NODUL NORD IN FECIOARA SI NODUL SUD IN PESTI – 12 NOIEMBRIE 2015, ORA 03:04, ORA ROMANIEI –9 MAI 2017-“CU CE SCOP ACTIONEZ ?”

Unul din marile evenimente ale anului 2015 este intrarea Nodului Nord in Fecioara si a Nodului Sud in Pesti. 

astro_2gw_455_nodul_nord_in_fecioara_2015.70959.5758

Nodurile lunare atat in harta natala cat si in tranzit sunt foarte importante deoarece au o legatura directa cu Luna, acest satelit al planetei pamant care actioneaza asupra noastra, asupra naturii intr-un mod direct si destul de puternic. Nodul Nord si Nodul Sud sunt puncte de soarta in opozitie care creeaza calea spre crestere spirituala de la trecut la viitor, nu poti cladi nimic fara o baza iar noua constructie a vietii prezente are temelia Nodul Sud-trecutul nostru. Nimeni nu imbratiseaza de buna voie necunoscutul( Nodul Nord) poate de aceea apare teama, nesiguranta.

Toata viata noastra se desfasoara in jurul acestei Axe a Destinului –Nodul Nord lunar-Nodul sud lunar, este axa care ne cere sa ne indepartam de trecutul reprezentat de NS si sa traim in conformitate cu cerintele NN lunar, o cale noua, mai grea dar purtatoare de evolutie. In tranzit, aspectele facute de NS  ne conduc fata in fata cu persoane, evenimente din trecut in timp ce aspectele facute de NN  ne deschid usa catre viitor, ne duc fata in fata cu persoane care ne pot ajuta in evolutia noastra.

Nodul Sud raspunde la intrebarea: „Din ce cauza sunt aici, jos ?”,

Nodul Nord raspunde la intrebarea: „Cu ce scop actionez ?”.

Nodul Sud este trecutul si Nodul Nord este devenirea; Nodul Sud in Pesti reveleaza ansamblul actelor trecute si cauza lor, arata ceea ce cunoastem deja, obiceiurile ( obisnuinta este mai rea decat dragostea) , aici suntem pe un teren cunoscut si dorim intr-un fel destul de accentuat sa ne scaldam in fel de fel de iluzii, sa credem ca tot ce zboara se mananca, sa credem in magii dar ar trebui sa intelegem ca o magie facuta de oameni este trecatoare, aburul ei ne poate pacali, ademeni devenind prazi mult prea usor de prins. Nodul Nord in Fecioara indica progresul spiritual si maniera in care eforturile noastre, pe deplin-constiente, pot sa ne conduca catre aceasta progresie. Dar cu Nodul Sud in Pesti se regleaza mai intai conturile cu trecutul, iar cu Nodul Nord in Fecioara, putem construi viitorul. Stapanirea Nodului Sud  in Pesti si realizarea Nodului Nord in Fecioara permit gasirea unui echilibru interior si atingerea unui palier (ceea ce esotericii numesc: accesul la un „regat superior”). Daca ramanem pe nodul Sud in Pesti(iluzii, mila, evadarea din realitate,neatentia, lipsa unor planuri, secretomania, magia, exagerarea, fanatismul, vagabondajul, sectele, alcoolul, drogurile de orice fel ), vom regresa, caci imobilitatea, stagnarea nu exista in mod real; numai miscarea exista. Nodul Nord in Fecioara simbolizeaza noile cunostinte, noile achizitii pe care ni le rezerva urmatoarele 18 luni. In general,  Nodul Sud este considerat ca un punct slab al  hartii astrologice, caci sectorul ce-l ocupa este, adesea, scena pe care se desfasoara  jocul evenimentelor karmice (reglarea datoriilor contractate prin erori comise in alte existente, in trecut) penibile si nestapanite. Nodul Sud in Pesti ne cheama la ordine, ne face sa retraim  experiente dificile pana cand acestea sunt perfect intelese si asimilate.

Cu Nodul Nord in Fecioara si Nodul Sud in Pesti, urmeaza o perioada cand trebuie sa dezvoltam discernamantul si o abordare practica a vietii, a relatiilor cu cei din jur. Este important sa abordam viata intr-un mod practic, realist, sa renuntam la comportamentul de victima, sa ne concentram asupra prezentului, sa facem planuri clare pe care sa le respectam, sa fim sensibili dar nu prea sensibili, sa oferim serviciile noastre intr-un mod rational si nu din mila. Este un timp in care pleava trebuie separata de grau, utilul de nepractic, trebuie sa vedem partile componente ale intregului si sa ne axam pe finisarea partilor critice, sa fim atenti la detalii, sa avem standarde exigente, eficiente si rationale. Cand Nodul Nord trece dintr-un semn in altul, apare o schimbare semnificativa la nivel de societate iar Nodul Nord in Fecioara cere de la noi atentie, responsabilitate, organizare practica, o mare atentie la alimentele pe care le folosim, la sanatate. Nodul Nord in Fecioara ne cera sa fim activi dar rationali, sa ne concentram pe aici si acum, sa facem ordine in haos, sa castigam increderea celorlalti nu prin minciuni ci prin experienta, sa ne asumam riscuri in ciuda unor temeri, sa fim moderati, sa fim foarte atenti la detalii deoarece “ intregul poate pacali daca nu stii detaliile ce il compun”. Ce trebuie sa lasam in urma? Victimizarea,viata usoara si plina de iluzii, confuzia si dezorientarea, evitarea planificarii,  extremismul, hipersensibilitatea, secretele. Cum Nodurile lunare calatoresc in sens invers, intrarea Nodului Nord in Fecioara are loc in casa XII, este in fuziune cu Marte in Fecioara pe grad anaretic, gradul 29.

Nodul Nord in Fecioara in casa XII arata clar ca va fi destul de greu sa stim daca mergem cu nerabdare spre Nodul Nord sau mergem pe karma Nodului Sud in Pesti. Nodul Nord in Fecioara in casa XII –o casa naturala a Pestilor si cu Nodul Sud in Pesti in casa VI –casa naturala a fecioarei, este o indicatie clara ca suntem inca “prizonierii”  iluziilor noastre ca neam, inca nu am invatat ca iluziile, manipularile din umbra, increderea oarba ne tin pe loc ca dezvoltare. Suntem prizonierii propriilor iluzii care ne blocheaza libertatea si daca nu devenim constienti ca realitatea este alta, atunci vom ramana pentru mult timp in ceata. Marte este planeta inteligentii, actiunii iar impreuna cu Nodul Nord in Fecioara in casa XII, planurile sunt facute in spatele usilor inchise, exista aici secrete, manipulari din umbra. Marte este o planeta razboinica, este comandatul sef, guverneaza circulatia vitalitatii in organism, daca este provocat, ademenit, el lupta fara a sta pe ganduri, fara a se intreba de ce.  Marte este o forta motrica ce da gandurilor noastre o realitate fizica asa cum focul stie sa dea forma metalelor. Cand Marte este in casa XII, se pot face planuri dar cand trebuiesc aplicate acestea sunt deviate si rareori ne pot multumi deoarece lipsesc prea multe sau povestea este prea plina de iluzii. Aici, Marte are o dorinta puternica de a sluji pe altii si de a ajuta pe cei care sunt  raniti, poate lupta pentru cei abuzati, abandonati si singuri, se bucura de  salvarea  oamenilor si ii place sa fie apreciat  pentru propriile actiuni. Aici, Marte merge pe extreme atar in ce priveste furia cat si compasiunea.Marte se ocupa cu problemele de furie, dar este, de asemenea si o planeta ce starneste ambitiile, pofta de viata. Marte este foarte impulsiv, agresiv si nerabdator; reprezinta accidentele cu foc, interventii chirurgicale, razboaie, eruptiile vulcanice, pe parte pozitiva, Marte ne da curaj, vitalitate. Marte si Nodul Nord in casa XII intensifica energiile casei XII, aici ne intalnim cu sfarsituri, secrete, spitale, actiuni sub acoperire, agenti secreti, spiritualitate. Marte in casa XII activat de Nodul Nord in Fecioara aduce mari pierderi prin foc, actiuni secrete, iluzia maselor. Marte in fuziune cu Nodul Nord da curaj, lupta pentru idei noi, risca dar precautia ar trebui sa fie eticheta tuturor actiunilor noastre deoarece in casa XII, aceasta energie ne face sa luptam pentru ceva nou acoperit de ceata iar cand ceata dispare, noul este altceva. Acuma, ne confruntam cu o tranzitie, o stare critica, un prag intre doua optiuni, acuma fantomele trecutului ne pot tine legati inca de un prag nevazut.

Planeta care guverneaza semnul Nodului Nord al Lunii ne ajuta sa ajungem unde trebuie sa mergem, ea sustine realizarea intentiei sortite evolutive.

Nodul Nord in Fecioara are drept conducator planetar pe Mercur  aflat in Scorpion ( detectiv) in fuziune cu Soarele in Scorpion dar in aspect de inconjunctie cu Uranus in Berbec ceea ce arata ca suntem “in rampa”, nu stim ce vine, de aceea trebuie sa fim extrem de atenti. Mercur in aspect de inconjunctie cu Uranus  arata ca avem nevoie sa ne ajustam ideile noi ce au legatura cu viitorul daca vrem sa ne fie bine.

Cei nascuti in intervalele 25 mai 1941-21 noiembrie 1942, 16 decembrie 1959-10 iunie 1961, 6 iulie 1978-12 ianuarie 1980, 26 ianuarie 1997-20 octombrie 1998 , au Nodul Nord in Fecioara iar in urmatoarele 18 luni, au o intalnire cu destinul,  vor trai actualizarea unei parti mai mult sau mai putin importante a karmei lor, impotriva careia nu pot face nimic, liberul arbitru este minimalizat. Va puteti intalni cu experiente purtatoare de evolutie, pot aparea incercari , pot aparea ajutoare importante de la ghizi spirituali, o persoana importanta poate aparea in viata voastra  si va poate  oferi un important ajutor spiritual.

Despre Nodul Nord in Fecioara puteti citi aici.

Adriana Tudosa

 

You may also like

3 Comments

  1. Importanta pentru noi ca neam, axa Fecioara-Pesti, avand si nodurile acolo, iar Nodul Sud in casa a treia (Fecioara), avem de scapat de multe iluzii in ce priveste intelegerea si a cine ne sunt adevaratii prieteni, fratii si a strange randurile pentru a fi eficienti contra dusmanilor (nodul Sud, pedeapsa in viata); de asemenea, atentie la detalii (iarasi Fecioara), stiut fiind ca diavolul se ascunde in detalii si ca si iadul e pavat cu intentii bune.:)
    Cred ca ni se deschid mari sanse, in timpii ce vin, sa ne apropiem de menirea Nodului Nord, daca ne vom face cu atentie si discernamant (cum foarte bine ai spus) temele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.