JUPITER IN VARSATOR IN MERS APARENT RETROGRAD -15 IUNIE 2009 ORA 10:50 -13 OCTOMBRIE 2009 ORA 07:35 – LIMITARI ………

jupiter

In astrologie , Jupiter este Zeul legilor , ofera o viziune ampla asupra lucrurilor , imparte dreptatea , protejeaza dar si pedepseste , este considerat “ Marele Benefic” , este o energie ce favorizeaza norocul, sansa, stie sa te ajute sa fii “ la momentul potrivit si la locul potrivit ‘ pentru a beneficia de situatiile favorabile . Este o energie ce guverneaza bogatia , sansa , confortul, distinctiile , autoritatea , achizitiile , profiturile materiale, este inainte de toate o energie ce stie sa imparta dreptatea dar si norocul . În timpul retrogradarii, Jupiter este mai apropiat de Pamant, este foarte stralucitor iar energiile lui sunt mult mai intense fiind necesar un efort mai mare din partea noastra in integrarea acestor energii si pana realizam asta putem avea destule dificultati. Jupiter in mers retrograd face ca energiile lui sa fie intoarse spre interiorul fiecaruia dintre noi, reevaluand astfel directia in care mergem.Este o perioada buna de a readuce in viata fiacaruia dintre noi proiectele abandonate, putem sa ne ocupam de educatie, spiritualitate, credinte religioase si filosofice, putem incepe activitati filantropice si de caritate dar ofera si oportunitati pentru reintalnirea vechilor prieteni, o dragoste pierduta , un anumit lucru din trecut pierdut pe nedrept dar care este necesar in viata fiecaruia dintre noi.

Jupiter in Varsator intr-un semn guvernat de Uranus poate simboliza ideile revolutionare ,  schimbarile neasteptate , norocul neasteptat , modificari neasteptate in politica, tehnica , stiinta .

“Jupiter in Varsator varsator-1

este o energie ce poate aduce constientizarea , depasirea granitelor gandirii ,nu stie de clasificari religioase, rasiale , insista asupra valorilor sociale , religioase , morale universale , impartiale , democratice. Toleranta, respectul , cooperarea sunt esentiale pentru Jupiter in Varsator , este o energie ce induce entuziasm pentru cauze umanitare , reforma , originalitate, imaginatie , interese filosofice, proiecte mari , favorizeaza mintea inventiva bine adaptata sa promoveze programe sociale , interese financiare si sociale caritabile , serviciile guvernamentale. Este o energie ce accentueaza si aroganta dar si o concentrare asupra viitorului.Jupiter in Varsator este umanitar , creativ , este conectat cu institutiile financiare , editurile , ziarele , revistele, aduce farmec si vederi liberale , este o minte deschisa ce favorizeaza domeniile sociale , artistice , politice , cauzele nobile.”

Pe 15 iunie 2009 , Jupiter isi incepe miscarea aparent retrograda , o miscare ce pune in evidenta gradul 28 Varsator ; aceasta miscare dureaza pana pe 13 octombrie 2009 cand Jupiter ajunge pe gradul 17:09. In mers aparent retrograd , energia lui Jupiter se va manifesta ca un factor de corectie la tot ce s-a intamplat in perioada 20 martie-prima trecere peste gradul 17 Varsator -15 iunie 2009 .

Cand Jupiter devine retrograd, putem vorbi de un timp in care ni se pun la dispozitie energiile necesare reexaminarii proiectelor, relatiilor pentru a vedea unde trebuie sa mai lucram si daca are rost continuarea lor , ni se cere sa analizam care sunt de fapt obiectivele noastre reale . Sub influenta acestei energii “ prietenoase “ pot iesi la lumina lucrurile incepute si despre care credeam ca pot sa ne aduca castig financiar , putem vedea destul de clar daca aceste lucruri sunt ceea ce am crezut sau trebuie sa renuntam la ele sau au nevoie de anumite retusuri.. Este un timp in care energia lui Jupiter accentueaza corectitudinea morala , repararea nedreptatilor , sanctionarea actiunilor ilegale , repararea erorilor datorate unei estimari gresite , unui avant bine intretinut de energia lui Jupiter in mers direct. Multe lucruri pot stagna in urmatoarea perioada , este un timp plin de obstacole , intarzieri in proiecte , afaceri , locuri de munca , daca in mers direct Jupiter promoveaza expansiunea –iti da voie sa depasesti anumite limite , in mers retrograd te pune sa gasesti limitele reale , sa te incadrezi in realitatile concrete ale vietii de zi cu zi , de accea , aceasta energie favorizeaza replanificarea, cercetarea , educatia , revizuirea, “ expansiunea “ limitata de realitate.

Daca in mers direct , Jupiter poate trece cu vederea anumite nedreptati, poti sa iei un examen chiar daca nu esti pregatit cum trebuie , poti sa pacalesti si sa castigi, poti copia si sa treci un examen, acuma , in mers aparent retrograd , aceasta energie “te ia de mana “ si te conduce exact la acele zone ramase nedezvoltate , nesupravegheate sau dezvoltate prea mult , taxand cum stie mai bine minciunile , neadevarurile, ilegalitatile .

Cu Jupiter retrograd, norocul “ nu se mai intalneste pe toate drumurile “ , putem vorbi de un timp in care norocul va fi ceva greu de gasit , in schimb suntem ajutati sa reevaluam lucrurile din jurul nostru si sa le vedem valoarea lor reala , nu este un timp prea bun pentru speculatii , pentru investitii , pentru castiguri financiare .

O perioada de retrogradare a unei planete este asociata de multe ori cu o perioada de teste , analize, examene,lucruri inevitabile pe care nu poti sa le ocolesti ( nu esti ajutat sa faci acest lucru deoarece trebuie sa inveti ceva iar de multe ori aceasta invatatura poate veni fortat ), avem posibilitatea de a gasi raspunsuri la multe lucruri , orice lucru care parea fara speranta se poate transforma in perioada lui Jupiter retrograd intr-o perla veritabila si aducatoare de succes , totul este sa incercati sa gasiti aceste perle , ele se gasesc de cele mai multe ori chiar langa voi insa trebuie sa le descoperiti si sunteti ajutati sa faceti acest lucru in urmatoarea perioada. Cei care in harta natala au Jupiter retrograd vor fi cei mai bine conectati la aceasta energie deoarece o cunosc foarte bine.

Pentru cei cu planete intre 28 si 17 Varsator, Leu, Taur si Scorpion influenta energiei lui Jupiter retrograd va fi destul de puternica, sunteti ajutati daca nu fortati sa reparati anumite directii de viata gresite, anumite credinte .

Jupiter guverneaza Sagetatorii si Pestii ( al doilea guvernator ), casa IX si casa XII, daca aveti ascendentul, MC –cariera , Luna in aceste semne sau daca aveti planete in cele doua case veti simti cu siguranta influenta acestei energii retrograde.

Scopul lui Jupiter retrograd nu este sa pedepsesca ( acest lucru se va intampla doar in cazuri de forta majora cand ceea ce trebuie reparat sau invatat se tot amana ), ci este acela de a gasi o definitie corecta, adevarata pentru echlibrul personal dar si relational.De multe ori cautam adevarul, sensul adevarului in locuri indepartate cand de fapt “ acest adevar  “ traieste in imediata vecinatate a noastra, cu Jupiter retrograd suntem ajutati si sprijiniti sa descoperim “ aceasta imediata vecinatate “ cu bune cu rele si sa o revizuim.  Sa nu uitam ca Varsatorul este guvernat de Uranus si de Saturn ; Uranus este planeta adevarului, revoltei, reformei, neasteptatului, inconstantei, umanismului aberant, stranietatii, aventura si risc, in timp ce Saturn va incerca sa franeze si sa puna granite, reguli clare energiei expansive Jupiteriene, ne va aminti de radacinile noastre, iar in urmatoarea perioada vom simti destul de intens aceste limitari.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.