NODUL NORD IN GEMENI SI NODUL SUD IN SAGETATOR –5 MAI 2020-18 IANUARIE 2022: LA INCEPUT A FOST CUVANTUL….

“Moartea si Viata sunt in puterea cuvantului.” (Proverbe. 18:21)

Unul din marile evenimente ale anului 2020 este intrarea Nodului Nord lunar in Gemeni si a Nodului Sud lunar in Sagetator( 5 mai 2020, ora 8:49, ora Romaniei). Odata la aproximativ 18 luni, nodurile lunare isi schimba semnele alimentand o noua viziune colectiva. Toata viata noastra se desfasoara in jurul acestei axe a destinului –Nodul Nord lunar-Nodul Sud lunar ( popular, putem sa-i spunem CRUCEA pe care trebuie sa o ducem in spate pe care noi am ales-o inainte de incarnare ), este axa care ne cere sa ne indepartam de trecutul reprezentat de Nodul Sud si sa traim in conformitate cu cerintele Nodului Nord lunar, o cale noua, mai grea dar purtatoare de evolutie. In tranzite, aspectele facute de Nodul Sud  ne conduc fata in fata cu persoane, evenimente din trecut in timp ce aspectele facute de Nodul Nord ne deschid usa catre viitor, ne duc fata in fata cu persoane care ne pot ajuta in evolutia noastra.

Evenimentele legate de Nodurile lunare par adesea sortite, karmice fara a avea prea multa putere de a le evita; ele strabat un semn zodiacal in sens invers ( de la gradul 30 la gradul 1) iar intr-o luna parcurg aproximativ un grad si ceva( 1, 3 grade). De fiecare data cand ne intalnim cu destinul, soarta, nodurile lunare sunt prezente pentru a ne arata calea de urmat si platile karmice de efectuat. In perioada unor aspecte majore ale nodurilor lunare ( cand nodurile trec peste ascendent, descendent, MC-casa X, FC-casa IV, Nodul nord natal, Nodul Sud natal) avem ocazia sa constientizam scopul vietii noastre si karma pe care trebuie sa o rezolvam, este o invitatie speciala de a ne intalni cu destinul nostru, cu experiente purtatoare de evolutie ( cand vorbim de nodul nord), cu incercari ( cand vorbim de nodul sud), sunt evenimente impotriva carora nu putem sa facem nimic caci liberul arbitru este minimalizat.

In ultimele 18 luni, Nodurile lunare au activat semnele Rac –Capricorn. Pentru a creste spiritual, Nodul Nord in Rac ne-a cerut sa ne axam pe familie, sentimente, casa, parinti, copii, radacinile noastre, sa stam in casa, sa ne aducem aminte si de sufletul nostru care trebuie hranit, ingrijit. Dar in acelasi timp, ni s-a cerut sa depasim obisnuintele dezvoltate de-a lungul timpului, obisnuinte aratate de Nodul Sud in Capricorn- sisteme administrative  nesanatoase, sistemul opresiv, restrictionar si autoritar, corporatii, cariera, asteptari sociale, teama, izolare sociala, singuratate.

Incepand cu 5 mai 2020, prioritatile noastre incep sa se schimbe. Cu Nodul Nord in Gemeni si Nodul Sud in Sagetator, urmeaza o perioada care va pune accent pe comunicare, hobby-uri, scrieri, invatamant, forme moderne de invatamant, arta dialogului, arta conversatiei, adaptabilitate din mers, transport local si calatorii locale, socializare restransa, comunitatea locala, infranarea dorintei de independenta care complica socializarea, rude, vecini, presa. Trebuie sa recuperam contactul cu cotidianul, cu simplitatea, de care interesele filosofice, neatentia, ne-au indepartat. Este timpul sa invatam cum sa impartim cat mai simplu spatiul, societatea, sa relationam cu semenii, sa aducem unui grup cateva tipuri de adevar. Atitudinea simpla de abordare a lucrurilor este cea mai buna atitudine de  urmat, prin simplitate atragem simpatia oamenilor care ne pot ajuta. Nodul Nord este o cale de succes si noroc care de cele mai multe ori vin  atunci cand credem ca totul este pierdut.

Calatoria de la Nodul Sud in Sagetator(obisnuinte) la Nodul Nord in Gemeni( noutate) nu este usoara, provocarile pot fi destul de mari in urmatoarea perioada fiindca nimeni nu renunta usor la obisnuintele lui, la obisnuintele societatii in care traieste.

Daca Nodul Sud in Sagetator vorbeste despre “ fara restrictii, fara responsabilitati, fara ingradiri, cerul este limita, nu ma concentrez pe nimic, responsabilitatea reprezinta restrictie, iar restrictia este sinonima cu moartea”, Nodul Nord in Gemeni ne cere sa invatam lectii importante de cooperare, dialog, tact, sociabilitate, simplitate, comunicare din suflet, sa fim atenti la cuvinte, sa ne aducem aminte ca la inceput a fost Cuvantul:
“La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu
El era la inceput cu Dumnezeu.
Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.” Ioan 1:1-3

Marea lectie adusa de Nodul Nord in Gemeni tine de controlul mintii, de puterea mintii si cuvantului, de cooperarea cu ceilalti, de grija fata de ceilalti fara a considera oamenii drept obiecte de care sa ne ajutam. Barfa, marturia mincinoasa, tradarea celuilalt pentru fel de fel de castiguri, doua fete, doua atitudini diferite fata de acelasi om, fapta, aduc mari blocaje si plati karmice. Trebuie sa invatam sa analizam profund ideile si parerile proprii si sa fim toleranti fata de ceilalti. Putem fi tentati sa impunem propria dreptate si sa consideram ca suntem singurii detinatori al adevarului. Trebuie sa invatam sa avem rabdare si sa renuntam sa-i mai judecam pe ceilalti. Este timpul manifestarii altruismulului si tolerantei fata de parinti, frati, copii, vecini. Trebuie sa ne clarificam propria gandire pentru a fi mai bine ascultati de ceilalti. Sa invatam sa respectam opiniile celorlalti, sa comunicam deschis, natural, sociabil.

Deci, mare atentie, printre platile karmice generate de obisnuintele noastre ( Nodul Sud in Sagetator), urmeaza o perioada in care Nodul Nord in Gemeni aduce informatia, cartea, stirea, mantra, persoana, calea, serviciul, documentul, de care avem nevoie pentru a constientiza ce trebuie sa facem mai departe.

Trebuie sa facem trecerea de la o “ viata inocenta, primitiva si egoista” la o viata in care sa predomine relationarea cu ceilalti, sa cream acele legaturi de care avem nevoie pentru a supravietui, sa ne bucuram de harurile comunitatilor locale si sociale, Este timpul sa intelegem ca tiparele comportamentale negative pe care le refuzam la altii sunt  pur si simplu reflectii despre noi insine si pe care refuzam sa le vedem si acceptam. Nodul Nord in Gemeni ne indeamna sa dam o mai mare atentie manierelor, obiceiurilor si cuvintelor  noastre, sa evitam barfa, minciuna, sa intelegem ca fiecare vede copacul cu ochii lui si nu cu ochii nostri si sa acceptam celelalte puncte de vedere fara a ne revolta tot timpul. Trebuie sa incetam sa mai fim asemeni unui cal salbatic ( Nodul Sud in Sagetator) care lupta cu disperare sa ramana salbatic. Este timpul sa trecem de la “ salbaticie, naravuri personale, egoism ” la negocieri, compromisuri, dialog.

Nodul Nord in Gemeni este busola noastra in urmatoarea perioada(pana in ianuarie 2022), busola ce ne arata calea de evolutie, sa fim mai flexibili si sa ne adaptam din mers la o lume in schimbare. Cu Nodul Nord in Gemeni, vor aparea multe blocaje in relatia cu strainatea, cu calatoriile in alte locuri decat cele in care traim, cu avioanele, vacantele peste mari si tari, cu  multe dintre credintele noastre la care tinem foarte mult dar care nu sunt sustinute in mod corespunzator de fapte asa cum ar trebui s? fie.

Dar inainte de a merge mai departe, de a avansa spiritual, Nodurile lunare ne duc intr-o calatorie pentru a curata karma trecuta a nodului sud in Sagetator. Cu Nodul Sud in Sagetator putem crede ca tot ce este departe, strain, in strainatate, influentele straine, sunt mai bune dar provocarea Nodului Nord in Gemeni este de a sta intr-un singur loc, de a prinde radacini intr-un loc, de a ne stabili intr-o comunitate, de a vedea lumea printr-o perspectiva simpla, de bun-simt, sa facem ceva concret in loc sa filosofam la nesfarsit. Este timpul sa invatam arta dialogului, arta conversatiei, sa ne stapanim aroganta si mintea. Nodul Sud in Sagetator arata ca trebuie sa controlam sau sa eliminam ratacirea fara un scop, lacomia,  critica excesiva a unor meserii, a unor opinii, pierderea in fel de fel de teorii.

In urmatoarele 18 luni, vom simti ca viata noastra este dependenta de ceilalti, circumstantele ne vor forta, din nou si din nou, sa invatam obiceiuri si meserii noi, sa imbunatatim dialogul, comunicarea si sa acceptam ca ceilalti pot vedea lumea altfel decat noi. Este timpul sa ne oprim si sa-i ascultam si pe ceilalti astfel incat sa intelegem ambele parti ale unei situatii in loc sa fugim cu asa zisul adevarul nostru. Trebuie sa incetinim ritmul, suntem intr-o calatorie locala( gemeni) si nu intr-o calatorie peste mari si tari( Sagetatorul). Mediul apropiat, comunitatea in care traim, oamenii apropiati noua, comunicarea directa, devin instrumente importante pentru cresterea noastra, ne vor elibera de o parte din tensiunea noastra nervoasa si ne vor ajuta sa obtinem mai multa fericire si echilibru interior. Probabil va trebui sa ne reajustam ideile despre adevaratul sens al vietii (Sagetator) si sa cautam acele informatii, cursuri, profesori, meserii, idei, care imbunatatesc viata noastra aici si acum.

Nu trebuie uitat ca semnul Gemeni guverneaza gandurile si perceptiile noastre; acestea ne pot intemnita sau ne pot elibera. Numarul II roman simbolizeaza semnul Gemeni aratand capacitatea acestui semn de a vedea ambele parti ale unei idei, povesti, experiente, etc. Gemenii vor sa rezolve totul cu mintea lor ingorand vocea inteleapta a inimii. Problema acestui semn tine de dualism, de personalitatea dubla si care este simbolizata in mitologie de fratii misteriosi Castor si Pollux.

Atunci cand era pe moarte, Castor il cheama pe fratele sau, Pollux. Dar Pollux ii cere lui Zeus( tatal lui) sa imparta cu fratele lui nemurirea sa. Zeus accepta si astfel avem pe cer constelatia Gemenilor. Dar fiecare mit este un model cosmic pentru viata noastra aici pe pamant. Acesta ne spune ca omul are o parte efemera ( corpul) si una nemuritoare ( sufletul) care trebuie sa convietuiasca in buna intelegere aici pe pamant. Pollux –sufletul nu poate trai experientele pamantesti fara Castor –corpul fizic.
Un fapt interesant este ca steaua Castor nu are lumina pe care o avea acum cateva sute de ani; in timp ce Pollux, fratele nemuritor, creste in stralucire si are tendinta de a-l acoperi pe fratele sau, reamintind astfel cuvintele lui Ioan Botezatorul :
“ Trebuie ca El sa creasca, iar eu sa ma micsorez. “ Ioan 3:30
Asadar, Nodul Nord in Gemeni are o importanta deosebita in contientizarea  controlului treptat al sufletului prin propriile noastre eforturi, prin propriile noastre actiuni si ganduri, prin dezvoltarea cunoasterii iar in final, prin recunoasterea intelepciunii eterne si divine a sufletului nostru. Pamantul este locul unde invatam din experientele personale, este locul unde cunoasterea este castigata si unde aceasta cunoastere trebuie transformata in intelepciune.

Cunoasterea este cautarea unui sens, in timp ce intelepciunea apartine sufletului care de multe ori ne atentioneaza dar noi nu ascultam nimic in schimb ascultam de altii care ne pot conduce pe un drum opus drumului nostru. “Adevarul se afla in noi insine, exista  o putere si o intelepciune in noi insine , aceasta este mostenirea tuturor oamenilor, suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu “. Semnul Gemeni reprezinta sufletul si trupul, aspectele muritoare si nemuritoare care trebuiesc unificate, sa-l lasam pe Pollux sa ne conduca, sa ne lumineze calea.

Fara sa facem apel la intelepciunea eterna si divina a sufletului, fara indrumare divina, ne invartim in cerc, repetam aceleasi greseli, aceleasi modele de viata. Sustinuti de vocea sufletului, putem controla mintea, putem deveni constinti de vocea divina a sufletului. Sufletul este subconstientul si tot ceea ce omul resimte profund, in bine sau in rau, este reprodus de acest fidel servitor. Deci mare atentie, trebuie ca Subconstientul –adica Sufletul– sa fie salvat de gandurile negative, de frici, de panica. Este timpul sa invatam ca trebuie sa folosim cuvintele noastre doar in trei scopuri: pentru a vindeca, pentru a binecuvanta, sau pentru a prospera.

Isaia spune: ‘Cuvantul meu nu se intoarce la mine fara efect, fara sa fi executat vointa mea si fara sa fi indeplinit scopurile mele”. Cuvintele si gandurile au o putere vibratorie uriasa care, fara incetare, modeleaza corpul si faptele noastre.
Cel care cunoaste puterea cuvantului este intotdeauna atent la ceea ce spune intr-o conversatie. ” Prin Cuvintele tale te vei salva, prin Cuvintele tale te vei condamna.”

Cei nascuti in intervalele 17 aprilie 1927-28 decembrie 1928, 14 decembrie 1945-2 august 1947,26 august 1964-19 februarie 1966, 17 martie 1983 -11 septembrie 1984, 13 octombrie 2001 -13 aprilie 2003, au Nodul Nord in Gemeni si Nodul Sud in Sagetator iar in urmatoarele 18 luni, au o intalnire cu destinul, vor trai actualizarea unei parti mai mult sau mai putin importante a karmei lor, impotriva careia nu pot face nimic, liberul arbitru este minimalizat. Va puteti intalni cu experiente purtatoare de evolutie, pot aparea incercari, pot aparea ajutoare importante de la ghizi spirituali, o persoana importanta poate aparea in viata voastra  si va poate oferi un important ajutor spiritual. Pentru cei care aspira sa-si afle drumul spiritual sau maestrul spiritual, acest tranzit poate fi deosebit de benefic.

Iar cei nascuti in intervalele 15 septembrie 1936-3 martie 1938, 3 aprilie 1955-4 octombrie 1956, 28 octombrie 1973-10 iulie 1975, 2 august 1992-1 februarie 1994, au Nodul Nord in Sagetator si Nodul Sud in Gemeni si dispun de o sustinere spirituala deosebita pentru a intelege ce greseala spirituala tot fac si bat pasul pe loc in evolutia lor. Pot fi ajutati sa depaseasca anumite obstacole, conditionari karmice, astfel incat sa se orienteze catre adevarata lor cale spirituala.

Fii asemeni vantului ghidat de cer, lasa-ti mintea sa fie ghidata de intelepciunea eterna si divina a sufletului …

Spune mereu si mereu:

Divinul ma ghideaza in tot ceea ce fac si veti vedea diferenta.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

  1. Cand omul face cu daruire din suflet, ies cele mai frumoase lucruri. Este ceea ce am simtit citind aceste randuri. Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.