MERCUR RETROGRAD IN CAPRICORN -29 DECEMBRIE 2022, ORA 11:32, ORA ROMANIEI-18 IANUARIE 2023, ORA 15:12, ORA ROMANIEI–REPARA AICI!

Pe 29 decembrie 2022, ora 11:32, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda si ne spune “La Multi Ani!” de pe gradul 24:21 Capricorn. Termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 18 ianuarie, pe gradul 8:08 Capricorn.

Daca Mercur incetineste, si noi ar trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii. Altfel, putem rata elementele esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat si condus de Mercur retrograd). Si numai pentru acest motiv ar trebui sa-l primim cu bratele deschise. Sa acordam o atentie deosebita comunicarii in aceasta perioada si in special in zilele de 29 decembrie si 18 ianuarie, cand Mercur stationeaza ( incepe miscarea retrograda, incepe miscarea directa). O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. De cele mai multe ori,  influenta lui Mercur retrograd se poate simti chiar din momentul in care trece pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, in cazul nostru vorbim de gradul 8: 08 Capricorn, grad peste care Mercur a trecut in jurul datei de 12 decembrie.

In mitologie, Mercur a fost mesagerul zeilor. Nu era de datoria lui sa judece mesajele si informatiile pe care le transmitea, doar isi facea treba, le comunica. Iar Mercur retrograd este de fapt un dar din ceruri ce ne ofera sansa de a reflecta, de a revizui si de a corecta greselile pe care le-am facut anterior in graba si prinsi in vartejul vietii de zi cu zi. Nu trebuie sa cautam raspunsuri  in afara acuma, o planeta retrograda ne spune ca bogatiile sunt descoperite in interior si nu prin interactiunea cu lumea exterioara.

Mercur retrograd este adesea enervant, tehnologiile gresesc, neintelegerile se amplifica, blocajele in trafic se amplifica, avem motive sa fim suparati dar si mai atenti la toate aceste obstacole strigatoare. Chiar nu este momentul sa scriem noi capitole. Este timpul sa consultam trecutul pentru raspunsuri. In timpul lui Mercur retrograd, lucrurile simple, mici, devin complexe, mari.  Calculatorul se blocheaza, masina se strica, conexiunea de internet merge in hopuri, nu gasesti hartia de care ai nevoie, traficul este dat peste cap, bagajele se pierd, …Acuma, un milion de mici detalii pot exploda si ne pot determina sa incetinim, sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare. Este timpul sa incetinim, sa fim flexibili…sa fim precauti, sa citim toate cuvintele unui contract inainte de a-l semna, sa amanam evenimentele, deciziile majore. Prin toate mijloacele lui, adeseori neplacute pentru noi, Mecur retrograd vrea sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare si nu ca niste roboti; nu suntem roboti iar mercur vrea sa ne readuca aminte asta…. Mersul inapoi este mai greu decat mersul inainte , deoarece modelul este contrar modului obisnuit de a merge. Nu poti sa dai inapoi cu masina cu o viteza foarte mare, asa si acuma, treebuie sa incetinim viteza si sa fim mai atenti la ceea ce facem si unde mergem.

Fiecare perioada de retrogradare a lui Mercur amplifica neintelegerile si necazurile. Conversatiile, negocierile, tehnologiile noi de comunicare, calatoriile, tind sa se incurce. Cand Mercur retrogradeaza prin semnul de pamant al Capricornului, el va accentua carierele noastre, ambitiile si statutul public, relatia cu autoritatile, imaginea profesionala, relatia cu parintii. Este posibil sa intampinam blocaje in munca, sa ne confruntam cu autoritatile, sa fie expuse nelegiurile unor autoritati la nivel foarte inalt. Aceasta energie vrea sa faca reparatiile necesare in tot ce tine de cariera, putere detinuta, sefi, guvern, presedinte, reguli, structuri guvernamentale, parinti. Toate acestea vor fi extrem de vizibile. O modificare a statutului social, pierderea unui loc de munca, problemele de comunicare in relatia cu un sef, o autoritate, un parinte, nu trebuie sa ne mire acuma. Rabdarea si prudenta, sunt cerintele acestei energii, trebuie sa incercam sa intelegem ca acuma Mercur ne plimba pe gheata iar cu totii stim ca atunci cand fugi pe gheata nu ai nici un control, poti sa cazi…. Deci prudenta, atentia marita, mersul in pas de melc, ofera mai mult control. Gandirea grava si pesimista predispune la destul de multe critici, melancolie, greutati in asigurarea unei claritati mentale si a unei sigurante a capacitatii mentale.

Casa astrologica activata de Mercur retrograd arata domeniul de viata ce are nevoie de corectii multiple. Acuma, Mercur retrograd de mana cu frumoasa Venus activeaza casa XI, o casa ce  tine de relatii inedite(!!!!!!!!!!!!!), viata sociala, prieteni, protectori, activitati de grup, politica, grupuri, sperante, caritate, veniturile carierei, donatii financiare. Acestea sunt acuma re-analizate si corectate in acord cu cerintele divine.

Cand Mercur este retrograd, oportunitatile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut, daca fizic nu putem merge in trecut, energetic, o planeta retrograda are capacitatea de a scormoni trecutul si ne spune “ repara aici”, dar trebuie sa fim foarte atenti si la farsele acestui zeu buclucas renumit in mitologie pentru smecheriile lui. O modalitate de a gestiona energia lui mercur in mers retrograd este de a ne pastra simtul umorului, daca incepem sa ne enervam, atunci Mercur retrograd poate amplifica problemele si ne putem trezi intr-un joc din care greu putem iesi.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor cardinale: Capricorn, Rac, Balanta, Berbec, dar si asupra semnele Gemeni si Fecioara deoarece vorbim despre seful lor astral. Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “RE:-organizare, -evalauare, -vedere,-programare, -scriere, -definire…etc.

Mare atentie deoarece Universul ne trimite mereu semne si atentionari, trebuie doar sa fim atenti, mai tacuti si mai dornici de a primi indrumari divine. Sa “fim pe faza” in aceasta perioada, sa incetinim si sa ne deschidem mesajelor “inspiratiei” noastre interioare. Prin tacere, prin reducerea zgomotelor exterioare, mintea noastra se poate concentra pe ceea ce este esential, pe gandul cel bun.

La Multi Ani! si sa salutam noul an 2023 cu ganduri bune si cu speranta in mai bine.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.