MERCUR RETROGRAD IN CAPRICORN /SAGETATOR SI ZODIILE – 10 -30 decembrie 2010

O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate , probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite , modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari  , agravari in unele domenii din viata .Cu Mercur retrograd exista o atractie pentru trecut ,aceasta atractie nu este o pura intamplare ,

ea are un motiv , o problema de rezolvat destul de semnificativa , nu este neaparat un punct slab , este o energie mai greu de inteles, o energie care indeamna spre interiorizare ( pentru cei nascuti  cu Mercur retrograd in harta natala, aceasta perioada poate fi una benefica, este un limbaj al unei energii pe care ei il cunosc foarte bine si pot folosi aceasta energie in beneficiul lor, “este dirijorul in acord perfect cu orchestra”), dar odata inteles mesajul unei planete retrograde se pot “ rasturna si munti “cu aceasta energie , asadar,  sa nu ne speriem prea tare de o planeta retrograda, ci , sa incercam sa intelegem ca o putem privi ca o energie a unui prieten pe care te poti baza la greu, care poate sa-ti ofere raspunsul potrivit la o problema care te macina, care iti poate arata  locul in care ai gresit , problemele apar cand ne vom pune “ ochelarii de cal “ si vom refuza sa privim greselile, erorile facute care cer sa fie rezolvate.

Capricornii,Racii,Balantele,Bebecii vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Capricorn

Gemenii, Fecioarele,Pestii,Sagetatorii vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Sagetator.

Mercur ne reaminteste ca oricarui lucru ii vorbim , ne va raspunde ,orice lucru la care ne gandim vine spre noi,in miscare aparent retrograda,Mercur ne spune ca trebuie “sa ne intoarcem in trecut “ unde am pierdut ceva esential.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice ( domenii de viata ) ,este mai précis daca va cunoasteti semnul ascendentului ; in acest caz , cititi mai intai la semnul ascendentului si apoi la semnul soarelui natal.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd in Capricorn pana pe data de 18 decembrie poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei,  imagine publica,  viata sociala, confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu familia , cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Mercur retrograd in Sagetator ,  poate incurca drumurile voastre, planurile da calatorie ,poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice .  Nu este cel mai bun timp sa luati decizii referitoare la cariera , la intreruperea unui curs, la ruperea unui parteneriat cu strainatatea. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd in Capricorn pana pe data de 18 decembrie poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatiile cu strainatatea, cu strainii.  Mercur retrograd in Sagetator , poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita,atentie la drumuri .

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd in Capricorn pana pe data de 18 decembrie  poate fi un timp al provocarilor in domeniul banilor, al creditelor , al impozitelor, al modului de folosire a puterii personale. Este un timp in care sunt afectate comunicarile cu prietenii, cu partenerii, cu partenerii de afaceri, nu va grabiti in a lua hotarari decisive legate de banii unei afaceri, de o tranzactie financiara. In aceasta perioada sunteti ajutati in regandirea unui plan de afaceri, in analizarea si reorganizarea unui parteneriat in care banii sunt in prim plan. Cu Mercur retrograd in Sagetator ,se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie , diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui aranjament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala  , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul  , sa reexaminati problemele cuplului vostru.

Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in Capricorn  pana pe data de 18 decembrie ,poate aduce probleme si confuzie in relatiile de cuplu, in relatia cu un partener de viata ,este un timp in care vi se cere analizarea unor vechi probleme peste care ati trecut prea usor, poate fi un timp in care comunicarea cu partenerul de viata sa fie destul de grea. Cu Mercur retrograd in Sagetator , pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada .Poate fi un timp al revizuirii unor vechi probleme din relatia voastra de cuplu, pot exista probleme de comunicare cu partenerul, pot aparea dezamagiri legate de un partener . Regandirea unui parteneriat sau a unui loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii, sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu partenerii, cu colegii, cu sefii , reexaminati problemele avute in trecut cu acestia.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in Capricorn pana pe data de 18 decembrie poate sa va afecteze comunicarea cu cei de la locul vostru de munca, cu colegii, cu sefii, deveniti nemultumiti de programul de lucru, puteti intelege gresit o problema pe care trebuie sa o rezolvati la locul de munca, puteti pierde anumite documente legate de o problema de serviciu,  orice problema marunta va afecteaza sistemul nervos iar din aceasta cauza certurile in acest domeniu din viata voastra se pot tine lant . Cu Mercur retrograd  in Sagetator ,se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale. Regandirea modului de comunicare cu cei de la locul de munca, cu iubitul , cu copii sunt posibile in aceasta perioada  dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu colegii, iubitii, copii , reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti.Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Mercur retrograd in Capricorn pana pe data de 18 decembrie  poate sa va afecteze comunicarea cu iubitul , cu copii. Puteti fi nemultumiti de starea unui proiect creativ, de ingreunarea comunicarii cu copii vostri. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale si creative . Cu Mercur retrograd in Sagetator ,se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd, abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu iubitul , cu copii. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Mercur retrograd in Capricorn pana pe data de 18 decembrie poate fi un timp in care anumite probleme nerezolvate legate de o casa, de familie, de membrii familiei  revin in forta  fiind cel mai bun timp in a gasi o solutie pentru rezolvarea lor. Pot aparea certuri cu membrii familiei, pot aparea certuri legate de o casa, de o afacere imobiliara. Cu Mercur retrograd in  Sagetator , se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie.  Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati , trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd in Capricorn pana pe data de 18 decembrie  va poate  ajuta in rezolvarea unor probleme mai vechi legate de comunicarea cu rudele , cu publicarea sau propagarea unor stiri neadevarate. Se pot ivi neintelegeri cu fratii, surorile, vecinii, se pot pierde documente , se pot pierde informatii pretioase, puteti sa va inselati la cumparaturi, deci , atentie marita. In momentul in care Mercur reintra in miscare aparenta in Sagetator ,  sunteti ajutati in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale.Este cel mai bun timp da a reflecta la anumite investitii fiind ajutati in revizuirea unui plan de afaceri, in revizuirea valorilor personale , in intelegerea modului corect in care trebuie sa va folositi anumite talente pentru a face bani.  Ar trebui sa folositi cu multa intelepciune vorbele mai ales cand comunicati cu colegii, subalternii, vecinii, rudele si sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd in Capricorn pana pe data de 18 decembrie  va poate aduce in prim plan probleme legate de banii personali, de folosirea inadecvata a valorii personale , a anumitor talente in castigarea sigurantei materiale. Cu Mercur retrograd in Sagetator  se poate vorbi de punerea in prim plan a unor greseli privind relatiile voastre, modul in care va folositi propria individualitate.Nu este cel mai bun timp de a face investitii, de a cumpara lucruri “ valoroase”, in schimb sunteti ajutati in descoperirea unor investitii proaste, in descoperirea unor greseli in unele hotarari luate in legatura cu banii  unei afaceri.  Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe ,atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru. , atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd in Capricorn   pana pe data de 18 decembrie , va poate ingreuna modul de comunicare cu un partener, cu un coleg, cu un avocat, in domeniul relatiilor pot aparea destule neintelegeri ce pot pleca pur si simplu de la un cuvant inteles aiurea, va poate afecta imaginea personala dar si modul in care ceilalti va inteleg comportamentul.Ar fi destul de intelelept daca ati fi mai atenti in modul de comunicare cu partenerul, cu cei din familie, cu un asociat. Cu Mercur retrograd in Sagetator se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , pot aparea in prim plan ,probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd in Capricorn   pana pe data de 18 decembrie ,va poate face mai interiorizati,simtiti nevoia de a fi singuri, retrasi ceea ce poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru . Intuitia, imaginatia  sunt atuurile voastre in aceasta perioada si ar fi bine sa va folositi aceste capacitati in rezovarea unor probleme in afaceri, in relatiile cu cei apropiati.Cu Mercur retrograd in Sagetator  se poate vorbi de neintelegeri  cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut,puteti fi inselati de prieteni,  puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme.Atentie la modul de comunicare cu prietenii.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd in Capricorn  pana pe data de 18 decembrie poate aduce destule incurcaturi in relatiile voastre de prietenie, poate fi rupta o prietenie, pot aparea anumiti prieteni din trecut, puteti constata ca un prieten nu este nici pe departe asa cum credeati, puteti fi inselati de prieteni,puteti vedea adevarul in sperantele voastre . Mercur retrograd in  Sagetator   poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada  comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia, cu copii.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.