SIMBOLUL SABIAN PENTRU LUNA NOUA IN BALANTA

 

Luna Noua din 29 septembrie 2008 are loc cu Soarele si Luna in conjunctie pe gradul

 6: 33 Balanta.

Ce este un Simbol Sabian?

 

Gradul dintr-un zodiac nu este doar o simpla diviziune, el este un element astrologic , autonom cu o semnificatie capitala. Gradul zodiacal este cel mai misterios element din astrologie reprezentand cheia tuturor interpretarilor astrologice mai profunde. In gradul zodiacal sunt integrate valoarea timp si valoarea spatiu si sunt combinate cele doua miscari ale pamantului –miscarea pe orbita sa in timp ce se roteste in jurul axei sale, existand un numar limitat de  rotatii axiale in cadrul revolutiei anuale in jurul Soarelui. Fiecare rotatie genereaza din punct de vedere orbital un grad, existenta lui depinde de rotatia axiala a Pamantului, deci un grad zodiacal are o natura dubla ca si miscare care il genereaza. Gradele sunt unitati de timp creativ. Gradul este determinat de relatia dintre revolutia planetei si cea a rotatiei sale axiale, deci de relatia dintre cele doua durate reprezentand semnificatia mistica si creativa a Timpului, este numarul operativ al lui Tao  pe Pamant asa cum valoarea numarului Pi (3, 14) este numarul operativ al vietii , considerat din punct de vedere universal.

In consecinta, fiecare grad poarta un simbol ce releva un anumit potentialul energizat de o planeta, o cuspida, un alt punct abstract.

Conform renumitului astrolog Dane Rudhyar , valoarea practica a Simbolurilor Sabiene in aplicarea astrologiei este dincolo de orice indoiala, au fost dovedite in sute de cazuri atat in hartile natale cat si in cele orare importante.

Marc Jones da o interpretare pozitiva si una negativa fiecarui grad , acest dualism de semnificatii este expresia faptului ca fiinta se poate orienta catre spirit sau catre materie , si toata conditionarea este susceptibila a avea doua tipuri fundamentale de interpretare. Orice fractie a unui grad trebuie considerata ca un grad intreg, 15 grade Taur se citeste ca 15 grade Taur ,  dar 15:25 grade Taur  ca si 15:59 Taur trebuie sa se citeasca 16 grade Taur.

 

 

 Simbolul Sabian pentru gradul 7 Balanta :

Vrajitoarea hraneste pui de gaina inspaimantati de un soim pe care ea l-a imblanzit”, este un grad ce ne vorbeste de imblanzirea puternicului, inaltarea slabului, controlul fortelor naturii de catre inteligenta mai inalta., transmutare prin munca .

 

 

Acest ciclu de Luna noua ne da sansa de a vedea nu doar ceea ce vrem, ci si ceea ca am facut  in trecut , un trecut ce vine acuma  peste noi , fia am facut  bine fie am facut rau. Aceasta este o lege a naturii , de echilibrare, este un grad ce accentueaza atat de bine legea karmei iar prin legatura ei cu legile fizicii , a mecanicii newtoniene care afirma ca ” fiecarei  actiuni i se opune o reactiune egala ca intensitate si contrara ca sens”, popular, daca in trecut am plantat destui spini cu siguranta nu vom culege trandafiri,  este un timp in care trebuie sa acceptam fie succesul fie esecul , depinde foarte mult ce anergii am folosit in trecut si in ce scop, este un punct de cotitura , de schimbare .Fiecare dintre noi trebuie sa ne asumam responsabilitatile nu doar pentru beneficiile rezultate dintr-o actiune trecuta dar si pentru esecurile generate, un beneficiu ce aduce imblanzire, un esec ce vrea depasire prin schimbare .Orice schimbare inseamna ceva nou, important este sa stii motivul acestei schimbari si sa fii pregatit , sa actionezi ca un  binefacator pentru tine insuti, cheia fiind corectitudinea.  Este un timp in care este bine sa permitem celorlalti sa faca proprtiile alegeri fara sa influentam aceasta alegere , aceasta noua cale de invatare, de evolutie. Fiecare dintre noi trebuie sa actioneze in conformitate cu crezurile, nevoia de corectitudine, dar si in rapot cu trecutul .

La nivel grosier , legea karmei este exprimata  destul de dur “ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”, dar atitudinea  pe care o avem  fata de experientele traite reprezinta un factor crucial, este cea care determina daca, atunci cand suntem confruntati cu experiente dificile noi alegem sa suferim

( blestemandu-ne soarta ) sau alegem sa ne schimbam , transformandu-ne  si invatand din lectiile oferite de viata generate de propriile alegeri , fapte, ganduri.

Succes

 

Adriana Tudosa 

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.