MERCUR RETROGRAD IN GEMENI: 30 MAI-23 IUNIE 2021-CEI DREPTI VOR INFLORI CA PALMIERUL….

“Cei drepti vor inflori ca palmierul”,ne spune David in Psalmul 92.

Pe 30 mai 2021, ora 01:35, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 24:43 Gemeni si se opreste pe 23 iunie, pe gradul gradul 16:08 Gemeni. Daca Mercur incetineste, si noi ar trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elementele esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd). Sa acordam o atentie deosebita comunicarii, in special in zilele de 30 mai, 23 iunie, cand Mercur stationeaza ( incepe miscarea retrograda, incepe miscarea directa). O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. De cele mai multe ori,  influenta lui Mercur retrograd se poate simti chiar din momentul in care trece pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, in cazul nostru vorbim de gradul 16: 08 Gemeni, grad peste care Mercur a trecut in jurul datei de 15 mai.

Mercur este planeta comunicarii, transportului, ideilor, gandirii, cuvantului. El este Mesagerul. In astrologia moderna, functia de mesager a lui Mercur este extinsa si prin internet, mail, facebook, instagram, servere, telefonie mobile, toate mijloacele moderne de comunicare. Comunicarea, dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare(carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme , autobuze , biciclete, motociclete,etc.), frari, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare.

Mercur retrograd este adesea enervant, tehnologiile gresesc, neintelegerile se amplifica, blocajele in trafic se amplifica, avem motive sa fim suparati dar si mai atenti la toate aceste obstacole strigatoare. Chiar nu este momentul sa scriem noi capitole. Este timpul sa consultam trecutul pentru raspunsuri. In timpul lui Mercur retrograd, lucrurile simple, mici, devin complexe, mari.  Calculatorul se blocheaza, masina se strica, telefonul se opreste, conexiunea de internet merge in hopuri, nu gasesti hartia de care ai nevoie, traficul este dat peste cap, bagajele se pierd, calatoriile se amana …Acuma, un milion de mici detalii pot exploda si ne pot determina sa incetinim, sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare. Este timpul sa incetinim, sa fim flexibili…sa fim precauti, sa citim toate cuvintele unui contract inainte de a-l semna, sa amanam evenimentele, deciziile majore. Prin toate mijloacele lui, adeseori neplacute pentru noi, Mecur retrograd vrea sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare si nu ca niste roboti; nu suntem roboti iar mercur vrea sa ne readuca aminte asta….

In mers aparent retrograd in semnul Gemenilor, un semn in care Mercur este “ acasa la el “  va accentua problemele, erorile, gafele, neajunsurile din sistemul de  comunicare, gand si informatie, servicii si echipamente de comunicare, zvonuri si barfe, telefoane si bursa, comunicarea cu rudele, calatoriile si toate discutiile referitoare la o calatorie, invatamant si educatia , mass-media, tineri. Se poate vorbi de un timp in care Mercur retrograd devine “profesorul “ care corecteaza o tema gresita, un rezultat gresit in aceste domenii de viata, ofera oportunitatea de a repara un proiect, o relatie cu vecinii, cu fratii, cu surorile, cu toti cei din  imediata noastra apropiere. Informatiile deosebite tinute secrete sunt scoase in lumina. Claritatea mentala se poate transforma in aceasta perioada mai mult intr-o ceata mentala, de aceea, putem intelege gresit anumite idei, anumite sfaturi, putem intelege gresit un mesaj, un prieten, putem pierde parti importante dintr-o lucrare, putem pierde informati pretioase din calculator, putem sari peste detalii care sunt de fapt esenta unei lucrari. De aceea, trebuie sa fim mai atenti, sa nu ne grabim, sa cultivam rabdarea, sa ne odihnim si relaxam mai mult. Orice detaliu al unei negocieri trebuie foarte bine analizat deoarece se pot strecura inselaciuni. Aspectele legate de vanzari, mass-media, muzica, literatura, invatamant, educatie, tineri, elevi, sunt inclinate spre blocaje de tot felul.

Mercur retrograd in Gemeni face un aspect de careu cu Neptun in Pesti, iar acest aspect astrologic amplifica provocarile si conflictele. Acest aspect pare a fi desprins dintr-o carte de basme dar  parcurgem povestile in sens invers pentru a ajunge la adevar, la acea parte interpretata gresit, la acel cuvant care odata  gasit intregeste un puzzle dintr-un domeniu al vietii noastre. Este un tranzit extrem de psihic, sensibil, mistic, iluzoriu. Cum Mercur este renumit pentru smecheriile lui, mare atentie  in aceasta perioada , gandurile si sentimentele pot fi incorecte, neclare, negative. Semnul Pesti este asociat cu casa XII, o casa ce vorbeste despre vindecare, compasiune, spitale, medici, povesti din spitale, povestea celor oropsiti,  in consecinta, tranzitul lui Mercur retrograd poate  incurca si mai mult itele in aceste directii.

O provocare acuma, este coerenta cuvintelor si scopul din spatele lor, deci mare atentie la cuvinte, ele pot scrie versuri frumoase dar in viata de zi cu zi, pot insira destule necazuri. Aceasta influenta astrala amplifica fanteziile, iluziile, de aceea ne putem insela cu usurinta, ideile nerealiste ne pot face sa crredem in ele, deci mare atentie. Comunicarea este, de asemenea, afectata de aceasta energie si putem avea multe neintelegeri cu ceilalti, cu prietenii, cu banii, cu rudele. Putem fi inselati sau putem induce in eroare pe ceilalti, minciuna este pe valul lui Neptun si ar fi bine sa cultivam doar bunele intentii. Este posibil sa apara oboseala sau probleme cu sistemul nervos si ar trebui sa fim atenti la orice fel de medicamente deoarece corpul fizic este mult mai sensibil. Acest aspect ne deschide mintea catre cunoasterea univesrului, credinta, un alt fel de comunicare decat cea pamanteasca, comunicarea cu divinul, abilitatile psihice sau telepatice.Putem fi mai constienti de importanta lumii divine in viata noastra pamanteasca, visele pot fi extrem de puternice si profetice.

“Nu schimba nimic acuma, nu tine, nu este de durata” si pot crea multe situatii incomode. Angajamentele facute in timpul unui ciclu Mercur retrograd sunt cel mai adesea angajamente care se vor modifica. Semnarea oricarui document important, ar trebui sa fie pus fie in asteptare sau daca se semneaza, probabil va fi schimbat in vreun fel.

Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “re-revizuire, reevaluare, reflectare, reeditare, refinantare, recede, reflectare….

Cum Mercur guverneaza calatoriile de orice fel, mare atentie.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor mutabile : Gemeni, Sagetatori, Pesti, Fecioare.

O planeta retrograda poate uneori anunta sosirea unor evenimente inevitabile, sortite. Ne putem simti neputinciosi in timpul perioadei de retrogradare mai ales daca Mercur retrograd activeaza prin conjunctie, opozitie, careu, o planeta din harta natala. Aceste evenimente pot fi evenimente fericite, pozitive, sau pot aduce vesti proaste si situatii negative. De multe ori,  transportam amintiri puternice negative, mintea noastra este ocupata cu lucruri fara valoare pentru cresterea noastra iar Mercur retrograd ca si un indicator karmic ne forteaza sa facem curatenie in mintea noastra, sa ne impacam cu ceea ce s-a intamplat si sa renuntam la otrava din trecut care ne tine pe loc.

Simbolul Sabian al gradului 25 Gemeni, gradul inceperii miscarii aparent retrograde a lui Mercur este: “ Un gradinar curata gradina de palmieri cu cea mai mare atentie”. Este fabulos acest simbol sabian si in acord deplin cu Mercur retrograd ce ne cere sa facem curatenie in mintea noastra cu o atentie marita. Palmierul poate fi vazut ca un stalp care se  intinde de la pamant la cer si, prin urmare, simbolizeaza „comunicarea divina, inspiratia divina, umbrela divina ce ofera un loc de protectie”. Prin urmare, Mercur retrograd ne spune ca trebuie sa fim asemeni palmierilor, sa ne ridicam in picioare, sa fim drepti, sa fim o ruga continua care ne apropie de cer. Suntem ajutati, sustinuti de divinitate, sa dam deoparte toate ingrijorarile meschine, deziluziile, conflictele, rabunarile, invidiile, barfele, si sa inviem aspectele bune si drepte din noi, sa traim in lumina. “Cei drepti vor inflori ca palmierul”, ne spune  David in Psalmul 92:12. Putem trece prin multe obstacole care ne impiedica cresterea dar daca locuim in casa Domnului, ne vom ridica in ciuda a tot ceea ce vrea sa ne doboare. Lucrurile frumoase, pure, nu cresc  langa pamant, unde pot fi usor murdarite si pierdute, ci sus, unde lucrurile inferioare nu le pot deteriora sau distruge. Palmierul este si un simbol al vindecarii, relaxarii, odihna, vacanta.

„Amurgul a sosit ca umbra unui palmier; Il chem pe Dumnezeu, care-mi da totul. ”

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.