ECLIPSA DE LUNA IN GEMENI- 21 DECEMBRIE 2010, ORA 10:13 –ORA ROMANIEI –“ SOAPTE ASTRALE “

O  Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim  lucrurile din viata noastra, in special accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut( LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara . Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii , poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra,  fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul, cu cei apropiati noua.  Este bina sa stim ca o eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu  efecte de durata ,  emotiile sunt sporite , ceva vine la lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama  ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine .

In ziua de 21 decembrie 2010,in jurul orei 10,se formeaza o Eclipsa totala de Luna in Gemeni  gradul 29:20 ,vorbim de o  eclipsa ce se formeaza in faza de Luna Plina in apropierea nodurilor lunare adica, Luna in Gemeni gradul 29:20 este in opozitie cu Soarele in Sagetator   gradul 29:20  iar axa Nodurilor Lunare –Nodul Nord in Capricorn  gradul 2:44 in opozitie cu Nodul Sud in Rac gradul 2:44. Este o eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud lunar in Rac ce ne va sopti ce trebuie sa facem pentru ca viata noastra sa scape de tot ceea ce ne tine pe loc ,fie ca vorbim de o relatie , de un loc de munca,de o credinta , de o speranta .” Ne va sopti “ este o metafora pentru energia acestei Eclipse ,universul “ plange “ pentru cei care s-au abatut prea mult de la destinul lor ,aceste “lacrimi astrale” ne pot sensibiliza si ne pot pune la treaba ,ne pot face sa constientizam ca ne-am asociat cu cine nu trebuia . Nodul Sud Lunar nu are cea mai buna reputatie in astrologie ,ARE O NATURA SATURNIANA  indicand adesea restrictii de tot felul,pierderi , teama. In acelasi timp ,nodul sud lunar in asociere cu aceasta Luna plina poate sa fie o culminare a unui talent pe care l-am  dezvoltat timid dar cu incredere ,poate fi un bonus substantial pentru o munca bine facuta dar neapreciata in trecut. Energia acestei Eclipse nu ne vrea raul,de multe ori, noi nu vrem sa intelegem “ soaptele sufletului “ nostru si ne lasam purtati de valurile obisnuintei fara sa ne mai intrebam de ce nu ne este bine , acceptand situatiile negative . Energiile imense ale acestui moment astral fac o legatura directa cu sufletul nostru,chiar nu ne intreaba daca suntem bucurosi de oaspeti,pur si simplu vine  si lasa mesajul ,cu cat ne vom opune mai mult sa intelegem acest mesaj,cu atat mai mult ne putem afunda intr-o directie gresita ,in acest fel ne putem face singuri rau ,imbolnavind-ne ..Ganditi-va la o Eclipsa de Luna  ( o luna plina puternica-n!,in care luna este luminata de energia soarelui in toata maretia ei ) ca la o imensa lumina ce  va arata calea buna pentru fiecare ,putem constientiza mai usor defectele dar si calitatile din atitudinile noastre ,din relatiile noastre ,din viata noastra .
Ascendentul momentului maxim al Eclipsei de Luna in Gemeni  este in  Varsator ,  vorbim de un ascendent de aer , fix ce ne induce o gandire avansata , deschidere catre idei noi , intoleranta fata de defectele altora . Este un timp al contradictiilor, al neobisnuitului intr-un anumit sens , trebuie sa invatam cum sa ne detasam de planul fizic si emotional pentru a ne putea concentra asupra spiritului si  planurilor inalte . Energia Varsatorului aduce intotdeauna un ritm diferit de ceea ce pare normal, idealismul,inventivitatea dar si independenta descriu atat de bine aceasta energie .  Guvernatorul Ascendentului este Uranus in pesti gradul 26:46, asadar, energia uraniana modelata de semnul pestilor

este energiea  cosmica  ce va guverna urmatoarele luni , va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experiente cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostru. Uranus este zeul unicitatii,inovatiei,intuitiei ,ingeniozitatii dar si al razvratirii impotriva tuturor regulilor , este la urma urmei o energie ce va sti atat de bine sa reinvie “ rebelul” din interiorul nostru,este o energie ce amplifica telepatia ,ne trezeste la O ALTFEL de viata aceasta energie insufletitoare .
Uranus in Pesti face parte din concertul astral al Eclipsei de Luna in Gemeni ,as putea spune ca aceasta energie tulbura intr-un mod inedit acest moment, prin aportul la CRUCEA COSMICA mutabila  care se formeaza pe cer .Aceasta configuratie astrala formata din doua opozitii ( Luna in Gemeni in opozitie cu Soarele in Sagetator ;Uranus in Pesti in opozitie cu Juno in Fecioara) si patru careuri( Uranus in careu cu Soarele,Soarele  in careu cu Juno , Juno in careu cu Luna ,Luna in careu cu Uranus) poate fi privita ca o intersectie cu mai multe directii ,nestiind pe care cale sa apucam.Este o imensa energie ce poate da  impulsul necesar atingerii unui scop prin concentrare ,integrarea tuturor dimensiunilor unei experiente ,poate in acelasi timp sa aduca stagnarea ,inertia ,angoasa ,resemnarea .Uranus in careu cu Luna vrea sa ne exprimam emotiile intr-un mod inedit ,acest lucru poate conduce la crize relationale . Uranus in careu cu Soarele  induce nevoia exprimarii destinului individual  intr-un fel diferit , constrangerile de orice fel sunt mult mai intens resimtite in acest moment , ne putem asuma orice risc doar pentru a decide asupra alegerilor pe care le avem de facut . Uranus in opozitie cu Juno induce nevoia de parteneriate diferite in care libertatea individuala este respectata de cei doi parteneri .Energizand casele I si VII ( eu –tu ) ,aceasta energie poate amplifica nevoia unui parteneriat deosebit  ce poate soca ( Uranus ) dar care  poate linisti sufletul nostru rebel si dornic de neobisnuit .

Eclipsa de Luna in Gemeni activeaza axa V- XI, o axa a iubirii ,creativitatii,prietenilor , sperantelor ,asta inseamna ca in aceste directii putem vedea adevarul,suntem ajutati sa renuntam la iubitii,prietenii care ne tin pe loc si nu ne dau voie sa ne facem lectia de viata . De multe ori punem  in “sacul destinului nostru” obiecte,oameni,fapte care sunt prea grele si care ne tin pe loc, in acest moment in care destinul ne vorbeste ,ne putem da seama ce trebuie sa scoatem de acest sac si ce trebuie sa luam pe mai departe in viata noastra . Usor de zis dar greu de facut ,inclin sa cred totusi ca ajutorul lui Uranus ( cel fara de emotii ) este imens ,pe langa Uranus ,Jupiter ne intinde o mana de ajutor,ne calauzeste ,ne poate duce acolo unde trebuie sa fim . Norocul lui Jupiter nu inseamna doar noroc la bani ,inseamna sa fii la locul potrivit in momentul potrivit.

Luna eclipsata in casa V , o casa a iubirii ( fara acte ), a creativitatii personale , a copiilor , poate  indemna la asumarea unor riscuri pentru exprimarea intr-un mod inedit a iubirii,a creativitatii,a unui hobby, a relatiei cu copii noastri . Acest moment astral poate amplifica sentimentele  tulburi , confuziile , tulburarile  de stabilitate emotiva, reactii isterice,este o energie dinamica , perturbatoare   ce poate destabiliza totul, important este sa nu ne pripim ci, sa incercam pe cat putem sa facem fata impulsurilor nebunesti ce ne pot face sa actionam in defavoarea noastra.Nu trebuie sa uitam ca Luna in Gemeni este opusul stabilitatii si predictibilitatii ,este o energie ce amplifica reactia la orice impuls  dar si la ceilalti oameni ,ofera adaptare la schimbare , perceptiile pot fi uimitoare tocmai din cauza curiozitatii fara nici o  limita . Luna in semnul Gemenilor  accentueaza la extrem  dualitatea , este amplificata nervozitatea, agitatia , insomnia , gandul devine smecher , nostim , excitant si sfidator.Soarele in Sagetator este o energie propice schimbarii , actiunii,reeducarii sufletului ,induce un puternic “neastampar “ necesaar abordarii si explorarii domeniilor noi . Este o energie ce  amplifica dorinta de dreptate , adevar , legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Optimisti, neastamparati, ne vom opune dominatiei tuturor,  vom dori sa fim independenti pentru a ne putea folosi cat mai bine de spiritul aventurier care in aceasta perioada este la cote maxime.

Eclipsa de Luna  energizeaza  gradul 29 :20 Gemeni ,un grad  Karmic , un grad de urgenta ce poate aduce  schimbari majore  dar si pierderi majore. Pot exista unele probleme in luarea deciziilor ,pot aparea evaluari si reevaluari a situatiilor inainte de a lua o decizie,poate aparea o frica de necunoscut ,un atasament fata de situatiile,oamenii care ne vorbesc  intr-un limbaj familiar si obisnuit ( asocierea eclipsei cu nodul sud lunar in rac ) si de aici teama de a imbratisa necunoscutul. In astrologie ,gradul anaretic este vazut de multe ori ca un grad de criza ,de urgenta ,de destin ,cu mult stress care forteaza intr-un anumit fel nevoia luarii unei decizii .

Lectia adusa de aceasta Luna Plina in Gemeni pe grad anaretic-29 nu poate fi ignorata mai ales de  semnele mutabile –Gemeni,Sagetatori,Pesti ,Fecioara , de semnele cardinale Rac,Capricorn,Berbec ,Balanta ( cei nascuti in primele trei zile ale zodiei) dar si de cei care au planete pe gradul 29 in harta lor natala .

.Nu toata lumea este afectata de fiecare eclipsa, Dumnezeu stie atat de bine sa ne lase timp la fiecare dintre noi sa incercam anumite lucruri , experiente , iar cand acestea ne abat de la drumul bun ,propice evolutiei noastre sau ne  fac rau, atunci vom fi pusi in situatia de a termina cu acestea . Eclipsele de Luna sunt cel mai adesea asociate cu sfarsituri emotionale , pierderi, acestea nu trebuiesc interpretate ca fiind neaparat triste sau negative , am putea asemana aceste eclipse de luna cu un fel de cutremur emotional, un scurtcircuit emotional ; pentru unii aceste socuri pot fi mai mici sau mai mari asta in functie de ce planeta natala este activata , de casa astrologica energizata  actionand  prin aducerea de evenimente dramatice sau ca o mana de ajutor , o oportunitate , asta in functie de ceea ce aveti nevoie la acest moment.

O eclipsa intr-un semn mutabil ,un semn ce schimba regulile,  induce o energie ce ne poate ajuta  sa lucram la  teama de schimbare,de fapt ,  invingerea ei,  este cel mai bun moment de a deschide mintea noastra, de a acumula cunoastere.Guvernatorul acestei Eclipse este Mercur retrograd in Sagetator ,asta inseamna ,ca teama noastra de schimbare are radacini in trecut  , de fapt ,prezentul are un trecut construit tot de mintea noastra iar undeva s-a  strecurat o greseala pe care putem acuma sa o vedem ,este un cadou minunat ce ne poate debloca viata .

Sa fim optimisti si sa credem din tot sufletul ca Universul nu are un bici pe care vrea sa-l foloseasca cu noi ,nu,Universul  ne vrea binele si pentru asta , sunt momente in viata noastra cand primim atentionari serioase iar aceasta Eclipsa de Luna in Gemeni ne vorbeste DIN PLIN .Ascultati-va intuitia , este un prim pas catre eliberare si intrarea intr-un nou anotimp al vietii .

Adriana Tudosa

You may also like

58 Comments

 1. sergiuca
  fecioara cu ascendentul in scorpion,
  Eclipsa de luna activeaza axa VII-I, axa eu –tu , Luna eclipsata in casa VII , casa parteneriatelor poate aduce unele teste in acest domeniu , este un timp in care se pot constientiza mai usor nevoile dar si defectele anumitor parteneriate , anumite afaceri se pot dezvolta pe mai departe , altele se pot rupe , depinde de ce este adunat in timp intr-o relatie ;este posibilsa simti mai acut lipsa unui partener. Mesajul acestei eclipse este de a crea un anumit echilibru intre nevoile personale si nevoile celor cu care colaborezi atat intr-o casatorie cat si intr-o afacere, este un timp al negocierilor dar si al compromisurilor.
  Eclipsa de soare din 4 ianuarie energizeaza casa II o casa ce ne vorbeste despre bani,valori personale . Urmeaza un timp in care trebuie sa fii foarte atenta la tot ce inseamna bani, castiguri financiare, cum obtii banii, cum ii cheltuiti. Poti decide ca trebuie sa iti gasesti alt job care sa-ti aduca un castig financiar,poti fi nemultumita de modul in care iti este rasplatita valoarea personala . Experintele aduse de aceasta eclipsa pot provoca schimbari in modul in care vezi banii, castigurile personale , valorile materiale dar si cele personale. Aceasta eclipsa face un aspect de opozitie cu saturn natal din casa VIII,asta inseamna ca poti avea unele probleme cu creditele ( casa VIII ne vorbeste de banii care vin din alta parte ,bani care au la baza un act semnat ),cu o mostenire ,cu persoane ce reprezinta autoritatea . Tot eclipsa de soare se suprapune peste axa Vertex -antivertex ,asta inseamna ca in urmatoarele luni poti avea o schimbare importanta de destin,poti cunoaste pe cineva care iti schimba modul de a privi viata ,poti avea o experienta deosebita ce iti schimba total modul cum privesti viata .
  Ai casa partenerului in Taur ,asta inseamna ca iti doresti un partener care sa arate bine, sa fie practic, sa fie de incredere si sa-ti ofere securitate financiara . Fizicul partenerului este extrem de important pentru tine . Guvernatorul casei VII -Venus este in casa IX ,asta poate arata ca iti poti intalni partenerul intr-o calatorie,in strainatate,in timpul unor studii .Din luna martie 2011 ,axa destinului -Nodul nord al lunii iti va tranzita casa I iar nodul sud al lunii iti va tranzita casa partenerului,este posibil sa intalnesti pe cineva din vietile tale trecute , poate fi o dragoste la prima vedere .
  Adriana

 2. Multumesc foarte mult pentru raspuns! Astept cu mare nerabdare, daca timpul iti va permite, raspunsul la partea legata de partener si copil. In mare, link-ul dat de tine mi-a lamurit destule aspecte si stari pe care nu le puteam motiva… Multumesc mult si…astept cuminte…
  Si… foarte important:

  ITI DORESC MULTA SANATATE, FERICIRE SI NENUMARATE IMPLINIRI!

  CRACIUN FERICIT!!!

 3. sunt nascuta la 15 09 1957 oradea ora 5 dimineata, trebuie sa ma obisnuiesc cu gandul ca , copii au viata lor si sa ma multumesc cu ce primesc, ce sa fac cu serviciul la care visez , sa-mi folosesc talantii, sa nu ma mai pierd in lucruri marunte. Fii binecuvantata!

 4. La multi ani!Sa ai un 2011 imbelsugat!:)
  Imi poti spune cate ceva despre fiica mea care este nascuta pe 20-09-2003 la ora 14:47 la Atena??
  Multumesc anticipat!muah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.