A DOUA LUNA NOUA IN RAC–20 IULIE 2020, ORA 20:33, ORA ROMANIEI–CU CE TE HRANESTI?

“ Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia,
blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.” Galateni 5:22-23

Pe 20 iulie 2020, avem a doua luna noua in Rac, prima a fost o eclipsa de soare in rac( 21 iunie).
In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate.

O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in Rac pe gradul 28:27, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 20 din orice semn zodiacal. Chiar la masa mirilor astrali(Soarele si Luna in Rac) si destul de aproape sta centaurul Cyllarus pe gradul 27:32 Rac ce pune in evidenta teme, lucruri, care se intampla din senin, fara nici o programare, fara o cauza aparenta atat in bine cat si in rau, te duci intr-un loc pentru a face ceva dar programul se schimba.

 “Daca ai de spus ceva, spune, iar daca nu, pe veci sa taci “ este fundalul cosmic al acestei nunti astrale iar martorul principal Saturn retrograd pe gradul 28:37 Capricorn prezinta marturii pretioase din trecut care sa blocheze mersul inainte. Provocarea majora vine acuma prin Saturn retrograd in Capricorn ceea ce poate face ca noile inceputuri sa fie inconjurate de niste blocaje, temeri, indoiala, vinovatie, eschivare, confuzie interioara dar si exterioara, autoritati care ne blocheaza calea de urmat.

Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.

Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Racului in harta natala a fiecaruia. Tema acestei lunatii in Rac este despre spatiul privat, un loc de refugiu, o casa, traditii si angajamente, mama, tara de origine, confortul domestic, legaturi de familie, patriotism, relatii care ofera siguranta si securitate sufletului, despre copii si bucuria copiilor( toti suntem intr-un fel copii), despre suflet. Luna in Rac este mama arhetipala, blanda, vindecatoare. Vrea ca bebelusii ei sa fie in siguranta in cuibul ei si sub aripa ei.
Din timpuri stravechi, spatiul din cer pe care il numim Rac, a avut intotdeauna o legatura cu nasterile de orice fel. In astrologia moderna, Racul, un semn cardinal de apa, este  o poarta de acces la viata, este placenta zodiacului, un loc in care nu exista sfarsituri si inceputuri definitive ci doar miscare, apa nu poate fi oprita niciodata, ci doar transformata, doar isi schimba forma.
Luna Noua  Rac ne reaminteste ca fiecare sfarsit aduce un nou inceput, la fel cum apa gaseste o cale de trecere la fel si noi putem gasi acuma o cale de a iesi dintr-un impas care ne afecteaza emotional, care ne afecteaza securitatea fizica si casnica.

Si asa cum am mai scris, semnul Rac ne intraba:” CU CE TE HRANESTI?”

Te hranesti cu negativitate, frici, invidie, ura, gelozie, barfa , rautate sau cu bunatate, iertare, compasiune, ajutor neconditionat, iubire neconditionatta, pace, armonie. Este cel mai bun moment sa schimbam “meniul sufletului”, sa ne hranim cu bunatate, iubire, iertare, pace, armonie, credinta, rabdare, acceptarea celuilat, sa ne legam de calitatile celuilalt si nu de defecte, sa avem un meniu bogat in acord cu cele noua roade ale Duhului Sfant asa cum apare in Galateni 5:22-23
“ Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia,
blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.”

Pentru ca sarcina lor este protejarea vietii, Racii sunt echipati cu antene lungi, gratioase si sensibile, cu ajutorul carora pot simti (un radar puternic) si pipai totul. Nu intamplator, mantra Racului este “eu simt totul”, deci este foarte important sa ne lasam ghidati de intuitie, de vocea sufletului care ne vorbeste, sa fim foarte atenti cu ce ne hranim si ce comenzi dam subconstientului nostru.

Luna Noua in Rac simte si stie totul. Dar in ciuda nostalgiei Racului, acest moment astral ne cere sa rezistam dorintei de a privi doar inapoi, sa iertam, sa ne onoram mama, sa atragem energia pozitiva a acestei lunatii printr-o atitudine de bine, confort, armonie, pace in suflet. Sa practicam iertarea ranilor istorice, sa ne legam de bine si de ceea ce functioneaza bine in viata noastra. Doar asa, aceasta energie poate aduce miracole in viata noastra, familia noastra, tara noastra, sufletul nostru.

Acuma, verbul “a simti “, verbul magic al Racului, este conjugat in casa  VII, o casa ce vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam la ceilalti, la sinele nostru divin. O Luna Noua in Rac in casa VII va pune un accent deosebit pe relatii, parteneri de viata, asociati, dusmanii pe fata, agresivitate si concurenta in relatii.
Contractele legale care sunt acorduri scrise intre doi parteneri, divorturile, procesele, rechizitoriile, judecatorii, avocatii, mediatorii, instantele de judecata si hotararile definitive ale acestor instante fac parte din limbajul acestei lunatii in casa VII.  Desi casa VII este vazuta ca o casa a casatoriei, ea guverneaza de fapt toate calitatile si defectele noastre reflectate in partenerii nostri, in dusmanii si rivalii nostri, ce sunt de fapt niste oglinzi pentru noi. Deci, marea lectie a acestei luni noi este despre noi, despre nevoia de a gasi pacea armonia si iubirea in noi insine. Asa vom imbunatati si relatiile noastre.

Saturn retrograd pe gradul 28:39 Capricorn este martorul astral care pune bariera noului atat prin aspectul de opozitie strans cu Luna Noua in Rac cat si prin faptele trecutului pe care le cunoaste foarte bine( este retrograd).
Ca supraveghetor ceresc (este ultima planeta care se vede cu ochiul liber si are si acel frumos inel aratand ca pana aici, eu actionez), Saturn lucreaza in marele plan ceresc si niciodata nu da mai mult decat putem duce, nu cere de la noi mai mult decat putem da. Daca ne re-amintim ca Saturn este un profesor care spune :”aici este locul tau de munca”atunci toti, atat individual, cat si colectiv, ne putem confrunta cu unele adevaruri dure despre locul in care am incercat sa evitam lectiile karmice pentru care suntem aici pe pamant. Acuma nu mai exista nici o negare, nici o scapare, Saturn ne readuce la aceeasi problema veche, deoarece trebuie sa o rezolvam daca vrem noutati(luna noua) in viata noastra. “ Scurtaturile” nu sunt pe placul lui Saturn-Domnul timpului iar cei care merg pe aceasta metoda a “scurtaturilor”, a unui mod rapid si neglijent de a face lucrurile, pot intalni probleme serioase acuma. Saturn ne ajuta sa cultivam rabdarea iar Saturn retrograd in Capricorn rasplateste atat rabdarea cat si neatentia, graba, dar in feluri diferite.
Cu Saturn retrograd in Capricorn in casa I in opozitie cu Luna Noua in Rac, problemele care trebuie reanalizate si rezolvate tin de autoritati, parinti, structuri, cariera, responsabilitati si angajamente luate, familie, actiuni personale necugetate, nerabdare, nemultumire, eforturile si ambitiile profesionale, achitarea facturilor, prezentarea la munca, grija fata de batrani, parinti. Trecutul, prezentul si viitorul se amesteca intr-unul singur. Daca am fost neglijenti in trecut, daca am fugit de responsabilitatile si promisiunile asumate, acuma, pot avea loc anumite evenimente care sa ne ” invete minte” sa nu mai facem asta. Totul tine de indatoriri si responsabilitati, de efort, rabdare, atentie, respect, parinti, cariera, familie iar Saturn ne testeaza in felul lui unic si nu avem cum sa fugim de aceste teste.

Dar ce face centaurul Cyllarus in conjunctie stransa cu Luna Noua in Rac?
In mitologie, Cyllarus a fost un Centaur tanar, frumos, cu o coama de aur ce isi iubea nespus sotia, pe Hylonome (10370). Ei erau nedespartiti, erau mai civilizati decat centaurii obisnuiti si faceau eforturi pentru educatia lor. Pot fi comparati cu centaurii de rasa, distinsi prin ei insisi. In timp ce erau la o nunta, vinul consumat i-a facut pe centauri incontrolabili si au inceput lupta. Cyllarus s-a ridicat de la masa si s-a bagat si el in lupta dar a fost lovit mortal de o sulita si a murit in bratele sotiei lui, care nu-l poate salva. Ea se sinucide de durere cu sulita care l-a ucis pe Cyllarus. Energia lui Cyllarus este o combinatie intre neasteptat, surprinzator, perturbator, inovator, soc ( Uranus), betie, tristete, confuzie, sacrificiu, altruism (  Neptun) si Pluto –transformare, moarte.

Cyllarus pune in evidenta teme, lucruri, care se intampla din senin, fara nici o programare, fara o cauza aparenta atat in bine cat si in rau, te duci intr-un loc pentru a face ceva dar programul se schimba. Manifestarea din senin a unor lucruri conduce la extinderea rezultatelor si asupra celor din preajma, in relatii, cercuri sociale sau in alte domenii de viata. Cyllarus a ales sa lupte  chiar daca initial a venit la o petrecere iar aceasta lupta i-a adus moartea. Acolo unde apare Cyllarus proeminent prin aspecte este important sa fim constienti de alegerile noastre deoarece ele nasc consecinte imprevizibile care ii ating intr-un mod profund si pe cei dragi. Tema principala a lui Cyllarus ramane Hylonome care alege sa indure aceeasi soarta tragica ca si a lui. Aceasta Luna Noua de de mana cu Cyllarus arata clar ca suntem o victima a propiiilor alegeri. Fiind vorba despre Rac si casa VII, lucrurile care vin din senin pot fi legate de relatii, casnicii, acorduri semnate, familie, parinti, copii, secrete, femei, dusmani, acestea pot schimba o stare initiala. Cum in astrologia sociala, Luna reprezinta poporul, democratia, opinia publica, viata de familie, acest aspect de conjunctie cu Cylarus arata ca trebuie sa invatam ca actiunile noastre au intotdeauna consecinte, nu doar pentru noi ci si pentru tara, clan, familie, profesie.

Cine ne ajuta sa trecem mai usor peste aceste evenimente dure?

In legatura cu Saturn retrograd pe gradul 28:39 Capricorn se afla asteroidul 355 Gabriel asociat  cu Arhanghelul Gabriel.
Arhanghelul Gabriel este Arhanghelul nostru protector in urmatoarea perioada daca ii cerem ajutorul. Numele sau inseamna”Dumnezeu este taria mea”. Este un arhanghel al iubirii. al darurilor materiale si spirituale, aduce vestile de care avem nevoie. Vestile sunt intotdeauna bune, niciodata mesajele acestui minunat arhanghel nu va supara sau rani pe cineva.
El ne poate ajuta sa spunem adevarul in mod deschis si sincer; sa ne respectam pe noi insine; sa ne lasam ghidati de intuitie si vocea noastra interioara. Gabriel lumineaza calea spre adevarul din inimile noastre, si ne ajuta sa descoperim care este calea cea mai potrivita de urmat pentru noi.

Cea ma simpla rugaciune:” Arhanghele Gabriel indruma-ma in situatia de fata( creativitate, servici, iubire, familie, etc.), ajuta-ma sa-mi dau seama de ceea ce trebuie sa fac in continuare.”Multumesc dragul meu Arhanghel Gabriel.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.