NODUL NORD IN RAC SI NODUL SUD IN CAPRICORN -6 NOIEMBRIE 2018, ORA 20:10, ORA ROMANIEI –5 MAI 2020- “Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?”

“Femeile ziceau una catre alta: “Cine ne va pravali piatra de la usa mormantului?”
Si, cand si-au ridicat ochii, au vazut ca piatra, care era foarte mare, fusese pravalita……
In sfarsit, S-a aratat celor unsprezece, cand sedeau la masa; si i-a mustrat pentru necredinta si impietrirea inimii lor, pentru ca nu crezusera pe cei ce-L vazusera inviat.” Marcu 16:3-4-14

Unul din marile evenimente ale anului 2018 este intrarea Nodului Nord lunar in Rac si a Nodului Sud lunar in Capricorn.

Odata la aproximativ 18 luni, nodurile lunare isi schimba semnele alimentand o noua viziune colectiva. In ultimile 18 luni, Nodurile lunare au activat semnele Leu-Varsator conducandu-ne intr-o calatorie de imblanzire a nevoii de a controla totul. Multi poate ca au invatat pe propria-i piele ca mandria merge inaintea caderii, multi au invatat lectia iubirii” ma iubesc si ma accept asa cum sunt, ii iubesc si ii accept pe cei din jur asa cum sunt”.

Pe 6 noiembrie, Nodul Nord va incepe sa tranziteze semnul Rac iar Nodul Sud va tranzita semnul Capricorn. Nodul de Nord este modul in care evoluam si gasim o o implinire adevarata.

Racul este simbolul faimos al sufletului iar sufletul este nemuritor. Tranzitul Nodului Nord lunar in Rac si a Nodului Sud in Capricorn, aduce in fata noastra o ecuatie aparent simpla cu o necunoscuta. Partea cunoscuta a ecuatiei este Nodul Sud in Capricorn, supravietuirea in aceasta lume fizica: cum sa dezvoltam o cariera, o afacere, o casatorie din interes, duritate, lupte extreme pentru varful pirmidei, bani, cat mai multi bani, sa construim palate si nu case. Toata lumea este preocupata de aceasta jumatate cunoscuta a ecuatiei dar nimanui nu-i pasa de necunoscuta ecuatiei-Nodul Nord al lunii in Rac. Iar aceasta necunoscuta este legata de dezvoltarea sufletului nostru, adevaratul scop pentru care suntem in aceasta lume fizica. In urmatoarea perioada, trebuie sa acordam prioritate sufletului. Daca in matematica, ecuatia cu o necunoscuta o rezolvi intr-o secunda, cand vine vorba de “ suflet ca necunocuta a ecuatiei”, devine cea mai dificila problema. Trebuie sa avem o cariera, ambitii lumesti, dar trebuie sa echilibram lucrurile, sa ne ocupam si de sufletul nostru. Este necesar sa avem o cariera, bani, sa luptam pentru a supravietui in aceasta jungla dar a venit timpul sa ne pese si de suflet.

“ Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?”Marcu 8:36

Cand Nodul Nord tranziteaza semnul Racului, cel mai bun mod de a invata aceasta lectie este prin inspectarea Nodului Sud in Capricorn, prin inspectarea a ceea ce ascunde acest semn de “pamant inghetat”. Ambele semne vor sa construiasca ceva durabil dar in timp ce Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, o emotie, Capricornul vrea sa construiasca un stat, un imperiu, o afacere, o cariera puternica. Nodul Sud implica modul in care ne exprimam, cum dam si cum luam, ce gasim placut si sigur, obisnuinta( popular se spune ca obisnuinta este mai rea decat dragostea). Suntem confortabil pe Nodul Sud, suntem duri, profesionisti, controlam bine lucrurile. Iar Nodul Sud in Capricorn ( ceea ce preferam sa facem) vorbeste despre cariera, duritate si receala in construirea unei cariere, lipsa emotiilor, dezumanizare, puterea fara emotii, imperii, administratie, tendinta accentuata de a controla tot( chiar place asta), rigiditate, o teama imensa ca trebuie sa depindem de altii, o teama de a fi vulnerabili, de a ne arata emotiile.

Iar Nodul Nord in Rac si Nodul Sud in Capricorn ne cere sa invatam sa ascultam de instinctele noastre, de intuitie, sa ne pese de familie, parinti, copii, sa fim sensibili si sa ajutam, sa auzim acea voce tacuta din noi care din cauza ambititiilor lumesti, nu se face auzita. A fi sensibili inseamna a fi mai atenti la oameni, natura, divinitate, chiar si tristetea poate veni cu intelesuri adanci , pline de invataminte.  ” Nu mai fi asa sensibil” nu aduce prea multe beneficii, nepasarea nu este solutia corecta pentru cresterea spirituala.

Acuma, pentru a deveni completi, trebuie sa ne intoarcem la adevaratele noastre radacini, la sinele nostru divin, sa descoperim cine suntem cu adevarat, sa devenim pe deplini constienti de scanteia divina din noi, sa pravalim piatra(nodul sud in Capricorn) pentru a lua legatura cu divinitatea din noi :

“Femeile ziceau una catre alta: “Cine ne va pravali piatra de la usa mormantului?”
Si, cand si-au ridicat ochii, au vazut ca piatra, care era foarte mare, fusese pravalita……
In sfarsit, S-a aratat celor unsprezece, cand sedeau la masa; si i-a mustrat pentru necredinta si impietrirea inimii lor, pentru ca nu crezusera pe cei ce-L vazusera inviat.” Marcu 16:3-4-14

Dar, cu Nodul Nord in Rac, nu vom gasi adevarata implinire daca nu invatam sa tratam viata cu sensibilitate, daca nu invatam sa fim atenti la hrana pe care o transmitem sufletului nostru.
Toti suntem vulnerabili dar nu toti se simt confortabil cu vulnerabilitatile lor. In drumul catre imbratisarea Nodului Nord in Rac, o perioada de timp trebuie sa ne implicam si in abordarea problemelor, reziduurilor karmice ale Nodului Sud in Capricorn ce ne poate tine inca prea tare legati de cariera, ambitii profesionale. Dezechilibrul indus de Nodul Sud vine prin concentrarea excesiva pe scopurile profesionale, realizari, ambitii, rigiditate, statut social. Dar in ciuda tuturor lucrurilor realizate, ceva lipseste, exista un gol care trebuie umplut.

Cu Nodul Nord in Rac, experientele vietii ne vor invata despre emotie, sensibilitate, vulnerabilitate, sa invatam sa ne controlam emotiile si sensibilitatea fara a fi deranjati de ele, fara a ne fi rusine ca suntem atat de sensibili. Cu Nodul Nord in Rac, trebuie sa renuntam la tendinta de a supra-gestiona viata noastra dar si vietile altora, sa relaxam standardele de perfectiune, control, realizari profesionale si materiale. Trebuie sa invatam ca putem fi si vulnerabili, plini de emotie dar ca acestea nu sunt neaparat rele ci sunt sentimente pur umane, trebuie sa invatam sa traim cu ele, sa le iubim si sa le acceptam in viata noastra. Nu este nimic rau in a fi plini de emotii, umani, asa cum lacrimile izvorasc din ochi si emotiile izvorasc din suflet si asta ne face oameni cu adevarat.

Cand incercam sa ignoram lectiile Nodului Nord  lunar, cand continuam sa mergem legati de Nodul Sud lunar, cu toata rezistenta noastra exterioara, cu toate ambitiile profesionale de mana, cu tot stoicismul nostru, vom fi pusi in situatia de a vedea ca emotiile din noi sunt mult mai puternice decat ne dam noi seama. Mai presus de toate, vom fi supusi unor izbucniri emotionale care surprind pe toata lumea. Acuma, viata noastra interioara se ridica si cere sa fie auzita. Deci, daca nu ne vom opri si nu vom intelege cu adevarat aceste emotii, ele se vor razbuna pe noi intr-un fel, ne pot pune in situati jenante, putem face o gramada de lucruri gresite in viata noastra.

Acuma, sufletul nostru (copilul nostru interior) vrea sa se faca auzit iar daca noi ne incapatanam si nu-l ascultam, el incepe sa planga, sa se dea cu fundul de pamant, ne pune in fel de fel de situatii jenante. Daca in trecut am uitat de el ( Nodul Sud in Capricorn), acuma, copilul nostru interior( sufletul nostru ) cerseste atentie, ingrijire, iubire, acceptare. Trebuie sa oferim copilului interior protectia pe care nu a simtit-o in trecut.

O parte din sufletul nostru este foarte inteligent din punct de vedere emotional. Aceasta parte s-a dezvoltat inconstient ca raspuns la toate regulamentele si regulile pe care le-am urmat in trecut( Nodul Sud in Capricorn). Dar nu mai merge asa, nu mai putem tine asa copilul interior. Am devenit atat de dependenti de prestigiu, popularitate, statut si recunoasterea meritelor personale, incat ne-am controlat foarte bine emotiile, sensibilitatea, am tinut copilul interior in tacere totala. “Nimic nu ma atinge, sunt tare ca o piatra”, ne-au ajutat in dezvoltarea unei cariere, in  castigarea recunoasterii si respectului cuvenit in societate.

Dar acuma, regulile dure trebuiesc aruncate pe fereastra, a venit timpul sa “dam deoparte piatra”, sa lasam sufletul sa vorbeasca.
Cu Nodul Nord in Rac crestem cand suntem “ acasa” cu noi insine, cand suntem autentici emotional, cand nu ne mai impiedicam de “ vai, dar ce spune lumea despre asta!”, cand putem fi dezordonati, veseli, schimbatori, inocenti, copilarosi. Nodul Nord in Rac vrea sa ne lasam condusi de intelepciunea eterna si divina a subconstientului nostru si nu sa calculam orice pas ( Nodul Sud in Capricorn).
Nodul Nord in Rac( ceea ce ar trebui sa facem) are o afinitate naturala pentru toate aspectele legate de casa, familie, parinti, copii, patrimoniu, traditii, neam si tara. Racul reprezinta stomacul, mama, mama pamant, familia, teritoriu privat, nevoia de a proteja, nostalgii, emotii. Iar pana in mai 2020, Nodul Nord in Rac ne va conduce prin experiente sortite pentru a acorda prioritate cerintei astrale ce vizeaza casa, familia, mama, sufletul nostru. Acest curent nou astral in evolutia omenirii ne va invata ceva simplu, de fapt ne va invata ca avem nevoie de atat de putin pentru a fi multumiti sufleteste.

Cu Nodul Nord in Rac, a venit timpul sa cautam siguranta in interiorul nostru, in subconstientul nostru, in intelepciunea eterna si divina ascunsa in noi, ea ne poate hrani cu tot ceea ce avem nevoie.
Cu Nodul Nord in Rac si Nodul Sud in Capricorn, putem fi de duri cand vine vorba de munca, cariera, dar neputinciosi in tratarea sentimentelor, emotiilor, relatiei cu familia si copiii, a sufletului nostru. Aici, ne simtim neajutorati, pierduti. Acest lucru vine din lipsa experientelor emotionale, nu stim sa lucram cu emotiile, cum sa tratam sentimentele. Este destinat sa devenim persoane mult mai sensibile, atente la familie, copii, la tot ceea ce hraneste copilul nostru interior-sufletul nostru.

Nodul Nord in Rac vine cu un meniu bogat in acord cu cele noua roade ale Duhului Sfant asa cum apare in Galateni 5:22-23

“ Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.”

Vom incerca sa rezistam acestei transformari, este mai confortabil de mana cu obiceiurile atat de bine cunoscute. Dar, viata tot timpul este invatatorul intelept care nu ne lasa si se va asigura ca mergem pe calea de evolutie a sufletului.
Odata cu trecerea timpului, vom incepe sa apreciem si mai mult caminul personal, familia, legatura cu parintii, cu copii, vocea sufletului. Una dintre cele mai mari realizari vine prin hranirea celorlalti, atat fizic cat si spiritual. Impartiti abundenta cu ceilalti, cu cei care au nevoie, cu cei care va cer sprijinul, cu cei parasiti, abandonati. Timp de 18 luni, faceti din semnul Rac o pictura care sa va umple imprejurimile, inconjurati-va cu culorile racului( alb, argintiu, verde ),  cumparati un ornament cu semnul Rac care sa  aduca aminte de calea catre implinire.
Deschide-ti–va sufletul, dati piatra deoparte. Racul este traditional, iar valorile lui tin de casa, tara, familie, mama. Este gazda desavarsita, se bucura de gatit sau de divertisment. Racul este lumina, a carui valoare depaseste banii. Cu Nodul Nord in Rac, trebuie dezvoltata partea feminina, calda, creativa, sensibila, luminoasa. Racul este mama spirituala care isi hraneste sinele dar si pe altii, isi intelege emotiile, sensibilitatile, vulnerabilitatile si nu se condamna pentru asta, dimporiva, exact ca o mama care isi iarta copii, asa si noi, trebuie sa ne iubim si sa ne sustinem cu toate vulnerabilitatile noastre. Protectia si progresul vin prin “fara cearta, fara violenta”. Trebuie sa invatam cum sa ne cerem scuze pentru greselile noastre, sa invatam sa fim blanzi cu noi dar si cu cei din jur.

Una din cele mai importante sarcini este de a ne purifica sufletul, de a ne lasa ghidati de subconstientul nostru, de acea voce tacuta si inteleapta din noi care ne poate conduce cel mai bine.

Este cea mai buna perioada pentru a ne schimba felul de a fi prin compasiune, intelegere, sensibilitate. Cand vine vorba de relatii romantice, trebuie sa invatam sa fim mai sensibili, mai deschisi. Trebuie sa invatam ca si legatura cu cei dragi este la fel de importanta ca si cariera. In viata, nu totul trebuie calculat ca o afacere, nu trebuie sa fim intotdeauna in atentia celorlalti.  Atunci cand eliminam blocajele emotionale, suntem rasplatiti, intuitia devine ghidul nostru.

Trebuie sa invatam ca o greseala nu ne detroneaza si ca ea poate fi cea mai buna lectie pentru noi. Cu Nodul Nord in Rac, va trebui sa invatam sa devenim ingrijitorul nostru dar si  al celorlalti. Acesta poate fi un proces foarte vindecator care ne ajuta sa ne reconectam cu familia, cu radacinile noastre, cu tara de origine, cu originea noastra divina.
Poate ca am petrecut multi ani instrainati de familie, parinti, si, acuma, noua noastra crestere, deschide usi noi pentru reconectarea cu ei. De asemenea, putem sa ne asumam anumite roluri in familie dar cu un sentiment mai profund de iubire si apreciere pentru ei, in ciuda defectelor sau a greselilor lor.

Trebuie sa ne aminitim ca cea mai mare datorie, responsabilitate ( Nodul Sud in Capricorn) este dezvoltarea sufletului nostru, o promisiune facuta divinitatii dar de care uitam aici pe pamant.

Cei nascuti in intervalele 12 mai 1944 – 13 decembrie 1945, 24 decembrie 1962 -25 august 1964, 25 septembrie 1981 -16 martie 1983, 10 aprilie 2000-12 octombrie 2001, au Nodul Nord in Rac iar in urmatoarele 18 luni, au o intalnire cu destinul,  vor trai actualizarea unei parti mai mult sau mai putin importante a karmei lor, impotriva careia nu pot face nimic, liberul arbitru este minimalizat. Va puteti intalni cu experiente purtatoare de evolutie, pot aparea incercari, pot aparea ajutoare importante de la ghizi spirituali, o persoana importanta poate aparea in viata voastra  si va poate oferi un important ajutor spiritual. Pentru cei care aspira sa-si afle drumul spiritual sau maestrul spiritual, acest tranzit poate fi deosebit de benefic.

Iar cei nascuti in intervalele 9 martie 1935-14 septembrie 1936,10 octombrie 1953-2 aprilie 1955, 28 aprilie 1972-27 octombrie 1973, 19 noiembrie 1990 -1 august 1992, au Nodul Nord in Capricorn si Nodul Sud in Rac si dispun de o sustinere spirituala deosebita pentru a intelege ce greseala spiritual tot fac si bat pasul pe loc in evolutia lor. Puteti fi ajutati sa depasiti anumite obstacole, conditionari karmice, astfel incat sa mergeti pe adevarata cale spirituala.

Sa cerem indrumare Arhanghelului Gabriel. El ne poate ajuta sa spunem adevarul in mod deschis si sincer; sa ne respectam pe noi insine; sa ne lasam ghidati de intuitie si de vocea noastra interioara.

Numele lui inseamna “Dumnezeu este puterea mea”. El este cel care le aduce la cunostinta misterul reincarnarii sufletelor care urmeaza sa se nasca si ne  instruieste pe noi toti in ceea ce priveste înzestrarile si menirea noastra spirituala in aceasta lume. El este protectorul copiilor si are grija de copilul din sufletul fiecaruia dintre noi, cand cresterea sa este impiedicata, ori este ranit si are nevoie de iubire. El este cel care ne ajuta sa trezim acest copil interior cu ajutorul cuvintelor pline de iubire si tandrete.

“Arhanghel Gabriel, taria lui Dumneeu, iti multumesc ca esti langa mine si ma ajuti sa imi deschid inima si sa spun adevarul, ma simt plin(a) de putere stiind ca esti langa mine, multumesc ca vad lumea prin ochii copilului meu interior si astfel o vad cat este de frumoasa!”
Multumesc pentru iubirea si ajutorul tau, Amin!”

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

 1. “Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?”

  Adevarat!


  Racul este simbolul faimos al sufletului iar sufletul este nemuritor.”

  “Deschide-ti–va sufletul, dati piatra deoparte.”

  Da…In fiecare dintre noi se afla o parte din Sufletul Universului. Unii,il tin ferecat, inchistat…
  Deschide poarta sufletului din tine pentru a-l lasa sa se contopeasca cu Marele Suflet.
  O picatura mica intr-un mare ocean.

  In mesajul tau am gasit confirmarea “traducerii”mesajului primit de mine….
  Este fantastic felul in care” se intampla coincidente “.
  Universul este energie,vibratie, constiinta, etc,ce transmite mesaje pe diverse cai.

  Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.