SATURN IN BALANTA IN MERS APARENT RETROGRAD-13 IANUARIE 2010- 30 MAI 2010 – O ORDONARE A TRECUTULUI………..

saturn in balanta

Saturn este ultima planeta vizibila cu ochiul liber iar o data pe an, Saturn intra in miscare aparent retrograda timp de 4 luni si jumatate oferindu-ne posibilitatea de a vedea mai profund in noi, in vietile noastre, in toate problemele si planurile noastre,  fortandu-ne intr-un anumit fel sa luam masurile necesare rezolvarii lor; vorbim de o energie ce ne limiteaza actiunile, putam simti din plin anumite blocaje in activitatile care necesita reorientare, reorganizare, restructurare, asumarea responsabilitatilor.Este o energie puternica ce poate bloca  actiunile  pentru viitor intorcandu-ne in trecutul in care am lasat unele lucruri nefinalizate , fiind supusi unei presiuni din ce in ce mai mari pentru a face aceste lucruri iar daca ne vom ocupa de  aceste lucruri vom fi ajutati din plin.Saturn reprezinta datoria, loialitatea, perseverenta , rezistenta, forma , continutul, limitele, responsabilitatea ,  si cere de la noi  construirea unui fundament stabil din toate punctele de vedere  Saturn ne  vorbeste despre maturitate si obligatii , despre scopul nostru, despre disciplina, munca, ne obliga sa invatam lectiile si sa ne confruntam cu lucrurile neterminate, ne avertizeaza uneori destul de dur ca a venit vremea sa ne adunam , sa devenim maturi si obiectivi in toate privintele.

In mers apparent retrograd, energia saturniana poate face ca sistemul  nostru de aparare fata de lumea exterioara sa se naruie, de fapt, mecanismul saturnian de aparare nu va fi directionat impotriva agresiunii lumii exterioare , nu ne vom simti puternici in raport cu lumea exterioara , devenim timizi, introvertiti, speriati , cedand destul de usor influentelor exterioare ce ne vor afecta in mod constant constiinta. . Influenta energiei  lui Saturn retrograd ne poate da si o atitudine aroganta necesara pentru a ascunde anumite slabiciuni , devenim aspri si explozivi. Saturn retrograd ne intoarce spre trecut , provocand intarzieri sau amanari in desfasurarea unor actiuni in scopul de a le ocoli sau de a castiga timpul necesar pentru depasirea barierelor, este un timp in care rationamentul nostru ne poate juca feste, nu ne vom putea lauda in aceasta perioada cu o abilitate prea mare.Vedem in Saturn retrograd un profesor “teribil, dur” ce vrea sa  ne invete despre rabdare , reusite ce necesita un pret mare de platit, incercari in viata afectiva chiar suferinte cu scopul de a atinge un adevarat echilibru.Saturn retrograde ofera posbilitatea reorganizarii, renegocierii activitatilor, angajamentelor care sunt surse de frustrare pentru viata noastra, ni se cere sa inlaturam aceste surse din viata noastra , a fi responsabil nu inseamna a accepta chiar orice  , chiar si lucruri care ofera frustrare, responabilitatea trebuie sa mearga mana in mana cu un sentiment care ofera forta,  putere,  iar aici ni se cere sa lucram. La nivel personal,  energia saturniana incetinita dar mult mai puternica arata ca a venit momentul in care trebuie sa devenim constienti de propria putere si autoritate in cadrul unei relatii, unui parteneriat ,  unei asociatii, se va pune un accent deosebit pe modul in care ne folosim de corectitudine, responsabilitate , colaborare , trebuie sa invatam despre cooperare in scopul dezvoltarii unor relatii pe termen lung.

Saturn isi incepe miscarea  aparent retrograda de pe gradul 4:39 Balanta ,  pe 7 aprilie 2010 reintra in semnul Fecioarei oprindu-se pe gradul 27:50 Fecioara in data de 30 mai; este o intoarcere spre trecut,  spre acele situatii , experiente intalnite in perioada octombrie 2009 –ianuarie 2010. Ganditi-va ca Saturn a intrat in Balanta pe 29 octombrie 2009, reintoarcerea lui Saturn peste  gradele zodiale 4-o Balanta face o referire stricta la activitatile, parteneriatele, asocierile realizate in aceasta perioada si ne da o sansa de a  reevalua realitatea, echilibrul, echitatea, armonia in relatiile noastre , ne ofera posibilitatea sa devenim mai profunzi si mai responsabili in ceea ce priveste propriile alegeri , nu este un drum prea usor, toate reusitele cer din partea noastra multa munca si responsabilitate. In relatii, Saturn in mers retrograd vrea sa invatam ceea ce inseamna sa-ti faci datoria cu dragoste, orice relatie in care iresponsabilitatea combinata cu  eforturi minime pentru continuarea ei  va fi supusa unor incercari, factorul timp si imprejurarile vor fi elementele care vor presa pana ce se invata ceea ce trebuie facut in astfel de relatii.

In mers retrograd apparent prin semnul Fecioarei ( culminare a miscarii retrograde deoarece peste aproximativ 30 de ani Saturn revine in semnul Fecioarei ) energia saturniana poate genera probleme materiale , financiare, restrictiile in acest domeniu sunt destul de accentuate.  Problemele generate de Saturn retrograd au adesea de a face cu situatiile neclare din lumea afacerilor, locurile de munca,  fiind necesare eforturi mai mari pentru refacerea unor lucruri gresit orientate , limitari, restrictii in calea atingerii telurilor, restrictii impuse de figuri autoritare .

Este esential sa avem foarte clare in minte propriile noastre scopuri, sa luptam sa obtinem sau sa ne pastram un loc si un timp care sa ne fie proprii, un mare ajutor ar fi sa urmam sfatul lui Saturn “Acorda ceea ce este necesar, nici mai mult , nici mai putin”. Saturn in mers apparent retrograde ne tine “ pe loc” , amanarile sunt dominante , totul necesita din partea noastra multa rabdare , intelegere pentru a constientiza ceea ce trebuie sa facem pentru a reusi dupa intrarea lui Saturn in mers direct in iunie 2010.

Influenta majora a energiei saturniene modelata de semnul Balantei este asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta,Rac, Capricorn , in special pentru cei nascuti in primele zile din aceste semne dar si pentru cei cu Ascendentul, Descendentul,MC-cariera,Venus, Marte, Luna pe gradele 0-6 din aceste semne . Din aprilie 2010, influenta lui Saturn va fi destul  de puternica si asupra semnelor mutabile Fecioara, Pesti , Gemeni, Sagetatori , in special pentru cei nascuti in ultimile 5 zile din aceste semne dar si pentru cei cu Ascendentul, Descendentul. MC-cariera, Luna, Venus, Marte pe gradele 25-30 din aceste semne mutabile .

Tot timpul trebuie sa avem in minte ca Universul nu ne vrea raul, iar daca fizic nu ne putem intoarce in trecut, atunci, o planeta retrograda ne da aceasta sansa, vorbim de o energie ce ne conduce spre acele lucruri, oameni, evenimente din trecutul  nostru in scopul repararii, reevaluarii acestora . Ganditi-va la o planeta retrograda ca la o energie ce vrea sa ajute , daca vom fi in accord deplin cu acest mesaj totul  poate fi bine, lucrurile pot merge din rau in mai rau cand ne incapatanam si fortam lucrurile,  revin iarasi la povata lui Saturn “Acorda ceea ce este necesar, nici mai mult , nici mai putin”.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. Eu sunt un om simplu, dar ma fascineaza aceste informatii. de fapt ineditul. Totusi nu pot trece cu vederea ca in ultimul timp se petrec evenimente astrologice intense.mai ales de cand planetele sunt grupate in 2-3 case. Poate ma insel, insa intiutia mea imi zice ca astrele ne ajuta sa punem ordine in viata findca ne”pregateste” pentru …ceva….(2012?). S-au asta fac tot timpul si “aberez” eu? ADRIANA….HELP !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.