VENUS IN MERS APARENT RETROGRAD IN SCORPION/BALANTA –5 OCTOMBRIE 2018-16 NOIEMBRIE 2018- “OGLINDA TRECUTULUI “

“….. Chiar daca ar fi sa merg pe valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau,  caci TU esti langa mine.
Toiagul si nuia Ta ma mangaie.
Tu imi intinzi masa in fata potrivnicilor mei; imi ungi capul cu untdelemn, si paharul meu este plin de da peste el.
Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele, si voi locui în Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele.” Psalmul 23 al lui David

Venus are o miscare aparent retrograda in acelasi semn la fiecare 8 ani; in anul 2010, planeta Venus isi incepea miscarea aparent retrograda in data de 8 octombrie pe gradul 13 Scorpion si a revenit in mers direct pe 18 noiembrie pe gradul 27:39 Balanta. In anul 2018, planeta Venus isi incepe miscarea aparent retrograda in data de 5 octombrie pe gradul 10:50 Scorpion si va reveni in mers direct pe gradul 25 :15 Balanta in data de 16 noiembrie.

Venus intra in miscare retrograda pe 5 octombrie 2018 dar perioada de umbra ( cand a trecut pentru prima data peste gradul 27 Balanta, gradul final al acestei miscari aparent retrograde), a inceput de pe 2 septembrie.
Experientele aduse de Venus in mers aparent retrograd in acelasi semn si in aceeasi casa natala au o legatura directa cu ce s-a intamplat in urma cu 8 ani, cu ce s-a inceput si a ramas nefinalizat, mesaje nespuse, alegerile facute, afectarea valorii personale, neincredere, probleme de sanatate care ne-au afectat increderea in noi, ceva s-a intamplat atunci si acuma urmeaza o perioada de vindecare daca suntem atenti. Venus retrograd poate fi un moment de introspective vindecatoare. Amintiti-va ca o planeta retrograda este ca o “ brazda intoarsa inca o data”, suntem ajutati sa ne intalnim fata in fata cu problemele nerezolvate care au inca nevoie de atentia noastra. Uneori, trecutul apasa greu in aceasta perioada, cei din trecut pot reaparea, evenimente din trecut se pot reedita, este un timp de revizuire iar pentru asta “obiectul de revizuit, de vindecat, de transformat”este adus fata in fata cu noi, il vedem in oglinda( simbolul lui Venus seamana cu o oglinda).

Karma sau vointa universala joaca un rol important in aceasta perioada. Putem privi energia incetinita a unei planete retrograde ca o energie cu o puternica influenta asupra vietii noastre cu un rol de reparare a unor erori trecute, cu un rol karmic asupra caruia de cele mai multe ori nu avem nici un control.

Daca Venus vorbeste despre relatii dar si despre relatia cu noi insine, valorile noastre (interioare si exterioare), frumusete, bunuri, bani, iubirea de sine si valoare de sine, frumusete, Scorpionul este despre umbra noastra, sufletul nostru, moarte si renastere, transformare profunda, psihicul nostru, intimitatile noastre, tabu-uri. Temele de baza ale semnului Scorpion tin de instinct, razbunare, control si manipulare, relatii secrete, planuri secrete, perceptie adanca, intelepciune strategica, magnetismul sexual si promisiunea triumfatoare a pasarii Phoenix.  Scorpionul nu este o energie usor de abordat, nu poti sa mergi pe intuneric fara lumina sufletului, fara ajutor divin. Iar Venus retrograd in Scorpion are capacitatea de a aduce in atentia noastra toate lucrurile si relatiile ascunse, tot ceea ce afecteaza increderea in noi, valoarea adevarata a noastra, tot ceea ce ne tine pe loc in evolutia noastra.

Venus in mers aparent in semnul Scorpionului este o energie ce va pune un accent deosebit pe profunzimea unei relatii, pe valoarea proprie dar nu cea afisata ci acea valoare care este data de “ suflet “, cea care nu se vede dar care este trainica, puternica, inaltatoare. Scorpionul este un semn care merge dincolo de aparente, Venus in Scorpion stie ca relatiile sufletesti sunt cele mai puternice, stie ca daca nu te iubesti si ierti pe tine nu poti face acest lucru nici cu cei din jur, nu poti atrage decat relatii negative care au rolul sa te invete sa cauti iubirea profunda din tine. Suntem incurajati sa ne transformam cu adevarat, sa lucram cu noi insine, sa invatam sa ne iubim pe noi insine, sa vindecam relatiile tensionate cu cei din jur prin iubire.
Intonati in permanenta si din suflet :” incepand de astazi aleg sa ma iubesc pe mine insami, aleg sa-i iubesc pe cei din jur asa cum sunt, sa le accept deciziile “ este cel mai bun tratament al lui Venus retrograd.

Cartea lui Venus retrograd este “ Iubeste-te pe tine insuti si lasa-i pe cei din jur sa faca ce vrei tu- Lester Levenson”, cititi-o si veti cunoaste o transformare majora in viata voastra.  Este cel mai bun moment pentru  a intelege adevarata valoare a iubirii si ce poate face iubirea neconditionata, iubirea care iarta si accepta pe cel din jur asa cum sunt si nu cum am vrea noi sa controlam lucrurile ( Scorpionul). Aceasta reteta a lui Venus retrograd in Scorpion poate fi aplicata in orice domeniu, atat in relatii cat si munca( incepand de astazi aleg sa-mi iubesc munca, colegii, biroul, etc.), familie( aleg sa-mi iubesc neconditionat familia, casa,  etc.), tara, neam, afaceri, bani,etc.

A venit timpul sa iertam si sa transformam modelele, comportamentele bazate pe frica, vinovatie, rusine, tradare, gelozie, ura, si care ne trag in joc, sa intelegem ca Dumnezeu este Iubire, sa urmam calea iubirii neconditionate.

Sau urmati calea egoismului, a urii, fricii, geloziei, maniei, lacomiei si iubirea si abundenta vor disparea. Toate bolile, incercarile, dezechilibrele psihice, nenorocirile provin din incalcarea Legii Iubiri. Bumerangurile urii, ranchiunii si criticii se intorc incarcate de boala si durere. Egoismul, teama, gelozia, iubirea care cere plata, iubirea interesata, construiesc modele repetive care fac viata foarte grea. Nu primim decat ceea ce daruim.

Goethe spunea:
Si cat timp nu il ai pe acest
“Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest „mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic,ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei.” Rudolf Steiner

Daca Venus retrograd in Scorpion ne cere “ Mori si devino, naste un alt om din tine”, cu Venus retrograd in Balanta in perioada 1-16 noiembrie, suntem incurajati sa revizuim modul in care definim o relatie, cum influenteaza dorintele si placerile noastre pe ceilalti, cum tratam oamenii, daca ii tratam pe cei din jur asa cum cerem noi sa fim tratati.

Deoarece  Venus guverneaza valorile, cumpararea unor bunuri de lux nu este tocmai indicata in urmatoarea perioada, acestea se pot dovedi a fi falsuri, se pot dovedi dezamagitoare. Nu este cel mai bun timp pentru a fixa o data pentru casatorie, nu este cel mai bun timp pentru a face investitii importante, se poate renegocia un contract financiar, un credit bancar, se pot reevalua chestiunile financiare  personale.  O relatie inceputa in urma cu 8 ani  in perioada lui Venus retrograd in Scorpion –o relatie predestinata, poate cunoaste incercari, acuma este momentul in care relatia este “chemata “ sa-si  defineasca adevarata valoare iar cei doi sunt pusi sa-si  redescopere valoarea personala dar si adevarata valoare a partenerului de care au nevoie.
In perioada lui Venus retrograd poti intra intr-o relatie cu “ochii  inchisi”, deci mare atentie, nu este cel mai bun moment pentru o noua iubire ci pentru a invata sa te iubesti pe tine insuti. In acelasi timp, in relatiile existente se poate instala o stare de tensiune care parca vine de nicaieri dar este prezenta.

Cu Venus retrograd, oamenii ne pot dezamagi, este un timp al problemelor de depasit in relatii, al problemelor emotionale, probleme  cu banii, auto-valoarea devine o problema pentru fiecare dintre noi .

Semnele fixe Scorpion, Taur, Leu, Varsator ( cei nascuti in primele zece zile ale acestor semne zodiacale) dar si semnele cardinale Berbec, Balanta, Capricorn, Rac (cei nascuti in ultimile 6 zile ale acestor semne zodiacale ) sunt cele mai influentate in perioada acestui tranzit.

Pentru Tauri si Balante sa nu uitam ca Venus este planeta lor guvernatoare, asadar vorbim de o influenta puternica a lui Venus in mers aparent retrograd.

Numarul 40 are o semnificati aparte in traditia crestina, simbolizeaza ispita, o perioada de testare, probe, purificare, libertate si schimbare, incheierea unei perioade grele si aparitia unui nou inceput, implinirea promisiunilor.

Venus retrograd poate  accentua “ limbajul iubirii karmice” prin oamenii care ne-au iubit sau urat in trecut, in vietile trecute, dar ofera si sansa de a ierta iubirea care a gresit, care a pacatuit, care  a ranit profund sufletul nostru. Este o sansa rara de a fi pusi fata in fata cu aceste iubiri karmice, cu intalnirea unui suflet pereche, cu posibilitatea de a invata ca iubirea, glasul iubirii stie sa ierte. Pacatul este adesea o grea povara iar Venus retrograd poate fi privita ca o spovedanie de 40 de zile cand sufletul este obligat sa se ierte si sa ierte. Nu toate relatiile sunt menite sa dureze iar cele karmice sunt menite sa accelereze evolutia noastra. Motivul acestor relatii nu este prea clar pana cand relatia nu se termina iar Venus retrograd este ca o scoala in care acest model este analizat, reanalizat, intelegand de fapt lectia noastra si nu a partenerului.

Folositi aceasta perioada pentru iertarea voastra dar si a celor din jur, pentru vindecarea temerilor si ranilor vechi. Iubirea este un fenom cosmic care vindeca si purifica omul, nu intamplator Isus ne-a dat o noua porunca:

“ Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Ioan 13:34

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.