ECLIPSA INELARA DE SOARE IN RAC -21 IUNIE 2020, ORA 9:41–ORA ROMANIEI -“ DUMNEZEU NE VREA SIMPLI…..UN INDEMN LA SIMPLITATE ….”

“Numai iata ce am gasit: ca Dumnezeu a facut pe oameni fara prihana, dar ei umbla cu multe siretenii.” Eclesiastul 7:29

Incepem vara cu o Eclipsa inelara de Soare in Rac ce are loc in faza de Luna Noua in Rac (Soarele in Rac in conjunctie cu Luna in Rac gradul 0: 21 si in apropierea Nodului Nord Lunar pe gradul 29:07 Gemeni ).

In timpul unei eclipse solare inelare, dimensiunea aparenta a Lunii pe cer nu este suficient de mare pentru a acoperi complet Soarele asa cum se intampla in timpul unei eclipse totale. Prin urmare, un inel subtire al Soarelui inconjoara luna ca in imaginea de mai jos:

Aceasta eclipsa inelara este vizibila in Africa centrala, Sudul Asiei, China, Pacific, sud –estul Europei.

Toate eclipsele vorbesc despre schimbari dar schimbari in acord cu destinul fiecaruia. In timpul Eclipsei de Soare, Luna este intre Pamant si Soare, oprind temporar lumina catre pamant. Acuma, divinitatea stinge temporar lumina pentru pamanteni dar aprinde lumina in sufletele noastre aratandu-ne adesea intr-un mod destul de dur ce trebuie sa lasam, schimbam, initiem, in viata noastra. Aceasta “pana in curentul cosmic”  devine un instrument prin care universul ne trezeste, ne agita, ne smulge din tot ceea ce ne tine pe loc.

Prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa deschida usi catre noi oportunitati de schimbare a noastra. Ganditi-va la Nodul Nord ca la o busola divina ce ne arata directia buna, calea noastra spirituala, lectiile alese de suflet pentru a creste, evolua. Cu cat vom renunta mai repede la “lucrurile, atitudinile, modelele vechi “ din viata noastra cu atat situatiile noi, persoanele noi, vor fi atrase ca un magnet in viata noastra.

Temele Racului, un semn cardinal ( actiune) de apa( sensibil) condus de Luna( in acest semn, Luna este ‘acasa” ) tin de gestatie, nastere, mama, copii, familie, legaturi de familie, spatiu privat si confortul domestic, tara de origine. Sub influenta semnului Rac, emotiile si sentimentele puternice imping oamenii spre comportamente extreme, pot exagera sau isi pot masca, bloca, reactiile emotionale. Aceasta parte extrem de sensibila poate fi un mare dezavantaj, rezultand reactii excesive si un comportament exagerat emotional. Fiecare om apartine unei familii, unei comunitati, unei tari, sentimentul de apartenenta (Rac) face parte din viata noastra. Nesiguranta Racului nu este decat o oglinda a eforturilor egoiste, infricosatoare, materialiste. Depasirea nesigurantei este imposibila daca cautam securitatea in lumea exterioara – pentru ca “lumea” ne va provoca in continuare. Adevarata securitate este o problema a inimii – care nu este inteleasa de intelect. A venit timpul sa ne aducem aminte ca toti avem aceeasi sursa divina, ca suntem copiii lui Dumnezeu si ca numai Dumnezeu este piatra pe care sa stam in siguranta. Nodul Nord in Gemeni ( ceea ce ar trebui sa facem) are o afinitate naturala pentru toate aspectele legate de comunicare, sa invatam sa pretuim lucrurile simple. Dumnezeu ne vrea simpli, viata insasi este una simpla, noi insa, o complicam cu tot felul de nimicuri, scheme, modele, fantezii, lupte, materialism pronuntat, orgolii, mandrie, disecam totul intr-o multitudine de fire, pe care nu mai stim sa le aducem la normal si firesc.  Nodul Nord in Gemeni ne spune ca simplitatea este locul de intalnire cu Dumnezeu. Este timpul sa invatam despre simplitatea si firescul lucrurilor, oamenilor, familiei, neamului, credintei. Trebuie sa invatam sa respectam opiniile celorlalti, sa comunicam deschis, natural, sociabil.

Acest moment magic ne indeamna sa ne gandim la familie, camin, copilarie, proprietati imobiliare, mosteniri de familie, obiceiuri, traditii, interese publice, popor, suflet, si la orice plan bun pentru a dezvolta o “ baza” care sa ne dea siguranta, stabilitate. Este timpul manifestarii altruismulului si tolerantei fata de parinti, frati, copii, vecini. Trebuie sa ne clarificam propria gandire pentru a fi mai bine ascultati de ceilalti. Sa invatam sa respectam opiniile celorlalti, sa comunicam deschis, natural, sociabil.
Aceasta este o perioada puternic transformatoare. Eclipsele sunt puternic emotionale iar eclipsa in casa racului extinde aceasta emotie si ne cere sa ramanem ancorati pe pamant. Schimbarea adusa de aceasta eclipsa ne cere sa ne folosim intuitia ascutita pentru a ne ghida spre noile posibilitati care ne vin in cale. Marea provocare adusa de aceasta eclipsa vine prin aportul Nodului Nord in Gemeni ce ne cere sa vedem lumea dintr-o perspectiva simpla, de bun-simt, sa facem ceva concret in loc sa filosofam la nesfarsit. Este timpul sa invatam arta dialogului, arta conversatiei, sa ne stapanim aroganta. Asadar, lucrurile simple devin cele mai grele in aceasta perioada dar marea lectie a acestui moment este despre simplitate, o cheie a linistii, o dieta a sufletului, o refacere a legaturii cu Dumnezeu. Trebuie sa trecem dincolo de crusta inselatoare a lucrurilor si sa ne bucuram de bogatiile nebanuite ale simplitatii. Isus este iubit si admirat pentru simplitatea Sa, deoarece El prezinta adevarul divin in cuvinte simple dar care ne ating sufletul.

Adevarata securitate, liniste sufleteasca (Rac) nu o vom gasi atata timp cat vom continua sa ne alimentam mintea(Gemeni) cu fel de fel de frici, temeri, teorii complexe, poveri inutile. A venit timpul sa invatam sa fim simpli, Dumnezeu ne vrea simpli, ne iubeste simpli. Asta nu inseamna ca renuntam la progres, la dezvoltarea noastra, la starea noastra naturala, la familiile noastre, la munca noastra, ci, e musai sa renuntam la anumite practici inutile, la deprinderi egoiste, la materialismul pronuntat, la dorinta de a strange si de a avea orice, la lupte acerbe pentru putere, la mandrie si vanitate. Noi suntem cei ce complicam lucrurile, alegand cai intortocheate de rezolva orice problema.
Dar simplitatea este o conditie esentiala pentru a pastra legatura cu Dumnezeu si care ne da principiile si rezolvarile cele mai simple pentru orice fel de problema. El a creat totul simplu iar noi trebuie sa revenim la ceea ce EL ne-a oferit.

“Numai iata ce am gasit: ca Dumnezeu a facut pe oameni fara prihana, dar ei umbla cu multe siretenii.” Eclesiastul 7:29

In harta  momentului, Eclipsa inelara de Soare in Rac activeaza casa XI,  o casa in care descoperim ca nu suntem singuri, aici sunt prietenii nostri, aliatii nostri, protectorii nostri, ghizii spirituali, puterea noastra in cadrul unui grup, puterea unui grup, sperantele noastre, aici muncim pentru viitor. Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate. O Eclipsa de Soare in casa XI este adesea insotita de speranta, optimism, credinta, ambitie, excentrictate, socuri. In casa XI, Eclipsa de Soare in Rac ne vindeca sufletul, sperantele desarte, corpul fizic, relatiile noastre, aduce protectorul necesar, prietenul plin de bunavointa, recompensele neasteptate. Cu Eclipsa de Soare in casa XI invatam ca Dumnezeu este cel mai bun prieten al nostru si ar trebui sa nu fugim de aceasta prietenie.

Eclipsa de Soare pe gradul 0:21 Rac face un aspect de inconjunctie (150 grade) aproape perfect cu Saturn retrograd pe gradul 0:40 Varsator. Indiferent de motive, apa (Rac) si aerul (Varsator) nu se inteleg fara o mediere puternica. Efectele acestui aspect sunt greu de prevazut, cer o ajustare, o schimbare de atitudine, o adaptare, o nevoie de a ne apara pozitia. Nu numai ca este un moment imprevizibil, dar un drum in rampa nu ofera o vizibilitate prea mare. Singura modalitate de a schimba dinamica acestui aspect este sa avem incredere in vocea interioara, in intuitia noastra(vocea divina din noi), astfel incat sa trecem cu bine prin provocarile acestui moment ce ne plimba intre dorinta de stabilitate, securitate, teama, sensibilitate extrema, acasa, familie (Rac) si restrictiile, obligatiile, constructiile, imperiile, carierele, functiile, guvernate de Saturn. Cum Saturn este retrograd in Varsator si casa VI, lucrurile gestionate gresit si care trebuie corectate au legatura si cu munca, proiectele profesionale, angajati si angajatori, sistemul medical, echipamentele medicale, sefi, asumarea responsabilitatilor si sarcinilor de la locul de munca, probleme de sanatate.

Saturn retrograd in Varsator ne obliga sa ne reconectam din punct de vedere spiritual si sa intelegem ca succesul nu provine din lucrurile fizice si tocmai de aceea marea lui misiune aici pe pamant este sa distruga, sa ne distruga dependenta de material pentru ca noi sa ne trezim si sa realizam ca adevarata implinire vine cand acceptam sa fim in slujba (casa VI) lui Dumnezeu.
Saturn, “Marele Invatator”, ne invata ca abilitatile spirituale si mentale pe care le dobandim de-a lungul vietii sunt bunurile noastre trupesti. Numai ele ne pot oferi adevaratul sentiment de bucurie, siguranta, fericire si armonie sufleteasca.

Cine ne ajuta pe acest drum in rampa(nu stii ce vine……cand vine…)?

Miturile apartin vesniciei iar povestea mitologica a lui Frigga(asteroidul 77) este reinviata acuma de Eclipsa de Soare in Rac. Eclipsa de Soare in Rac este formata cu spijinul Nodului Nord pe gradul 29:07 Gemeni ce merge de mana cu Frigga pe gradul 28:27 Gemeni.

In mitologie, Frigga este o zeita nordica, o tesatoare de nori, care a fost, de asemenea, responsabila de soare, ploaie si fertilitatea culturilor, o protectoare a femeilor si copiilor. De asemenea, ea are darul profetiei. Ea invarte axul vietii ( furca sacra a vietii ) si tese viitorul oamenilor si al zeilor, desi ea nu avea puterea de a schimba destinul lor. Ea a fost sotia lui Odin. Cea mai mare durere a lui Frigga a fost aceea ca ea a prezis moartea copilului ei Baldur. Chiar daca ea stia ca nu poate schimba nimic din destinul fiului ei, ea nu a putut sa stea fara sa faca nimic obtinand promisiunea de la toate lucrurile care ar putea determina moartea lui Baldur(Lumina) sa nu joace nici un rol in destinul lui. Ea pune intrega creatie sa jure ca nu va face rau copilului ei dar face o exceptie, considera vascul prea simplu si neimportant pentru a putea face ceva rau. Astfel, Zeii aruncau cu fel de fel de obiecte in Baldur stiind ca acestea nu puteau sa-i faca rau. Dar Loki, un spirit rau si viclean, stiind ca vascul a fost trecut cu vederea, i-a dat o crenguta de vasc lui Hoder ( Zeul intunericului si fratele lui Baldur) sa o arunce in Baldur orientand mana acestuia direct in inima acestuia. Moartea lui Baldur ii provoaca lui Frigga o mare durere. In unele versiuni, lacrimile lui Frigga s-au transformat in boabe albe de vasc care au reinviat pe Baldur  fapt ce a determinat pe Frigga sa declare vascul un simbol ai iubirii, al pacii, al renasterii.

Asa cum Frigga tese soarta omului, asa cum dragostea ei il invie pe baiatul ei Baldur care devine in cele din urma Zeul Luminii (suntem in ziua solstitiului de vara, ziua cea mai lunga din an), aceasta Eclipsa de Soare  ne spune ca nu putem schimba soarta, dar prin credinta, iubire, acceptarea lucrurilor pe care nu le putem controla, rezultatul va oferi claritate si inspiratie pentru noi inceputuri. Conexiunile sortite nu pot fi ignorate cu aceasta Eclipsa de Soare de trei ori accentuate prin Nodul Nord in Gemeni (dharma, viitor ), prin Saturn –stapanul karmei ( culegem ce am semanat ), prin Frigga –tesatorul soartei care nu poate fi schimbata.

Deci, aceasta Eclipsa de Soare pote aduce pierderi, durere, prin lucruri care par fara importanta dar care totusi isi vor face simtita prezenta destul de dur. Asta nu tine de noi ci altcineva va avea grija sa ne faca rau prin ceea ce noi ignoram din start, deci mare atentie. In intunericul Eclipsei de Soare, Frigga este este cea care ne lumineaza o cale noua, sufletul, mintea, alegerile. Rolul lui Saturn retrograd in aceste momente este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor incepute in trecut care sunt reinviate ( Frigga ) si trebuiesc rezolvate in acord cu definitiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplina, tenacitate, cu rabdare. Unde isi face aparitia Saturn in viata noastra, totul este incetinit, inghetat( uneori bine congelat ) obligandu-ne sa vedem realitatea, sa tinem cont de ea si de limitele realitatii. Acuma, Eclipsa de Soare de mana cu Frigga si in aspect de inconjunctie cu Saturn retrograde in Varsator, ofera o lumina ( Frigga ) in haosul indus in viata noastra prin depasirea anumitor limite in munca, proiectele profesionale, angajati si angajatori, sistemul medical, echipamentele medicale, sefi, probleme de sanatate, relatii, comunicare, familie, parinti, mama, restrictii, izolari.
Frigga aduce finaluri fericite chiar daca initial apare o promisiune care scapa totusi ceva din vedere. Este o energie care aduce pace, liniste ( se spune ca oamenii care se intalnesc sa lupte sub vasc se opresc din lupta lor ), este un remediu pentru rau. In limbaj celtic, vascul inseamna “ cel care vindeca totul” , are puteri miraculoase, alunga raul, protejeaza impotriva negativitatii oamenilor.

Conjunctia Nodul Nord in Gemeni –Frigga in Gemeni este guvernata de  Mercur retrograd in Rac ce complica comunicarea, negocierile, calatoriile, relatia cu cei din preajma noastra, cu cei din familie. Deoarece Racul este atasat de casa si familie, aici este locul unde trebuie sa fim in alerta din cauza situatiilor care uneori pot fi provocatoare si, in acelasi timp, pot fi foarte utile.Trebuie sa fim extrem de atenti la cuvintele noastre si sa incercam sa nu raspundem provocarilor. Mercur retrograd sugereaza ca ar fi mai bine sa ascultam cu grija si sa ne gandim la propriile idei si atitudini inainte de a ne da cu parerea.

Energia unei Eclipse de Soare poate fi folosita pentru a clarifica si pentru a curata simbolic zonele stagnante ale propriei vieti. Daca ne deschidem inimile, acest lucru ar putea dezvalui calea de a ne vindeca modelele de viata autolimitatoare. Acesta este un moment pentru a ne elibera de toate temerile noastre si de a dezvolta increderea in Divinitate.Este timpul construirii unor noi modele de a ne manifesta ca om, inceputul unor noi moduri de a ne iubi si accepta si de a-i iubi si accepta pe ceilalti, de a fi cu familia, de a relationa cu parintii, de a fi cu prietenii, de a lucra si colabora cu colegii, etc.

In plus, Mercur, Venus, Jupiter, Saturn si Pluto sunt toate retrograde. Dupa cum stim cu totii, planetele retrograde ne ofera ocazia sa privim inca o data experientele care s-au intamplat in trecut. “ Noul” nu poate sa vina inca in viata noastra, mai asteapta pana rezolvam problemele trecutului(planetele retrograde). Pentru a ne atinge obiectivele, pentru a ne realinia cu sinele nostru divin, trebuie sa facem niste corectii( chiar multe corectii).

Eclipsele se repeta pe acelasi grad zodiacal la fiecare 19 ani, daca una dintre planetele din harta natala este “energizata ‘ de catre aceasta eclipsa de soare, puteti merge in trecut pentru a vedea ce schimbari profunde au fost in viata voastra.  Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale, stiri neasteptate, surprize de tot felul. Aceasta Eclipsa de Soare in Rac are  o influenta deosebita asupra semnelor cardinale Rac, Capricorn, Berbec, Balanta(cei nascuti la inceputul zodiei) dar si asupra celor nascuti in ultimile trei zile in semnele Gemeni, Sagetator, Fecioara, Pesti.

Si asa cum ne spune marele nostru George Enescu:” Simplitatea in viata este adevarata libertate.”

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.