MERCUR RETROGRAD IN FECIOARA-23 AUGUST 2023, ORA 23 – 15 SEPTEMBRIE 2023, ORA 23:22, ORA ROMANIEI-A DOUA PRIVIRE…..

Pe 23 august 2023, ora 23, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 21:51 Fecioara. Pe 15 septembrie 2023, Mercur se opreste din aceasta adormire cosmica si incepe miscarea directa de pe gradul 8 Fecioara. Pe 30 septembrie 2023, Mercur ajunge din nou pe gradul 21:51 Fecioara, gradul inceperii miscarii retrograde( umbra post-retrograda). Perioadele de retrogradare nu sunt menite sa fie intimidante sau infricosatoare, ci mai degraba, sunt aici pentru corectii, pentru a ne redirectiona catre o cale mai buna. Aceasta perioada este o oportunitate de a reflecta asupra greselilor noastre din trecut si de a face reparatiile necesare. Nu trebuie sa privim aceasta perioada ca o pedeapsa ci ca o sansa de a repara anumite probleme solutionate gresit sau care nu au gazit o rezolvare la momentul respectiv.

Sa acordam o atentie deosebita comunicarii, in special in zilele de 23 august si 15 septembrie cand Mercur stationeaza ( incepe miscarea retrograda, incepe miscarea directa). O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. Daca Mercur incetineste, si noi ar trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii. Altfel, putem rata elementele esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, a unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat si condus de Mercur retrograd).

Chiar nu este momentul sa scriem noi capitole. Este timpul sa consultam trecutul pentru raspunsuri. In timpul lui Mercur retrograd, lucrurile simple, mici, devin complexe, mari.  Calculatorul se blocheaza, masina se strica, conexiunea de internet merge in hopuri, nu gasesti hartia de care ai nevoie, traficul este dat peste cap, bagajele se pierd, …Acuma, un milion de mici detalii pot exploda si ne pot determina sa incetinim, sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare. Este timpul sa incetinim, sa fim flexibili…sa fim precauti, sa citim toate cuvintele unui contract inainte de a-l semna, sa amanam evenimentele, deciziile majore. Prin toate mijloacele lui, adeseori neplacute pentru noi, Mecur retrograd vrea sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare si nu ca niste roboti; nu suntem roboti iar mercur vrea sa ne readuca aminte asta. Mai mult decat incurcaturile exterioare, mercur retrograd este o calatorie interioara. Este ghiontul bland al cosmosului care spune: „Fa o pauza, reevalueaza lucrurile, fa curatenie in mintea si viata ta”.

Mercur retrograd in Fecioara este o energie foarte puternica (in primul rand, Mercur este in exaltare in acest semmn iar in mers retrograd, mercur este mai aproape de pamana, din aceasta cauza, influenta accestei energii este mult mai puternica ) fortandu-ne intr-un anumit fel sa sortam ceea ce este util si relevant vietii noastre. Suntem ajutati sa  reanalizam abilitatile ce vor fi folosite cu mai multa precizie. Corectitudinea este una din cerintele acestei energii, de aceea, aceasta perioada poaste fi privita ca o plata a tuturor lucrurilor facute prin diverse “ smecherii “.Este o perioada in care aceasta energie amplifica spiritul critic ce poate face destul rau. Lucrurile se pot dovedi adesea ca nu au o traiectorie clara, lucrurile se pot rasuci ciudat. Pot aparea oameni din trecut, idei vechi si experiente vechi, toate acestea ne pot ajuta sa vedem ce lucruri isi pot urma cursul lor si pe care trebuie sa le lasam sa plece definitiv din viata noastra. Problemele profesionale pot deveni complicate. Din aceasta cauza, toate deciziile lumesti legate de munca, proiecte de munca, colaboratori, trebuie reevaluate si revizuite cu grijaAvand in vedere ca Mercur retrogradeaza in semnul Fecioarei, trebuie sa reflectam si asupra problemelor de sanatate, bunastare si rutine zilnice. Trebuie sa re-analizam actiunile trecute, sa ne rafinam rutinele si sa ne imbunatatim metodele. Este timpul sa aducem ordine in haos si sa clarificam lucrurile. Toata aceasta energie retrograda ar putea crea un sentiment de lent. S-ar putea sa simtim ca ne miscam in cerc, sau poate ca trebuie sa ne intoarcem la lucruri cu care credeam ca am terminat deja. S-ar putea ca rabdarea noastra sa se epuizeze, dar nu vom putea face prea multe pentru ca lucrurile sa se miste mai repede. Cand Universul incetineste(sase planete retrograde), este in interesul nostru sa ne miscam incet. Chiar nu trebuie sa avem rezultate marete acuma ci mai degraba sa mergem incet asa cum doreste Universul, sa asteptam actiunile sa ne gaseasca. In urmatoarele trei saptamani, sa alegem cuvintele cu grija – da, chiar mai mult decat de obicei. Sa gandim de doua ori inainte de a spune ceva potential provocator si, in caz de indoiala, sa nu mai spunem nimic,

Gemenii, Fecioarele, Pestii, Sagetatorii vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Fecioara. Daca aveti Mercur retrograd in harta  natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.

Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “re-revizuire, reevaluare, reflectare, reeditare, refinantare, recede, reflectare….

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice ( domenii de viata ) de catre Mercur retrograd este mai precis daca va cunoasteti semnul ascendentului; in acest caz, cititi mai intai la semnul ascendentului si apoi la semnul soarelui natal.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Pentru voi, Mercur retrograd in Fecioara poate agita lucrurile, proiectele de munca, comunicarea la locul de munca. Pot aparea neintelegeri la locul de munca cu colegii, cu sefii, deveniti nemultumiti de programul de lucru. Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Nu fortati nota la locul de munca, nu luati hotarari decisive legate de munca voastra. Pot aparea unele probleme din trecut  ce trebuiesc reexaminate, catalogate, etichetate. Mercur retrograd va cere sa invatati sa fiti mai flexibili, sa renuntati la critica si mandria excesiva care va scade imunitatea dar aduce si probleme cu cei din jur. Este cea mai buna perioada in care sa intelegeti ca mintea cu tot ce are adunat in ea va influenteaza starea de sanatate. Aceasta perioada ar putea aduce o perspectiva noua intr-o problema de sanatate veche. Este cel mai bun moment pentru a gasi o noua abordare a tuturor problemelor de sanatate, a rutinelor zilnice, a muncii voastre. probleme de munca. Mercur guverneaza si casa rudelor, calatoriilor, in consecinta pot aparea unele probleme care trebuiesc rediscutate, rearanjate.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd in Fecioara va viziteaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale iar confuzia in comunicare in aceste directii chiar nu trebuie sa va mire. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale si creative. Mandria creeaza destule probleme acuma, incercati toleranta fata de defectele celuilalti, invatati ca nimeni nu este perfect aici pe pamant, axati-va mai mult pe corectarea defectelor voastre. Evitati toate preocuparile speculative cel putin in aceasta perioada. Fiti foarte iubitori si amabili cu copii vostri, cu persoanele iubite.Petreceti mai mult cu copiii vostri, vedeti prin ochii lor. Acesta este un moment bun pentru a reveni la proiectele creative pe care doriti sa le reluati si sa le finalizati. S-ar putea sa va treziti ca va intoarceti la un hobby sau o distractie care va place. Nu puneti prea multa presiune pe voi  pentru a performa; in schimb, concentrati-va doar pe ceea ce va da o stare de bine, indiferent ce inseamna asta pentru voi. Aducand lumina si voia buna in viata voastra in aceasta perioada, veti gasi in mod natural o inspiratie reinnoita. Folositi cuvinte doar pentru incurajare si apreciere. Toate celelelte cuvinte pot face mult rau. Este nevoie de o atentie suplimentara cu finantele, persoana iubita, copii vostri dar si in toate comunicarile voastre. Pana pe 15 septembrie amanati noile initiative. Mercur retrograd poate incurca si cele mai bune planuri. Pentru moment, cel mai bine ar fi sa va relaxati, sa va bucurati de tot ce aveti, de persoana iubita, de copii vostri.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd in Fecioara se ocupa de familia voastra, de radacinile voastre, de casa voastra, de ceea ce va da siguranta si stabilitate emotionala. In timp ce poate fi un moment bun pentru renovare, nu este momentul cel mai bun (adica cel mai usor) de a va muta intr-o casa noua. Scapati de obiectele care nu va mai servesc si reimprospatati-va casa. Problemele legate de familie, casa, parinti, afaceri in familie, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii vostri. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati, in calatoriile voastre.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in Fecioara va re-testeaza in tot ce tine de comunicare. Va trebui sa va revizuiti corespondenta si documentele cu un pieptene fin, precum si relatiile cu fratii, vecinii si apropiatii vostri. Trebuie sa fiti mai atenti acuma deoarece modul vostru de comunicare poate fi interpretat gresit sau este posibil sa nu va puteti exprima in mod adecvat, ceea ce va provoca obstacole in sarcinile voastre precum si destule discutii contradictorii. Veti fi pusi in situatia de a pune stop unui model agresiv de comunicare si sa lucrati la imbunatatirea abilitatilor voastre de comunicare. Fiti foarte atenti la cuvintele voastre, este timpul sa invatati despre puterea cuvantului. Atentie in calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei. Provocarea acestui tranzit este sa ramaneti concentrati pe ceea ce conteaza si sa eliminati informatiile false care va tulbura judecata. Acesta este momentul sa va reevaluati conexiunile si sa luati o pauza de la retelele sociale, deoarece acestea pot fi o cauza de suferinta. Internetul, in general, poate fi o cauza de neintelegeri, asa ca este bine sa fiti atenti la ceea ce impartasiti si ceea ce vi se prezinta, mai ales acuma. Incercati sa analizati totul fara critici si fara judecata. Lasati intuitia-vocea sfanta din voi sa va ghideze acuma.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in Fecioara va re-verifica portofelul, contul bancar, valoarea personala. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor pentru a face bani. Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. Revizuiti-va bugetul, luati in considerare investitiile si rezolvati eventualele lacune financiare. Mercur guverneaza si casa prietenilor, grupuri sociale, munca in echipa, in consecinta, pot aparea unele probleme si in acest domeniu din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, revizuite. Reflectati asupra rolurilor voastre in cadrul unui grup, reevaluati obiectivele pe termen lung.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Mercur retrograd in Fecioara  va poate incurca dar si descurca anumite actiuni personale. Greselile in relatiile voastre, in planurile personale, in modul de a actiona, sunt evidentiate acuma cu rolul de a le rezolva. Nu riscati nimic acuma. Nu semnati documente importante, nu creati noi planuri, nu va aventurati in investitii noi. Pur si simplu luati in considerare toate optiunile, si asteptati pana se termina aceasta perioada incetinita a lui Mercur pentru a lua deciziile finale. Ganditi mult dar actionati putin. Mentineti un ritm linistit. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a ghidului si gardianul vostru personal. Va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati, in modul cum relationati, cum mergeti pe drum. Si deciziile legate de cariera puneti-le in asteptare pana trece perioada de retrogradare. Problemele profesionale pot deveni complicate.

BALANTA / ASCENDENTUL  IN BALANTA

Mercur retrograd in Fecioara va cere ca timp de trei saptamani sa veniti cu un plan de eliminare a bagajelor mentale construite in timp si care va fac rau. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste. Pentru unii dintre voi aceasta perioada poate amplifica nevoia de a fi singuri, retrasi, ceea ce poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru dar in schimb s-ar putea sa deveniti mai constienti de vibratiile subtile, de prezenta divina din voi. Fiti buni cu voi dar si cu cei din jurul vostru, Aveti  sansa de a revizui, rectifica si elibera fricile voastre o data pentru totdeauna. Odihniti-va mai mult. Mintea subconstienta ar trebui sa fie punctul central in timpul acestei perioade de trei saptamani. Exista raspunsuri care asteapta sa va fie dezvaluite .Visele voastre pot contine raspunsurile pe care le cautati, asa ca pregatiti-va sa le notati odata ce va treziti. Este momentul perfect pentru reincarcarea bateriilor si odihna. Mercur guverneaza si casa studiilor mari, calatorii mari, strainatate, in consecinta, pot aparea unele probleme si in acest domeniu din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, revizuite. Explorati noi cursuri, scufundati-va in spiritualitate sau implicati-va in discutii profunde. Calatoriile, daca sunt incluse in agenda voastra, pot necesita o planificare meticuloasa – verificati din nou toate aranjamentele.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd in Fecioara va anunta ca a venit timpul sa faceti o curatenie de toamna in relatiile voastre de prietenie, sa eliminati conexiunile care nu va mai servesc sau care va tin blocati prin fel de fel de idei invechite. Pot aparea neintelegeri cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu, pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut. Acuma, puteti intelege mai bine care idealuri pot fi realizate si care trebuie eliminate. Si veniturile carierei pot fi in centrul atentiei acuma. Mercur guverneaza si casa afacerilor, contracte, finante comune, in consecinta, pot aparea unele probleme care trebuiesc rediscutate, rearanjate, revizuite. Totul se simte cu susul in jos, curbandu-se in directii neasteptate. Exersati bunatatea in gandire dar mai ales in vorbire care poate crea sau distruge.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd in Fecioara anunta o curatenie de toamna in cariera voastra, in imaginea voastra publica. Poate aduce destule incurcaturi si confuzie in casa carierei, in viata sociala, in comunicarea cu sefii, cu colegii, cu o autoritate sau cu unul din parinti. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Mercur guverneaza si casa relatiilor,  in consecinta pot aparea provocari, probleme si in acest domeniu din viata voastra. Contractele pot necesita revizuire sau reinnoire. Imbratisati dialogurile deschise, si pretuiti legaturile care rezoneaza cu melodia sufletului vostru.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Pentru voi, Mercur retrograd in Fecioara poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, calatorii, vacante, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice. Nu este cel mai bun timp pentru decizii, incercati sa aveti mai multa rabdare cu detaliile unei idei marete. Marea lectie a lui Mercur retrograd este sa invatati despre toleranta si iubire, acceptarea crezurilor celorlalti, sa va conduceti viata dupa legile divine si nu dupa propriile legi. Utilizati aceasta perioada pentru revizuirea crezurilor voastre. Fiti pregatiti pentru intarzieri, obstacole in planurile voastre de calatorii.  Mercur guverneaza si casa muncii, activitatilor zilnice. In consecinta, pot aparea provocari si probleme si in acest domeniu din viata voastra. Viata de zi cu zi poate fi dezordonata, intarziata si frustranta. S-ar putea sa fie greu sa mentineti rutinele zilnice. Incercati sa mergeti cat mai lent prin probleme care apar deoarece rezolvarea tot aici o gasiti prin solutiile cele mai simple.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd in Fecioara anunta o curatenie de toamna in afacerile, contractele voastre. Pot exista probleme sau intarzieri cu resursele detinute in comun in acest timp. Pot aparea necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite Nu este cel mai bun moment pentru a contracta un credit ipotecar sau un imprumut sau pentru a investi intr-o afacere noua. Nu semnati contracte importante in aceasta perioada. Pot aparea si unele probleme in relatiile voastre dar acestea pot fi rezolvate vorbind despre ele cu partenerul vostru. Totul poate deveni intarziat si complicat. Aceasta energie favorizeaza eliminarea vechiului. Curatati-va mintea.Iertarea este o modalitate mare de a face acest lucru. Iertati pe cei care v-au ranit, nu de dragul lor, ci de dragul vostru. Secretele si lucrurile ascunse pot iesi la iveala acuma. Este timpul vindecarii. Mercur guverneaza si casa iubirii, copiilor. In consecinta, pot aparea provocari si probleme si in acest domeniu din viata voastra. Va puteti gandi la relatiile din trecut, evaluand ce iubiti la ele, ce nu, si rolurile pe care le-ati jucat. Folositi cuvinte doar pentru apreciere si multumite. Toate celelalte pot distruge.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd in Fecioara poate aduce destula agitatie in relatiile voastre, casnicie, parteneriate de orice fel, inclusiv parteneri de afaceri, chestiuni juridice, dusmani, concurenti, rivali. Neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, fiti mai rabdatori si atenti in comunicare. Puteti descoperi un secret legat de casnicia voastra, de un partener de viata sau de un partener pierdut pe drum. Trecutul poate reinvia ajutandu-va sa gasiti acea piesa care sa va echilibreze viata din nou. Ar fi bine sa nu semnati contracte in aceasta perioada, daca este posibil, amanati aceasta problema timp de trei saptamani. Axati-va mai mult pe contractele deja facute, pe rezolvarea unor probleme in casnicia voastra sau cu un partener de afaceri, cu un concurent. Mercur guverneaza si casa familiei. In consecinta, pot aparea provocari, probleme de rezolvat  si in acest domeniu din viata voastra. Reorganizati totul acasa.Iertati toate problemele trecute din familie si din relatiile voastre. Iertati chiar daca nu exista intelegere, chiar daca nu exista comunicare. Iertati oricum.

Adriana Tudosa

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.