MERCUR RETROGRAD IN BALANTA -17 SEPTEMBRIE 2015, ORA 21:10 -9 OCTOMBRIE 2015–“ DUPA DESTULE FURTUNI, A VENIT TIMPUL UNOR REPARATII KARMICE “

astro_2gw_425_mercur_retro_sept_2015.56731.3099

Pe 17 septembrie 2015, ora 21: 10, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Balantei gradul 15:55, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 9 octombrie 2015, ora 17:58, pe gradul 0:54 Balanta. Perioada de umbra a lui Mercur a inceput pe 28 august 2015, atunci, Mercur a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde, peste gradul 0:54 Balanta. Este  o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ). Chiar si simbolul sabian al gradului 16 Balanta, gradul inceperii miscarii aparent retrograde este in acord deplin cu cerinta lui Mercur de a repara anumite probleme: “O echipa vesela repara debarcaderul plajei, distrus de furtuna”. Este un mesaj dincolo de cuvine, in aceasta perioada, Universul induce asupra noastra forte necesare reconstructiei, repararii, re-definirii unor probleme din trecut .

Mercur este un arhetip al cunoasterii magice, el este un zeu complex, un erou civilizator, un patron al stiintelor, al cunoasterii oculte, este alchimistul cerului ce  “ cunoaste totul si poate face totul”. In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii. Sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.  Cand Mercur este direct, scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor , informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor, mintea este clara si capabila sa inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a fi bruiate. Cand Mercur devine retrograd, accesul la aceste noi cunostinte este interupt fiind un timp in care trebuie sa ne intoarcem la acele probleme ramase neterminate , la acele probleme ramase in timp fara o rezolvare. Mercur retrograd  este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate dar intr-un  mod gresit.Mercur retrograd ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate, ascunse in trecut, are nevoie de o analiza profunda a pasilor trecuti facuti necorespunzator menirii noastre divine.

Asa cum Mercur isi incetineste ritmul ( de fapt, miscarea aparent retrograda  inseamna o miscare incetinita a planetei respective ) si noi trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elemente esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, a  unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd).  Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafata iar Mercur retrograd in Balanta si in casa VI devine “profesorul “ care  corecteaza o  relatie, o lege, o casnicie, o alegere gresita, o uniune gresita, un tratament gresit, o relatie de la locul de munca, o alegere gresita in directia muncii, sanatatii. Cum Balanta guverneaza angajamentele, Mercur retrograd in acest semn va analiza, bruia sau binecuvanta orice angajament al sufletului. Comunicarea in doi poate fi destul de grea, un cuvant poate rupe o relatie, un cuvant poate da viata unei relatii vechi, dar trebuie sa stiti ca reuniunea nu va fi permanta, nu credeti in magia inelului acuma, poate fi unul de scurta durata . Mercur retrograd este renumit pentru refacerea unei relatii vechi dar este o magie in ton cu “n-a dansat decat o toamna “.
Tot Balanta vorbeste despre dreptate, egalitate, justitie, compromisuri, diplomatie  iar Mercur retrograd va aduce in atentia noastra toate aceste lucruri. Cat este Mercur retrograd, cuvintele pot fi adevarate magii albe sau negre, deci incercati sa fiti magicienii pacii si nu ai razboiului. Orice conexiune sanatoasa poate deveni mai sanatoasa, orice conexiune toxica  devine parca mai toxica, grea, de nevindecat. Este momentul adevarului in relatiile de orice fel dar atentie, este un adevar divin si nu un adevar al nostru. Rolul acestei perioade de retrogradare a lui Mercur este unul care permite sa rezolvam conflictele, relatiile dezechilibrate, totul merge catre armonie, fara ea, viata relationala este grea.

Mercur retrograd in Balanta este de mana cu asteroidul 1027 Aescualapia (Asklepios sau Askalaphus) si asteroidul  5239 Reiki, activeaza casa VI si  face o opozitie cu Uranus in Berbec  din casa XII.
Atat asteroidul 1027 Aesculapia cat si asteroidul 5239 Reiki vorbesc despre vindecare.
In mitologie, Aesculapia (Asclepios) a fost Zeul  medicinei. El a fost fiul lui Apollo iar mama lui a fost Coronis cu semnificatia de “ cea mai frumoasa”.
In timp ce era insarcinata cu Aesculapia iar Apollo era plecat departe, ea a cazut in dragoste cu Ischys. Totusi, Apollo a lasat o pasare alba frumoasa (corb) sa-i “ pazeasca dragostea” . Cand pasarea l-a informat despre aventura lui Coronis, Apollo s-a infuriat si i-a cerut sorei lui, Artemis sa o ucida pe Coronis pentru infidelitatea ei. Dupa ce Artemis a ucis-o pe Coronis, aceasta a fost pusa pe un rug funerar si chiar daca Apollo a avut remuscari legate de moartea ei, a avut totusi noroc sa-si salveze copilul nenascut din pantecele sotiei. Copilul a fost numit Aesculapia-Asclepios ( cel care reduce taietura), i-a indus darul vindecarii si l-a dus la Centaurul Chiron pentru a fi instruit pe mai departe in arta medicinei. Ajuns adult, Aesculapia  a devenit cunoscut pentru abilitatile lui de vindecare, multe temple de vindecare au fost construite in numele lui. Aceste temple de vindecarte aveau o camera speciala in care prin vis oamenii puteau obtine vindecarea lor. Preoti si preotese interpretau visul lor si recomandau remediul pentru vindecarea lor. In cele din urma, Aesculapia a devenit un vindecator atat de bun incat era capabil sa invie mortii. Potrivit traditiei mitologice, Aesculapia  a fost inchis in casa lui Glaucus pentru a-l vindeca iar in timp ce statea absorbit de propriile ganduri, un sarpe a venit si l-a ucis pe Glaucus. Un alt sarpe apoi a venit cu o planta in gura pe care Aesculapia a folosit-o si l-a inviat pe Glaucus. El a facut uz de aceasta planta cu aceleasi efecte si asupra oamenilor. Acest lucru l-a maniat foarte tare pe Hades-Pluto deoarece nu mai primea nici un mort in imparatia lui. El s-a plans lui Zeus iar potrivit mitologiei, acesta l-a ucis pe Aesculapia cu un fulger iar trupul lui a fost asezat printre stele ca Ophiucus constelatie.
Aesculapia(Asclepios) a fost venerat peste tot in Grecia iar templele lui de vindecare erau asezate in locuri curate, pe dealuri, in afara oraselor si cu fantani considerate ca aveau puteri de vindecare, curative. In astrologie, Asclepios indica vindecare,  probleme medicale, lumea medicala, probleme de sanatate,  ceea ce trebuie sa vindecam sau prin ce metode ne putem vindeca.
Mercur retrograd in fuziune cu asteroidul 1027 Aesculapia va pune un accent deosebit pe vindecarea unor probleme de sanatate cauzate de o relatie, un loc de munca, un sef, un coleg iar asteroidul 5239 Reiki va ajuta la vindecarea energetica, psihica. Puteti primi in vis anumite indicatii, ce trebuie sa faceti, cum puteti vindeca o problema a trecutului, deci mare atentie.
Mercur retrograd in Balanta in casa VI va pune un accent deosebit pe munca in echipa, asocieri in munca. Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, orice amanunt poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Regandirea modului de abordare a unui  loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun pentru hotarari decisive legate de munca, schimbarea locului de munca, fel de fel de tratamente.
Avem nevoie de multa intelepciune in comunicarea cu colegii, cu sefii , pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu, probleme pe care trebuie sa le reexaminam, catalogam, etichetam in benefice sau bune de aruncat. Mercur in opozitie cu Uranus agita oamenii iar cuvintele pot fi adevarate fulgere, acuma adevarul trezeste, concluziile pot fi pripite datorita ritmului alert al mintii. Cel mai bine ar fi sa incetinim ritmul iar daca o problema a fost blocata, urmeaza o perioada de descoperiri uluitoare.
Mercur retrograd in Balanta  are o influenta deosebita asupra semnelor cardinale: Balanta, Berbec, Rac, Capricorn, cei cu Ascendentul in Balanta.
Pentru ceilalti, influenta lui Mercur retrograd are un impact personal in domeniu de viata unde aveti semnul Balanta .
Gemenii si Fecioarele sunt in centru atentiei deoarece vorbim de retrogradarea sefului lor astral.
Dac? aveti Mercur retrograd in harta  natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.
Mercur este o energie legata de minte si isi petrece aproximativ o treime din timpul anului in mers retrograd, acelasi procent il petrecem si noi dormind. Asa cum prin somn noi ne reparam, revitalizam, Mercur retrograd este un timp pentru a repara, revizui, restabili anumite lucruri, situatii de viata din trecut si care lasate asa ne pot afecta viitorul. Eu spun ca este de bine, intotdeauna, Universul are grija de noi si chiar trebuie sa multumim pentru asta.
Acuma este mai usor sa analizam unele detalii din trecut, unde am fost, ce am scapat din vedere, si daca respectam cerintele acestei energii, putem descoperi multe lucruri.
Mercur retrograd ne da posibilitatea sa dam un nou format mentalului nostru, ideilor noastre, modului de a gandi si de a raspandi cunoasterea, notiunii de vindecare fizica si psihica.
Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect, o noua relatie, un job nou, nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete, orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.
Mercur retrograd ne spune intr-un limbaj karmic ca redefinirea relatiei noastre cu trecutul este inevitabila.

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Puteti face si cate o donatie din cand in cand daca sunteti multumiti de articolele mele.
    Va multumesc.
    Adriana astro

  2. Aeriana,am o rug?minte:ce fenomen deosebit a avut loc pe 10 august1952?Foarte mul?i astrologi au vorbit de acest lucru f?r? s? explice concret.Ai putea s? m? aju?i în aceast? problem??Mul?umesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.