MERCUR RETROGRAD IN SAGETATOR / SCORPION – 7 NOIEMBRIE 2012 –ORA – 01:3 SI 27 NOIEMBRIE 2012, ORA 00: 46 –“ O ANALIZA PROFUNDA A PASULUI URMATOR “

Pe 7 NOIEMBRIE 2012, ORA 01:03 , ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Sagetatorului gradul 4:18 , termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 27 noiembrie 2012 ora 00:46  , pe gradul 18:10 Scorpion  .

Pe 19 octombrie  2012 , Mercur a trecut  pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde ( 18 Scorpion ) , perioada 19 octombrie 2012 -7 noiembrie  2012  este  considerata o  perioada de umbra, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ). Pe 14 decembrie 2012 , Mercur ajunge din noi pe gradul 4 Sagetator.

Mercur retrograd cere de la noi mai multa rabdare si atentie in comunicare , acest “ postas astral “ poate aduce pentru fiecare dintre noi o lectie de viata . Mercur ne reaminteste ca daca stim sa vorbim oricarui lucru , acesta ne ca raspunde , va veni la noi ,viitorul se grabeste spre noi . Mercur retrograd ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate , ascunse in trecut, are nevoie de o analiza profunda a pasului urmator .

In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare , deplasare , invatamant , semnarea unor acorduri , corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele , aparatele de radio, , calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile , avioanele, schimburi comerciale , diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.  Cand Mercur este direct , scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor , informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor , mintea este clara si capabila sa  inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a se strecura distorsiuni. Cand Mercur devine retrograd, accesul la aceste noi cunostinte este interupt fiind un timp in care trebuie sa ne intoarcem la acele probleme ramase neterminate , la acele probleme ramase in timp fara o rezolvare , este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate  sau la cele rezolvate intr-un mod gresit,  este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate dar gresit . O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate , probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite , modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari  , agravari in unele domenii din viata .  Cu Mercur retrograd exista o atractie pentru trecut  dar aceasta atractie nu este o pura intamplare , ea are un motiv , o problema de rezolvat destul de semnificativa , nu este neaparat un punct slab , este o energie mai greu de inteles, o energie care indeamna spre interiorizare ( pentru cei nascuti  cu Mercur retrograd in harta natala, aceasta perioada poate fi una benefica, este un limbaj al unei energii pe care ei il cunosc foarte bine si pot folosi aceasta energie in beneficiul lor, “este dirijorul in acord perfect cu orchestra”).

In semnul Sagetatorului , Mercur nu tolereaza minciuna , exagereaza opiniile personale , cinstea, corectitudinea , sinceritatrea . Este o minte concentrarta in mod natural catre lucrurile mari sau indepartate manifestand de cele mai  multe ori o tendinta de a neglija ceea ce este chiar in “ fata nasului “. Este o energie ce stie atat de bine sa faca “ din tantar , armasar”, totul aici este exagerat, este supradimensionat . Nu trebuie sa uitam ca in semnul Sagetatorului , Mercur este in exil , si ca orice planeta in exil ,  influenta energiei este impiedicata sau tulburata avand drept consecinta slabirea calitatilor si amplificarea laturii negative .

In mers aparent retrograd prin Sagetator, Mercur poate avea o influenta asemeni focului , poate accentua orice fara  a distinge clar ce este adevar si ce este minciuna . Daca in mers direct , Mercur in Sagetator este agitat, dinamic si stie atat de bine sa coloreze orice poveste de viata , in mers aparent retrograd , Mercur in Sagetator ne poate ajuta,  daca vom vrea bineinteles , sa intelegem  detaliile oricarei povesti de viata , sa descoperim minciuni ,  nedreptati in justitie , abordarea gresita a unor principii juridice dar si de viata. Daca in mers direct , detaliile nu prea conteaza pentru aceasta minte de foc , acuma , in mers aparent retrograd suntem pusi sa recladim imaginea mare a unei situatii de viata tinand cont de toate detaliile . Mercur retrograd in Sagetator poate scoate la iveala minciunile dar si situatiile incorecte in orice domeniu  dar mai ales in ceea ce a fost considerat un adevar fara a lua in calcul toate faptele . Mercur  retrograd in semnul guvernat de  Jupiter poate cauza haos in calatorii ,in special, in calatoriile mari.

Pe 14 noiembrie 2012 , Mercur retrograd reintra in semnul Scorpionului . Aceasta energie poate fi asemeni unui detectiv care se intoarce inca o data sa investigheze o problema aparent rezolvata , este o minte ce poate ajunge la radacinile oricarei situatii dar ce gaseste acolo poate sau nu poate sa fie prea frumos . Mercur in Scorpion este o minte profunda dar care destul de greu renunta la ideile lui ( scorpionul este un semn fix ) , acuma , aceasta perioada poate sa ajute destul de mult in descoperirea acestor idei fixe la care trebuie sa renuntam sau sa le redefinim, reevaluam . Asa cum Mercur isi incetineste ritmul ( de fapt , miscarea aparent retrograda inseamna o miscare incetinita a planetei respective ) si noi trebuie sa incetinim ritmul . Doar asa , putem fi atenti la mesajele acestei energii , altfel, putem rata elemente esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme , unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd).  Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafata iar Mercur in Scorpion ne ajuta sa mergem dincolo de aparente , acolo  putem gasi raspunsurile de care avem nevoie . Secretele , afacerile murdare  devin vizibile in aceasta perioada . Toate zonele de comunicare  sunt afectate in special cele legate de lucruri ascunse, secrete , intalniri intime , sexuale , gelozii , afaceri , credite , banci , investigatii, ocultism.

Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “RE-ORGANIZARE, RE-EVALUARE, RE-VEDERE, RE-INTALNIRE, RE-DEFINIRE, RE-FINANTARE, RE-PROGRAMARE, RE-FLECTARE , RE-SCRIERE….”. Mercur este o energie ce stie sa ne transforme in voci , in mesageri , ne incurajeaza sa cerem sfaturi , ne spune ca o buna comunicare elimina distanta iar informatia ,piesa lipsa , un secret dezvaluit intregesc acest joc karmic astral.

Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei  , este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste de calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate , obligatii , deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii . Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si  cum semnati. Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect , nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada , nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete , orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.

Este cea mai buna perioada de reflectare la  proiectele neterminate si mai presus de orice , sa ne inarmam cu multa prudenta atat in ceea ce spunem, in  ceea ce semnam dar si in calatorii.

Mercur retrograd ne spune intr-un limbaj karmic ca redefinirea relatiei noastre cu trecutul este inevitabila .

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

2 Comments

  1. Buna Adriana, M-au captivat postarile tale asteptandu-le cu nerabdare si mare drag.(incerc dar mai greu sa descifrez taina astrelor). Eu il am in harta natala pe Mercur in casa I, la 18° 22′ 14″ in sagetator,(eu fiind sagetatoare cu ascendentul in scorpion). Indraznesc sa te intreb cum ma influenteaza Mercur retrograd in sagetator/scorpion.
    Multumesc mult.
    Lumina si iubire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.