ECLIPSA DE SOARE IN CAPRICORN -15 IANUARIE 2010 ORA 09:11 -NOI INCEPUTURI ….

astro_2gw_245_eclipsa_de_soare_in_capricorn.62286.13411

In astrologie , eclipsele sunt configuratii puternice ce prevestesc anumite evenimente importante atat la nivel personal cat si la nivel de societate si intreaga lume.

Pe 15 ianuarie 2010 are loc la ora 9:11 o eclipsa inelara de Soare in Capricorn gradul 25 :01 ,asta inseamna ca Soarele si Luna sunt aliniate perfect cu Pamantul,  diametrul aparent al Lunii este mai mic decat al Soarelui si  nu va putea obtura intreaga lumina a Soarelui trimisa spre pamant, din Soare se va vedea doar marginea in forma de inel stralucitar ce inconjoara Luna intunecata .
O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Sorele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, sunt  energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri , uneori aceste inceputuri pot fi radicale , este ca si cum incepi sa scrii un nou capitol in viata ta ,alegi o noua directie, o noua viata .
Eclipsa inelara  de Soare din 15 ianuarie  2010 are loc in faza de Luna Noua in Capricorn   ( Soarele in Capricorn in  conjunctie cu Luna in Capricorn )  gradul 25:01 in apropierea Nodului Nord  Lunar in Capricorn gradul 21:07, este o eclipsa ce poate aduce oportunitati imense pentru viitor deoarece ni se pune la dispozitie un imens rezervor de energii . Nodul Nord care sustine aceasta eclipsa inelara de Soare ofera putere pentru scopurile necesare vietii noastre , destinului nostru, nu este o cale usoara dar  este singura care ofera evolutie. Cu Nodul Nord in Capricorn in conjunctie cu aceasta eclipsa inelara de Soare trebuie sa ne asumam lectiile trecutului nostru pentru a putea merge pe un teritoriu necunoscut , este un timp  puternic al constientizarii lectiilor trecutului si al pasirii pe o cale noua ce ofera success , fericire, abundenta , noroc, libertate . Nu trebuie uitat ca pentru realizarea Nodului  Nord , eforturile sunt imense , dificile , spre deosebire de nodul sud lunar in care totul este cunoscut, familiar, usor . Nodul Nord este un magnet de tragere spre necunoscut ,munca este grea  in timp ce nodul sud este un magnet de tragere spre ceva ce déjà stii,  nu ai nimic de invatat.

Ascendentul momentului maxim al Eclipsei de Soare este in  Varsator ,  vorbim de un ascendent de aer , fix ce ne induce o gandire avansata , deschidere catre idei noi , intoleranta fata de defectele altora . Este un timp al contradictiilor, al neobisnuitului intr-un anumit sens , trebuie sa invatam cum sa ne detasam de planul fizic si emotional pentru a ne putea concentra asupra spiritului si a planurilor inalte .Energia Varsatorului aduce intotdeauna un ritm diferit de ceea ce pare normal, idealismul,inventivitatea dar si independenta descriu atat de bine aceasta energie .  Guvernatorul Ascendentului este Uranus in pesti gradul 23:32 , asadar, energia uraniana modelata de semnul pestilor este energiea  cosmica  ce va guverna urmatoarele luni , va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostru.
Uranus in pesti in casa I bine aspectat accentueaza trasaturile pozitive si afirmarea personalitatii, curiozitatea, originalitatea , inteligenta dar si ideile neconventionale pot soca , tendinta de dominare , individualismul pot fi factori puternici ce permit “ inaltari” atat in bine cat si in rau .
Uranus in Pesti gradul 23: 32  face un aspect favorabil  cu Eclipsa inelara de Soare in Capricorn gradul 25: 01 plasata in casa XII.
Soarele in Capricorn este o energie destul de slabita , este in exil,  inducandu-ne  destula prudenta , ambitie  si o nevoie acuta  de a calcula fiecare pas, totul se masoara , se calculeaza , orice schimbare se face in liniste din dorinta de a fi totul in siguranta. . Rezistam cu stoicism tuturor conditiilor , relatiile devin difice din cauza lipsei unei capacitati de comunicare , ne transformam in acei timizi care nu mai stiu sa fie sensibili decat la probleme serioase , importante . Este o energie ce induce un comportament taciturn dar plin de un umor sec amuzant. Semnatura Soarelui in Capricorn include destul de multa rabdare , perseverenta , stapanirea sentimentelor , fermitate , raceala si disciplina. Luna in Capricorn aduce metoda si seriozitate, abilitate de  a profita de imprejurari , rezistenta si concentrare , neincredere in ceilalti si in sfatul lor. Ceea ce este destul de important prin aceasta energie a Lunii in Capricorn este nevoia de a organiza lucrurile astfel incat sa evitam nesiguranta , este o energie ce creste frica de nereusita , de pierderea onorurilor si a pozitiilor sociale, teama de saracie , creste nesiguranta in raport cu cei din jur.
O Eclipsa de Soare in Capricorn ,  deci intr-un semn cardinal de pamant aduce preocupari   legate de trecut, camin, traditie, aduce initiative , creativitate dar si dificultati in a ne simti bine cu noi insine , autoacceptarea se bazeaza pe cantitatea si calitatea muncii realizate ,este o Eclipsa  ale carei energii imense  “ne canta “despre munca, responsabilitate, seriozitate , teama, depresie , crize . In casa XII energia imensa a eclipsei de soare poate energiza restrictii si crize de tot felul, urmeaza un timp in care putem  decide sa traim  mai izolati, energia noastra poate fi folosita in proiecte deosebite dar  care cer de la noi o  munca  imensa  dar si singuratate .  Aceasta eclipsa poate reprezenta o oportunitate de a descoperi in noi  toate raspunsurile de care avem  nevoie , vom simti o nevoie imensa de a-i ajuta pe altii, sa devenim  parte dintr-o cauza sau un scop mai inalt dar va pune un accent deosebit si pe dezvoltarea spirituala . Casa XII este o casa a secretelor( lucruri ascunse) , a inamicilor secreti ( persoane   care iti zambesc in fata , pentru ca apoi sa te injunghie pe la spate ), se poate spune ca energia eclipsei  poate face lumina in secretele  noastre, putem vedea acei oameni falsi care nu trebuie sa mai faca parte din viata noastra . Restrictile de orice fel vor fi destul de frecvente in urmatoarea perioada,  obligatiile, responsabilitatile , probleme de sanatate vor cere o atentie deosebita din partea noastra, urmeaza o perioada in care anumite lucruri, anumiti oameni din trecut cer o mare atentie din partea noastra . Uranus in aspect benefic cu aceasta eclipsa  este o energie ce accentueaza independenta, dinamismul creativ dar si deschiderea fata de ocaziile de schimbare , este o sansa oferita pentru a corecta destinul nostru. Venus in Capricorn  este un limbaj  al dragostei prin munca, seriozitate, ia foarte in serios atasamentul personal si este de cele mai multe ori o energie ce da atasare de lucruri materiale la fel de mult cat da atasare de oameni. Venus sustine aceasta Eclipsa de Soare in Capricorn, in astrologie , conjunctia este cel mai puternic aspect ,deci , vorbim de  o fuziune intensa si o interactiune puternica intre energia venusiana si energia eclipsei de soare, vorbim de o influenta benefica similara cu o influenta jupiteriana ( venus este considerata in astrologie micul benefic), aceasta eclipsa poate accentua dragostea, casatoria , prosperitatea , eleganta dar iarasi ne intoarcem la casa XII ,  O CASA RESTRICTIVA , o casa in care energiile se exprima destul de greu accentuand iubirile ascunse,  secrete,  imaginatia, sensibilitatea, creativitatea, spiritualitatea .

Eclipsa de Soare in Capricorn deci intr-un semn cardinal va conduce la actiuni spontane ,  este timpul in care trebuie sa incercam sa lasam deoparte trecutul ce inca ne mai bantuie ( sa facem pace cu trecutul) si sa modificam si sa regeneram sistemele noastre de convingeri , sa profitam de aceasta energie imensa ce ne dezvaluie anumite conditii tinute in intuneric, poate  actiona ca si un catalizator in deciziile majore, poate  aduce intelegerea adevaratului caracter al  persoanelor din jurul nostru, din apropierea noastra, poate ajuta in renuntarea pur si simplu la alegerile din trecut , alegeri care nu fac parte din destinul nostru . Dezordinea , haosul apare cand drumul in viata este gresit si in acelasi timp incapatanarea formeaza o intrega orchestra ce te face  sa te afunzi si mai mult in  directii gresite, aici eclipsa va actiona destul de dur , inclin sa cred ca va rupe la multi scaunele comode , va aduce la lumina secretele multor afaceri dubioasa , va face lumina intre partenerii care vor sa profite unul de celalalt, va aduce in lumina  multe din actiunile trecute ale  liderilor politici aducand schimbari majore in acest domeni.

Este bine sa stim ca o eclipsa este un proces dinamic care de multe ori coincide cu  schimbari importante , ea contine o imensa energie ce poate aduce destabilizare, activitatea ei se poate simti la scurt timp dupa producerea ei iar in unele cazuri chiar inainte de eclipsa . Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale , stiri neasteptate, surprize de tot felul.  Aceasta Eclipsa inelara  de Soare in Capricorn are o influenta deosebita asupra semnelor cardinale (cei nascuti  in jurul datei de 15 plus , minus trei zile  ); daca aveti planete personale  intre gradele 23-27 Capricorn,Rac,Balanta ,  Berbec , atunci aceasta eclipsa are numele vostru inscris in ea , urmeaza o perioada cu destule  provocari in viata voastra si trebuie sa  fiti foarte atenti  la sanatatea voastra .

Ideograma Capricornului ce sugereaza capul si coarnele Caprei  este cea mai complexa dintre toate, incluzand  toate elementele :cercul, semiluna si linia, de aceea , aceasta  Eclipsa inelara de Soare in Capricorn si accentuarea semnului Capricornului ( Soare, Luna, Mercur  intors in miscare directa , Venus, Pluto,  Nodul Nord al  Lunii)  pun in lumina analizarea obiectivele realiste ale  vietii noastre cu mintea, corpul si spiritul nostru , este un moment propice descoperirii misiunii vietii dar si actiunilor pe care destinul le asteapta de la noi. Una dintre lectiile oferite de aceasta Eclipsa in Capricorn este de acceptare a realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra. Sa ne folosim cu intelepciune energia, emotiile , relatiile , convingerile , sa fim rabdatori  si sa dam dovada de responsabilitate , maturitate , organizare.
Eclipsele maturizeaza prin bine sau rau, prin inceputuri sau sfarsituri,   stiu  atat de bine sa corecteze traiectoria destinului nostru, ne pot face sa intelegem anumite lucruri, ne pot rasplati dar si pedepsi.

La nivel personal,  eclipsa de soare poate avea un impact imens asupra vietii noastre cand face un aspect de conjunctie, opozitie sau careu cu o planeta natala , sugereaza ca destinul lucreaza in favoarea noastra , creaza o noua directie , este timpul pentru ceva nou ,cu cat ne vom opune mai mult acestei noi directii cu atat putem avea mari probleme,  inclusiv de sanatate . Cel mai bine ar fi sa imbratisam noua directie,  sa lasam vechile modele sa moara iar toata energia sa o folosim in ceea ce ne ofera o eclipsa de soare adica , noi inceputuri.

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

 1. Adriana, te rog mult, sa-mi spui cum imi va influenta urmatoarea perioada din viata aceasta eclipsa de soare. Data de nastere este 17 sept.1976, ora 02.00, Galati. Iti multumesc anticipat!

 2. angi
  eclipsa de soare iti energizeaza casa VI, o casa a muncii de zi cu zi, a colegilor , a sanatatii, ceea ce inseamna ca poti face schimbari in acest domeniu din viata ta , schimbarile pot fi pozitive deoarece aceasta eclipsa face un aspect pozitiv cu soarele tau in fecioara .
  Aceasta eclipsa in aspect cu soarele natal poate sa te ajute sa-ti dezvolti talentele creative , sa iti dezvolti respectul fata de propria persoana, poate inflori o relatie cu un barbat si in general , in perioada urmatoare , poti beneficia de ajutorul barbatilor.

 3. Nu am cuvinte sa-ti multumesc pentru raspuns! M-ai ajutat foarte mult cu ce mi-ai spus! Am mai multa incredere in mine si stiu calea ce o am de urmat. Toate cele bune, cu deosebita consideratie !

 4. Adriana, am si eu o intrebare: cum ma va afecta aceasta eclipsa, daca ea vine peste Venus natala din casa a II a, la 26° Capricorn, face sextil la asc din Scorpion si trigon la Jupiter, din VI ? Multumesc.

 5. Adriana, am si eu o intrebare: cum ma va afecta aceasta eclipsa, daca ea vine peste Venus natala din casa a II a, (si guv. caselor VI, VII, XI), la 26° Capricorn, face sextil la asc din Scorpion si trigon la Jupiter, din VI ? Multumesc.

 6. Adina
  Eclipsa in conjunctie cu Venus din harta natala este un indemn pretios in a fi mai materialista , de a-ti valorifica in bine talentele personale, de a socializa mai mult, de a-ti infrumuseta mediul tau inconjurator dar si pe tine ( aspectul cu ascendentul care reprezinta corpul tau fizic, modul cum te exprimi tu in exterior, personalitatea ) . Vei deveni mai plina de farmec , atractiva , urmeaza o perioada foarte buna pentru intalniri speciale deoarece poti impresiona foarte mult oamenii , poti dobandi lucruri noi, iti poti imbunatati proiectele , sa obtii beneficii din anumite proiecte creative. Romantismul, relatiile pot inflori in urmatoarea perioada , poti incepe o noua relatie , poti sa-ti imbunatatesti conditiile de la locul de munca , sa fii bine vazuta la service, iti poti redecora apartamentul, poti sa-ti gasesti un nou hobby.Este o energie ce va sti sa favorizeze cresterea veniturilor personale, romantismul, iubirea, locul de munca.

 7. data nasterii mele este 11.07.1967.h 22-22.30
  chiar in data de 15 ian am primit o veste care mi-a schimbat deja viatza…numai ca simt ca nu pot sa gestionez aceasta situatie si nu stiu cum sa-i fac fata… ti-as fi profund recunoscatoare daca mi-ai putea acorda cateva sfaturi privind drumul ce-l am de urmat…

 8. cum influenteaza eclipsa de soare din 15 ianuarie viata mea sentimentala .ce e de facut am avut o relatie si ne-am despartit.sunt nascut pe 20 septembrie 1988 la ora 8 si 45 min in dragasani jud.valcea te implor da-mi un sfat.ce e de facut.
  miiiiiiiii de multumiri!
  cu stima si respect

 9. BUna,
  Cum poate influenta aceasta eclipsa de soare viata mea?
  Sunt nascuta pe 7 iunie 1969 in jurul orei de 4 dimineata.
  Bucuresti.
  Astept acum la rascrucede destin un raspuns delita daca se poate, sunt la LIMITA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.