ASTROLOGIE ANUL 2020- HOROSCOPUL LUI JUPITER IN CAPRICORN-2 DECEMBRIE 2019-19 DECEMBRIE 2020

Pana in decembrie 2020, Jupiter in Capricorn va aprecia integritatea, bunul simt, rabdarea, reflectia, intelepciunea, precizia, discretia, retinerea, fiabilitatea, autocontrolul si increderea in sine. Si ne putem atinge ambitiile dezvoltand autodisciplina, responsabilitatea si capacitatea de a ne organiza si de a ne structura viata, de a ne deschide catre noi experiente si de a explora alte modalitati de a ne imbogati material si spiritual.

Ambitia este moneda lui Capricorn, integritatea este valoarea sa principala, munca grea este conceptul de baza al realitatii semnului Capricorn. “Realitatea” este intr-adevar un cuvant cheie al lui Jupiter in Capricorn care ne duce aproape de tot ceea ce am incercat sa imbracam cu alte haine.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Jupiter in Capricorn este mai precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Cuvinte cheie –Cariera, statut, reputatie

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa X, o casa ce vorbeste despre cariera, reputatie, pozitie sociala, ambitii profesionale, politica, viata sociala. Pot aparea posibilitati de extindere profesionala si evolutii pozitive in cariera ta. Aceasta energie poate sa va puna in lumina reflectoarelor, sa primiti anumite bonusuri pentru recunoasterea muncii voastre, puteti face o calatorie importanta, puteti participa la evenimente care va extind viata ta intr-o directie pozitiva. Accentul se pune pe profesie, cariera, statut, reputatie, creste increderea in voi, puteti calatori mai mult iar aceste calatorii tin de cariera voastra. Puteti primi ajutor din partea unor persoane influente, puteti primi un premiu important. Trebuie sa fiti realisti si moderati in procesul de luare a deciziilor voastre. Cu Jupiter in Capricorn in aspect de careu provocator cu Soarele vostru in Berbec, ar trebui sa fiti atenti la unele capcane care ar putea anula toate beneficiile. Practic, aceasta influenta este un test al disciplinei, corectitudinii, moralitatii. Uneori, puteti simti ca viata va ofera tot ce aveti nevoie, fara nici un efort din partea voastra, dar acest lucru, este, de asemenea, o notiune falsa.  Uneori acest aspect incurajeaza egoul, mandria excesiva, aroganta, deci si in acest caz trebuie sa invatati ca mandria merge inaintea caderii. In anumite conditii, aceasta influenta aduce conflicte cu legea sau cu altcineva dintr-o instant de drept. Acuma, lipsa de vigilenta, asocierile nocive din trecut aduc tradari, neplaceri juridice sau administrative. Erorile, neglijentele din cariera sunt sanctionate. Practic, aceasta influenta  este un test al disciplinei si autostapanirii voastre. Daca Jupiter se supara, o face fiindca v-ati abatut de la drumul drept, nu ati fost atenti. Atentie la afacerile pe care le faceti ( puteti intra in asocieri cu oameni prin care de fapt veti pierde)  deoarece puteti foarte usor sa pierdeti bani. Si nu uitati, Jupiter salveaza dar si judeca. Trebuie sa va straduiti sa respectati regulile si legile superioare ale vietii.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Cuvinte cheie –Studii superioare, credinta, Voia lui Dumnezeu, calatorii, strainatate, munca in strainatate

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa IX, o casa ce vorbeste despre cunoastere inalta, studii superioare, strainatatea, relatia cu strainii. Jupiter in aceasta casa va stimuleaza intelectul, va da vitalitate, entuziasm, intuitie, vise care se realizeaza, reusita prin calitati morale si credinta. Expansiunea sociala sau profitul pot proveni din calatorii, strainatate, internet, credinta, studii superioare. Jupiter favorizeaza calatoriile in alte tari, puteti gasi un loc de munca in strainatate, va puteti spori cunostintele. Veti da deoparte prejudecatile si veti explora mai profund spiritualitatea, legatura cu Dumnezeu. Acest an va fi deasemenea foarte bun pentru rezolvarea unor probleme juridice. Activitatile de promovare sunt extrem de favorizate si ar putea fi o cheie importanta in succesul vostru, in afacerile cu strainii. Mintea voastra este mai expansiva si mai toleranta si sunteti mai putin stresati decat de obicei. Din aceasta cauza, puteti fi in masura sa obtineti o perspectiva clara asupra vietii voastre, a locului vostru in aceasta lume mare. Credinta in scopul vostru si intr-un sens mai inalt al vietii voastre va ajuta sa deschideti usi pentru dezvoltarea voastra. Jupiter in Capricorn intr-un semn de pamant prieten cu semnul Soarelui vostru, ofera o abundenta de experien?e pozitive, desi nu neaparat din lumea externa. Darul pe care il puteti primi se manifesta adesea ca o mai mare incredere in sinele vostru ceea ce va incurajeaza sa vedeti tot ce este mai bun in voi insiva si sa-i acceptati pe ceilalti asa cum sunt. Poate aduce si o recompensa a muncii trecute, asa ca succesul ar trebui sa provin? din orice ati lucrat din greu. Generozitatea poate juca un rol semnificativ pentru voi, deoarece exista posibilitatea de a obtine o intelegere mai larga a ceea ce aveti de oferit. Asta poate insemna ca talentele voastre devin mai accesibile pentru a fi recunoscute de ceilalti. Este o perioada excelenta pentru a-i ajuta pe ceilalti in orice mod posibil, deoarece aveti acces la o bogatie mai mare de resurse decat de obicei. Intarirea vitalitatii voastre poate servi pentru intinerirea fiintei voastre. Indiferent de ceea ce castigati pana in decembrie 2020, prosperitatea voastra nu va fi legata doar de bani ci si de cunoasterea voastra, de transmiterea adevarului despre cine sunteti. Este un an minunat (2020) pentru a lucra la extinderea proiectelor si la promovarea propriilor obiective. Veti simti o mai mare protectie si indrumare divina, veti fi la locul potrivit si in momentul potrivit. Calatoriile sunt foarte benefice, va pot ajuta sa va extindeti bucuria dar si cunostintele intr-un mod important. Veti invata mult mai usor acuma si veti avea un interes deosebit pentru subiecte filozofice sau metafizice sau puteti fi implicati in chestiuni juridice, care vor fi in favoarea voastra. Relatiile se pot imbunatati.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Cuvinte cheie –Securitate emotionala, cunoastere profunda, castiguri prin parteneriate, lupte ascunse pentru putere

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa VIII, un domeniu al bunurilor in comun sau primite din alta parte, intimitate, fidelitate, finante comune cu sotul/sotia, veniturile partenerului, comisioane, credite, increderea in partener, taxe pamantesti, taxe spirituale. Sunteti acompaniati de o energie care poate sa va lumineze drumul catre tot ce este ascuns si va blocheaza in afaceri, viata intima, bani, credite, jocuri pentru putere, relatii secrete. Magnificul Jupiter va poate rasplati cu daruri financiare, o mostenire, cu dragostea vietii voastre. Dar ceea ce este cel mai important in acest an este ca Jupiter poate deveni pentru voi profesorul care va preda in direct despre secretele vietii, desprea moartea egoului si transformarea voastra. Este un an de mari schimbari in care se intampla lucruri bruste, nesteptate si destul de rapid. Puteti simti ca sunteti in afara controlului pe masura ce viata voastra se schimba si va aliniaza cu ceva mai bun. Jupiter in casa a opta reprezinta, de asemenea, o extindere a intuitiei voastre, lasati-va ghidati de ea stie cel mai bine ce trebuie sa faceti pentru a va fi bine, pentru a va echilibra financiar, pentru a va lichida anumite imprumuturi bancare. Creste responsabilitatea privind administrarea unei averi, mosteniri, conducerea unui grup, favorizeaza situatiile in care puteti munci intr-un grup, autotransformare, stapanire de sine, un nivel mai mare de intelegere, intuitie, compasiune, intelepciune. Jupiter in Capricorn in aspect de inconjunctie (aspect karmic de 150 grade) cu Soarele in Gemeni, stimuleaza o agitatie permanenta si o dorinta de a va depasi limitele, problema este sa stiti mai intai pana unde puteti merge. Traseul vostru poate suferi multe schimbari in acest an, chiar daca credeti ca sunteti destul de impamanteniti intr-o functie, un rol, un proiect, ceva se intampla si va modifica directia. Inconjunctia apare de fiecare data cand puteti realiza ceva, obtineti ceva dar cu o pierdere, renuntati la ceva. Sunt necesare multe ajustari, trebuie sa fiti flexibili, sunteti pe un drum in rampa si daca nu sunteti atenti, va puteti dezechilibra. Si nu uitati, Jupiter salveaza dar si judeca.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cuvinte cheie –Oportunitati prin parteneriate, partener de viata, concurent, avocat

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa VII, un domeniu al casniciei, partener de viata, asociat, lege si aplicarea legii, dusmanii stiute. Cum Jupiter extinde tot ce atinge, ar fi bine sa fiti foarte atenti in legatura cu oamenii care va dusmanesc, care au ceva impotriva voastra, binecuvantati-i, nu va luptati cu ei.  Jupiter este in astrologie cel mai mare binefacator, deci poate aduce bani, noroc, fericire, ocazii de ascensiune sociala si aceste lucruri le puteti obtine prin anumite relatii, asocieri. Pana in decembrie 2020, Jupiter in Capricorn devine aliatul sau dusmanul vostru, asta depinde de voi, de corectitudinea voastra, de capacitatea voatra de a nu judeca oamenii, de a vedea in ceilalti creatia lui Dumnezeu. Este posibil sa apara fel de fel de avantaje prin relatiile voastre. Daca sunteti singuri, Jupiter are grija de voi, va poate conduce catre cei de care aveti nevoie, multi oameni pot veni in viata voastra pentru a va sprijini, indruma, ocroti. Jupiter nu vorbeste doar de binefaceri ci si de credinta, optimism, a venit timpul sa fiti mai increzatori in voi, mai siguri pe voi, asa puteti atrage partenerul de care aveti nevoie. Oportunitatile romantice vor fi gasite in medii spirituale, calatorii, strainatate, vacante, evenimente caritabile, cariera. Trebuie sa incercati sa actionati in mod corect. Cea mai buna expresie a lui Jupiter in casa VII este “ cere si ti se va da “ , altii vor veni in mod natural in ajutorul vostru, puteti primi sprijin mai mult decat va asteptati. Dar Jupiter in Capricorn face un aspect de opozitie cu Soarele vostru in Rac si poate amplifica discordanta intre dorintele voastre si realitatea inconjuratoare. Oportunitatile prin relatii caracterizeaza deseori aceasta perioada de timp, dar trebuie sa incercati sa fiti mai realisti si atenti cu ceilalti. Increderea oarba aduce mari dezavantaje. Realizarea unui echilibru intre lacomie si generozitate va poate face foarte prosperi sub aceasta influenta. Probabilitatea de a exagera realitatea unei prime impresii este puternica acum. Cu toate acestea, daca faceti un pas inapoi pentru a recunoaste adevarul oricarei situatii, veti vedea in mod clar calea pe care trebuie sa o urmati sau ce extinderi sa faceti la o afacere, la un proiect de grup.  Opiniile diferite intre voi si ceilalti pot provoca stres dar daca veti accepta ca intr-o discutie fiecare vine cu ideile lui, atunci relatiile voastre se pot imbunatati. Optimismul si increderea voastra sunt foarte puternice pana in decembrie 2020 dar veti fi mai nerabdatori si tensionati atunci cand alte persoane isi exprima orice indoiala cu privire la abilitatile voastre sau la potentialul unui proiect personal. Poate fi o perioada dificila pentru negocieri deoarece puteti exagera importanta eforturilor voastre sau puteti promite mai mult decat puteti oferi. Nu veti raspunde prea bine la restrictii in acest an dar ar trebui sa va temperati singuri, sa fiti realisti si practici. De asemenea, sunteti mai auto-indulgenti si veti avea un moment dificil sa va respectati  dieta sau bugetul. Exersati mai multa auto-disciplina, smerenie si incercati sa va controlati tendinta de a fi aroganti sau de a face dreptate singuri.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Cuvinte cheie –Oportunitati la locul de munca, vindecari, crize existentiale

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa VI, un domeniu al muncii, rutine zilnice, colegi, proiecte profesionale, sanatate. Jupiter favorizeza activitatile la locul de munca, productivitatea personala, eficienta, rutina. Va puteti bucura de extinderea si diversitatea activitatilor legate de locul de munca, imbunatatirea relatiilor cu colegii, locul de munca poate solicita mai multe calatorii, poate aparea ocazia unui curs de perfectionare in strainatate, fiti convinsi ca toate eforturile facute in directia locului de munca, a rutinelor zilnice, vor fi rasplatite din plin. Jupiter  este o veste buna si pe frontul sanatatii iar daca au existat probleme in acest domeniu, energia si atitudinea voastra se vor imbunatati. Prezenta lui Jupiter va permite sa creati un echilibru mai bun in viata voastra; ritmul de zi cu zi va fi mai luminos si mai pu?in stresant. Resusita si succesul sunt strans legate de munca pe care o faceti, de felul in care reusiti sa faceti fata activitatilor zilnice, de modul de colaborare cu colegii, de necesitatea de a invata sa acceptati unele greseli in activitatile voastre, sa invatati sa va indulciti un pic spiritul critic, sa deveniti o sursa de inspiratie pentru cei cu care lucrati. Veti avea destula intuitie si chiar veti da viata unei abordari spirituale a vindecarii fiind destul de procupati de propria sanatate si de a intelege toate mesajele primite de la corpul vostru. Daca nu aveti un loc de munca sau daca vreti sa va gasiti un loc de munca mai bun, pana in decembrie 2020, puteti avea mai multe oportunitati, important este sa fiti atenti la sansele ce pot aparea in acest domeniu din viata voastra. Jupiter in Capricorn in aspect de inconjunctie (aspect karmic de 150 grade) cu Soarele vostru in Leu stimuleaza o agitatie permanenta si o dorinta de a va depasi limitele, problema este sa stiti mai intai pana unde puteti merge. Traseul vostru poate suferi multe schimbari in acest an, chiar daca credeti ca sunteti destul de impamanteniti intr-o functie, un rol, un proiect, ceva se intampla si va modifica directia. Inconjunctia apare de fiecare data cand puteti realiza ceva, obtineti ceva dar cu o pierdere, renuntati la ceva. Sunt necesare multe ajustari, trebuie sa fiti flexibili, sunteti pe un drum in rampa si daca nu sunteti atenti, va puteti dezechilibra. Si nu uitati, Jupiter salveaza dar si judeca.

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

Cuvinte cheie –Creativitate, iubire, copii, speculatii

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa V, un domeniu ce vorbeste despre iubire, copii, romantism, placeri si proiecte creative,  investitii, speculatii diverse. Oportunitatile acestui tranzit prietenos tin de iubire, copii, creativitate personala, calatorii, strainatate, afaceri. Relatiile de dragoste merg fara probleme sau ar putea exista o noua dragoste in viata voastra. Este de asemenea, un an fericit pentru copiii vostri. Sansele speculative sunt prezente in acest an, deci puteti face bani deoarece este o perioada cu un potential excelent, atentie totusi la excese. In acest an puteti fi destul de originali in exprimarea voastra, este foarte posibil ca proiectele creative sa functioneze mai bine, si pot aduce, eventual, aprecieri sau recompense intr-o forma sau alta. Aceasta perioada poate fi buna si pentru consolidarea invataturii, puteti sta mai mult cu copiii vostri, ii puteti sustine, puteti sa va bucurati de  realizarile copiilor vostri. Jupiter in Capricorn intr-un semn de pamant prieten cu semnul de pamant al Soarelui vostru, ofera o abundenta de experien?e pozitive, desi nu neaparat din lumea externa. Darul pe care il puteti primi se manifesta adesea ca o mai mare incredere in sinele vostru ceea ce va incurajeaza sa vedeti tot ce este mai bun in voi insiva si sa-i acceptati pe ceilalti asa cum sunt. Poate aduce si o recompensa a muncii trecute, asa ca succesul ar trebui sa provin? din orice ati lucrat din greu. Generozitatea poate juca un rol semnificativ pentru voi, deoarece exista posibilitatea de a obtine o intelegere mai larga a ceea ce aveti de oferit. Asta poate insemna ca talentele voastre devin mai accesibile pentru a fi recunoscute de ceilalti. Este o perioada excelenta pentru a-i ajuta pe ceilalti in orice mod posibil, deoarece aveti acces la o bogatie mai mare de resurse decat de obicei. Intarirea vitalitatii voastre poate servi pentru intinerirea fiintei voastre. Indiferent de ceea ce castigati pana in decembrie 2020, prosperitatea voastra nu va fi legata doar de bani ci si de intelegerea faptului ca “ mandria merge tot timpul in fata caderii”. Este un an minunat(2020)  pentru a lucra la extinderea proiectelor si la promovarea propriilor obiective. Veti simti o mai mare protectie si indrumare divina, veti fi la locul potrivit si in momentul potrivit.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Cuvinte cheie –Familie, traditii, parinti, casa, afaceri imobiliare

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa IV si aduce oportunitati dar si destule provocari legate de familie, relatii de familie, orizonturile profesionale si intelectuale. Jupiter este in astrologie cel mai mare binefacator, deci poate aduce avantaje imobiliare, renovarea casei, cumpararea unei case, puteti mosteni o casa, puteti achizitiona fel de fel de bunuri care sa va sporeasca confortul. Relatia cu parintii se poate imbunatati, pot aparea oportunitati de a vinde sau de a cumpara un imobil, puteti sa va mutati intr-o locuinta mai mare, sanse prin afaceri imobiliare, ajutor financiar din partea parintilor, sunt posibile si mosteniri.  O folosire pozitiva a acestei energii binefacatoare a lui Jupiter poate asigura protectia familiei, cresterea simtului familial, sporirea parimoniului. Totusi, trebuie sa fiti realisti si moderati in procesul de luare a deciziilor voastre legate de casa, familie, proprietati, o mostenire, rude. Cu Jupiter in Capricorn in aspect de careu provocator cu Soarele vostru in Balanta, ar trebui sa fiti atenti la unele capcane care ar putea anula toate beneficiile. Practic, aceasta influenta este un test al disciplinei, corectitudinii, moralitatii. Uneori, puteti simti ca viata va ofera tot ce aveti nevoie, fara nici un efort din partea voastra, dar acest lucru, este, de asemenea, o notiune falsa.  Uneori acest aspect incurajeaza egoul, mandria excesiva , aroganta, deci si in acest caz trebuie sa invatati ca mandria merge inaintea caderii. In anumite conditii, aceasta influenta aduce conflicte cu legea sau cu altcineva dintr-o instant de drept. Acuma, lipsa de vigilenta, asocierile nocive din trecut aduc tradari, neplaceri juridice sau administrative. Erorile, neglijentele din familie, proprietati, mosteniri, sunt sanctionate. Folosita negativ, aceasta energie poate aduce dificultati materiale, sociale,  puteti avea probleme cu o casa, cu parintii, cu un membru al familiei voastre. Practic, aceasta influenta  este un test al disciplinei si autostapanirii voastre. Daca Jupiter se supara, o face fiindca v-ati abatut de la drumul drept, nu ati fost atenti. Si nu uitati, Jupiter salveaza dar si judeca. Trebuie sa va straduiti sa respectati regulile si legile superioare ale vietii.

SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION

Cuvinte cheie – comunicare, anturaj, calatorii, rude, scoala

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa III si favorizeaza si faciliteaza realismul in anturajul vostru, in relatia cu rudele voastre, in relatia cu cei din imediata apropiere care va ofera sprijin si reusita. Este o energie benefica studiilor, comertului, veti fi protejati in calatorii, protectie pe sosele dar si ocazii de a va face remarcati in calatorii. Apar noi oportunitati pentru educatie, pentru fel de fel de cursuri de dezvoltare a voastra deoarece sunteti mai receptivi la invatatura, la extinderea cunostintelor si competentelor voastre. Puteti sa va extindeti orizonturile prin educatie sau prin formarea unor noi abilitati. Castigurile realiste pot veni prin comunicare si prin abilitatile voastre intelectuale. Daca ati simtit un blocaj in ultima vreme, Jupiter in Capricorn va ajuta sa intelegeti ca blocajul se datoreaza de fapt voua, ideilor voastre, mintii voastre. Daca veti propaga doar binele, optimismul, voia buna, veti reusi sa iesiti din aceste blocaje mentale. Daca veti continua sa patrati in mintea voastra doar frica, teama, nemultumire, critica celorlati, va veti pune piedica singuri. Deci marele rol al lui Jupiter in Capricorn in viata voastra este sa deveniti realisti in legatura cu mintea voastra, cu ceea ce puteti face prin mintea voastra. Aceasta energie va sustine sa deveniti mai optimisti si mai pozitivi, asa veti putea obtine tot ceea ce va doriti. Este posibil sa calatoriti mai mult, sa va extindeti perceptia despre lume si sa invatati ca puterea mintii este imensa. Este cea mai buna perioada pentru a aborda acele conversatii dificile sau subiecte incomode, deoarece puteti vorbi mai usor despre orice.  Jupiter extinde, de asemenea, planurile de viitor. Este posibil sa aveti mai multe viziuni sau intuitii despre ce ati dori sa faceti si cum va puteti imbunatati viata. Este posibil sa va dati seama ca multe dintre vechile limitari cu care ati trait sunt impuse de voi, de indoiala de sine.  Cu o mai mare incredere in voi si in capacitatile voastre, puteti sa depasiti aceste limitari.Cu Jupiter in Capricorn in aspect de sextil benefic cu Soarele vostru in Scorpion, succesul poate veni mai usor in aceasta perioada prin tendinta de a avea mai multa incredere in voi. Indiferent daca stima de sine este in mod natural ridicata sau scazuta, veti intalni mai multe oportunitati care va pot deschide usile. Cu tendinta de a va folosi mintea doar pozitiv, puteti beneficia de orice fel de invatatura pentru a va intelege mai bine. Acest aspect aduce multe oportunitati pentru experiente care sa va duca aproape de ceea ce este bun pentru voi. De asemenea, poate oferi o apreciere mai profunda a ceea ce inseamna sa dai si sa primesti, sa fii generos si sa accepti generozitatea celorlati. Este un moment minunat si pentru planuri noi deoarece va asumati mai usor un risc. Puteti fi mai toleranti in relatiile voastre, asa ca este un moment bun pentru a rezolva problemele pe care le-ati putut avea in trecut, este, de asemenea, un moment bun pentru negocieri financiare.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cuvinte cheie – Bani, capacitate de castig, respectul de sine, resurse personale

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa II si aduce realitatea in averea  personala, bunuri, salarii, valori, auto-valoarea. Sunteti probabil mai increzatori si mai entuziasmati in ceea ce priveste capacitatea de a va castiga existenta, de a va valorifica talentele intr-un mod cat mai productiv. Problemele monetare din trecut s-ar putea clarifica in aceasta perioada. Un cadou sau un bonus semnificativ pot veni in calea voastra. Beneficiile sunt acum tangibile, fizice. Ganditi-va la ceea ce este cu adevarat important si la ceea ce sunteti pregatiti sa faceti pentru acel scop sau ideal. Priviti dincolo de material, aveti nevoie si de valori spirituale in viata voastra, sunt principii importante ale lui Jupiter pe care trebuie sa le respectati. Puteti primi unele cadouri sub forma unei cresteri salariale la locul de munca sau, puteti gasi un loc de munca mai bine platit, puteti primi cadouri de la altii. Verbul casei II este “ a avea” deci asteptati-va sa castigati ceva. O folosire negativa a acestei energii generoase indusa de Jupiter poate sa va dea o nevoie de a cheltui banii cu usurinta pe diferite obiecte de lux, sa cautati succesul prin trafic de influenta, prin abilitatea de a-i exploata pe altii sau expansiunea materiala prin neglijarea totala a afectivitatii. Fiti atenti la oportunitatile care apar, poate fi si un castig prin transformarea anumitor talente personale in surse de bani. Poate fi un noroc in buzunarele voastre, nu trebuie sa va asteptati la sume fabuloase dar cu siguranta, pentru cei cu probleme, Jupiter va poate ajuta sa va rezolvati problemele financiare. Si nu uitati, Jupiter salveaza dar si judeca.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Cuvinte cheie – Personalitate, imagine de sine, comportament, dezvoltare

In fiecare an, magnificul Jupiter viziteaza un semn iar din decembrie 2019 si pana pe 19 decembrie 2020, sunteti in rolul principal in filmul regizat de Marele Benefic. Acesta este un moment ideal pentru a afla cine sunteti, ce puteti face si cum va puteti imbunatati viata. Jupiter in prima casa aduce o dorinta de crestere si o cunoastere sporita de sine, astfel incat, acest an este perfect pentru a lasa sa plece idei vechi, atitudini sau prejudecati care va tin pe loc. Jupiter extinde tot ce atinge asa ca fiecare zona a vietii voastre de la cariera, familie la relatii, atitudine, cunoastere, credinta, pot fi imbunatatite. Asigurati-va ca faceti ceva pentru a atrage atentia lui Jupiter, asumati-va anumite riscuri dar calculate, initiati proiecte, cereti ceea ce va doriti dar fiti atenti sa nu cereti ceea ce nu puteti duce. Jupiter guverneaza calatoriile si invatamantul superior asa ca nu trebuie sa va mirati daca calatoriti mai mult in strainatate, daca mergeti la scoala din nou, daca va extindeti viziunea asupra lumii sau va apucati de scris. Jupiter aduce mari oportunitati in viata voastra care pot fi foarte importante in urmatorii 12 ani. Puteti primi mai multa atentie, lumina lui Jupiter va conduce catre lucrurile noi si benefice evolutie voastre. Cum Jupiter vorbeste si despre credinta ar trebui sa aveti mai multa credinta in voi, in ceea ce vreti cu adevarat sa se intample in viata voastra, visele trebuie sa fie marete dar realiste. Puteti castiga in greutate in acest an, asadar mare atentie la dieta. Este un an in care oportunitatile vi le puteti crea chiar voi iar o atitudine pozitiva, increderea in potentialul vostru, va pot aduce doar lucruri bune. Starea de bine ar putea totusi sa va faca mai lenesi, sa va bucurati de ceea ce aveti uitand ca viata este o vesnica evolutie si ca Jupiter nu o sa alerge dupa voi sa va puna ceva in traista. Binefacerile momentului, comportamentul agreabil, bunele maniere, va conduc catre succes in cariera si in afaceri, atingerea scopurilor personale. Dar atentie, adesea ceea ce se castiga prea usor se pierde la fel de repede. Favorurile vietii va cauta si trebuie sa actionati pentru a le pastra, evitati automultumirea. Cu Jupiter de mana cu Soarele in Capricorn ( asta se intampla o data la 12 ani, puteti sa va uitati in trecut pentru a vedea ce v-a adus Jupiter atunci), “ un dram de noroc “ va fi in permanenta cu voi ajutandu-va sa rezolvati orice problema. Este posibil sa dezvoltati un sentiment mai filozofic asupra vietii si puteti deveni interesati de credinta, esoterism, de intelegerea locului vostru in univers si de cum va influenteaza acesta. Aceasta perioada ( decembrie 2019-decembrie 2020) marcheaza inceputul unui nou ciclu de 12 ani de crestere personala ( abia in anul 2032, Jupiter va fi iarasi in Capeicorn). Fiti foarte atenti la alegerile pe care le faceti in acest an deoarece efectele lor se pot extinde in viitor. Si nu uitati, Jupiter salveaza dar si judeca.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cuvinte cheie – Casa problemelor, constiinta superioara, secrete, protectie nevazuta

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa XII si poate aduce bunastare, onoruri si confort, o reorganizare a vietii subconstiente, meditatie directionata spre interior ce poate deschide constiinta spre o orientare spirituala. Prezenta aceste energii in casa XII (o casa a incercarilor) ofera bunatate, generozitate, protectie in fata problemelor vietii, dezvoltarea activitatii intelectuale prin izolare. Este o energie care in acest an lucreaza pentru voi ca un prieten ce va scoate din necazuri, atenuand consecintele unor dificultati. Jupiter in aceasta casa va face puternici asupra dusmanilor. Cu Jupiter in tranzit prin aceasta casa veti simti nevoia sa va retrageti, sa fiti tacuti, sa meditati, sa fiti atrasi de rugaciune, de Dumnezeu, veti descoperi ca sensul vietii, adevarul “ vietii”  nu este de gasit in evenimente externe sau realitati ci mai degraba in voi insiva. Aveti incredere in intuitia voastra, presimtirile nu va mint. Puteti deveni interesati de problemele spirituale iar imaginatia si fantezia pot fi folosite cu succes in dezvoltarea voastra creativa artistica. Nu va implicati in afaceri ilegale sau care va transmit ganduri negre. In cursul acestui an, o persoana poate deveni ghidul vostru spiritual, poate fi cineva necunoscut sau poate sa fie cineva cunoscut si care intr-un fel va provoaca sa vedeti intr-un mod nou ocutismul, astrologia, credinta. Si nu uitati, Jupiter salveaza dar si judeca.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI . 

Cuvinte cheie –Securitate sociala si intelectuala, prieteni, oportunitati pentru viitor

Jupiter in Capricorn va tine de mana in casa XI si poate aduce oportunitati realiste prin intermediul prietenilor, proiecte de grup, legaturi in societate, scopuri elevate, politica. Visatori, optimisti, cu Jupiter orientat catre viitor, aceasta energie expansiva va ajuta sa dati viata “ dorintelor” voastre. Puteti intalni si forma prietenii importante cu oameni din alte tari, din culturi foarte diferite. Ideile, dorintele si obiectivele pentru viitor vor fi o parte importanta din viata voastra in acest an. Ati putea deveni mai activi intr-un cerc de prieteni sau in comunitatea in care locuiti. Activitatile si asociatiile de grup ar putea fi cai pentru indeplinirea propriilor obiective. Mai toleranti decat de obicei, puteti sa aveti un interes deosebit fata de astrologie, spiritualitate, tot ceea ce va poate oferi o noua viziune asupra vietii voastre.Veti aprecia mai mult originalitatea, individualitatea si nonconformismul incercand sa rupeti lanturile unor idei traditionale. Un vis poate deveni realitate acuma. Deveniti plini de speranta, umanitari, va puteti implica intr-o cauza umanitara. Cu Jupiter in Capricorn in aspect de sextil benefic cu Soarele vostru in Pesti , succesul poate veni mai usor in aceasta perioada prin tendinta de a avea mai multa incredere in voi. Indiferent daca stima de sine este in mod natural ridicata sau scazuta, veti intalni mai multe oportunitati care va pot deschide usile. Cu tendinta de a va folosi mintea doar pozitiv, puteti beneficia de orice fel de invatatura pentru a va intelege mai bine. Acest aspect aduce multe oportunitati pentru experiente care sa va duca aproape de ceea ce este bun pentru voi. De asemenea, poate oferi o apreciere mai profunda a ceea ce inseamna sa dai si sa primesti, sa fii generos si sa accepti generozitatea celorlati. Este un moment minunat si pentru planuri noi deoarece va asumati mai usor un risc. Puteti fi mai toleranti in relatiile voastre, asa ca este un moment bun pentru a rezolva problemele pe care le-ati putut avea in trecut, este, de asemenea, un moment bun pentru negocieri financiare.

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.