martie)  poate fi fascinanta deoarece Venus in Pesti stimuleaza partea idealista din noi, putem vedea peste tot doar Feti -Frumosi si Ilene Cosanzene. Pentru artisti, aceasta este una dintre cele mai puternice influente, imaginatia devine vie si aducatoare de beneficii. Cu Venus in Pesti, intuitia este ca un laser si poate face minuni in arta, poezie, muzica, practici spirituale, infrumusetare.

Relatiile pot deveni mai dificile chiar daca iubirea pare a pluti peste tot. Puteti sa va indragostiti nebuneste deoarece partenerul pare perfect dar adevarul poate fi destul de diferit. De multe ori, relatiile incepute in aceasta perioada devin destul de amagitoare, nu este neaparat o relatie proasta doar ca obiectul iubirii poate sau nu poate fi util. Daca aveti noroc si va folositi stergatoarele de ceata, puteti alege persoana de care aveti nevoie, daca aveti stergatoarele de ceata oprite, puteti plonja intr-o relatie care in timp va dezamageste. O alta tema a lui Venus in Pesti tine de urmarirea miraculosului in iubire, de iluzia ca sunteti singura persoana care il poate face fericit pe partener uitand de propriile valori, de cautarea unui salvator  care sa va mantuiasca. Desi Venus in Pesti este asociata cu iubirea neconditionata, ea are tendinta de a crea “ iubirea zombi”. A fi bine sa fiti mai atenti si sa folositi cu incredere stergatoarele de ceata. Venus in Pesti canta  adesea ca o sirena dar stim prea bine ce se intampla cu cei care se lasau ademeniti de vraja lor.

Din punct de vedere financiar, acesta este un moment in care garantiile fiscale lipsesc. Anxietatea legata de bani este probabil sa apara indiferent de ceea ce facem. Chiar si cei cu un loc de munca stabil pot cunoaste fel de fel de anxietati legate de bani fie datorate unor comisioane crescute, fie datorita unui concediu medical, fie din alt motiv adesea greu de inteles. In aceste conditii, niciodata nu stii exact ceva de salariu pana nu il primesti in cont. De multe ori este imposibil sa se prevada efectul acestor modificari, mai ales cand sunt implicate mai multe variabile. Indiferent daca incertitudinea financiara este sau nu este legata de locul de munca, incertitudinea monetara exista intr-o forma sau alta, dar nu va fi o problema grava.

Relatiile de dragoste noi sau mai putin stabile au tendinta de a fi lipsite de claritate, de o definitie precisa. Situatia poate fi de asa natura incat nici macar nu poate fi etichetata relatia, este fara nume. In orice relatie, intentiile unuia sau a ambilor parteneri pot fi nejustificate sau contradictorii. Un minut de iubire ca apoi sa nu mai fii sigur de nimic. Intr-un fel, aceste relatii raman suspendate in timp, fara un viitor garantat. Relatiile clandestine pot fi opera lui Venus in casa lui Neptun, nici o relatie nu ofera garantii eterne dar cu Venus in Pesti, securitatea poate fi si mai putin evidenta. Iar confuzia este vinovatul principal in aceasta perioada, asa, putem interpreta gresit relatiile, afacerile financiare, bunatatea, inselaciunile, tradarea, victimizarea.

Dar tranzitul lui Venus in Pesti poate aduce si o perioada de caldura, iertare, acceptarea celuilalt asa cum este el, creativitate imensa, intalniri care restabilesc o conexiune veche, poate din alte vieti, o legatura spirituala care poate tine toata viata. Intr-un fel, orice relatie inceputa acuma poate avea un substrat karmic. Acuma este timpul cand sufletul se deschide la pagina  “ a fost odata , ca niciodata …poate demult,  tare demult” , fie ca este vorba de o relatie romantica, de iubirea fata de Dumnezeu , de dorinta de a fi de ajutor celor mai putin norocosi.

In mod traditional, semnul Pesti este asociat cu “ salvatorul” iar Venus imbracata in hainele acestui semn ne va predica in urmatoarea perioada despre dragostea neconditionata ca o mare forta de rascumparare, de iubirea cosmica, de iubirea care se sacrifica, de iubirea care iarta totul. Venus in Pesti reprezinta cucerirea libertatii prin iubirea neconditionata.

“ Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. 1Corinteni 13: 4-8

In Pesti, Venus este in exaltare, poarta hainele cele mai frumoase, atragatoare, ademenitoare, hipnotice. Venus este numita adesea “ micul benefic” iar cand tranziteaza semnul Pesti poate deveni “ micul, mare benefic”.

Pestii sunt guvernati de Neptun, Zeul marii si care este octava superioara a lui Venus. La fel ca si oceanul, adanc si plin de valuri, dragostea are puterea de a cuceri toate diferentele si toate opozitiile. Nu trebuie uitat ca semnul Pesti este un semn mutabil cu doua fete, doua directii, doi pesti care merg in directii opuse, lupta dintre sinele inferior si cel superior iar Venus poate dizolva aceste lupte, poate sa dizolve  “ eu si voi “, spiritul iubiriii merge peste tot. O alta tema a lui Venus in Pesti tine de sacrificiu. Prin lentilele apoase ale lui Nepun, sacrificiul devine darul suprem si asta nu din cauza unei mari generozitati ci pentru ca in ultimul semn al zodiacului, sacrificiul devine vibratia naturala a vietii.

Date importante pentru tranzitul lui Venus in Pesti:

15 februarie, Venus in Pesti face un sextil cu Saturn in Capricorn gradul 6  si vorbeste despre pasiuni reci, sobre, realiste. Relatiile romantice care incep acuma sunt marcate de diferente considerabile de varsta intre parteneri, ambii trebuie sa se maturizeze.

19 februarie: Venus face un semi-patrat cu Uranus in Berbec si potenteaza dragostea neconventionala, legaturile haotice, iubirea naravasa . Ar trebui sa incercati sa va controlati placerile in aceasta zi.

21 februarie: Venus merge de mana cu Neptun in Pesti pe gradul 14 si poate aduce o ceata totala in relatii, puteti vedea peste tot doar Feti –Frumosi sau Ilene Cosanzene. In cel mai bun caz, acest aspect poate anunta o intalnire romantica care raspunde intr-un fel fantasmelor accumulate. Exista multa confuzie in aceasta zi si ar trebui sa cautati un raspuns la Dumnezeu si nu la oameni.

22 februarie : Venus face un aspect de 150 grade cu Nodul Nord in Leu gradul 15 ce poate fi un aspect dificil care aduce crize si piedici in relatii, in chestiunile financiare, in valorificarea talentelor personale. Nimic nu este usor, sunt necesare ajustari in dragoste, relatii, bani, valori, exprimarea talentelor personale. Criza acestui aspect tine de relatii, de existenta unui conflict intre valorile, judecata, gusturile, comportamentul sau relatiile sociale si directia buna. Daca criza nu este rezolvata, poate aparea atat confuzia sociala cat si dezordinea si / sau umilinta personala.

25 februarie: Venus in careu cu Marte in Sagetator gradul 18 aduce in general sentimente intense de dragoste si ura in relatii. Evenimentele sociale vor avea tendinta sa fie suparatoare, agresive, furioase . Gelozia si posesivitatea pot deveni problemle zilei.Poate fi o zi foarte buna pentru artisti.

27 februarie: Venus in Pesti face un sextil cu Pluto in Capricorn gradul 20  si arata ca farmecul natural ajuta la reusite atat in plan afectiv cat si financiar, social.

1 martie: Venus face un trigon benefic cu Jupiter in Scorpion gradul 23, aspect ce poate ajuta la ameliorarea comunicarii afective, la risipirea neintelegerilor. Acesta este un moment excelent pentru onoruri intelectuale si pentru a fi invitat intr-un grup social de prestigiu. Prosperitatea va veni, de asemenea, fara prea mult efort. Credinta in viitor si norocul pot aduce oameni influenti ce pot oferi un ajutor deosebit.

4 martie: Venus in Pesti face un aspect de conjunctie cu Mercur in Pesti gradul 27 si arata o veste importanta legata de o relatie, bani, arta, vindecare. Spiritualitate. Negocierile, tranzactiile in afaceri sau solutionarea dezacordurilor dintre doua parti, au tendinta de a merge foarte usor. Este un tranzit favorabil pentru comert, in special pentru articole legate de frumusete si arta.

4 martie: Venus in Pesti face un aspect de conjunctie cu Chiron in Pesti si este sinonim cu “ sa plangi din dragoste ranita”. Relatiile se pot confrunta cu slabiciuni si vulnerabilitat. In mod ciudat, Chiron poate crea un puternic magnetism cand se intalneste cu Venus si promite relatii cu potential mare de vindecare.

Voi reveni cu horoscopul lui Venus in Pesti.

“Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.” 1 Corinteni 13:2

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

 

.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.