RAC / ASCENDENTUL IN RAC – ANUL 2014

RAC  / ASCENDENTUL IN RAC – ANUL  2014   
TRANZITE MAJORE

rac 2014

“Dar daca, stapaniti de teama, veti cauta doar tihna si placerea dragostei,
Atunci e mai bine sa va acoperiti goliciunea si sa iesiti din treierisul iubirii,
Spre a va intoarce in lumea fara de anotimpuri,
unde veti rade, dar nu cu intraga voastra bucurie
si unde veti plange, dar nu in toate lacrimile voastre.
Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia decat de la sine.
Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita;
Fiindca iubirii ii e de-ajuns iubirea.”Kahlil Gibran

In anul 2014, Racii au suportul planetei Jupiter in dezvoltarea personalitatii lor, Uranus aduce schimbari imprevizibile in cariera, statut social, Saturn va ajuta sa va maturizati in iubire,  Neptun va  poate crea destule iluzii in viata intima, bani prin fel de fel de parteneriate,  Pluto continua sa fie judecatorul, transformatorul profund al relatiilor voastre, partener de viata, asociat.

In anul 2014 , prietenul vostru astral ramane acelasi Jupiter in Rac, aveti de partea voastra o energie prietenoasa ce va aduce multe oportunitati, noi inceputuri, noroc, abundenta, experiente ce va vor ajuta sa cresteti personal . Nu ezitati sa actionati in directia avansarii deoarece aveti multe sanse, sunteti protejati si veti fi sustinuti de prieteni puternici. Este o energie generoasa ce aduce oportunitati in toate domeniile vietii voastre, curaj in folosirea propriilor convingeri.  Fara o implicare personala, acesta perioada a anului 2014 poate fi privita  ca o perioada de relaxare cu vise frumoase fara a concretiza ceva. Favorurile vietii va cauta  dar trebuie sa actionati pentru a le primi si pastra, de aceea, evitati automultumirea.
Anul 2014 incepe totusi cu Jupiter retrograd in Rac , asta inseamna ca pana pe 6 martie, aceasta energie va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de manifestarea voastra directa, de modul cum ati inteles sa va implicati in rezolvarea unor probleme ce depind doar de voi.
Din 17 iulie 2014, Jupiter intra in semnul Leului, un semn asociat in harta voastra solara cu averea personala, bunuri, salariu, valori , auto-valoarea. Aceasta energie va poate ajuta sa va cumparati un portofel mai mare , sa gasiti modalitati de a aduce stabilitate financiara in viata voastra, sa gasiti un job mai bine platit.
Uranus in Berbec continua pe tot parcursul anului sa va activeze cariera  iar cei nascuti intre 29 iunie si 8 iulie vor simti din plin impactul acestei energii datorita aspectului provocator cu Soarele lor natal. Puteti experimenta schimbari pe care nu le doriti si trebuie sa gasiti totusi o modalitate de a va integra in aceste schimbari fortate.
Pluto in Capricorn ramane tot anul in domeniul relatiilor voastre, casnicie, partener de viata iar cei nascuti in jurul datei de 7 iulie vor experimenta trasformari puternice in casnicia lor sau legate de partenerul de viata.

FAMILIE, RELATII  SI IUBIRE

Saturn ramane in Scorpion pana pe 23 decembrie 2014 iar pentru voi, aceasta energie va testeaza, invata, provoaca in domeniul iubirii, creativitate personala, distractii, copii.
Poate fi un tranzit destul de dificil dar cum Saturn este la jumatatea drumului prin acest domeniu din viata voastra, ar trebui ca anul 2014 sa va gaseasca deja cu lectiile invatate legate de responsabilitatea unei relatii de iubire, a unui copil.  Saturn restrictioneaza, limiteaza , aduce teste si lectii de invatat, iar anul 2014 continua sa va disciplineze forta creativa, modul de a privi o relatie de iubire, relatia cu copii vostri.
Orice relatie de iubire care produce frustrare va fi rupta sau va cere o reanalizare a ei, este un timp destul de greu in relatiile de iubire. Saturn vine sa va aminteasca ca nu exista iubire fara un sentiment real al responsabilitatii ,nu exista creatii personale fara eforturi si fara programe de studiu si de lucru. Poate fi cel mai bun timp in care un hobby poate fi transformat intr-o afacere productiva.Saturn prin acest domeniu din viata voastra poate aduce relatii in care exista o mare diferenta de varsta  intre parteneri, este o influenta ce maturizeaza si disciplineaza modul de a privi iubirea.
Saturn este retrograd intre 2 martie si 20 iulie 2014 in semnul  Scorpionului iar aceasta perioada va amplifica frica, temerile, blocajele in fata iubirii, cum daruiti si primiti iubirea.Aceasta perioada a anului aduce nevoia de a redefini modul in care ego-ul vostru se  exprima creativ. V-ati ignorat talentele creative? Ati definit gresit glasul iubirii alegand la intamplare o relatie de iubire?
Saturn va obliga (si stie atat de bine sa faca acest lucru) sa redefiniti  notiunea de iubire iar pasii catre o relatie sunt mici, atenti.

Pluto in Capricorn continua sa ramana in acest an in domeniul relatiilor , aceasta energie  continua sa fie judecatorul, transformatorul acestui domeniu din viata voastra. Pot aparea  schimbari profunde ce au legatura cu casnicia , relatiile de cuplu, asociati. Pluto in acest domeniu de viata va sta destul  de mult, aceasta energie puternic transformatoare poate sa va aduca probleme emotionale dureroase, despartiri sau o remodelare a vietii voastre de cuplu. Puteti intalni o persoana care va transforma total modul de abordare a unei relatii de lunga durata. Puteti intalni persoane care par a fi magnetizate de voi dar in acelasi timp si voi puteti deveni atrasi obsesiv de cineva la care parca nu puteti ajunge. Pot aparea probleme sau situatii care implica putere, control, manipulare, gelozie, tabu, dependenta, sexualitate, incredere. Scopul acestei energii este acela de a invata despre intimitate pe toate nivelurile precum si de a invata sa fiti deschisi si vulnerabili in acelasi timp intr-o relatie. Pluto in viata voastra este ca o detoxifiere si epurare a relatiilor care nu mai sunt in rezonanta cu evolutia voastra, asa, aceasta curatare creeaza spatiu pentru relatii noi si valoroase sufletului vostru.

Anul 2014 incepe cu Venus retrograd in Capricorn iar pentru voi, aceasta energie activeaza tot sectorul relatiilor de suflet, canicie, partener de viata.
Venus guverneaza  iubirea, frumusetea,valoarea proprie, valorile materiale, relatiile,  aceste domenii din viata noastra vor  cunoaste un ritm incetinit.. Urmeaza un timp in care relatii din trecut se pot reinnoda, afacerile sentimentale neterminate din trecut se pot reaprinde, o relatie noua poate fi simtita ca ceva predestinat. Relatiile existente pot cunoaste inhibitii de tot felul, sentimentele, emotiile se pot manifesta ciudat, ascuns, misterios, secretos . Venus retrograd va poate ajuta sa reparati anumiti pasi gresiti din trecutul vostru. O relatie inceputa in urma cu 8 ani  in perioada lui Venus retrograd in Capricorn –o relatie predestinata, poate cunoaste incercari, acuma este momentul in care relatia este “chemata “ sa-si  defineasca adevarata valoare . Tot ce tine de casnicie, partener, asociat , iubire vor cunoaste destule incercari, deci atentie. O relatie trecuta poate fi reinviata .

Mercur este in mers aparent retrograd in domeniul vietii intime, pasiune, bani prin fel de fel de acorduri semnate intre  12 februarie -28 februarie 2014. Pentru voi, aceasta energie poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere, puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Nu este cel mai bun timp pentru hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita. O persoana din trecutul vostru poate reveni in viata voastra.

Mercur retrogradeaza in sectorul iubiri intre 4 si 10 octombrie 2014, se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale si creative. O iubire pierduta poate fi regasita acuma.

In perioada 1 martie -19 mai, Marte va fi in miscare aparent retrograda in semnul Balantei activand pentru voi sectorul familiei, parinti, camin. Aceasta  energie poate amplifica neintelegerile cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara .Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie, de a gasi o cale de impacare.  Casa, familia, parintii pot fi o prioritate, orice problema aici poate cunoaste o transformare neasteptata. In sens pozitiv, aceasta energie va va ajuta sa aveti un domiciuliu sigur si stabil.

CARIERA SI BANI

In cariera, Uranus in Berbec continua pe tot parcursul anului 2014 sa aduca schimbari neprevazute , modul in care va prezentati in societate ar putea fi contestat sau puteti fi pusi in situatii iesite  din comun , va vede lumea  in aceasta perioada.Vreti libertate, va displac restrictiile, ordinele fie ele de la un sef, de la o autoritate, de la un parinte nu pot fi ascultate de voi in aceasta perioada , puteti reactiona fara a gandi regretand mai tarziu actiunile , deciziile voastre . Prin urmare, fiti mai atenti la modificarile pe care le faceti . Aveti de partea voastra o energie ce va ajuta sa va eliberati de tot ce este vechi si va tine pe loc in cariera , familie , asocieri , bani care vin din alta parte , viata intima. Pentru Racii  nascuti intre 4 iulie si 8 iulie, Uranus in tranzit prin Berbec face un aspect de careu cu Soarele natal, asta inseamna ca veti fi curprinsi de un exces de nerabdare, de intoleranta, de iritare fata de tot ce va constrange  sau este resimtit ca o  piedica in calea libertatii . Sunteti gata sa va asumati orice risc, perturbarile, schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, destin, fac parte din limbajul acestei energii. Acest tranzit reprezinta o perioada in care veti culege fructele muncii creative din trecut, daca ideile au fost bune acuma culegeti realizari , daca ideile au fost nereusite, atunci situatiile din viata voastra devin de necontrolat. Este important sa deveniti constienti de dificultati, sa renuntati la orgoliu si lacomie pentru a depasi aceasta perioada .
Din 17 iulie 2014, Jupiter intra indomeniul banilor iar acest lucru poate arata ca urmeaza o perioada buna pentru a va creste finantele , puteti avea mai multe oportunitati de a face bani.
Incepand cu 23 decembrie, Saturn intra in semnul Sagetatorului, un semn asociat in harta voastra solara cu casa muncii, deci, veti fi fortati sa luati  munca mai in serios.

Eclipsele sunt procese dinamice care de multe ori coincid cu  schimbari importante  in viata voastra. Eclipsele maturizeaza prin bine sau rau, prin inceputuri sau sfarsituri,  stiu  atat de bine sa corecteze traiectoria destinului vostru, pot face sa intelegeti anumite lucruri, va  pot rasplati dar si pedepsi.

Eclipsa de Soare in Taur din 29 aprilie 2014 este asociata cu Nodul Sud in Taur si activeaza casa prietenilor, sperante, protectori.
Aceasta Eclipsa combinata cu Nodul Sud in Taur poate arata o rasplata a eforturilor din trecut in domeniul relatiilor de prietenie sau daca v-ati urmarit doar obiectivele voatre in detrimentul altor persoane, puteti simti o limitare a sanselor in urmatoarea perioada. Este ca o spovedanie astrala in care sunteti rasplatiti pentru faptele bune si restrictionati pentru faptele rele.Este o Eclipsa sustinuta de Pluto din casa partenerului,  de Jupiter care aduce noroc  pentru voi si prin voi,  de Neptun din domeniu  strainatatii, studii inalte, credinta.  Puteti avea oportunitati  prin prieteni, partener de viata, strainatate.

Eclipsa de Soare in Scorpion din 24 octombrie activeaza casa iubirii , copii, creativitate personala. Aceasta Eclipsa de Soare este sustinuta de Mercur si de Marte, puteti primi o veste importanta legata de un copil, nasterea unui copil, o iubire noua va aparea in viata voastra.

Eclipsele de Luna va influenteaza foarte mult pe voi Racii si asta din cauza faptului ca Luna este este ghidului vostru planetar.
Eclipsa de Luna in Berbec din 8 octombrie 2014 va aduce schimbari si beneficii personale in domeniul carierei  in special pentru Racii  nascuti in jurul datei de 8 iulie. Cum Uranus in Berbec sustine aceasta Eclipsa, poate fi o schimbare imprevizibila legata de  cariera, statut social.
Eclipsa de Luna in Balanta din 15 aprilie 2014 vorbestete  pentru voi in sectorul  familiei, parinti, este o eclipsa dura si poate arata probleme de sanatate ale parintilor, evenimente grele legate de casa, parinti. Aceasta Eclipsa are o infuenta puternica asupra racilor nascuti intre 12-18 iulie.
Intre 31 ianuarie si 23 aprilie, Jupiter, Uranus si Pluto se intalnesc iarasi in aspecte dure, provocatoare cu o influenta asupra tuturor zodiilor. Cum voi il aveti pe Uranus chiar in domeniul carierei iar pe Jupiter in semnul vostru, schimbarile imprevizibile, socante fac parte din viata voastra, din cariera voastra,  in special pentru cei nascuti intre 1si 5 iulie.
Mercur va fi in miscare aparent retrograde in semnul  vostru intre 7 iunie si 15 iunie, trebuie sa fiti extrem de atenti in modul cum comunicati , cum vorbiti , ce vorbiti deoarece posibilitatea de a fi gresit intelesi este imensa.
O Luna Plina in Rac are loc pe 15 ianuarie 2014, culegeti ce ati semanat in special cei nascuti intre 16-20 iulie. Este un timp al intrebarilor, raspunsurilor  si deciziilor in orice fel de parteneriate fie ca vorbim de casnicie,  afaceri. Alegerile corecte sunt rasplatite in timp ce un comportament gresit va fi pedepsit.
O Luna Noua in Rac are loc pe 27 iunie 2014 iar cei nascuti intre 25-29 iunie vor fi mai influentati de aceasta energie. Veti dori sa incepeti ceva noi , sa va lansati intr-o noua calatorie benefica sufletului vostru.

Cele mai bune perioade pentru iubire apar atunci cand Venus este in semnul vostru, intre 18 iulie-12 august , cand va tranziteaza casa iubirii intre 23 octombrie-16 noiembrie, cand venus tranziteaza casa partenerului incepand cu 10 decembrie 2014.  In perioada 2-28 mai, Venus  va tranzita casa carierei, puteti primi diverse recompense, puteti gasi iubirea la locul de munca. Cu Venus retrograd in Capricorn, veti incepe anul 2014 intr-un ton repetitiv, ceva din trecut reapare in viata voastra cerand o rezolvare. Poate intra cineva special in viata voastra care va trezeste sufletul amagit, indurerat de relatii care amestecau iubirea, munca si banii.

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

 1. Multumesc frumos pentru previziuni, Adriana.

  Daca poti as dori sa aflu mai mult despre semnificatia urmatoarelor aspecte:
  Pe data de 1 Ianuarie 2014, Luna noua in Capricorn face conjunctie cu Descendentul meu la 11? 47 Capricorn si cu Pluto in tranzit. Acest lucru semnifica un nou inceput in domeniul relatiilor.
  Pe data de 30 Ianuarie 2014 este o luna noua care face conjunctie cu Soarele meu aflat la 12 grade in Varsator, casa a VII-a.
  -Uranus tranziteaza casa a X-a si face opozitie cu Pluto natal la 9’7 grade in Balanta, casa a IV-a si Uranus in tranzit faca cuadratura cu Pluto
  Pe 8 Ianuarie Marte in tranzit casa a IV-a face cuadratura cu Jupiter. M-am nascut pe 1 Feb. 1975, ora 14: 57 in Arad.

 2. Buna ziua
  Am si eu o intrebare. Niciodata nu am stiut daca sa citesc horoscopul pt zodia in care se afla soarele sau ascedentul. Vorbindu-se de case, imi pare mai potrivit ascedentul dar apoi cand apar informatii pt cei nascuti in jurul unei anume date, ma gandesc ca trebuie sa ne uitam la soare.
  Multumesc frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.