SIMBOLUL SABIAN PENTRU GRADUL ZODIACAL AL INCEPERII RETROGRADARII PLANETEI VENUS IN BERBEC

venus1

Planeta Venus isi incepe miscarea aparent retrograda pe gradul zodiacal 15: 27 Berbec. Fiecare grad zodiacal poarta un simbol ce releva un anumit potentialul energizat de o planeta, o cuspida, un alt punct abstract.

Simbolul Sabian pentru gradul 16 Berbec :

“ Spiridusi in vesminte stralucitoare dansand in lumina calda a apusului”.

Conceptul de “ spiridus “ vine spre noi din timpuri indepartate , in acest cuvant vedem un simbol al duhurilor binevoitoare, domestice, prezente in multe superstitii. Prin caracterul lor, spiridusii pot fi comparati cu spirite protectoare prezente pe langa casa omului, in casa omului. Acest grad energizat de planeta Venus indica prin simbolul lui Sabian protectie si ghidare , este ajutorul dat la nevoie , este prietenul sau o persoana ce poate sa apara ca un ajutor in ultimul moment, este un ajutor “ domestic” aflat la indemana mai ales daca noi credem si recunoastem ca avem nevoie de ajutor. Acest grad este definitoriu pentru intreaga perioada de retrogradare a lui Venus, asadar, urmeaza “ 40 de zile si 40 de nopti” in care ne intoarcem spre trecut, mergem pe un drum cunoscut pe care l-am strabatut odata iar acuma ne intoarcem sa reparam ce putem repara , sa lamurim unele lucruri ramase fara un sfarsit clar, sa constientizam ce inseamna o relatie benefica pentru noi din toate punctele de vedere .

“ 40 “ este un numar cu multe sensuri in special religioase , multe evenimente din istoria religiei si istoria omenirii sunt legate de acest numar”:

Iisus a petrecut 40 de zile in desert .

Postul Mare tine 40 de zile

Sarbatoarea de Inaltare are loc la 40 de zile dupa Sfintele Sarbatori de Pasti.

Moise a petrecut 40 de zile pe muntele Sinai .

Potopul a tinut 40 de zile si 40 de nopti.

Putem vorbi de ‘40 ‘ca de un numar de proba ,sacrificii, schimbare, reconciliere si transformare.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.