MERCUR RETROGRAD IN PESTI – 23 FEBRUARUE 2013 –ORA – 11: 42 SI 17 MARTIE 2013 , ORA 22: 03 –“ CINA CEA DE TAINA “

Pe  23 FEBRUARIE 2013 , ORA 11:42, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Pestilor  gradul 19:52 , termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 17 martie 2013 ora 22:46  , pe gradul 5:39 Pesti  .
Pe 9 februarie 2013 , Mercur a trecut  pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde ( 5:39Pesti ) , perioada 9 februarie  2013 -23 februarie 2013  este  considerata o  perioada de umbra, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

Mercur retrograd cere de la noi mai multa rabdare si atentie in comunicare , acest “ postas astral “ poate aduce pentru fiecare dintre noi o lectie de viata . Mercur ne reaminteste ca daca stim sa vorbim oricarui lucru , acesta ne ca raspunde , va veni la noi ,viitorul se grabeste spre noi . Mercur retrograd ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate , ascunse in trecut, are nevoie de o analiza profunda a pasului urmator .
In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare , deplasare , invatamant , semnarea unor acorduri , corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele , aparatele de radio, , calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile , avioanele, schimburi comerciale , diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.  Cand Mercur este direct , scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor , informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor , mintea este clara si capabila sa  inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a se strecura distorsiuni. Cand Mercur devine retrograd, accesul la aceste noi cunostinte este interupt fiind un timp in care trebuie sa ne intoarcem la acele probleme ramase neterminate , la acele probleme ramase in timp fara o rezolvare , este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate  sau la cele rezolvate intr-un mod gresit,  este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate dar intr-un  mod gresit . O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate , probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite , modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari  , agravari in unele domenii din viata .  Cu Mercur retrograd exista o atractie pentru trecut  dar aceasta atractie nu este o pura intamplare , ea are un motiv , o problema de rezolvat destul de semnificativa , nu este neaparat un punct slab , este o energie mai greu de inteles, o energie care indeamna spre interiorizare ( pentru cei nascuti  cu Mercur retrograd in harta natala, aceasta perioada poate fi una benefica, este un limbaj al unei energii pe care ei il cunosc foarte bine si pot folosi aceasta energie in beneficiul lor, “este dirijorul in acord perfect cu orchestra”).
Mercur in Pesti stie sa comunice prin intuitie , imaginatie , sensibilitate , in acest semn este in cadere  iar din aceasta cauza , capacitatea de a comunica in mod clar devine confuza , denatureaza faptele , induce neintelegeri. Mercur in Pesti este asemeni unui cameleon ce isi schimba punctele de vedere in conformitate cu ultima bucata de informatie care a fost primita . Mercur in Pesti nu se bazeaza prea mult pe logica ci pe intuitie , imaginatie .

Principalele  motivatii sunt legate de dorinta de autocunoastere , autoevaluare  si aspiratia catre o constiinta cosmica sau un adevar universal . Daca in mers direct Mercur este secretos , suspicios , in mers retrograd poate aduce in lumina secrete , poate raspunde  unor suspiciuni.
Daca in mers direct, Mercur ne ajuta sa fim atasati de propriile idei ,sa incepem lucruri noi cu un entuziam primavaratic,in mers aparent retrograd  ne pune sa reanalizam aceste idei, suntem provocati sa invatam ca si detaliile conteaza indifferent cat de plictisitoare sunt. Mercur ne spune adeseori ca “un cuvant poate ascunde sau poate dezvalui ceva “,in aceasta perioada in care energia lui Mercur este intensa datorita miscarii incetinite, tot ce a fost ascuns poate iesi la iveala ,nu uitati ca Mercur poate merge peste tot  si poate intoarce minciuna , hotia ,pacaleala impotriva celor ce le-au dat viata ,  la urma urmei , am putea vedea in Mercur retrograd un judecator al gandurilor, ideilor,hotararilor noastre . Este important sa intelegem ca Mercur retrograd  ne arata “ ca in trecut am lasat ceva important “ care poate reveni acuma intr-o forma diferita , putem vorbi de oameni, idei  care au nevoie de inca o sansa .
Mercur este o planeta mica si rapida si poate cauza probleme mari atunci cand pare sa  incetineasca din perspectiva noastra de pe pamant .  Este o planeta apropiata de Soare  si afecteaza viata de zi cu zi la fel de mult ca si luna   iar in miscare aparent retrograde poate deveni mult mai rautacios decat de obicei.

Mercur retrograd in semnul de apa al Pestilor ne poate face destul de emotionali in situatii care nu prea cer acest lucru, ne poate face sensibili la cuvintele celorlalti , creeaza frustrare , confuzie , temeri nefondate ,nervozitate , stress si multa ceata pe creier.  Cu Mercur retrograd in Pesti , confuzia este prezenta peste tot .
Simbolul Sabian pentru gradul 20 Pesti : “ In linistea serii , cina il asteapta pe fermier”.

Este imens acest simbol si in acord deplin cu mesajul  lui  Mercur retrograd . Dupa o zi de munca , de eforturi , de probleme , de incercari , cina poate fi un moment ideal de relaxare , de sarbatorire in familie a unei realizari, de relaxare a mintii , de bucurie , de analiza si  intelegere a tuturor problemelor de peste zi . Daca mergem in profunzimea acestui simbol si il legam de Cina cea de Taina in care Isus le-a spus celor 12 apostoli ca unul dintre ei il va vinde , putem spune ca aceste momente de liniste si armonie  pot fi pentru noi revelatoare , prin “ aceste cine intime , linistitoare“ putem descoperi multe lucruri, putem intelege mesajele , cuvintele intr-un mod care poate speria . Folositi aceste momente ca un pas catre deslusirea unor lucruri care pana acuma nu aveau un raspuns . Prin credinta,  putem ‘ inota in apele cosmice “ iar Mercur retrograd devine cel mai bun ghid catre Dumnezeu , catre scopul sufletului nostru. Prin decizia de a accepta invataturile lui Hristos si de a ne reforma caracterul , “  Cina cea de Taina “ este un pas catre divinitate , lumina , adevar .

.Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.