LUNA DECEMBRIE 2017, MERCUR RETROGRAD IN SAGETATOR SI ZODIILE

Toata luna decembrie 2017 va fi influentata de retrogradarea lui Mercur in semnul Sagetator. Aceasta energie va fi un ghid puternic catre zone unde este posibil sa fi uitat ceva. Astfel, ni se permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita. Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai “sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile”. Nu trebuie uitat ca Mercur este “ghidul sufletului “ iar perioada de retrogradare ne poate arata calea catre sufletul nostru. Cuvintele cheie ale lui Mercur retrograd sunt : REVIZUIRE, REGANDIRE, REORGANIZARE, REEVALUARE, REVEDERE, REINTALNIRE, REDEFINIRE, REFINANTARE, REPROGRAMARE, REFLECTARE , RESCRIERE….

Acuma, Mercur retrograd in functie de domeniul de viata energizat, ne obliga prin anumite blocaje sa ne oprim asupra acestor lucruri care trebuiesc re-analizate sau schimbate. De multe ori trecem destul de usor peste informatiile utile nestiind de ce anumite lucruri nu-si gasesc rezolvarea, acuma, Mercur retrograd ofera piesa lipsa in puzzle-ul unui domeniu de viata .

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este mai  precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa IX, deci tot ce tine de relatia cu strainatatea, crezurile voastre, calatorii, aspecte juridice, activitati de cercetare, studii academice, interesul fata de culturile straine, pot cunoastre blocaje, intarzieri, reevaluari, reprogramari. Pot aparea intarzieri in corespondenta la distanta, aspectele juridice si cele legate de vanzari sunt afectate. A venit timpul sa intelegeti ca ideile mari au la baza idei mici iar disciplina este o cale de evolutie. Provocarile, transformarile majore  Pholus vin prin straini, strainatate, calatorii, lege divina. Mercur guverneaza casa gandirii practice, a fratilor, vecinilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa VIII, deci tot ce tine de lupta ascunsa pentru putere, plan de afaceri, jocuri secrete, aspecte financiare, imprumuturi, dormitorul unei relatii, pot cunoaste intarzieri, blocaje, reevaluari. Problemele legate de imprumuturi, carduri si datorii, pot fi accentuate acuma.Tot ce tine de secrete, manipulare, jocuri secrete ale puterii, afaceri murdare, ies in lumina acuma si puteti plati scump pentru asta. Cheltuiti banii cu intelepciune si evitati sa faceti imprumuturi in aceasta perioada. In schimb, re-finantarile unor credite sunt benefice. In acelasi timp, unii pot obtine anumite prime, cadouri. Provocarile si transformarile majore ale lui Pholus vin prin partenerul intim, credite, partenerul de afaceri, o mostenire, un dar ce va atinge sufletul. Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii, speculatii, copii, si aici puteti descoperi anumite detalii peste care ati sarit in trecut.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa VII,  deci tot ce tine de relatii, casnicie, hotarari judecatoresti, lege si aplicarea legii, pot cunoaste intarzieri, reevaluari. Pot aparea probleme de comunicare cu partenerul de viata, nu luati hotarari decisive legate de casnicie. Negocierile, contractele, dragostea, pot suferi mult. Orice litigiu ar trebui sa fie rezolvat pe cale amiabila, cel putin pana pe 23 decembrie 2017. Provocarile si transformarile majore ale lui Pholus vin prin partenerul de viata, o hotarare judecatoreasca, un dusman stiut. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa familiei, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de familia voastra.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa VI, deci tot ce tine de loc de munca, colegi , sef, rutine zilnice, proiecte profesionale, sanatate,  pot cunoaste intarzieri, blocaje, reevaluari. Comunicarea la locul de munca poate fi afectata de aceea ar trebui sa fiti atenti, nu va ingrijorati fara motiv, nu aprindeti un foc prin cuvintele voastre fiindca va puteti arde singuri. Evitati discutiile contradictorii la locul de munca, fiti indulgenti si intelagatori, nu va impotmoliti in detalii fara sens. Oricum, locul de munca parca va impovareaza acuma si va poate afecta si sanatatea. Aceasta perioada aduce regandirea modului de abordare a unui loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii, nu este un timp bun pentru a lua hotarari decisive in aceste directii. Dupa 23 decembrie 2017, lucrurile incep sa se limpezeasca, problemele legate de munca si sanatate incep sa se rezolve, o sa fie bine. Provocarile si transformarile majore ale lui Pholus vin prin locul de munca, un coleg, un sef, sanatate. Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor, rudelor, calatoriilor scurte dar si casa secretelor, karmei, puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie, pot iesi in lumina anumite secrete, pot aparea in prim plan, probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa V, deci tot ce tine de iubire, copii, proiecte personale, distratii, pot cunoaste intarzieri, blocaje, reevaluari. Pot iesi in lumina aventurile sentimentale, speculatiile financiare. Mercur retrograd face un aspect de conjunctie cu Saturn in Sagetator si pot  provoca tulburari emotionale, tensiuni mentale. Neintelegerile cu cei dragi pot sa va faca nefericiti. Unii oameni pot incerca sa va blocheze anumite proiecte creative. Provocarile si transformarile majore ale lui Pholus vin prin iubire, copii, proiecte creative, mandrie exagerata. Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor naturale dar si casa prietenilor, sperantelor, protectorilor, in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata, ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Puteti pierde un sprijin important din partea unui protector cu mare influenta sau pot iesi in lumina unele secrete legate de o functie importanta obtinuta.

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa IV, deci tot ce tine de familie, parinti, camin, afaceri imobiliare, tara, pot cunoaste intarzieri, blocaje, revaluari. Problemele legate de familie, casa, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, o cale de impacare. Fiti atenti cum comunicati, ce cuvinte aruncati in lupta acuma deoarece se pot intoarce impotriva voastra. Deoarece Mercur retrograd merge de mana cu Saturn, sunteti ajutati sa rezolvati anumite probleme din trecut ce tin de cariera, imagina publica, autoritati.Iar Pholus de mana cu Mercur retrograd aduce provocari, transformari majore prin cineva din familie. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari si lucruri incurcate si in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de cariera voastra, de viata voastra sociala. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa III, deci tot ce tine de rude, calatorii, comert, pot cunoaste intarzieri, blocaje, re-evaluari. Pot fi reanalizate si rezolvate vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin. Fiti atenti in comunicare deoarece aceasta perioada este propice mesajelor confuze, neclare, puteti intelege gresit anumite cuvinte sau voi puteti transmite informatii eronate. Nu va grabiti, fiti atenti la documente, acte, fiti atenti la documentele pe care le semnati.Pholus de mana cu Mercur retrograde pot declansa o transformare majora prin vesti, rude. Mercur guverneaza casa studiiilor mari, calatorii, credinta, lege, strainatate dar si casa secretelor, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa II, deci tot ce tine de bani, valoare personala, cum cheltuiti banii, cum ii castigati, proprietati, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Deoarece Mercur retrograd merge de mana cu Saturn in Sagetator, nu trebuie sa va mire ca apar fel de fel de piedici, atentionari in sectorul financiar. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor  pentru a face bani. Este cea mai buna perioada pentru a intelege ce  vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. “ Nu va strangeti averi doar aici pe pamant, aveti grija si de valorile spirituale” poate fi o mare lectie acuma. Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului, a creditelor, putere, lupta pentru putere, manipulari dar si casa prietenilor, sperantelor, protectorilor, pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi, puteti rupe anumite contracte legate de bani, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, deci mare atentie.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa I, deci tot ce tine de imagine personala, modul vostru de manifestare, relatiile voastre, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, asteptati sa treaca aceasta perioada de trei saptamani si daca nu sunteti multumiti de voi, schimbati-va look-ul, tunsoarea, modul de a va imbraca, modul de a relationa. Deoarece Mercur retrograd merge de mana cu Saturn in Sagetator, pot aparea destule nelinisti, ingrijorari in viata voastra. Fiti atenti cum comunicati, este cea mai buna perioada in care puteti constientiza ca “ La inceput a fost Cuvantul”. Iar Mercur de mana cu Pholus aduc provocari si transformari majore ce tin de imaginea voastra, corpul fizic, relatii. Mercur guverneaza casa partenerului dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Pot iesi in lumina anumite secrete legate de partener, asociat, avocat, cariera, va vede lumea in aceasta perioada.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casaXII, deci tot ce tine de trecut, secrete, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari Aceasta perioada de trei sapatamani va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati, problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Subtilitatea, intuitia, credinta, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi pentru in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru. Mercur de mana cu Pholus aduc provocari si transformari majore ce tin de un secret dezvaluit, o afacere din trecut, o relatie. Mercur  guverneaza casa muncii, colegilor, sanatatii  dar si casa studiilor mari, calatorii, strainatate, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa XI, deci tot ce tine de prieteni, sperante, protectie, grupuri, veniturile carierei, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Barfele si zvonurile pot face ravagii in prieteniile voastre, ar fi bine ca in urmatoarea perioada sa fiti mai atenti, sa nu va vorbiti de rau prietenii. Cum casa XI este conectata la obiectivele si sperantele voastre, este posibil ca Mercur retrograd sa fie un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abandonat, catre un obiectiv ce face parte din viitorul  vostru.Iar Mercur de mana cu Pholus aduc transformari majore ce tin de un prieten, un grup de care apartineti. Mercur guverneaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale dar si casa transformarii, banilor primiti prin diverse parteneriate, credite, in consecinta, pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd in Sagetator activeaza casa X, deci tot ce tine de cariera, proiecte si ambitii profesionale, autoritati, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns in domeniul carierei, vietii sociale. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Iar Mercur de mana cu Pholus aduc transformari majore ce tin de un cariera, un proiect profesional, imagine sociala, autoritati, functii inalte. Mercur guverneaza casa familiei, parintilor dar si casa partenerului, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie, de partener pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare.

Adriana Tudosa

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.