MERCUR RETROGRAD IN PESTI SI ZODIILE – 23 FEBRUARIE -17 MARTIE 2013

‘Pe noi insine nu ne putem schimba asa usor dar daca ne schimbam punctul de vedere , totul se schimba .”OMRAAM MICKAEL AIVANHOV

O planeta retrograda este un profesor exigent care stie sa ofere lectii valoroase ,  ne poate ajuta sa ne redirectionam atentia spre zone unde este posibil sa fi uitat ceva . Astfel , ni se permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita . Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai “sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile”. Nu trebuie uitat ca Mercur este “ghidul sufletului “ iar perioada de retrogradare ne poate arata calea catre sufletul nostru . Sa  nu ne speriem prea tare de o planeta retrograda, ci , sa incercam sa intelegem ca o putem privi ca o energie a unui prieten pe care te poti baza la greu si  care poate sa-ti ofere raspunsul potrivit la o problema care te macina, care iti poate arata  locul in care ai gresit . Adesea , cele mai mari probleme pot aparea cand vom  refuza sa privim greselile  “ in ochi” , cand refuzam sa rezolvam erorile facute . Daca fizic nu ne putem intoarce in trecut sa rezolvam  anumite greseli , o planeta retrograda ofera aceasta sansa unica .
Cuvintele cheie ale lui Mercur retrograd sunt : REVIZUIRE, REGANDIRE, REORGANIZARE, REEVALUARE, REVEDERE, REINTALNIRE, REDEFINIRE, REFINANTARE, REPROGRAMARE, REFLECTARE , RESCRIERE….

Pe 4 martie 2013, Mercur retrograd este in conjunctie cu Soarele in Pesti , este cea mai buna zi pentru a da viata ( Soarele este sursa vietii ) oricarui gand care sa va faca viata mai buna in urmatoarele cateva luni ( pana la retrogradarea lui Mercur din iunie /iulie).

Gemenii, Fecioarele,Pestii,Sagetatorii vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Pesti.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice ( domenii de viata ) , este mai précis daca va cunoasteti semnul ascendentului ; in acest caz , cititi mai intai  semnul ascendentului si apoi  semnul soarelui natal.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Cu Mercur retrograd in Pesti se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a lui mercur intr-o casa denumita simbolic “ casa a izolarii “, am putea vorbi de o energie destul de confuza care va poate complica existenta,va puteti insela sau puteti fi inselati , problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie.  Mercur retrograd guverneaza casa gandirii practice , a fratilor dar si casa muncii , colegilor, sanatatii , in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate , redirectionate .

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Cu Mercur retrograd in Pesti se poate vorbi de neintelegeri  cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni,  puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Pe de alta parte , puteti simti sa stati mai departe de viata sociala pentru un timp , acest lucru se poate intampla prin alegere proprie sau sunt cauzate de anumite circumstante fara nici un control din partea voastra . Barfele si zvonurile pot face ravagii in prieteniile voastre , ar fi bine ca in urmatoarea perioada sa fiti mai atenti, sa nu va vorbiti de rau prietenii . Cum casa XI este conectata la obiectivele si sperantele voastre , este posibil ca Mercur retrograd sa fie un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abndonat , catre un obiectiv ce face parte din viitorul  vostru.
Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii , speculatiilor , copiilor , si aici puteti descoperi anumite detalii peste care ati sarit in trecut ,puteti sa descoperiti adevarata fata a unei iubiri,a unui iubit. Poate sa apara un iubit din trecut , puteti restabili o legatura mai buna cu copii vostri, puteti sa va ganditi cum trebuie sa va folositi valorile personale pentru a face mai multi bani, pentru a obtine securitate si stabilitate financiara si emotionala .

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd in Pesti  poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada  comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute ,unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit , a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra . Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns in domeniul carierei ,vietii sociale . Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra , de relatia cu sefii vostri ,  aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat , fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma .
Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa familiei , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra , puteti fi mai nelinistiti , pot aparea in lumina unele secrete legate de familia voastra.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in Pesti  poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice . Nu este cel mai bun timp sa luati decizii  , sa intrerupeti anumite cursuri , sa rupeti anumite relatii , parteneriate cu strainatatea . Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Mercur retrograd in acest domeniu de viata va poate pune sa re-examinati ceea ce credeti despre lume , viata si sa va ganditi la cum va ajuta crezurile voastre sa va construiti viitorul . Sunteti multumiti cu viata voastra actuala , este adevarata viata pe care v-o doriti ? Poate aceasta perioada a lui Mercur retrograd va va raspunde daca veti merge la cursul lui acestui ghid astral . Tot acuma , tot ce tine de morala , etica , adevar , credinta in viata voastra sunt in vizorul acestei energii , deci mare atentie .Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii ,  obstacole sau calatorii anulate . De fapt , acest lucru se intampla deoarece Mercur vrea sa fiti mai atenti si clari in legatura cu locul in care vreti sa mergeti .
Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor ,rudelor ,calatoriilor scurte dar si casa secretelor ,karmei ,puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie ,ganduri amare legate de aceste directii, pot iesi in lumina anumite secrete ,  pot aparea in prim plan , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in Pesti poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor natrurale dar si casa prietenilor , sperantelor ,protectorilor, si in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata , ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Cu Mercur retrograd in Pesti se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile  si frustrarile legate de partenerul de viata se pot intensifica,  diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui angajament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala  , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul  , sa reexaminati problemele cuplului vostru.  Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Cu Mercur retrograd in Pesti  pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada Regandirea modului de abordare a unui  loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu   colegii, cu sefii ,pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu, probleme pe care trebuie sa le reexaminati , catalogati,etichetati . Atentie la sanatate.
Deoarece Mercur guverneaza casa studiilor inalte, credintei , relatiei cu strainatatea dar si casa secretelor, puteti  fi pusi in situatia de a regandi anumite situatii de viata si in aceste directii. Puteti rezolva anumite  probleme din trecutul vostru , pot aparea in prim plan probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni, secrete .

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Cu Mercur retrograd  in Pesti  se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale si creative. Regandirea modului de comunicare cu  iubitul , cu copii sunt posibile in aceasta perioada  dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu  iubitii, copii , reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului , a creditelor ,  impozitelor dar si casa prietenilor , sperantelor ,protectorilor ,pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi , puteti rupe anumite contracte legate de bani , pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, deci mare atentie .

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cu Mercur retrograd in Pesti se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd, abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu iubitul , cu copii. Este o perioada buna de a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie ,  cu parintii .
Deoarece Mercur guverneaza casa partenerului dar si casa carierei , si in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata .

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Cu Mecur retrograd  in Pesti se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie.  Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati  trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.  Modul de gandire , sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani, Atentie la masina daca conduceti ,  verificati-va masina ( acte ,ulei, apa , cauciucuri). Nu instalati programe noi in calculator , de preferat , daca aveti documente importante , asigurati-va o copie de rezerva a acestora . In comunicarile personale ,argumentele voastre pot fi cam difuze , nu faceti promisiuni pe care nu le puteti respecta ,nu spuneti  da atunci cand vreti sa spuneti nu si invers.
Deoarece Mercur guverneaza casa muncii , colegilor ,sanatatii dar si casa strainatatii, calatoriilor mati, studiilor inalte , si in aceste domenii pot aparea destule intarzieri, incurcaturi ,deci atentie .

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cu Mecur retrograd in Pesti sunteti ajutati in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Este cel mai bun timp de a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa fiti ajutati sa revizuiti  un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine  valorilor personale , sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor  pentru a face bani.  Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.Este cea mai buna perioada sa va ganditi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra , ce vreti cu adevarat , ce credeti ca merita eforturile voastre . Evitati achizitiile majore , examinati-va cu atentie conturile bancare , chitantele la orice fel de cumparaturi .
Deoarece Mercur guverneaza casa iubirii , copiilor ,  speculatiilor dar si casa banilor partenerului , creditelor , impozitelor , puteti cunoaste si in aceste domenii de viata destule intarzieri ,reevaluari, incurcaturi.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Cu Mercur retrograd in Pesti se poate vorbi de punerea in prim plan a unor greseli privind relatiile voastre, modul in care va folositi propria individualitate, cum va exprimati personalitatea , cum va percep cei din jur .
Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe ,atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru. , atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur , asteptati sa treaca aceasta perioada de trei saptamani si daca nu sunteti multumiti de voi , schimbati-va look-ul , tunsoarea , modul de a va imbraca .
Deoarece Mercur guverneaza casa familiei ,parintilor dar si casa partenerului , si in aceste domenii de viata puteti cunoaste anumite incurcaturi ,intarzieri . Puteti fi pusi in situatia de a regandi detaliile unui parteneriat esuat ,puteti sa va ganditi la refacerea unei relatii rupte .

Adriana Tudosa

 

You may also like

1 Comment

  1. Buna Adriana!
    As vrea sa stiu cum ma va influienta retrogradarea lui Mercur in Pesti deoarece in ultima perioada am intampinat multe blocaje in special in relatiile parteneriale. Sunt nascuta pe 11.09.1969 Braila, ora 5,30. Muntumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.