LUNA NOUA IN SCORPION– 7 NOIEMBRIE 2018, ORA 18 :01, ORA ROMANIEI – “NASTE UN OM NOU DIN TINE..…”

“Daca vrei sa faci bogat pe cineva, nu-i spori averea, ci ia-i din dorinte.” Epicur

Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita de “ noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”.
Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata condus de semnul Scorpion.

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Ele sunt numite asa deoarece sunt responsabile cu luminarea lumii noastre. O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in Scorpion pe gradul 15: 11, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 7 din orice semn zodiacal.

Scorpionul este un semn instinctiv, posesiv, privat, intens, sensibil psihic. Prospera prin dorintele pline de pasiune si devine profund dedicat oricui sau oricarui lucru care ii provoaca sentimente pasionale. Nesiguranta si stresul conduc la fel de fel de suspiciuni si obsesii. Scorpionul este un semn de apa asociat cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Scorpionul este detectivul care observa totul dintr-un loc ales de el, are o intelegere naturala a renasterii, transformarii, mortii, regenerarii. Scorpionul guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, acordurile de munca care aduc bani, creditele bancare, comisioanele, mostenirile.

Cele trei simboluri ale acestui semn zodiacal sunt: scorpionul, vulturul si pasarea Phoenix. Necunoscandu-si intreaga putere, in prima, faza, scorpionul ii inteapa pe ceilalti iar apoi se inteapa pe sine din remuscare( parca nu am vrut sa ranesc chiar atat de tare acea persoana…, n-am vrut sa-l anihilez).
In etapa de Vultur, acest semn da posibilitatea de a privi totul panoramic, observa si intelege circuitul puterii. Dar si la acest nivel, inca mai este critic, isi arata puterea, este rapitor si se repede asupra prazii lui. Iar etapa Pasarii Phoenix, este etapa cea mai evoluata, este etapa in care “ se naste omul nou”, este acel “ Mori si devino!” al lui Goethe:

“Si cat timp nu il ai pe acest
“Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest “mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic, ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei.” Rudolf Steiner

Asemenea Pasarii Phoenix, scorpionul poate sa arda si sa renasca din cenusa, transformarea il purifica de tendinta de a-i judeca pe ceilalti, este promisiunea manturii. Dar acest lucru nu este atat de usor, drumul catre mantuire este cel mai greu drum.

Aceasta Luna Noua in Scorpion planteaza noul unor noi dorinte, proiecte, investitii, contracte de munca, relatii profunde, manevre financiare, transformari profunde, vindecari miraculoase. De asemenea, aceasta energie noua, proaspata, ne cere sa analizam mai bine pe ce nivel suntem( vedeti cele trei faze-scorpion, vultur, pasarea phoenix) si sa cautam metode noi si inventive pentru crestere, progres. Nu trebuie uitat ca semnul Scorpion stie atat de bine sa dea viata lucrurilor aparent ingropate, uitate, si sa vina cu o nota karmica aparent uitata. Ori de cate ori ne intalnim cu semnul scorpion, exista intotdeauna un sentiment de tensiune.

Personalitatea omului tot timpul se mareste prin satisfacerea tuturor dorintelor fara nici un discernamant. Nu intamplator Scorpionul conjuga atat de bine verbul “ a dori”. Dar, aceasta Luna Noua in Scorpion poate aduce experiente, crize, care se ocupa de moartea dorintelor noastre, oferind cai de transformare, cum sa ne eliberam de capcanele si obsesiile emotionale. Si asa cum spune Epicur: “Daca vrei sa faci bogat pe cineva, nu-i spori averea, ci ia-i din dorinte.”
Testele sunt adesea severe( Scorpionul nu este un semn usor!), dar recompensele sunt imense. Aceasta Luna Noua in Scorpion ne poate ajuta sa intelegem mai profund nivelul oricarei situatii de viata iar pentru a lucra cu aceasta energie, trebuie sa eliberam resentimentele, mania, furia, durerile trecute stocate profund in noi. Aceasta Luna Noua in Scorpion este despre transformare, ganditi-va la ceea ce va doriti (Scorpion)sa purificati si vindecati astfel incat sa auziti in permanenta vocea divina din voi. Asa nu mai puteti aduna karma grea.
In cele din urma, cele mai mari teste ale scorpionului sunt legate nu de infrangerile noastre, ci despre a invata cum cele mai multe infrangeri sunt infrangeri ale ego-ului. Odata ego-ul stapanit, invins, putem beneficia de adevarata putere a scorpionului care vindeca si inalta tot ce atinge.

Luna Noua in Scorpion pe gradul 15:11 activeaza casa VI, o casa ce vorbeste despre rutina, munca si loc de munca, proiecte de munca, sefi, colegi, sanatate, crize existentiale, animale de casa. Cum casa VI tine de fecioara, aceasta luna noua aduce oportunitati pentru vindecarea obsesiilor legate de perfectiunea unui loc de munca, de critica excesiva a locului de munca, a colegilor, a sefului. Este cel mai bun moment pentru  a intelege adevarata valoare a iubirii si ce poate face iubirea neconditionata, iubirea care iarta si accepta pe cel din jur asa cum sunt si nu cum am vrea noi sa controlam lucrurile ( Scorpionul). Urmati etapa Pasarii Phoenix, este etapa cea mai evoluata, este etapa in care “ se naste omul nou”, faceti o rutina ( fecioara-casa VI) din:”Incepand de astazi aleg sa ma iubesc pe mine insami, aleg sa-mi iubesc munca, colegii, sefii, biroul, activitatile zilnice”, urmati calea iubirii cosmice caci Dumnezeu este iubire si poate vindeca, transforma, orice.

Alege acum, astazi pe cine vrei sa slujesti( Luna Noua in casa VI): teama sau credinta?, personalitatea sau spiritul divin din tine, dorintele ego-ului sau dorintele divine? !

Aceasta Luna Noua in Scorpion este sustinuta printr-un trigon benefic de Neptun in Pesti ceea ce arata o multime de intuitie, mesaje si semne peste tot doar trebuie sa le vedem, sa le auzim. Creste compasiunea si  dorinta de a-i ajuta si sprijini pe ceilalti.  Este un timp ce faciliteaza iertarea, si intelegerea in relatiile personale. Ar trebui sa folosim acest timp pentru a ne re-aduce aminte de esenta divina din noi, pentru a deveni mai spirituali. Ar trebui evitate schemele si planurile excesiv de nerealiste.

Cu Luna Noua in Scorpion sustinuta si de Pluto in Capricorn, vom avea tendinta de a cauta un sens mai profund pentru viata noastra.  Suntem mai interesati de lucrurile ascunse si misterioase. Chiar si in aspecte bune, Pluto functioneaza tot ca un om cosmic de demolare. Pentru ca ceva nou sa fie construit, vechile structuri trebuie distruse. Orice nu este stabil in viata noastra, se poate prabusi acuma. Aceasta face parte din procesul de regenerare.

Asteroidul 18 Melpomene pe gradul 14:42 Scorpion este un asistent de baza al acestei Luni Noi pe gradul 15:11 Scorpion. In mitologie, cele noua muze sunt fiiceale lui Zeus si Mnemosyne, zeita memoriei. Ele au avut responsabilitatea de a inspira poetii si muzicienii, de a promova stiinta si arta. La fiecare banchet de pe muntele Olimp, ele stateau langa tronul tatalui lor, cantau nu numai despre maretia lui Zeus, ci si despre faptele oamenilor.
Melpomene apare de obicei ca o masca care plange, in consecinta, fiti foarte atenti la deciziile pe care le luati acuma in special in tot ce tine de munca, proiecte de munca, sanatate, familie, camin, rude. Oamenii actioneaza de multe ori imatur sub influenta semnului Scorpion iar aceasta luna noua de mana cu Melpomene ne spune ca alegerile se pot transforma in tragedii, in piese de teatru care amplifica crizele cotidiene, ne afecteaza sanatatea.

Mergeti pe ajutorul neconditionat al lui Dumnezeu:
“ Doamne, arata-mi calea pe care voi merge, ca la Tine am ridicat sufletul meu .”  Psalmul 142

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Scorpionului, entitatile spirituale solare si lunare vor sa intelegem ca schimbarile si sfarsiturile sunt necesare pentru evolutia noastra..
Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca dorinta in sine nu este ceva gresit ci ea devine o piedica uriasa prin atasamente, ignoranta, lipsa controlului ce da in dependente( bani, putere, manipulare, lucruri ascunse, sex, gelozie, ura, razbunare). Cand ne putem stapani dorintele, emotiile, acestea devin un instrument vital de crestere spirituala si evolutie.

Incepeti cu “Nimic nu ma emotioneaza”, este un pas catre transformare.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

 1. “mariajul astral are loc in Scorpion pe gradul 15: 11″

  Ups!

  Dupa mine,nunta ” pica “in gradul asc. meu!

  Interesante aspecte.

  Thank you!

  O “nunta” cu binecuvantari, Adria!

  Si mii de multumiri pentru atentia pe care ne-o atragi asupra evenimentelor cosmice.

 2. culmea, eu chiar sunt nascuta pe 15.11 , cred ca mi se adreseaza aceasta Luna Noua, si-mi canta numa’ de bine si de bucurie, de regenerare pe toate nivelurile.
  Multumesc cu recunostinta pt informatie, ma cauta

 3. Multumesc!

  The Phoenix!

  “tendinta de a-i judeca pe ceilalti”, e… aproape de a fi abolita,sau poate chiar e!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.