MERCUR IN MERS APARENT RETROGRAD -10 DECEMBRIE 2010 ORA 14:05 -30 DECEMBRIE 2010 ORA 9:21-ORA ROMANIEI- SA FACEM ORDINE IN LUMEA “ INCALCITA “ A GANDURILOR,IDEILOR,RELATIILOR……

Din cand in cand, planetele par sa stea nemiscate , sau par a se misca inapoi, in directia opusa cursului normal in jurul Soarelui. In primul caz vorbim de o miscare stationara, viteza de miscare a planetei fiind 0, in al doilea caz ea are o miscare aparent retrograda , viteza de miscare a planetei fiind mai mica decat in mersul ei direct.
Mercur are in “ fisa postului” responsabilitati legate de gandire, comunicare, modul de comunicare, transportul comunicarii,(glumind,il putem numi de cele mai multe ori pe Mercur –postasul zodiacului ) se ocupa de  ceea ce stim dar si cu modul in care aflam ceea ce stim, este o planeta mica, rapida, puternica cu influente deosebite asupra noastra, induce o energie ce ne influenteaza facultatile mentale, logica, rationamentul, inteligenta , educatia..Instrumentul lui Mercur  este limbajul iar ca metoda de lucru adopta “ expedierea”. Energia mercuriana favorizeaza gandirea, spiritul agil si rapid, rationamentul, poate fi o energie buna sau rea dar cu siguranta energizanta. Fara Mercur nu exista tranzitii ci doar repetitii fara sfarsit , ii simtim prezenta ori de cate ori tacerea este prea aspra , este neasteptatul, norocul , coincidenta , creaza noi spatii, noi comunicari, farse , smecherii de tot felul. In stare naturala, mercur, este un metal in stare lichida ce poate adera numai la metale pretioase,metaforic vorbind, putem spune ca Mercur este acea energie ce poate favoriza “aurul spiritual”.

Pe 10  DECEMBRIE 2010   ora  14 :05 , ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Capricornului  gradul 5:56 si termina aceasta intoarcere in timp pe pe gradul 19:37 Sagetator  in data de 30 decembrie  2010  .
Influenta planetei retrograde incepe  inainte de momentul de debut a  miscarii aparent  retrograde, se poate vorbi de influenta acestei energii incetinite chiar de pe 23 noiembrie 2010 cand Mercur trecea pentru prima data peste gradul 19 Sagetattor – gradul pe care se termina miscarea aparent retrograda . Odata cu revenirea lui Mercur in mers direct , nu inseamna ca influenta retrogradarii s-a terminat, nu, efectul intoarcerii in “timp” a lui Mecur se termina pe 18 ianuarie  2011 cand Mercur reajunge iarasi pe gradul  5 Capricorn . Daca fizic nu ne putem intoarce in timp , o  planeta retrograda  ofera o sansa unica “de a ne intoarce in timp si de a repara “, de a intelege greselile facute , energia planetei retrograde poate pune in miscare  evenimente predestinate , evenimente asupra carora avem foarte putin control, poate da nastere la modificari neprevazute, blocaje de tot felul, nu este cel mai bun timp pentru a lua decizii importante deoarece acestea pot fi luate gresit.
In mers aparent retrograd, Mercur va sti atat de bine  sa dea nastere la fel de fel de neintelegeri , perturba comunicarea intre oameni dar si intreg sistemul de comunicare , ma refer aici la calculatoare, posta, incurca negocierile , incurca intelesul cuvintelor, incurca mesajele , scrisorile , tot ce tine de comunicare dar si de transportul “comunicarii” pot cunoaste incurcaturi ,cu mercur retrograd se poate spune ca postasul nu mai vine sau incurca corespondenta .
Mercur in Capricorn este o energie ce slujeste interesele saturniene ( Saturn este guvernatorul capricornului) devenind astfel o energie pragmatica si in acord deplin doar cu ce este util, durabil, organizat , responsabil. Energia  mercuriana  indrumata de  Saturn da voce sentimentului ca tot ce se realizeaza trebuie sa fie in serviciul dreptatii,  ambitia cere respect , perseverenta, cumpatarea , practicismul   te pot duce departe.Energia mercuriana ne vorbeste despre cariera, viata sociala,  reputatie , autoritati, conducatori, sefi, guvern( Capricornul este semnul natural al casei X).
Mercur in mers aparent retrograd in semnul rece al  Capricornului, un semn de pamant cardinal poate accentua  temerile legate  de tot ce are structura , granita in viata noastra, putem vorbi de exprimari dificile dar si de capacitatea de a intelege la nivel profund  propriile greseli, putem gasi esenta dar si originea acestor greseli. Rigiditatea accentuata si refuzul de a aborda anumite subiecte pot face ca relatiile sa fie destul de dificile in aceasta perioada . Gandirea grava si pesimista predispune la destul de multe critici, melancolie, greutati in asigurarea unei claritati mentale si a unei sigurante a capacitatii mentale. Pot fi incurcate si incercate  destul de usor :rationamentul, rabdarea,tot ce tine de organizare, proceduri, patroni, directori, sefi, cariera. Mercur in mers aparent retrograd in Capricorn aduce un comportament si o gandire grava ce cauta “nod in papura “ la orice. In Capricorn , Mercur retrograd creeaza dezordine chiar haos in tot ce tine de administratie, guvern, cariera, pozitie sociala , perturba comunicarea la nivel de intreprindere , fel de fel de organizatii, putere , administratie. Este o energie ce ne va face lipsiti de umor si cu dorinta de putere.Toate domeniile de comunicare sunt afectate , de la probleme in asociatii , prietenii, scopuri personale  la finante, administratie, guvern, concepte si idei noi.

Pe 18 decembrie 2010 ,in jurul orei 22,Mercur retrograd reintra in semnul Sagetatorului ( gradul 30 Sagetator ) si va sta in acest semn pana la sfarsitul miscarii aparent retrograde. In semnul Sagetatorului ,Mercur nu tolereaza minciuna ,exagereaza opiniile personale ,cinstea,corectitudinea ,sinceritatrea .Este o minte concentrarta in mod natural catre lucrurile mari sau indepartate manifestand de cele mai  multe ori o tendinta de a neglija ceea ce este chiar in “ fata nasului “. Este o energie ce stie atat de bine sa faca “ din tantar , armasar”, totul aici este exagerat, este supradimensionat . Nu trebuie sa uitam ca in semnul Sagetatorului ,Mercur este in exil , si ca orice planeta in exil ,  influenta energiei este impiedicata sau tulburata avand drept consecinta slabirea calitatilor si amplificarea laturii negative .In mers aparent retrograd prin Sagetator,Mercur poate avea o influenta

asemeni focului ,poate accentua orice problema ,provocarea acestei energii retrograde are legatura cu dezvoltarea discernamantului pentru a distinge clar ce este adevar si ce este minciuna .Daca in mers direct ,Mercur in Sagetator este agitat,dinamic si stie atat de bine sa coloreze orice poveste de viata ,in mers aparent retrograd ,Mercur in Sagetator ne poate ajuta,  daca vom vrea bineinteles ,sa intelegem  detaliile oricarei povesti de viata ,sa descoperim minciuni ,  nedreptati in justitie ,abordarea gresita a unor principii juridice dar si de viata. Daca in mers direct ,detaliile nu prea conteaza pentru aceasta minte de foc ,acuma ,in mers aparent retrograd suntem pusi sa recladim imaginea mare a unei situatii de viata tinand cont de toate detaliile .Mercur retrograd in Sagetator poate scoate la iveala minciunile dar si situatiile incorecte in orice domeniu  dar mai ales in ceea ce a fost considerat un adevar fara a lua in calcul toate faptele . Mercur  retrograd in semnul guvernat de  Jupiter poate cauza haos in calatorii ,in special,in calatoriile mari.

In sens pozitiv , Mercur retrograd este un timp minunat de finalizare a proiectelor , poate aduce “picatura “ care sa completeze un proiect tinut undeva intr-un sertar si pe care nu erai hotarat daca sa-i dai “viata” , poate fi liantul intr-o relatie karmica care nu  putea capata forma, stabilitate  din prea multa teama ,  este un timp in care minciunile, inselatoriile pot iesi la lumina , este un timp in care poti  explora profundele perceptii personale .

Este bine sa stim ca infuenta lui Mercur retrograd asupra noastra difera , pot fi persoane care nu sunt afectate deloc sau dimpotriva  sunt ajutate , la altele,  influenta poate fi destul de evidenta, asta in functie de harta natala a fiecaruia , de aspectele lui Mercur retrograd cu planetele natale.. Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita ; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati , nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, astfel se pot evita necazurile .
Lectiile lui Mercur retrograd in Capricorn vor fi mai intense pentru semnele cardinale Capricorn, Rac, Berbec ,  Balanta ( cei nascuti la inceputul  zodiilor ) dar si pentru semnele Gemeni si Fecioara deoarece vorbim de retrogradarea guvernatorului acestor semne .
Lectiile lui Mercur retrograd in Sagetator vor fi mai intense pentru semnele mutabile ,Sagetator,Gemeni,Fecioara , Pesti .

Mercur retrograd este o perioada naturala din viata noastra exact ca si anotimpurile , aduce energii necesare regandirii, revizuirii , reexaminarii vietii noastre. Poate fi privita aceasta miscare a lui mercur  ca un factor de corectie care pus in fata anumitor evenimente din viata noastra poate limita si preveni o serie de erori grave.
Mercur retrograd poate fi privit cel mai adesea ca un timp de pauza , oprire si revizuire , reanalizarea si corectarea greselilor trecutului.
Mercur retrograd in Capricorn ne cere sa reconstruim manifestarea tangibila a unei idei .In semnul Sagetatorului ,Mercur ne indeamna sa ne reaprindem focurile inspiratiei . Cu totii , facem greseli  ,ele au o probabilitate mult mai mare in timpul miscarii retrograde a lui Mercur ,cel mai bun sfat este iertarea .Fiti buni cu oamenii din jurul voastru dar si cu voi insiva ,cand incercati sa luptati cu energiile unui Mercur retrograd ,viata poate deveni nesuferita . Se spune ca Mercur este mesagerul lui Dumnezeu,el a calatorit in toate dimensiunile si in toate directiile  ,a fost martor al creatieI ,atat in cele originare cat si al vietii perpetue ,pentru ca el le-a vazut pe toate ,este intelept si amuzant si stie sa ofere un numar infinit de perspective atunci cand este ascultat  si inteles .

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. Draga Adriana, pe cand mercur era retrograd in Fecioara (20aug. -12 sept.) am sustinut niste interviuri pt un job pe care nu l-am primit. Acum, pe 9 dec. urmeaza sa merg la un alt interviu. Deci sunt foarte aproape de momentul retrogradarii. La ce sa ma astept?

  2. Adriana,
    Imi doresc foarte mult sa petrec sarbatorile de craciun in America as dori sa te intreb daca este un moment bun pentru a merge sa obtin viza – eu fiind nascuta pe 29 august 1960 dupa amiaza.
    Cu stima vasilica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.