MERCUR RETROGRAD IN SAGETATOR / SCORPION SI ZODIILE – 7 NOIEMBRIE – 27 NOIEMBRIE 2012

Mercur retrograd este o perioada de timp in care suntem adesea fortati sa privim altfel lucrurile , informatiile , descoperirile , perceptiile acumulate in timpul lui in mers direct . Putem descoperi acuma  o rezolvare complet diferita a unor lucruri anterior rezolvate sau trecute cu vederea . Perioada de retrogradare ofera o sansa unica de a incetini anumite parti din viata noastra pentru a examina  si pregati o schimbare care pare inevitabila  . Perioadele de reflectie , meditatie , contemplare permit o pauza de la inertia instalata intr-un anumit domeniu de viata . Pentru a intelege mai bine cum actioneaza o planeta retrograda , as da un exemplu destul de simplu dar in acord deplin cu modul de manifestare a acestei eneergii . Ganditi-va ca veniti acasa zi de zi si deschideti in virutea inertiei usa , o deschideti cu cheia intr-un automatism perfect . Asta pana intr-o buna zi cand veniti acasa si constatati ca nu puteti deschide usa , ceva s-a intamplat cu cheia , cu butucul cheii . Din acest moment sunteti fortati sa fiti mai atenti ( daca vreti sa deschideti usa ) , sa vedeti de fapt unde este blocajul, ce s-a stricat si ce puteti schimba pentru a debloca situatia . Cam asa se intampla si cu viata noastra , devenim adesea adevarati roboti ai rutinei zilnice fara sa ne mai uitam in stanga si-n dreapta trecand destul de usor peste anumite situatii de viata . Acuma , Mercur retrograd in functie de domeniul de viata energizat ne obliga prin anumite blocaje sa ne oprim asupra acestor lucruri care trebuiesc re-analizate sau schimbate . De multe ori trecem destul de usor peste informatiile utile nestiind de ce anumite lucruri nu-si gasesc rezolvarea , acuma , Mercur retrograd ofera piesa lipsa in puzzle-ul unui domeniu de viata . Acest lucru este accentuat si de conjunctia lui Mercur cu asteroidul 42 Isis , conjunctie activata pe cer in momentul intrarii lui Mercur in mers aparent retrograd .

Asteroidul Isis indica nevoia de a integi anumite situatii de viata , cautarea verigii lipsa , este un punct de iubire adevarata ,  de netagaduit , un devotament iesit din comun pentru partener, iubit, copil.  Povestea cea mai izbitoare  a lui Isis este capacitatea ei de a pune cap la cap trupul sotului ei Osiris si de a –i insufla viata , de a concepe un copil cu el . Isis in Sagetator ne ajuta sa cautam veriga lipsa, piesele imprastiate  peste tot ,  in consecinta ,  Mercur retrograd in conjunctie cu asteroidul  Isis ne spune ca piesele lipsa sunt in trecut , acolo trebuie sa le cautam . Daca Isis ne vorbeste despre recombinare , reconstituire , reconciliere ,  reamestecare , reunificare , atunci ,  Mercur retrograd accentueaza aceste cuvinte . In intoarcerea lui aparenta in timp, Mercur se intalneste cu Nodul Nord in Scorpion de trei ori , prima intalnire a fost pe 25 noiembrie, a doua intalnire este pe 15 noiembrie pe gradul 26 Scorpion moment in care este si Soarele in Scorpion  , a treia intalnire este pe 7 decembrie 2012. Nodul Nord vorbeste despre viitor , noutate , multumire sufleteasca , aceasta conjunctoie poate fi ca un laser ce ne arata calea cea buna . Acest aspect va cataliza astral atat colaborarile cat si ruperea legaturilor . 

Gemenii, Fecioarele, Pestii, Sagetatorii vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Sagetator ( cei nascuti in primele zile ale semnului zodiacal) . Scorpionii , Taurii ,  Leii , Varsatorii  vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Scorpion ( cei nacuti  in a doua jumatate a semnului zodiacal )

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este  mai pentru précis   pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd in Sagetator ,  poate incurca drumurile voastre, planurile de calatorie , poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice .  Nu este cel mai bun timp sa luati decizii referitoare  la intreruperea unui curs, la ruperea unui parteneriat cu strainatatea, a unei relatii de iubire din strainatate . Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Mercur retrograd in Scorpion poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita, atentie la drumuri . Deoarece Mercur va guverneaza casa muncii , sanatatii, colegilor dar si domeniul mintii practice , vecinilor,fratilor , si in aceste domenii de viata puteti intalni destule incurcaturi , dupa cum am spus , Mercur retrograd stie atat de bine sa amestece intr-un mod destul de original lucrurile in aceasta perioada , deci atentie .

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd in Sagetator  poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita,atentie la drumuri . Mercur retrograd in Scorpion  poate aduce  un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie , diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui aranjament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala  , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul  , sa reexaminati problemele cuplului vostru.
Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii , speculatiilor , copiilor , si aici puteti descoperi anumite detalii peste care ati sarit in trecut ,puteti sa descoperiti adevarata fata a unei iubiri,a unui iubit.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd in Sagetator poate aduce  un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie , diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui aranjament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala  , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul  , sa reexaminati problemele cuplului vostru. Cu Mercur retrograd in Scorpion , pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada . Regandirea unui  angajament la locul de munca ,  a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii, sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu colegii, cu sefii , reexaminati problemele avute in trecut cu acestia.
Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cu Mercur retrograd in Sagetator , pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada . Regandirea unui  angajament la locul de munca ,  a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii, sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu colegii, cu sefii , reexaminati problemele avute in trecut cu acestia . Cu Mercur retrograd  in Scorpion , se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale. Regandirea modului de comunicare cu iubitul , cu copii sunt posibile in aceasta perioada  dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu  iubitii, copii , reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.
Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor ,rudelor , calatoriilor scurte dar si casa secretelor , karmei , puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie , ganduri amare legate de aceste directii, pot iesi in lumina anumite secrete ,  pot aparea in prim plan  probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Cu Mercur retrograd  in Sagetator , se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale. Regandirea modului de comunicare cu iubitul , cu copii sunt posibile in aceasta perioada  dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu  iubitii, copii , reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada. Cu Mercur retrograd in Scorpion , se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei , aceste planuri le puteti pune in practica  dupa perioada lui Mercur retrograd. Abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu parintii .
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor naturale dar si casa prietenilor , sperantelor ,protectorilor, si in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata , ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Cu Mercur retrograd in Sagetator , se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei , aceste planuri le puteti pune in practica  dupa perioada lui Mercur retrograd. Abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu parintii . Cu Mercur retrograd in  Scorpion , se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie.  Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati , trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.
Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Cu Mercur retrograd in  Sagetator , se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie.  Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati , trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei. Cu Mercur retrograd  in Scorpion ,  sunteti ajutati in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Este cel mai bun timp da a reflecta la anumite investitii fiind ajutati in revizuirea unui plan de afaceri, in revizuirea valorilor personale , in intelegerea modului corect in care trebuie sa va folositi anumite talente pentru a face bani.  Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.
Deoarece Mercur guverneaza casa studiilor inalte, credintei , relatiei cu strainatatea dar si casa secretelor, puteti  fi pusi in situatia de a regandi anumite situatii de viata si in aceste directii. Puteti rezolva anumite  probleme din trecutul vostru , pot aparea in prim plan probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni, secrete .

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Cu Mercur retrograd  in Sagetator ,  sunteti ajutati in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Este cel mai bun timp da a reflecta la anumite investitii fiind ajutati in revizuirea unui plan de afaceri, in revizuirea valorilor personale , in intelegerea modului corect in care trebuie sa va folositi anumite talente pentru a face bani.  Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Cu Mercur retrograd in Scorpion se poate vorbi de punerea in prim plan a unor greseli privind relatiile voastre, modul in care va folositi propria individualitate. Nu este cel mai bun timp de a face investitii, de a cumpara lucruri “ valoroase”, in schimb sunteti ajutati in descoperirea unor investitii proaste, in descoperirea unor greseli in unele hotarari luate in legatura cu banii  unei afaceri.  Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe ,atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru. , atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului , a creditelor ,  impozitelor dar si casa prietenilor , sperantelor ,protectorilor ,pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi ,puteti rupe anumite contracte legate de bani , pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, deci mare atentie .

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cu Mercur retrograd in Sagetator  se poate vorbi de punerea in prim plan a unor greseli privind relatiile voastre, modul in care va folositi propria individualitate.Nu este cel mai bun timp de a face investitii, de a cumpara lucruri “ valoroase”, in schimb sunteti ajutati in descoperirea unor investitii proaste, in descoperirea unor greseli in unele hotarari luate in legatura cu banii  unei afaceri.  Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe ,atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru. , atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur.
Cu Mercur retrograd in Scorpion se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , pot aparea in prim plan probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni, secrete.
Deoarece Mercur guverneaza casa partenerului dar si casa carierei , si in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata .

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Cu Mercur retrograd in Sagetator se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , pot aparea in prim plan probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni, secrete . Cu Mercur retrograd in Scorpion se poate vorbi de neintelegeri  cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut,puteti fi inselati de prieteni,  puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme.Atentie la modul de comunicare cu prietenii.
Deoarece Mercur guverneaza casa muncii , colegilor ,sanatatii dar si casa strainatatii,calatoriilor mati,studiilor inalte , si in aceste domenii pot aparea destule intarzieri, incurcaturi ,deci atentie .

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cu Mercur retrograd in Sagetator  se poate vorbi de neintelegeri  cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut,puteti fi inselati de prieteni,  puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Mercur retrograd in  Scorpion  poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada  comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia, cu parintii .
Deoarece Mercur guverneaza casa iubirii , copiilor ,  speculatiilor dar si casa banilor partenerului ,creditelor ,impozitelor ,puteti cunoaste si in aceste domenii de viata destule intarzieri , reevaluari.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd in  Sagetator   poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada  comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia, cu parintii . Mercur retrograd in Scorpion  poate incurca drumurile voastre, planurile de calatorie , poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice .  Nu este cel mai bun timp sa luati decizii referitoare  la intreruperea unui curs, la ruperea unui parteneriat cu strainatatea, a unei relatii de iubire din strainatate . Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina.
Deoarece Mercur guverneaza casa familiei ,parintilor dar si casa partenerului , si in aceste domenii de viata puteti cunoaste anumite incurcaturi ,intarzieri . Puteti fi pusi in situatia de a regandi detaliile unui parteneriat esuat ,puteti sa va ganditi la refacerea unei relatii rupte .

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.