MARTE IN SCORPION -4 OCTOMBRIE 2008- ORA 7:34 –UN VULCAN INTERIOR……….

 astro_2gw_71_marte_in_scorpion240548065.gif

Marte , a patra planeta in ordinea departarii de Soare , apare in mitologie ca  Marte –Ares ,  fiu al lui Jupiter si al Junonei-Hera, de educatia lui s-a ocupat un titan care il invata si dansul pe langa cele necesare unui luptator.

Putem sa vorbim despre Marte ca despre o planeta a actiunii si razboiului, cauta discordia, razboiul si infruntarea; educat in arta razboiului, acest zeu iubeste bataliile si adesea invins se ridica intotdeauna pentru alte lupte. Este certaret dar fara indoiala la fel  de brav  , stie sa comande, sa formeza trupele, sa le inarmeza, impune disciplina prin ritmul clar, sacadat, se arata intelept la sfat , indraznet in actiune si decis in lupta.  Marte are o inteligenta practica, lucida, exceleaza in a distruge, dar stie sa si construiasca, sa multiplice eforturile de aparare, este cel care induce inimii notiunea  de datorie pentru a depasi urgiile dar este mult mai sensibil la aspectele fizice , carnale decat la problemele de inima.

Marte , acest zeu teribil, tiranic ne vorbeste nu numai de brutalitate , ci  si de vointa fara de care nimic nu poate fi edificat.

Ofera in functie de semnul zodiacal in care se afla, informatii asupra cantitatii si calitatii energiei dar si canalele prin care aceasta energie se poate scurge firesc sau catre ce poate fi directionata mai usor..

Energia degajata de Marte este asemanatoare cu adrenalina ce ne da dorinta de a fugi, de a lupta atunci cand trebuie infruntat un inamic. Actiunea lui Marte este de a stimula , energiza sau agrava, este conducatorul celor din armata , al chirurgilor, al barbatilor in general.

 

Ingresul lui Marte in Scorpion  are un ascendent in Balanta 13: 38 grade , un ascendent cardinal, de aer, ce ne face activi in cautarea echilibrului si dreptatii dar cel mai adesea vom evalua in mod constant plusurile si minusurile unei situatii ceea ce va insemna de fapt o lupta cu noi insine pentru a lua o hotarare.

Mercur retrograd in conjunctie cu ascendentul accentueaza aceasta stare de incertitudine , de fapt pot aparea blocaje la nivel de comunicare , dificultati in exprimare, in a ne face intelesi, devenim agitati, nervosi, putem trage concluzii gresite care mai tarziu pot fi regretate, este un moment in care energiile lui Mercur retrograd pot fi folosite in remodelarea comportamentului personal.

Guvernatorul temei este Venus in Scorpion in casa II in sextil cu Saturn in casa XI , cu Jupiter in casa III

aducand posibilitati de a atrage bani, persoane, bunuri , dragoste, dar trebuie munca pentru a obtine toate acestea. Este un timp al negocierilor corecte, al capacitatii de a fi disciplinat in tot ceea ce inseamna cheltuieli dar si munca necesara pentru a creste veniturile.

In Scorpion, Marte este in domiciliu nocturn si de aceea castiga in putere dar si in continuitate ( vorbim de un semn fix), este o energie ce tinde sa se manifeste in profunzime sau pornind din profunzime, nu neaparat in exterior. Filozofia de viata a lui Marte in Scorpion  este destul de sugestiva, totul este “alb sau negru “ , nu exista  cale de mijloc.Este un timp al curajului, extremismului, al pasiunii, perseverentei dar si al intensitatii emotionale. Dintr-o data dispunem de un enorm rezervor de energie, de un puternic instinct de supravietuire si de o capacitate imensa de a depasi cele mai dificile situatii.Acest preaplin de energie poate fi canalizat in succese personale si de securitate emotionala . Negativ, se poate menifesta prin duritate, gelozire, suspiciune, razbunare , tiranie, izbucniri agresive.

Marte in Scorpion este cea mai sexuala pozitie a lui Marte din toate semnele zodiacale, induce o dorinta puternica pentru provocari, fantezii, interes intens pentru tabuurile din viata de zi cu zi.  

Marte in Scorpion este o energie bruta, nucleara , aduce dorinta de a trai , de a controla, de a ne pazi secretele dar si de a deveni secretosi, misteriosi, este un moment ideal de a ne transforma, invia proiectele vechi, de creatie, parteneriale, afaceri. Ceea ce nu mai este in concordanta cu scopul nostru, tot ce este demodat ar trebui eliminat din viata noastra pentru a face loc noului, renasterii, ganditi-ca la pasarea Phoenix ce renaste din cenusa, asa si viata noastra poate renaste in aceasta perioada.daca folosim in mod pozitiv energiile lui marte in scorpion. Puterea de concentrare , tenacitatea sunt calitati ce pot fi folosite pentru a dobandi succesul.

Marte in Scorpion aduce magnetism , dorinte interioare puternice, este un vulcan interior destul de bine controlat dar care poate si sa explodeze, Urmeaza o perioada in care aparenta linistire de la suprafata mascheaza atat de bine o energie clocotitoare, vom accepta provocarile si vom efectua modificarile necesare, vom face regulile noastre , este un timp in care energiile puse la dispozitie de catre marte ne fac ca noi sa fim cei ce alegem ,compromisurile nefacand parte din cartea de vizita a lui Marte in Scorpion. .

Cu marte si venus in scorpion , dorintele iau foc, pasiunile se nasc instantaneu, este o dragoste totala ce uneste nu numai fizicul dar si sufletul.Tot ce este actiune, decizie prinde viata in aceasta perioada, este un timp al sigurantei de sine, al curajului, al disciplinei. Semnatura lui Marte in Scorpion inseamna adevar, integritate profesionala, personala.

Plasarea lui Marte in casa I bine aspectat de Pluto , intareste trasaturile martiene , exces de energie, curaj fizic, mandrie , moralitate, instinct dominator, decizie in dispute, este o energie pozitiva in toate situatiile vietii, dar atentie la impulsivitate. Pluto in sextil cu Marte ne pun la indemana “ armele “ necesare pentru a obtine ceea ce dorim, este instinctul folosit in scopurile cele mai bune pastrand limitele morale, deci este un timp bun sa ne lasam condusi de instinct. Combinatia energetica dintre Marte si Pluto tinde sa se manifeste prin modalitati extreme, transformatoare, este vointa care nu face nici un compromis, este curajul nelimitat, capacitatea de a actiona rapid si efficient, de redresare a situatiilor disperate, de atragerea a oamenilor de care avem nevoie pentru clarificarea situatiilor din viata noastra.

Marte in Scorpion ofera un imens potential de a face totul intr-o directe clara, totul se transpune in viata in accord cu “ este bine sau rau”, este puterea gandului resimtita de catre persoana la care te gandesti  atat pozitiv cat si negativ, depinde de fiecare dintre noi cum reusim sa infrumusetam gandurile noastre, de aceea , este  bine sa incercam sa fim destul de atenti la ceea ce gandim , si sa cultivam pozitivismul in aceasta directie.

Marte in Scorpion este un pasional, induce nevoia de relatii intense in care sexul este totul sau nimic , relatiile parteneriale au nevoie de trairi intense, de acea scanteie care aprinde totul in jur, este loialitatea absoluta , pasiunea , gelozia dar si destula vulnerabilitate, asta din cauza sentimentelor profunde angajate. Este un timp in care ne putem concentra cu toata energia pe ceea ce dorim , iar odata facut acest lucru , chiar putem obtine ceea ce dorim, este o energie ce ne poate ajuta in a transforma situatiile asa cum dorim noi, cateodata vom realiza asta prin manipularea celorlalti in favoarea noastra, putem usor influenta pe altii atat in bine cat si in rau. Este un timp al magnetismului animalic care atrage totul;este dorinta de a imbina in dragoste atat fizicul cat si sufletul , este un timp al relatiilor care pot oferi aceste trairi, si inclin sa cred ca acele relatii care nu se ridica la cerintele unui marte in scorpion vor fi destul de incercate.

 

Marte in Scorpion este o atitudine “TOTUL SAU NIMIC”, sa ne cultivam puterea mintii in scopuri pozitive si fiti convinsti ca veti reusi in ceea ce va doriti.

Cultivati pozitivismul in gandire.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.