MARTE RETROGRAD IN BERBEC: 10 SEPTEMBRIE, ORA 1:23, ORA ROMANIEI-14 NOIEMBRIE 2020, ORA 2:36, ORA ROMANIEI-UN TEST AL RABDARII…..

“Prin rabdarea voastra, va veti castiga sufletele voastre.” Luca 21:19

         Pe 10 septembrie, ora 1:23, ora Romaniei, Marte “ baiatul nostru de foc”  intra in miscare retrograda de pe gradul 28:09 Berbec ajungand la sfarsitul acestei miscari aparent retrograde pe gradul 15:04 Berbec in data de 14 noiembrie 2020. Marte este retrograd la fiecare doi ani iar miscarea lui dureaza aproximativ 58-81 de zile. O planeta devine mai puternica cand este retrograda. Marte este energia vietii si a mortii. El este vitalitatea, dorinta de a trai, increderea, indrazneala, agresivitatea si competitia. Indica pasiunea cu care ne traim viata, cum ne exprimam furia, cum ne enervam, cum raspundem la furia si nervii celorlalti. El este prezent cand incepem ceva nou, cand lucram contra cronometru, cand raspundem provocarilor vietii, cand dansam la o petrecere, cand ne entuziasmam de ceva sau cineva, cand trebuie sa ne aparam. Marte este simbolul “razboinicului personal” in fiecare dintre noi.

Cand Marte este retrograd, aceste calitati nu sunt exprimate intr-un mod sanatos spre exterior, ci tind sa se deplaseze spre interior si sa provoace probleme psihologice si fizice daca sunt dezechilibrate.

Marte retrograd ne cere sa re-evaluam modul in care ne folosim energia, ce ne dorim si cum dam viata dorintelor noastre. Este un timp al introspectiei dorintelor noastre, daca in mers direct, Marte ne ridica in picioare pentru dorintele noastre, acuma, Marte retrograd ne reaseaza pe scaun analizand mai bine modul in care am dat viata unor dorinte, ce au insemnat ele in viata noastra, cum ne-am luptat pentru ele, cat de atenti am fost in lupta noastra cu viata, cu oamenii, cu noi insine. Daca in mers direct, Marte este direct, simplu, asertiv, agresiv, egoist, demonstrativ, in miscare aparent retrograda, aceasta energie este interiorizata, personalizata, devenim o “oala sub presiune”. Modul cum actionam in conditii normale nu mai functioneaza acuma, de aceea, pot aparea situati in care agresivitatea poate lua forme incredibile. Din aceasta cauza, energia lui Marte in mers aparent retrograd poate conduce la comportamente si reactii irationale atat in modul personal de a actiona, de a initia cat si de a recepta actiunile celoralti. Intr-un fel, acuma, putem face lucrurile pe dos, actionam cand nu trebuie iar cand trebuie devenim lipstiti de interes, avant, pentru a face ceea ce trebuie. “Nu incepe un razboi “acuma ne spune dragul nostru Marte, nu esti echipat corespunzator sa castigi batalia iar “ cine trage primul focul,  pierde.

Cu Marte retrograd in Berbec, nerabdarea poate fi cel mai mare dusman al nostru. Daca prin neatentie noastra, ne-am ratacit de la adevaratul curs al vietii noaste, acuma, intrebarea Quo vadis Domine-Incotro Doamne?  primeste raspuns.
Berbecul guverneaza munca independenta, initiativa, independenta, curajul de a ne exprima, razboiul cu noi insine dar si cu ceilalti, agresivitatea, autoritatea excesiva, propriile puncte de vedere, printre altele. In timpul miscarii aparent retrograde a lui Marte in Berbec, este posibil sa trebuiasca sa ne reevalum abordarea acestor chestiuni. Este posibil ca anumite circumstante sa ne oblige sa facem aceste reevaluari. O planeta retrograda scormoneste trecutul, readuce in atentia noastra oamenii si probleme din trecutul nostru. Acuma, pot exista ezitari, precautii si frica in asumarea unor riscuri, in fel de fel de activitati independente.Este posibil sa revizuim sau sa refacem anumite lucruri, actiuni, decizii vechi. Aceasta este o perioada excelenta pentru a vedea problemele vechi intr-o lumina noua. Redefinirea  proiectelor actuale poate fi deosebit de satisfacatoare si, in cele din urma, pline de satisfactii. Desi este un moment puternic pentru identificarea zonelor cu probleme, trebuie sa fim foarte atenti sa nu le transformam in obsesii, o tendinta puternica a lui Marte retrograd. Urmeaza o perioada in  care agitatia este  prezenta peste tot, este un foc martian ce cuprinde pe toata lumea si toate activitatile.
Nimic nu merge in aceasta lume fara un sprijin divin, iar daca Marte, Zeul actiunii ne spune ca nu ne sustine in nimic nou( asta in functie de domeniul in care aveti semnul Berbec si semnul Scorpion ), ar trebui sa ne supunem dorintei lui. Daca in mers direct, actionam in virtutea dorintelor noastre, acuma, in mers retrograd trebuie sa actionam in acord deplin cu dorinta divina, cu dorinta acestui zeu care vrea sa constientizam intr-un mod clar care actiuni din trecut sunt destinate esecului si care pot simplifica, imbunatati,vindeca viata noastra. Urmeaza o perioada (pana pe 14 noiembrie) benefica revizurii, reanalizatii unor actiuni, proiecte din trecut. Agresivitatea poate creste si poate parea sa vina de nicaieri. Retineti ca cine decide sa lupte pierde. Urmariti-va agresivitatea si evitati persoanele agresive.

Acuma, Marte retrograd incepe in casa XI, o casa ce are legatura cu prietenii si binefacatorii, organizatii si grupuri, retele, venituri din cariera, idealuri si sperante, viziunile si aspiratiile spirituale, eforturile unui grup, activitatile politice, aliati, electricitate, avioane, galaxii, buletine de vot, consilieri, cauze umanitare si castiguri neasteptate. Cu Marte retrograd, toate aceste activitati pot aduce destule provocari dar partea buna este ca putem evalua daca obiectivele actuale ne fac cu adevarat fericiti.
Entuziasmul pentru activitatile de grup sau comunitare, pentru intretinerea unei prietenii, poate scadea, probabil din cauza unor probleme ce pot aparea. Este posibil sa creasca confuzia cu privire la obiectivele pe termen lung, unii isi pot pierde interesul pentru un ideal, pentru proiectele de grup.

Marte retrograd devine o energie foarte puternica si influenta in viata noastra deoarece este cel mai aproape de pamant si induce mari dificultati in gestionarea in mod controlat a acestei energii cu exceptia celor care in harta lor natala au Marte retrograd, deci cunosc foarte bine “glasul divin al lui Marte retrograd”.

Nu incepeti ceva nou!  Marte retrograd este similar cu Mercur retrograd din multe puncte de vedere, dar Marte este asociat cu actiunea, luptele existentiale, dusmaniile, confruntarile directe sau indirecte, proiectele si energia necesara pentru ca ceva sa reuseasca.  Capacitatea de a discrimina si de a lua decizii va fi afectata, asa ca nu trebuie luate  decizii importante, cu cat mai putine decizii cu atat mai putine greseli. Si sanatatea/vitalitatea va fi afectata intr-un fel sau altul. Este timpul sa mergem cu viteza redusa, cu piciorul pe pedala de frana. Nu trebuie fortate lucrurile. Activitatile impulsive nu functioneaza in favoarea noastra cand Marte este retrograd.

Toata lumea este afectata intr-un fel sau altul de retrogradarea lui Marte dar cei nascuti in Berbec si Scorpion sau care au ascendentul si planete personale in aceste semne, vor simti aceasta perioada destul de puternic.

Sa fiti binecuvantati cu multa rabdare!

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.