VENUS IN MERS APARENT RETROGRAD IN LEU-23 IULIE 2023, ORA 4:33, ORA ROMENIEI-4 SEPTEMBRIE 2023

Venus va face o miscare retrograda rara (o data la doi ani) in semnul Leu, de pe 23 iulie pana pe 4 septembrie 2023. Ca planeta a iubirii si a valorilor, perioadele de retrogradare ale lui Venus sunt momente in care ni se cere sa reevaluam ce – si pe cine – pretuim, iubim. Venus retrogradeaza doar o data la doi ani, asa ca acesta este un tranzit destul de semnificativ si toate semnele zodiacale vor simti influenta acestei energii ce ne va încuraja sa ne reevaluam valorile si relatiile noastre apropiate.

Este o perioada de 40 de zile(postul venusian ce tine de relatii, finante, bunuri materiale, alimentatie, cumparaturi, schimbare de look, operatii estetice, casatorie, investitii financiare) ce dureaza pana pe 4 septembrie 2023 si este considerata inoportuna pentru a incepe o noua relatie sau pentru o casatorie, pentru noi strategii financiare. Daca clopotele astrale stau nemiscare, si aici pe pamant ar trebui respectata aceasta regula in relatiile noi, in valorile noastre. Nu sunt recomandate intreprinderile financiare noi. Pot exista intarzieri sau confuzii in relatii si afaceri financiare. Atentie la cumparaturi in aceasta perioada. Acesta este un moment in care ar trebui sa evitam sa fim impulsivi si sa luam decizii importante. Ne putem astepta ca relatiile, dragostea, frumusetea, finantele, vacantele, placerile grandioase, dramele si temele de exprimare de sine, sa fie in centrul atentiei. Venus retrograd poate aduce, de asemenea, o lumina noua asupra relatiilor, luminand ceea ce este cu adevarat important de examinat, reexaminat, reparat. Aceasta perioada poate aduce la iveala fantome ale relatiilor din trecut sau poate crea despartiri bruste.

Este cea mai buna perioada pentru reevaluarea a ceea ce vrem intr-o relatie si daca oamenii din viata noastra se aliniaza sau nu cu valorile noastre. Venus nu este doar planeta relatiilor amoroase; este, de asemenea, gardianul valorilor si finantelor noastre. Deci, atunci cand Venus  merge retrograd, pot aparea probleme in finantele noastre. Este posibil sa devenim nemultumiti de situatia financiara actuala. Perioada retrograda este favorabila pentru revizuirea, reevaluarea si reechilibrarea finantelor, cifrelor, bugetelor, veniturilor salariale, chetuielilor. Ar fi bine sa amanam implementarea oricaror idei de reconfigurare – aceasta perioada este mai bine folosita pentru reevaluare decat pentru a incepe noi angajamente financiare. Ar putea fi un moment grozav pentru a manifesta si a atrage cateva chlipiruri deoarece venus retrograd favorizeaza targurile de vechituri, magazinele second hand. Zicala “gunoiul unui om este comoara altuia” cred ca a fost inventata de oamenii care au in harta lor natala pe venus retrograd si nu trebuie sa ne mire ca acestia au o atractie catre aceste targuri de vechituri, pot face bani din asta.

Experientele aduse de Venus in mers aparent retrograd in acelasi semn si in aceeasi casa natala au o legatura directa cu ce s-a intamplat in urma cu 8 ani (ciclul retrograd anterior al lui Venus legat de acesta a fost din 25 iulie 2015 -de la 0:46 grade Fecioara, pana la 6 septembrie 2015 -14 grade Balanta), cu ce a inceput si a ramas nefinalizat, mesaje nespuse, alegerile facute, afectarea valorii personale, neincredere, probleme de sanatate. Karma sau vointa universala joaca un rol important in aceasta perioada. Putem privi energia incetinita a unei planete retrograde ca o energie cu o puternica influenta asupra vietii noastre cu un rol de reparare a unor erori trecute, cu un rol karmic asupra caruia de cele mai multe ori nu avem nici un control. Uneori, trecutul apasa greu in aceasta perioada, cei din trecut pot reaparea, evenimente din trecut se pot reedita, este un timp de revizuire iar pentru asta “obiectul de revizuit”este adus fata in fata cu noi. Problemele legate de aspectul personal, moda, frumusese si farmec pot deveni, de asemenea, vizibile, fie prin absenta lor, fie prin importanta lor brusca. Poate ca nu este un moment bun pentru a face schimbari, pentru operatii estetice, pentru schimbarea unei creme, etc.

Numarul 40 are o semnificati aparte in traditia crestina, simbolizeaza ispita, o perioada de testare, probe, purificare, libertate si schimbare, incheierea unei perioade grele si aparitia unui nou inceput, implinirea promisiunilor. Sa folosim aceasta perioada pentru iertarea noastra dar si a celor din jur, pentru vindecarea temerilor si ranilor vechi.  Iubirea este un fenomen cosmic care vindeca si purifica omul, nu intamplator Isus ne-a dat o noua porunca: “ Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Ioan 13:34

Simbolul sabian al gradului 29 Leu, gradul inceperii miscarii aparent retrograde a lui Venus este: ” O sirena”

Este fabulos acest simbol in acord deplin cu ispita amplificata de Venus retrograda. Sirena este renumita pentru darul ei de a ademeni, ispiti, atrage in fel de fel de jocuri periculoase. Urmeaza o perioada in care “sirenele seducatoare” sunt peste tot si daca nu suntem atenti, putem pierde mult. Trebuie sa nu ne grabim si sa gandim clar in  chestiunile relationale, financiare, pofte. In plus, aceasta perioada ne spune ca ar fi bine sa actionam diferit, sa nu cedam ispitelor, iar credinta ne poate tine departe de vocile amagitoare. Intuitia-vocea sfanta din noi poate fi cel mai bun ghid acuma.

Semnele fixe Scorpion, Taur, Leu,Varsator ( cei nascuti in primele zece zile ale acestor semne zodiacale) dar si semnul Balanta(Venus este conducatorul astral)sunt cele mai influentate in perioada acestui tranzit memorabil.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a cincea, un domeniu legat de iubire, persoana iubita, copii, proiectele creative, hobby-uri, sport/recreere, placere, distractie. Evenimentele de acum 8 ani pot juca un rol in acest sens. Proiectele creative care au cazut in spate sau ideile din trecut reapar la suprafata.Uneori, o relatie de dragoste „se raceste” in aceasta perioada. Puteti ajunge adesea la concluzia ca „lucrurile nu mai functioneaza”. Daca este o relatie de substanta si valoare, cel mai bine este sa evitati deciziile mari daca este posibil pana cand energiile sunt mai clare/vedeti lucrurile mai clar(dupa 4 septembrie).

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a patra, un domeniu de viata legat de familie, camin, parinti, patrie, radacinile  sau istoria familiei voastre. Modul in care pretuiti, apreciati valoarea acestui domeniu de viata poate suferi o schimbare in aceasta perioada, la fel ca si opiniile voastre despre chestiuni precum patria, mosteniri sau imobilele in general. Relatia voastra cu familia voastra poate fi abordata intr-un mod diferit iar unele evenimente de acum 8 ani pot juca un rol in acest sens. Este un timp in care trebuie sa constientizati ca securitatea de care aveti nevoie trebuie sa o obtineti prin propriile eforturi. Nu este cel mai bun timp pentru  a va muta in alta casa, in alta localitate. Aceasta energie va poate ajuta in redescoperirea legaturilor cu propria familie, in descoperirea sigurantei voastre interioare. In familia voastra, anumite valori se vor schimba in urmatoarea perioada. Reflectati asupra modului in care s-au facut lucrurile si amintiti-va ca traditiile pot fi schimbate.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI 

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a treia,  un domeniu de viata legat de comunicare, rude, calatorii pe distante scurte, documente, comert. Puteti constata ca exista schimbari in modul in care interactionati cu rudele voastre, cu cei din cartierul vostru. Si relatia voastra cu rudele voastre poate fi abordata intr-un mod diferit iar unele evenimente de acum 8 ani pot juca un rol in acest sens. Pozitiv, poate fi un timp benefic refacerii unor legaturi rupte din trecut cu fratii, surorile voastre, alte rude. Puteti sa va dati seama de adevarata valoare a unei idei, a unui document, va puteti gandi sa va reluati studiile.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC  

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a doua,  o casa ce vorbeste de veniturile, finantele si posesiunile voastre. S-ar putea ca atitudinile voastre fata de problemele financiare sa se schimbe semnificativ. Puteti decide sa fiti mai atenti cu finantele voastre sau puteti descoperi ca sistemul vostru de valori privind bunurile materiale si finantele se schimba intr-un fel. Venus in mers aparent retrograd este destul de puternica deoarece este guvernatorul natural al acestei case si poate aduce provocari financiare,  cresterea cheltuielilor sau in acelasi timp poate aduce sansa castigarii unor sume spectaculoase. In esenta, provocarile acestei perioade sunt legate de finante, resurse personale, gestionarea propriului patrimoniu. Nu totul va fi asa cum pare. Concentrati-va pe organizarea finantelor voastre. Incercati sa  evitatii deciziile majore in relatii, in finantele voastre, in familia voastra, prieteniile voastre.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza prima casa, un domeniu de viata legat de sinele vostru, planuri personale, imaginea voastra fizica, sanatate. Ceea ce suna ca un zgomot, este de fapt o oportunitate foarte interesanta de a va reinventa. Este posibil sa experimentati o schimbare a reteelelor sociale. Practic, aveti sansa de a schimba modul in care va prezentati marca personala si cum va prezentati în lume. Deoarece prima casa se afla pe aceeasi axa cu cea de-a saptea casa a relatiilor, veti reflecta si asupra dinamicii relatiilor si asupra modului in care ati dori sa inclinati balanta pentru a va simti mai multumiti. Nu este  un moment bun pentru anunturi si promovari comunitare si proiecte de cartier. Ambitiile profesionale pot fi modificate.

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a doisprezecea, un domenu de viata legat de spiritualitate, de chestiunile ascunse si mai private din viata voastra, karma. Angajamentele secrete si activitatile financiare ilegale pot daana reputatiei voastre. Pentru unii dintre voi, aceasta perioada poate fi mai grea deoarece intensifica grijile si problemele intr-o relatie sau poate chiar insemna sfarsitul acesteia. O relatie  de dragoste secreta poate fi dezvaluita cu sau fara voia voastra. Este posibil sa reevaluati chestiunile care au fost secrete sau ascunse altora.Viata voastra romantica, finantele si relatiile ar putea fi toate putin neclare. Probabil ca veti cheltui mai mult pentru lux acuma si este posibil sa aveti probleme cu respectarea unui buget. Simtul valorilor lucrurilor este cam in ceata.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a unsprezecea, un domeniu asociat cu grupuri, prieteni si organizatii. Aceasta este si casa sperantelor si viselor voastre. In aceasta perioada, Venus retrograd va poate determina sa reevaluati ceea ce vreti sa realizati in viata voastra, ce este important pentru voi. De asemenea, va poate determina sa va evaluati prieteniile si afilierile de grup si daca acestea sunt in conformitate cu valorile voastre. Poate ca aceasta nu este cea mai buna luna pentru a incepe noi relatii sau prietenii, ci mai degraba pentru a va asigura ca conexiunile actuale din viata voastra au o baza solida si sunt legaturi reciproc avantajoase. Cum Venus este ghidul vostru astral, unele planuri personale pot fi reevaluate. Evitati sa semnati contracte noi, deoarece termenii acordului nu vor parea sa merite mai tarziu.

SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a zecea, un domeniu de viata legat de cariera, imagine profesionala si publica. Ar trebui sa reganditi obiectivele voastre grandioase legate de cariera, statut social, sfera voastra profesionala. S-ar putea sa va dati seama ca o aspiratie de-a voastra nu se mai aliniaza cu valorile voastre acuma. De asemenea, puteti fi inspirati sa reimaginati cel mai bun mod de a va pune amprenta asupra lumii si cu cine trebuie sa colaborati pentru a ajunge la acea linie de sosire. Nu incercati sa faceti ceva important acum. Casatoria si parteneriatele de afaceri pot sa nu aiba o distributie egala a puterii, ceea ce poate crea o tensiune in aceste relatii. Evitati tendinta de a va impune in relatiile voastre.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a noua, un domeniu de viata legat de studii superioare, credinta, straini si straainatate. In urmatoarea perioada, este posibil sa va reevaluati atitudinile si sistemele de valori cu privire la religie, credinte, alte tari si culturi. S-ar putea sa ganditi diferit si in ceea ce priveste invatamantul superior sau legea. S-ar putea sa aveti o dispozitie lenesa in voi in aceasta perioada si care poate aduce unele probleme la locul de munca. Daca puteti, incercati sa va luati un concediu deoarece nu sunteti inclinati sa munciti din greu. Problemele de sanatate care apar acum tind sa provina din exagerare.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a opta, un domeniu de viata legat de banilor altora, transformari majore. Acestea includ aspecte precum finantele si posesiunile  comune cu partenerul de viata, asigurarile, mostenirile, impozitele si imprumuturile. Cu Venus retrograd aici, trebuie sa reevaluati modul in care gestionati aceste probleme. Din punct de vedere financiar, acesta este un moment in care sunteti predispusi la cheltuieli legate de o persoana draga, partener de viata. Nu luati decizii importante legate de un contract, cariera, relatii. Puteti  trece prin unele sentimente contradictorii cu privire la ceea ce se intampla in viata voastra si propriile sentimente. Bucurati-va de hobby-urile voastre.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a saptea, un domeniu de viata asociat cu relatiile voastre apropiate. Acesta include partenerul de viata, partenerii vostri de afaceri si prietenii buni. Cu Venus retrograd, vi se cere sa reevaluati aceste relatii si sa vedeti daca trebuie sa faceti vreo schimbare. Problemele cu 8 ani inainte pot juca un rol in aceste evaluari. Poate fi o perioada mai grea mai ales daca in relatiile voastre ati avut dificultati. Este vital sa abordati si rezolvati aceste probleme relationale, de familie si financiare. Din punct de vedere financiar, acesta este un moment in care sunteti predispusi la extravaganta. Este posibil sa cheltuiti in exces sau sa faceti judecati proaste in investitii.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Pana pe 4 septembrie, Venus retrograda in Leu va tranziteaza casa a sasea, un domeniu de viata ce tine de munca, colegi, sanatate si bunastare. Este cel mai bun timp pentru a reconsidera tot ceea ce are o legatura directa cu dieta, serviciul, colegii, locul de munca, programul de munca. Relatiile la locul de munca pot deveni mai tensionate, mai impulsive, puteti sa va inselati in legatura cu un coleg, puteti sa faceti diverse greseli in modul de abordare a unei proceduri de lucru, de aceea va recomand mare atentie. Atentie la problemele de sanatate ce pot aparea in aceasta perioada. Venus retrograd va poate face sa va reevaluati rutinele zilnice, proiectele de munca,  si sa faceti schimbari acolo sau in sanatatea voastra sau in viata profesionala.

Adriana Tudosa

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.