ASTEROIDUL 42 ISIS- CUNOASTERE , MAGIE, MAMA, SOTIE CREDINCIOASA , O ZEITA CU O MIE DE NUME SI PUTERI

Asteroidul 42 Isis a fost descoperit pe 23 mai 1856 de astronomul Norman R.Pogson. Isis a fost renumita pantru capacitatile ei magice , istoria Egiptului o prezinta ca una dintre cele mai mari zeite , a fost in acelasi timp zeita mama a carei dragoste  se revarsa asupra copilului ei dar si asupra oamenilor , ea este cel mai bun exemplu de sotie iubitoare . 

Isis este considerata una din cele 9 zeitati principale ale Egiptului . Fiica lui Geb ( pamant ) si Nut ( cerul) , Isis a avut o sora si doi frati , ea era casatorita cu fratele ei Osiris iar sora ei Nephthys cu Seth. In antichitate , pentru a pastra “ sangele albastru regal”, era ceva obisnuit sa se casatoreasca fratii si surorile intre ei . Numele Isis inseamna “ tron “ si ‘ cunoastere “ si a fost venerata ca o sotie credincioasa, devotata plina de compasiune, mama adevarata. Ea patroneaza  maternitatea , magia , fertilitatea , ingrijirea celor asupriti si rugaciunea celor bogati . Osiris ( sotul ei) a fost ucis din invidie de catre  Seth , fratele mai mic. Acesta a ascuns trupul lui Osiris intr-o cutie si a aruncat-o  pe Nil , Isis cu durerea in suflet a inceput sa-si caute sotul gasind in cele din urma cutia . Dar Seth infuriat de dragostea lui Isis pentru sotul ei  , a inceput sa rupa corpul lui Osiris in bucati ( 14 bucati ) imprastiindu-le in toata tara . Isis nu renunta, dragostea pentru sotul ei este imensa reusind sa adune doar 13 bucati din corpul  sotului ei ( penisul a fost mancat de pesti) , a reasamblat cadavrul sufland viata in Osiris , face dragoste cu el si concepe un  copil-Horus , prin asta ea uimeste astfel Zeii . Dar magia nu a durat si Osiris moare , astfel mitologia prezinta apa Nilului ca lacrimile lui Isis ce-si plange durerea , moartea sotului ei mult iubit , partea esentiala ramane totusi iubirea lui Isis pentru Osiris , conexiunea lor magica  , refacerea unei parti din corpul lui (penisul) si conceperea copilului lor .  In cartea mortilor, ea este considerata ca fiind datatoare de viata ,  hrana , protectie  .

In harta natala , Isis indica un punct de iubire adevarata , iertatoare , un devotament iesit din comun fata de partenerul de suflet , fata de copii .  Aici, sunteti pregatiti sa faceti tot ce este nevoie pentru a mentine conexiunea cu celalalt , exista un loc al iertarii extreme , al intelegerii chiar si fata de infidelitate , adeversitate, gelozie . Asa cum Isis si-a protejat copilul de Seth( vroia sa-i ucida si copilul)  , in harta natala poate arata si modul cum va protejati si aparati copilul in viata de zi cu zi . Un Isis proeminent in harta natala AMPLIFICA caracterul vostru iertator, devotamentul  fata de cei dragi , dar si un punct de atractie incontestabil pentru lumea magica ,intuite puternica , clarvedere , mesaje puternice prin vis. Isis in tranzit ( in functie de aspecte) aduce dragoste , infidelitate , fertilitate ,gelozie,  nastere reala , intuitie sporita si o atractie pentru magie , spiritualitate . Aspectata  negativ , Isis poate vorbi despre manipulare ,  relatii inselatoare .

In definitia astrologica a lui ISIS putem gasi : sa unifice , reunificare , recombinare , reconstructie , reconciliere , puse impreuna , femeie puternica, mama devotata, sotie credincioasa, adoptie , intuitie, magie , fertilitate , amestec, pentru a pune impreuna doua cate doua”, a gasi piesa lipsa, piesa lipsa dintr-un puzzle, Atunci cand prin ansamblarea lui Osiris ( cele 13 parti din corpul lui care au fost gasite) Isis a vazut ca lipseste o piesa ( penisul) ea a cerut lui Toth sa faca unul din aur si ii da viata lui Osiris , este o alegorie foarte puternica , Osiris este de fapt trezit printr-o dorinta PRIMARA a vietii noastre , scopul uniunii lor sexuala este dincolo de o pofta ordinara ci una de procreere , de a crea un semi-zeu iar acesta a fost Horus, copilul lor .Din acest motiv, Isis poate fi initiatorul anumitor transformari hormonale , ceva se intampla in structura noastra celulara cand Isis este proeminenta in viata noastra ( harta natala, sinastrie , tranzit). Este posibil ca spiritualitatea sa ne ajute sa ne transformam metabolismul , sa activam mai multe conexiuni puternice  cu lumea spirituala . Isis ne poate spune cun putem ajunge la Dumnezeu , nu trebuie uitat ca ea este cea care a creat cobra care a muscat din RA ( Soarele la egipteni) . Ra a descoperit ca in ciuda puterii lui magice , el nu se putea vindeca de otrava cobrei. Isis i-a spus ca l-ar putea vindeca dar numai in cazul in care ii spune numele lui secret . In cele din urma Ra a cedat si i-a spus numele lui adevarat dupa care a fost vindecat de Isis . Astfel Isis a pastrat cunoasterea magica a zeilor si a devenit parte din aceasta lume cu puteri imense . numele ei “ este “ reprezinta  timpul prezent al verbului “ a fi “ , ea este cercul vietii si al mortii . Inscris pe unul din templele lui Isis gasim cuvintele “ Eu, Isis am tot ceea ce a fost, este si va fi”. este marea mama , vorbeste despre uniune , vede conexiunile acolo unde altii nu pot sa le vada si asta printr-un devotament iesit din comun .

In sinastrii ( compararea a doua harti fie ca vorbim despre parteneri, relatia cu parintii, copii ) Isis in aspect de conjunctie cu Osiris arata o legatura magica care are radacini puternice in trecut .
In harta mea natala am asteroidul 42 Isis pe gradul 15 Taur  si face o conjunctie cu Soarele copilului meu din taur , este un aspect ce arata o legatura puternica intre noi doi iar eu Isis –mama nu vad nici o greutate in a face orice fel de efort , sacrificiu pentru a-l sustine , proteja .

 

Adriana Tudosa

 

You may also like

9 Comments

  1. Buna Adriana, as dori sa aflu e semnificatie au in sinastrie conjuctia lui Osiris cu Soarele si conjunctia lui Osiris cu Vertexul. Multumesc pentru articolul interesant.

  2. Buna, Adriana!
    Cum pot afla in ce pozitie se afla Isis intr-o harta personala? Nu am gasit nicaieri vreun tabel in care figureaza acest asteroid. Imi poti sugera un site?
    Cu multumiri, Corina

  3. adriana , am 42 de ani aproape si incerc sa fac un copil dar intampin multe greutati- ce spun astrele pentru mine din acest punt de vedere- daca poti sa ma ajuti- 27.02.1971 ora 13.00 bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.