MERCUR RETROGRAD IN BALANTA/FECIOARA–10 SEPTEMBRIE -2 OCTOMBRIE 2022- “REPARA AICI! “

“Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit.” Matei 12:36

Pe 10 septembrie 2022, ora 6: 39, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 8:55 Balanta si termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 2 octombrie 2022 pe gradul 24:12 Fecioara. Perioada de umbra a lui Mercur a inceput pe 20 august 2022,  atunci a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde, peste gradul 24 Fecioara. Pentru unii, si perioada de umbra 20 august -10 septembrie poate fi mai provocatoare si poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada). Prima si ultima zi( 10 septembrie si 2 octombrie ) a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimba traseul, ritmul. O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. Energia lui Mercur are o influenta foarte puternica iar comunicarea negativa poate avea implicatii pe termen lung.

Mercur este un arhetip al cunoasterii magice, el este un zeu complex, un erou civilizator, un patron al stiintelor, al cunoasterii oculte, este alchimistul cerului ce  “ cunoaste totul si poate face totul”. In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii. Sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el. Mercur retrograd  este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate dar intr-un  mod gresit.

Asa cum Mercur isi incetineste ritmul (de fapt, miscarea aparent retrograda  inseamna o miscare incetinita a planetei respective) si noi trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elemente esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, a unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd).

In semnul Balantei, Mercur retrograd devine “mesagerul, ghidul, profesorul “ care  corecteaza o  relatie, o lege, o casnicie, o alegere gresita, o uniune gresita, o decizie gresita, un cantar gresit. Cum Balanta guverneaza angajamentele, Mercur retrograd in acest semn va analiza, bruia sau binecuvanta, orice angajament. Comunicarea in doi poate fi destul de grea, un cuvant poate rupe o relatie, un cuvant poate da viata unei relatii vechi, dar trebuie sa stiti ca reuniunea nu va fi permanta, nu cumparati nici un inel. Mercur retrograd este renumit pentru refacerea unei relatii vechi dar este o magie in ton cu “n-a dansat decat o toamna “. Tot Balanta vorbeste despre dreptate, egalitate, justitie, compromisuri, diplomatie iar Mercur retrograd va aduce in atentia noastra toate aceste lucruri. Cat este Mercur retrograd, cuvintele pot fi adevarate magii albe sau negre, si ar trebui sa fim magicienii pacii si nu ai razboiului. Orice conexiune sanatoasa poate deveni mai sanatoasa, orice conexiune toxica  devine parca mai toxica, grea, de nevindecat. Este momentul adevarului in relatiile de orice fel dar atentie, este un adevar divin si nu un adevar al nostru. Rolul acestei perioade de retrogradare a lui Mercur este unul care permite sa rezolvam conflictele, relatiile dezechilibrate, totul merge catre armonie, fara ea, viata relationala este grea. Cum Balanta este semnul echilibrului, pana pe 22 septembrie, putem lucra pentru a restabili echilibrul acolo unde totul este dezechilibrat. Este foarte important sa lucram la mentinerea echilibrului in noi insine, sa cultivam pacea si armonia, sa evitam persoanele sau situatiile toxice, sa ne concentram asupra propriilor obiective si nevoi, sa facem tot posibilul sa gasim solutii in loc sa ne focalizam puternic pe probleme.

Daca prima parte a retrogradarii lui Mercut (10 -22 septembrie) va fi despre corectii relationale, judiciare, financiare, in a doua parte a retrogradarii (23 septembrie -2 octombrie), Mercur va parcurge ultimile sase grade din semnul Fecioara fortandu-ne intr-un anumit fel sa sortam ceea ce este util si relevant vietii noastre. Ne poate ajuta sa reanalizam abilitatile ce vor fi folosite cu mai multa precizie. Un lucru de care trebuie sa ne ferim in timpul acestui tranzit este sa devenim hipercritici. Putem fi atat de concentrati pe gasirea defectelor incat ii insultam pe altii sau devenim frustrati de propriile noastre defecte. Rafinarea felului in care gandim, in care vorbim cu ceilalti si transmiterea opiniilor noastre cu tact,  este cheia oferita de Mercur retrograd in semnul Fecioarei.

Nu uitati, in timpul lui Mercur retrograd, lucrurile simple, mici, devin complexe, mari.  Calculatorul se blocheaza, masina se strica, conexiunea de internet merge in hopuri, nu gasesti hartia de care ai nevoie, traficul este dat peste cap, bagajele se pierd …. Exista literalmente un milion de mici detalii care pot exploda si ne pot determina sa incetinim, sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare. Este timpul sa incetinim, sa fim flexibili…sa fim precauti, sa citim toate cuvintele unui contract inainte de a-l semna, sa amanam evenimentele, deciziile majore. Mercur retrograd chiar poate fi adesea enervant, tehnologiile gresesc, neintelegerile se amplifica, blocajele in trafic cresc, avem motive sa fim suparati dar si mai atenti la toate aceste obstacole strigatoare. Nu este momentul sa scriem noi capitole. Este timpul sa consultam trecutul pentru raspunsuri.

Prin toate mijloacele lui, adeseori neplacute pentru noi, Mercur retrograd vrea sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare si nu ca niste roboti; nu suntem roboti iar mercur vrea sa ne readuca aminte asta…. Mersul inapoi este mai greu decat mersul inainte, deoarece modelul este contrar modului obisnuit de a merge. Nu poti sa dai inapoi cu masina cu o viteza foarte mare, asa si acuma, trebuie sa incetinim viteza si sa fim mai atenti la ceea ce facem si unde mergem.

Care este avantajul mersului inapoi? Castigam o noua perspectiva, gasim ceva pierdut pe drum din graba, neatentie.

“Nu schimba nimic acuma, nu tine, nu este de durata” si pot crea multe situatii incomode. Nu initiati noi proiecte, parteneriate sau investitii. Acestea ar duce cu siguranta la pierderi si, de asemenea, la intarzieri nedorite si frustrari. Nu cumparati ceva nou, deoarece poate fi defect, rupt sau nu poate fi utilizat. Nu imprumuta bani atunci cand Mercur este retrograd. Nu va casatoriti cand Mercur este retrograd, deoarece acesta este un moment in care promisiunile se incalca usor si lucrurile se incurca. Desi lucrurile par sa fie in regula intre parteneri, orice se poate intampla care ar putea duce la separare, deci fiti precauti!

Semnarea oricarui document important, ar trebui sa fie pus fie in asteptare sau daca se semneaza, probabil va fi schimbat in vreun fel.

Urmeaza o perioada in care activitatile trebuie sa inceapa  cu “re-revizuire, reevaluare, reflectare, reeditare, refinantare, recede, reflectare….

Trebuie sa acordam o atentie deosebita unde si cum mergem, ce facem, cum comunicam, ce cuvinte aruncam. Trebuie sa ne amintim ca suntem un suflet nelimitat, infinit, abundent, care traieste inchis intr-un corp si, uneori, avem nevoie de amintiri blande pentru a incetini, a face o pauza si a ne elibera de robotismele zilnice si sa invatam sa fim mai atenti. Mercur retrograd poate imbunatati de fapt metodele noastre de comunicare mai subtile si mai intuitive si ne permite sa accesam aceste daruri cu o mai mare usurinta. In timp ce caile obisnuite de comunicare pot cunoaste fel de fel de blocaje, comunicarea inuitiva, comunicarea cu ingerul pazitor,  comunicare suflet cu suflet, pot fi de fapt extrem de vindecatoare.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn dar si asupra semnelor Gemeni, Fecioare, Sagetatori si Pesti.

 

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.