MERCUR RETROGRAD IN SCORPION/BALANTA– 14 OCTOMBRIE 2020–ORA 04:05 SI 3 NOIEMBRIE 2020, ORA 19:50-O NOUA PERSPECTIVA……

“ Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit.” Matei 12:36

Pe 14 octombrie 2020, ora 4:05, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 11:40 Scorpion si termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 3 noiembrie, pe gradul 25:54 Balanta. Prima si ultima zi( 14 octombrie si 3 noiembrie) a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimba traseul, ritmul. O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile.

Influenta lui Mercur retrograd a inceput inca din 23 septembrie  cand a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, gradul 25:54 Balanta. Perioada 23 septembrie-14 octombrie este considerata ca o perioada de UMBRA, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada).

Astrologic, Mercur guverneaza comunicarea, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme, autobuze, biciclete, motociclete,etc.), frari, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, calatoriile, smecheriile. Toate acestea, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare.

Mercur retrograd face parte din fluxul vietii. Universul ne spune ca exista un timp pentru a initia lucruri noi, pentru a merge mai departe si un timp pentru a reflecta la cele vechi. Mercur retrograd este de fapt un dar ceresc ce ne ofera ocazia de a reflecta, de a revizui si corecta greselile facute in trecut din graba, neatentie, prin fel de fel de influente. Este o sansa de a reflecta si de a da o alta solutie dar corecta si in acord cu planul divin si nu cu cerintele noastre. Ori de cate ori Mercur este retrograd, oportunitatile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut. Daca fizic nu putem merge in trecut, energetic, o planeta retrograda are capacitatea de a scormoni trecutul si ne spune “ Repara aici!”.

Mercur retrograd incepe in semnul Scorpion(gradul 11:40) si ne transforma in detectivi care se intorc inca o data sa investigheze o problema aparent rezolvata. Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafata iar Mercur retrograd in Scorpion ne ajuta sa mergem dincolo de aparente, acolo putem gasi raspunsurile de care avem nevoie. Secretele, afacerile murdare devin vizibile in aceasta perioada. Toate zonele de comunicare sunt afectate in special cele legate de lucruri ascunse, secrete, intalniri intime, afaceri, credite, banci, investigatii, ocultism.Resursele comune, afacerile, banii unor acorduri semnate, mostenirile, vor fi trecute prin microscopul lui Mercur. Conversatiile legate de cheltuieli sau investitii trebuie abordate cu un sentiment de maturitate. Stati departe de manipulari. Pot fi multe  dezinformari in aceasta perioada si de aceea, trebuie sa fim mult mai atenti si vigilenti. Cum Scorpionul  este un semn plin de mistere, secrete de suflet, constrangeri, obsesii, tabuuri, emotii ascunse, acuma, Mercur retrograd poate scoate in lumina adevarul. Tot Scorpinul tine de putere, control, manipulare, in consecinta, pot aparea transformari importante in aceasta sfera a puterii. Mercur retrograd in Scorpion ne ajuta sa cercetam, sa investigam, sa ajungem la adevar. In timp ce caile obisnuite de comunicare pot cunoaste fel de fel de blocaje, comunicarea inuitiva, comunicare suflet la suflet poate fi de fapt extrem de vindecatoare. Cu Mercur retrograd in Scorpion, un semn de apa, Universul ne cere sa invatam ceva nou despre felul in care ne vorbeste intuitia noastra si despre modul in care se manifesta intuitia in viata noastra.

Din 27 octombrie, Mercur re-intra in semnul Balantei si devine “profesorul “ care  corecteaza o  relatie, o lege, o casnicie, o alegere gresita, o uniune gresita. Ziua de  27 octombrie poate fi mai grea deoarece Mercur trece de la inceputul unui semn fix(Scorpion) la sfarsitul unui semn mutabil(Balanta) si energia lui este amplificata, deci, mare atentie. Cum Balanta guverneaza angajamentele, Mercur retrograd in acest semn va analiza, bruia sau binecuvanta orice angajament al sufletului. Comunicarea in doi poate fi destul de grea, un cuvant poate rupe o relatie, un cuvant poate da viata unei relatii vechi, dar trebuie sa stiti ca reuniunea nu va fi permanta, nu cumparati nici un inel. Mercur retrograd este renumit pentru refacerea unei relatii vechi dar este o magie in ton cu “n-a dansat decat o toamna “. Tot Balanta vorbeste despre dreptate, egalitate, justitie, compromisuri, diplomatie iar Mercur retrograd va aduce in atentia noastra toate aceste lucruri. Cat este Mercur retrograd, cuvintele pot fi adevarate magii albe sau negre, deci incercati sa fiti magicienii pacii si nu ai razboiului. Orice conexiune sanatoasa poate deveni mai sanatoasa, orice conexiune toxica  devine parca mai toxica, grea, de nevindecat. Este momentul adevarului in relatiile de orice fel dar atentie, este un adevar divin si nu un adevar al nostru. Rolul acestei perioade de retrogradare a lui Mercur este unul care permite sa rezolvam conflictele, relatiile dezechilibrate, totul merge catre armonie, fara ea, viata relationala este grea.

Pana  pe 25 octombrie,ora 20:06, inca ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd pe gradul 2:48 Scorpion, parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim “ceva pierdut” deoarece este luminat drumul.

La aceasta intalnire Soare-Mercur retrograd in Scorpion participa  si asteroidul 38083 Rhadamantus. In mitologia greaca, Rhadamanthus a fost fiul  lui Zeus si al Europei si fratele lui Minos. In calitatea lui de conducator si judecator al lumii interlope, el este renumit pentru dreptatea lui, pentru onestitatea lui scrupuloasa pedepsind grav infractorii.  In astrologie, energia lui Rhadamanthus arata capacitatea de a evalua corect si drept un proces, o situatie de viata, o proba. Tema principala a acestei energii este aceea de a aduce adevarul in lumina pentru o situatie, fapta, din trecut.  Trecutul este un judecator aspru al perioadei lui Mercur retrograd, suntem chemati in fata instantei divine iar Rhadamantus nu este influentat nici de emotii, nici de fel de fel de scuze, el pedepseste tot ce este ilegal, inacceptabil. Alegerile, faptele din trecut vin in prim-plan pentru revizuire  iar tot ceea ce are o urma de incorectitudine, o urma de murdarie sufleteasca, va fi adus in lumina. Rhadamanthus nu are limite, stie atat de bine sa gaseasca abuzurile, ilegalitatile si  sa faca o nota de plata pentru ele. Aceasta energie nu poate fi pacalita sau potolita, are o memorie foarte lunga si vede in ambele lumi.

Deoarece Mercur retrograd incepe pe gradul 11:40  Scorpion, perioada 14-27 octombrie poate fi mai grea pentru Scorpionii, Taurii, Leii , Varsatorii nascuti in prima decada a acestor semne sau pentru cei care au planete in Scorpion. Mercur retrograd in Balanta se opreste pe gradul 26, in consecinta, cei nascuti in ultimile cinci zile din acest semn dar si Berbecii, Racii, Capricornii, vor fi in atentia lui Mercur. Pentru ceilalti, influenta lui Mercur retrograd are un impact personal in domeniu de viata unde aveti semnele Balanta si Scorpion. Gemenii si Fecioarele sunt in centru atentiei deoarece vorbim de retrogradarea sefului lor astral.

Daca aveti Mercur retrograd in harta natal, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.

“Nu schimba nimic acuma, nu tine, nu este de durata” si pot crea multe situatii incomode. Angajamentele facute in perioada lui Mercur retrograd sunt cel mai adesea angajamente care se vor modifica. Semnarea oricarui document important, ar trebui sa fie pus fie in asteptare sau daca se semneaza, probabil va fi schimbat in vreun fel.

O modalitate de a gestiona energia lui mercur in mers retrograd este de a ne pastra simtul umorului , daca incepem sa ne enervam, atunci Mercur retrograd poate amplifica problemele si ne putem trezi intr-un joc din care greu putem iesi. Intr-un sens general, perioadele retrograde ale lui mercur ne trimit in trecut pentru informatii mai multe.

La un nivel mai profund, Mercur retrograd ne cere sa incetinim ritmul ( doar si el isi redecuce viteza!) , sa iesim din starea “ de roboti zilnici”, sa fim atenti la ceea ce facem, cum facem, ce semnam, ce transmitem celor din jur. Ezoteric, Mercur retrograd dezvaluie caile prin care putem deveni constienti de influenta entitatilor spirituale in bunul mers al vietii aici pe pamant. El este denumit si Hermes, un dirijor al sufletului ce ne poate arata calea dreapta.

Si nu uitati:” Singura putere se afla in gandul meu.Cand gandurile mele sunt divine,puterea lui Dumnezeu le insoteste.”

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.