LUNA PLINA IN CAPRICORN -28 IUNIE 2018, ORA 07:53, ORA ROMANIEI – “STICLA LUI DIONYSOS”

 

“Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc.” Matei 5:44

Ziua de 28 iunie 2018 isi pune puternic amprenta asupra vietii noastre prin Luna Plina in Capricorn pe gradul 6 :28 si care merge de mana cu Saturn retrograd in Capricorn pe gradul 5:48. Este un moment ce aduce multe  limitari, frici, pesimism, recompense daca le meritam, plati karmice grele.

Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie cu Luna, este o Luna stralucitoare, este un moment incarcat de energii imense ce poate  inlatura lucrurile gresite intr-un mod destul de dur, poate aduce recompense, ne poate umple “sacul “ daca meritam. In faza de Luna Plina, Luna este luminata in totalitatea ei de catre energia Soarelui ( luna este un corp ceresc fara lumina proprie), de aceea, emotiile sunt extrem de vizibile, pot iesi in lumina stari emotionale incredibile, viata capata in aceste zile un ton mai nervos, oamenii sunt mai nervosi in special cei care nu stiu in ce directie sa-si foloseasca imensa energie

Aceasta Luna Plina in Capricorn pe gradul 6:28 este apogeul actiunilor incepute in trecut, are o legatura directa cu ceea ce a fost inceput la Luna Noua in Capricorn din 17 ianuarie 2018.  Acuma se verifica, se corecteaza daca este necesar, se premiaza, noile inceputuri din ianuarie 2018.

Capricornul si Racul sunt semne cardinale amintindu-ne ca trebuie sa fim  responsabili de deciziile noastre, de viata noastra, de emotiile noastre, de ceea ce vrem sa construim in viata noastra, in tara noastra. Daca Racul vrea sa construiasca o casa pentru familia lui, Capricornul vrea sa construiasca un un imperiu, numeroase asezaminte prin care sa-si demostreze forta, puterea. Ambele semne au in comun dorinta de a construi dar in timp ce Racul este plin de emotii, sensibilitate, Capricornul stie sa ignore aceste sensibilitati. Racul guverneaza viata privata, nevoile familiei, ingrijirea copiilor, mama, motivatia lui principala este securitata caminului, familiei lui. Capricornul, pe cealalta parte, guverneaza viata profesionala, institutiile politice si manageriale pe scara larga, pozitia si puterea sociala, autoritatile.

Luna in Capricorn  in opozitie cu Soarele in Rac ( faza de Luna Plina in Capricorn) ne cere sa gasim un echilibru intre cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, autoritati si familie, neam, radacini, trecut. Misiunea acestei Luni Pline in Capricorn este de a ne ghida catre acele constructii durabile, serioase, practice, ambitioase de care sufletul nostru are nevoie. Asa cum Capra poate urca pe munte, aceasta Luna Plina ne arata daca muntele pe care am urcat este cel in acord cu destinul nostru dar tot acuma, putem vedea varful cautat. Nu trebuie uitat ca Luna in Capricorn este in exil ( in semnul Rac, Luna este acasa la ea iar Capricornul este in opozitie cu Racul, deci Luna este exilata, astrologic vorbind), asta arata ca energia lunara este slabita, incomoda, rigida, dificila, tensionata, sensibila si schimbatoare in spatele scenei. A venit timpul sa reflectam asupra trecutului pentru a vedea greselile comise si pentru a imbunatati obiectivele viitoare. Aceasta Luna Plina ne ajuta sa descoperim ce lectii trebuie sa invatam din greselile trecutului, din istoria familiei noastre, din istoria tarii noastre.

Luna plina in Capricorn formata de opozitia dintre Soarele in Rac gradul 6:28 si Luna in Capricorn gradul 6:26 activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si a limitarilor, aici dialogul astral intre cele doua luminarii ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, planuri facute in spatele usilor inchise, secrete,vinovatii, tradari, manipulari din umbra, actiuni sub acoperire, credulitate extrema, iluzii.

Soarele in Rac in casa XII ne vorbeste despre conditionarile faptelor nostre din trecut si ne cere sa intelegem ca viata are un scop divin, sa invatam ca scopul unei vieti este iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti, sa ne amintim in permanenta ca originea noastra este divina si ca trebuie sa actionam in consecinta.  Care este calea catre mantuirea noastra?

Raspunsul il da Soarele in Rac si in casa XII ce ne transmite ca trebuie sa invatam sa dezvoltam o atitudine neegoista fata de ceilalti. Emotiile, sensibilitatea noastra trebuie transformare in iubire neegoista, folosite in slujirea altruista, in compasiune si ajutor neconditionat, in acceptarea celorlalti, in iertarea celorlalti. Sanatatea noastra fizica depinde de bunastarea noastra mentala care ne cere sa renuntam la nevoia de a controla detaliile lumiii din jurul nostru. Cand incepem sa devenim constienti de “ omul divin” din noi, chiar nu mai putem face nici un rau, chiar nu mai putem judeca aproapele nostru. Vom face exact ce ne cere rugaciunea “ Tatal Nostru”, practicand secunda de secunda “ … si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri..”

Iar  Marele Invatator Isus ne instrueste, ne invata, ne transmite:” “Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc.” Matei 5:44

De ce? Pentru ca El stia ca o reactie de ura sau razbunarea creeaza o legatura puternica intre oameni, intre destinatar si autorul unei fapte rele, si numai atunci cand aceasta reactie este neutralizata de bine, iubire, compasiune, karma (plata, datorie) va fi dizolvata.

Dar pana la a deveni constienti de “ divinitatea din noi”, Soarele in Rac si in casa XII face referire la afacerile neterminate ale trecutului, la crize fiziologice, sociale sau psihologice. Toate aceste crize au rolul de trezire sau de afundare in nisipurile miscatoare ale greselilor noastre. Suntem chemati sa raspundem pentru tot ceea ce ne-a indepartat de menirea noastra divina.

Iar Luna in Capricorn si in casa VI ne atinge sufletul prin crize existentiale, aici, experienta de zi cu zi devine cartea noastra de capatai. Cand intram in casa VI, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Cartile, profesorii ne pot invata multe din punct de vedere tehnic cum sa rezolvam o problema dar in casa VI, experienta de zi cu zi este invatatorul nostru. Aceasta casa implica grija pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria fie ca este vorba de munca, familie, partener, copii, cei mai putin norocosi iar aceasta Luna Plina ne poate ajuta sa raspundem la intrebarea “In slujba cui vrem sa fim astfel incat sufletul nostru sa nu fie ranit?”.

Cu Saturn retrograd in Capricorn la masa negocierilor astrale, vom afla ce putem face si ce nu putem face, obtinem exact ceea ce meritam pentru eforturile noastre din trecut. Cu Saturn, intelegem ca liberul arbitru este praf in ochi si cronometrul cosmic face legea aici pe pamant.

Mesajul “ culegem ce am semanat “ al Lunii Pline in Capricorn este dublat de Saturn retrograd in Capricorn datorita aspectului de conjunctie. Rolul lui Saturn in acest moment este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor incepute in trecut( Saturn retrograd)  care sunt luminate si trebuiesc rezolvate in acord deplin cu definitiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplina, tenacitate, cu rabdare. Fara Saturn, viata ar fi “ fara limite, fara standarde, control, structura “, deci viata ar fi plina de haos. Unde isi face aparitia Saturn in viata noastra, totul este incetinit, inghetat( uneori bine congelat ) obligandu-ne sa vedem realitatea, sa tinem cont de ea si de limitele noastre. Acuma, Luna Plina de mana cu Saturn retrograd in Capricorn aduce in prim plan lucrurile ascunse, ignorarea unor reguli si angajamente. Platile acestei Luni pline in fuziune cu Saturn retrograd in Capricorn tin de greseli facute in relatiile sociale si politice, functii inalte, neintelegerea faptului ca putere unei functii trebuie pusa in slujba oamenilor in mod altruist, lipsa modestiei, betia puterii, orgolii nemasurate,

Daca aceasta perioada aduce obstacole si limitari in viata, trebuie sa intelegem de fapt ca obiectivele sufletului nostru sunt incorecte, ca am ignorant scopurile noastre reale. Cu Luna Plina si Saturn retrograde in Capricorn in casa VI , trecutul devine un film in reluare dar incetinit, aratandu-ne unde ne-am abatut de la reguli, lege, moralitate, responsabilitati, unde am devenit extrem de critici si judecatori ai muncii celuilalt, unde ne-am facut rau singuri prin gandirea negativa, prin jignirea celuilalt, prin lupte fara un plan bine stabilit, prin haosul propagat.

Nu trebuie uitat ca Luna semnifica si poporul, masele, oamenii obisnuiti, populatia in ansamblul ei precum si intregul concept de democratie iar aceasta Luna Plina prin Saturn, are multe de spus in ce directie trebuie sa mergem.

Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie (ea este asemeni pamantul, intr-un fel, este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii. Dar mesajul Soarelui in Rac are si alte notite date de asteroidul 3671 Dionisos, un zeul ce a influentat evolutia omului prin aparitia “ eu-sunt”-ului personal ceea ce a facut ca omul sa fie mai egoist, sa pretinda numai pentru “ eul lui” , sa nu mai fie in slujba celorlalti. El stabileste legatura intre oameni printr-un fel de betie exerioara, adanceste egosmul, materialismul, dorintele materiale, independenta, apare o legatura rupta cu divinitatea.

In mitologia greaca, Dionysus este Zeul vitei de vie, vin, extaz, betie, dans, renastere. El a avut o natura dubla, pe de o parte, el semnifica bucuria si extazul divin, pe de alta parte este nechibzuinta, brutalitatea, nebunia, ambele reflectand natura duala a vinului dar si a omului. El este fiul lui Zeus si al muritoarei Semele, fiica regelui Cadmus din Teba. Pacalita de Hera, Semele ii cere lui Zeus sa i se arate in toata slava sa. De la fulgerele cu care era inarmat Zeus, palatul se aprinde si Semele piere in flacari, nu inainte ca Zeus sa il salveze pe micul zeu, pe care l-a purtat inchis in coapsa pana la sorocul firesc al nasterii. Intr-o alta varianta, copilul Dionysos a fost rupt in bucati si mancat de Titanii gelosi, dar inima lui a fost salvata de catre Athena, si el a fost renascut prin  Zeus. Viata si moartea sunt teme importante din mitologia lui Dionysos. El este mereu in miscare; patrunde pretutindeni, in toate tarile, la toate popoarele, in toate mediile religioase. Este cu siguranta, singurul zeu grec care, revelandu-se sub aspecte diferite, uimeste si atrage atat pe tarani cat si elitele intelectuale, pe politicieni si pe contemplativi, pe orgiastici si pe asceti.

Pe muritori, Dionysos ii invata sa cultive vita de vie, in plus, el avea capacitatea de a induce fel de fel de daruri oamenilor( el i-a indus lui Midas capacitatea de a transforma totul in aur prin mainile lui), el avea darul de a face sa tasneasca din tarana lapte, miere si vin, spulberand cu acestea grijile oamenilor. Fata de cei care i s-au împotrivit s-a aratat crud, luandu-le mintile, sau transformandu-i in delfini. Dionysos este unul dintre putinii zei care a fost capabil sa aduca un mort din lumea interlopa. Chiar daca nu o vazuse niciodata pe mama lui Semele, el a coborat in lumea de dincolo intr-un efort de o aduce inapoi.  Hades a fost de acord sa o elibereze doar in cazul in care Dionysos  i- a dat ceva foarte drag lui, asa ca Dionysos a  renuntat la fabrica de mirt. Dionysos a devenit unul dintre cei mai importanti zei din viata de zi cu zi asociat cu mai multe concepte-cheie.

Despre ce vrea Soarele de mana cu Dionysos in Rac sa-i vorbeaca Lunii in Capricorn?

In acest aspect, sticla lui Dyonisos este plina de egoism, mandrie, fala, secrete, dusmanii extreme, ura, afaceri si planuri clandestine, viclenii, pacate grele, frici, dureri, iubire neconditionata, credinta, compasiune, intelegere fata de ceilalti, acceptarea celuilalt asa cum este, acceptarea planului, ideilor celuilalt, iertare, multa iertare, credinta in Dumnezeu.

Ce ati baut din sticla lui Dionysos in ultimile sase luni?
Acuma, tot ceea ce subconstientul a inghit din sticla lui Dionisos contribuie la o stare de bine, succes, suntem impartasiti astral sau la polul opus, culegem esecuri, primim fel de fel de canoane de pocainta, necazuri, suferinte, cresc datoriile karmice, suntem persecutati. Acuma ne intalnim cu rezultatele a tot ceea ce am facut, propagat, urat, dusmanit, iertat. Aceasta influenta astrala ne va obliga sa ne transformam, victimizam sau sa renastem( Dionisos a renascut din coapsa lui Zeus). In cea mai nobila manifestare, Dionysos ne indeamna spre o stare de echilibru, un control permanent al exceselor de orice fel, o permanenta ajustare a proportiilor, sa incepem sa rectificam sau sa schimbam forma a ceea ce am inceput in ultima perioada.

Negativ, acest aspect poate simboliza si tot ce este haotic, periculos si neasteptat in legatura cu o multime de oameni( Rac). Nebunia lui Dionysos  amplifica conflictele, comportamentele salbatice, agresivitatea, violenta contra celor care se opun unui mod de viata diferit, dusmanii puternice, controverse, actiuni distructive. Fiti foarte atenti in aceasta perioada, cuvintele, ura, dusmania, pot imbata peste masura, pot conduce la violente.

Semnul Capricorn guverneaza genunchii iar aceasta Luna Plina in Capricorn si in casa VI ne reaminteste ca trebuie sa cultivam umilinta si flexibilitatea, sa vedem munca in folosul celorlalti drept un ritual de purificare. Iar singurul mod prin care zeii pot sti ca le cerem ajutorul este ritualul. Traditia tibetana ne invata ca semnul Capricorn este semnul constiintei lui Hristos si nu intamplator nasterea lui Hristos este sarbatorita sub unfluenta acestui semn. In dezvoltarea noastra spirituala, Capricornul este locul in care invatam sa folosim resursele spirituale si sa impregnam profund materia fizica cu energia spirituala.

Si Dumnezeu se roaga alaturi de noi ….

Ingluenta majora a acestei Luni pline va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Rac, Balanta, Capricorn, in special asupra celor nascuti in jurul datei de 28 iunie, septembrie, decembrie, martie.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.