VENUS IN MERS APARENT RETROGRAD IN CAPRICORN-19 DECEMBRIE 2021, ORA 12:36-29 IANUARIE 2022

“ Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Ioan 13:34

Venus are o miscare aparent retrograda in acelasi semn la fiecare 8 ani ; in in anul 2013, planeta Venus incepea miscarea aparent retrograda in data de 21 decembrie 2013 pe gradul 28:58 Capricorn si a revenit in mers direct  pe gradul 13 :33 Capricorn. Pe 19 decembrie 2021, Venus incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 26:29 Capricorn si si va reveni in mers direct pe gradul 11 :05 Capricorn in data de 29 ianuarie 2022.

Este  o intoarcere a lui Venus in acelasi semn si in aceeasi casa natala dar cu 2 grade mai putin decat la retrogradarea precedenta, se restabileste o legatura cu ceea ce a fost interupt, inceput, in urma cu 8 ani. Poate fi o reinviere a unor proceselor incepute in acea perioada, sunt verificate rezultatele incomplete sau adormite din acea perioada.
Chiar daca Venus intra in miscare retrograda pe 19 decembrie, perioada de umbra ( cand a trecut pentru prima data peste gradul 11:05 Capricorn- gradul final al acestei miscari aparent retrograde), a inceput de pe 17 noiembrie 2021.
Zilele de inceput(19 decembrie) si sfarsit(29 ianuarie 2022) ale perioadei de retrogradare sunt importante si pot fi suparatoare pe masura ce  trecem intr-o noua directie.

Experientele aduse de Venus in mers aparent retrograd in acelasi semn si in aceeasi casa natala au o legatura directa cu ce s-a intamplat in urma cu 8 ani, cu ce s-a inceput si a ramas nefinalizat, mesaje nespuse, alegerile facute, afectarea valorii personale, neincredere, probleme de sanatate. Karma sau vointa universala joaca un rol important in aceasta perioada. Putem privi energia incetinita a unei planete retrograde ca o energie cu o puternica influenta asupra vietii noastre cu un rol de reparare a unor erori trecute, cu un rol karmic asupra caruia de cele mai multe ori nu avem nici un control. Uneori, trecutul apasa greu in aceasta perioada, cei din trecut pot reaparea, evenimente din trecut se pot reedita, este un timp de revizuire iar pentru asta “obiectul de revizuit”este adus fata in fata cu noi, il vedem in oglinda(Venus).

Venus este una dintre cele mai apropiate planete de Pamant, ceea ce inseamna ca perioada de retrogradare o face mai puternica si mai intensa. Ne cere sa reflectam, sa regandim si sa reevaluam tot acest proces Venusian ce tine de  relatii, munca, corectitudine, legea atractiei, bani, placere, frumusete, arta, vestimentatie. Problemele reprimate in relatii ar putea iesi la suprafata sau o durere romantica din trecut poate fi vindecata. Deoarece perioada de retrogradare poate provoca confuzie, ar trebui sa fim mai atenti in angajamentele relationale, in modificarea aspectului fizic sau in modul in care ne cheltuim banii.
Cum Venus este retrograda in semnul de pamant Capricorn, aceasta perioada de 40 de zile este o oportunitate de a regandi si de a rescrie ce inseamna cu adevarat cariera, ambitiile profesionale, contractele, relatia cu autoritatile, responsabilitatea, seriozitatea, puterea si statutul social, succesul profesional, imaginea publica, relatia cu un parinte autoritar, ordinea sociala, restrictiile , limitarile, frica, reguli si legi, traditii. De fapt, una dintre cele mai bune modalitati de a lucra cu o energie puternica a Capricornului este de a ne asuma responsabilitatea pentru noi, pentru actiunile noastre. Venus retrograda in Capricorn ne cere pe un ton de serios sa fim prudenti cu cheltuielile festive din acest an, nu cheltui chiar tot, cumpara doar ceea ce este necesar, nimic mai mult.
Venus se ocupa de relatiile romantic iar urmatoarele patruzeci de zile pot aduce destule problema in relatiile subrede, ascunse, triunghiulare. O relatie perfecta nu exista aici pe pamant dar prin definitie, Venus vrea relatii corecte, in care amandoi parteneri stiu sa tina cont de placerile celuilalt. Energia lui Venus ne ajuta sa decidem ce pretuim cu adevarat si ce merita timpul nostru, energia noastra.

Venus stationeaza retrograd pe gradul 26:29 Capricorn chiar in bratele lui Pluto pe gradul 25:33 Capricorn. Asta inseamna ca perioada de retrogradare va pune un accent deosebit pe profunzimea unei relatii, pe valoarea proprie dar nu cea afisata ci acea valoare care este data de “ suflet ‘, cea care nu se vede dar care este trainica, puternica, inaltatoare. Pluto de mana cu Venus ne ia in lumea interlopa si ne obliga sa vedem tot ceea ce am ingropat adanc in subconstient. Suntem incurajati sa ne transformam cu adevarat, sa lucram cu noi insine, sa invatam sa ne iubim pe noi insine, sa vindecam relatiile tensionate cu cei din jur prin iubire.
Este cel mai bun moment pentru a intelege adevarata valoare a iubirii si ce poate face iubirea neconditionata, iubirea care iarta si accepta pe cel din jur asa cum sunt si nu cum am vrea noi sa controlam lucrurile.
Aceasta reteta a lui Venus retrograd de mana cu Pluto in Capricorn poate fi aplicata in orice domeniu, atat in relatii cat si munca( incepand de astazi aleg sa-mi iubesc munca, colegii, biroul, etc.), familie( aleg sa-mi iubesc neconditionat familia, casa,  etc.), tara, neam, afacere, etc.
URMATI CALEA IUBIRII si toate lucrurile va vor fi date cu surplus, caci DUMNEZEU ESTE IUBIRE, si Dumnezeu este BOGATIA noastra! Sau urmati calea egoismului, a urii, fricii, geloziei, maniei, lacomiei si iubirea si abundenta vor disparea.
Toate bolile, incercarile, dezechilibrele psihice, nenorocirile provin din incalcarea Legii Iubiri.  Bumerangurile urii, ranchiunii si criticii se intorc incarcate de boala si durere.
Egoismul, teama, gelozia, iubirea care cere plata,  iubirea interesata, construiesc modele repetive care ne fac viata foarte grea. Nu primim decat ceea ce daruim. Acesta va fi timpul pentru o cercetare profunda a sufletului, asa ca trebuie sa ne pregatim sa ne cunoastem la un nivel cu totul nou, sa ne iubim greselile, sa ne iertam, sa iertam pe ceilalti, sa fim mai buni cu noi, asa, vom atrage binele si prosperitatea in viata noastra.

Deoarece Venus guverneaza valorile, cumpararea unor bunuri de lux nu este tocmai indicata in urmatoarea perioada, acestea se pot dovedi a fi falsuri,se pot dovedi dezamagitoare. Nu este cel mai bun timp pentru a fixa o data pentru casatorie, nu este cel mai bun timp pentru a face inverstitii  importante, se poate renegocia un contract financiar, un credit bancar, se pot reevalua chestiunile financiare  personale. Venus retrograd ne ajuta sa reparam anumiti pasi gresiti din trecutul nostru, “pasi” facuti alaturi de o persoana iubita intr-o relatie,”pasi” nefacuti intr-o relatie trecuta. Pot aparea fosti parteneri mai ales daca au ramas sentimente nespuse, daca exista regrete fata de persoana respectiva. O relatie inceputa in urma cu 8 ani  in perioada lui venus retrograd in Capricorn –o relatie predestinata, poate cunoaste incercari, acuma este momentul in care relatia este “chemata “ sa-si  defineasca adevarata valoare iar cei doi sunt pusi sa-si  redescopere valoarea personala dar si adevarata valoare a partenerului de care au nevoie. In perioada lui Venus retrograd. poti intra intr-o relatie cu “ochii  inchisi”, DECI MARE ATENTIE, nu este cel mai bun moment pentru o noua iubire, in acelasi timp, in relatiile existente se poate instala o stare de tensiune care parca vine de nicaieri dar este prezenta.

Numarul 40 are o semnificatie aparte in traditia crestina, simbolizeaza ispita, o perioada de testare, probe, purificare, libertate si schimbare, incheierea unei perioade grele si aparitia unui nou inceput, implinirea promisiunilor.
Venus retrograd in Capricorn vine cu o lectie uriasa pentru noul an 2022 si asta este despre cum ne folosim puterea nu numai in relatii, ci si in cariera.
Sa folosim aceasta perioada pentru iertarea noastra dar si a celor din jur, pentru vindecarea temerilor si ranilor vechi. Iubirea este un fenom cosmic care vindeca si purifica omul, nu intamplator Isus ne-a dat o noua porunca:

“ Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Ioan 13:34

Sub influenta lui Venus retrograd, cu totii vom fi provocati (dar in mod diferit) sa ne deschidem inimile, sa ne iubim pe noi insine, sa ne intarim relatiile, nu doar cu ceilalti, ci si cu banii si cu lucrurile pe care le pretuim.
Semnele cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn sunt in oglinda venusiana acuma. Si cei nascuti sub semnele guvernate de Venus,  Taur si Balanta, vor simti influenta mai puternic.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.