MERCUR RETROGRAD IN TAUR :21 APRILIE, ORA 11:35, ORA ROMANIEI -15 MAI 2023, ORA 6:17, ORA ROMANIEI-SA MERGEM INCET….CAT MAI INCET….

Pe 21 aprilie 2023, ora 11:35, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 15:37 Taur si se opreste odihnit pe 14 mai, pe gradul 5:51 Taur. Daca Mercur incetineste si se odihneste si noi ar trebuie sa incetinim ritmul. Urmeaza o perioada in care trebuie sa fim exigenti, atenti si sa ne concentram pe ceea ce avem deja. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii. Aceasta este o oportunitate de a reflecta asupra greselilor noastre din trecut si de a face reparatiile necesare. Nu trebuie sa privim aceasta perioada ca o pedeapsa ci ca o sansa de a repara anumite probleme solutionate gresit sau care nu au gasit o rezolvare la momentul respectiv.

Sa acordam o atentie deosebita comunicarii, in special in zilele de 21 aprilie si 15 mai cand Mercur stationeaza ( incepe miscarea retrograda, incepe miscarea directa). O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. Miscarea lui Mercur retrograd este o miscare mai inceata in deplin acord cu energiile semnului Taur despre care se stie ca nu-i place sa fie grabit. Asadar, aceasta energie a lui Mercur retrograd in semnul Taurului ofera din plin oportunitati legate de descoperirea si repararea greselilor legate de valoarea personala, finante, alimentatie, roadele pamantului, proprietati, relatii, uniuni. Atitudinea materialista, grijile in privinta banilor si teama de viitor sunt simboluri karmice ale problemelor din trecut dar care acuma pot lua amploare. Esti multumit de cum faci bani, esti multumit de cum esti rasplatit pentru munca ta, ce vrei cu adevarat?
Achizitiile majore ar trebui evitate, fiti atenti la facturi, la transferurile bancare, incepeti sa faceti o lista cu veniturile si cheltuielile voastre, incepeti sa economisiti bani daca puteti. Acuma, puteti recupera anumite bunuri (bani) crezute pierdute. Problemele ascunse, ilegale, legate de o proprietate, o casa, sunt aduse in lumina.
“Nu schimba nimic acuma, nu tine, nu este de durata” si pot crea multe situatii incomode. Angajamentele facute in timpul lui Mercur retrograd sunt cel mai adesea angajamente care se vor modifica. Semnarea oricarui document important ar trebui sa fie pus fie in asteptare sau daca se semneaza, probabil va fi schimbat in vreun fel.
Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa cu “re-revizuire, reevaluare, reflectare, reeditare, refinantare, retrocedare, revedere…. Acesta este scopul perioadei de retrogradare.
Cum Mercur guverneaza calatoriile de orice fel, mare atentie.
Mercur retrograd poate schimba totul si asta are un scop. Ne invata sa fim mai adaptabili, sa curgem cu schimbarile (temporare), sa stim ca nu se pot rezolva si completa cu usurinta multe. Trebuie sa apelam la un ritm mai lent, trebuie sa ne legam de simplitate, usurinta, armonie.
Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor fixe:Taur, Leu, Scorpion,Varsator dar si asupra semnelor Gemeni, Fecioara( Mercur este ghidul lor astral).

 Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice ( domenii de viata ) de catre Mercur retrograd este mai precis daca va cunoasteti semnul ascendentului; in acest caz, cititi mai intai la semnul ascendentului si apoi la semnul soarelui natal.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd in Taur va re-verifica portofelul, contul bancar, valoarea personala. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor pentru a face bani. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Este cea mai buna perioada sa va ganditi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra, ce vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. Mercur guverneaza si casa rudelor, calatoriilor dar si casa muncii, in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd in Taur va poate incurca dar si descurca anumite actiuni personale. Greselile in relatiile voastre, in planurile personale, in chestiunile financiare, sunt evidentiate acuma cu rolul de a le rezolva. Nu riscati nimic acuma. Nu semnati documente importante, nu creati noi planuri financiare, nu va aventurati in investitii noi. Pur si simplu luati in considerare toate optiunile, si asteptati pana se termina aceasta perioada de retrogradara a lui Mercur pentru a lua deciziile finale. Examinati mai atent toate cheltuielile financiare, sursele de venit. Ganditi mult dar actionati putin. Mentineti un ritm linistit. Cum Mercur va guverneaza casa finantelor dar si casa iubirii, speculatii, copii, pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate. Este nevoie de atentie suplimentara cu finantele, persoana iubita, copiii vostri dar si in toate comunicarile voastre.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd in Taur va cere ca timp de trei saptamani sa veniti cu un plan de eliminare a bagajelor mentale construite in timp si care va fac rau. Goliti-va mintea de dusmanii, rautati, intelegeti ca singura putere se afla in gandurile voastre iar cand gandurile voastre sunt pozitive, puterea lui Dumnezeu le insoteste. Pentru unii dintre voi aceasta perioada poate amplifica nevoia de a fi singuri, retrasi, ceea ce poate ingreuna comunicarea cu cei din jurul vostru dar in schimb s-ar putea sa deveniti mai constienti de vibratiile subtile, de prezenta divina. Fiti buni cu voi dar si cu cei din jurul vostru, iertati daca vreti sa fiti iertati. Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a sefului vostru astral. De aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati, in calatoriile voastre. Mercur retrograd poate afecta si chestiunile legate de casa, lucruri casnice, inclusiv discutiile referitoare la casa.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd in Taur va anunta ca a venit timpul sa faceti o curatenie de primavara in relatiile voastre de prietenie, sa eliminati conexiunile care nu va mai servesc sau care va tin blocati prin fel de fel de idei invechite. Pot aparea neintelegeri cu un prieten, cu un grup de prieteni, cu copii, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu, pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut. Acuma, puteti intelege mai bine care idealuri pot fi realizate si care trebuie eliminate. Si veniturile carierei pot fi in centrul atentiei acuma. Mercur guverneaza si casa comunicarii, fratilor, rudelor, calatoriilor scurte, in consecinta, pot aparea unele probleme si in acest domeniu din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, anulate, redirectionate. Incercati sa analizati totul fara critica si fara judecata. Lasati intuitia-vocea sfanta din voi sa va ghideze acuma.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in Taur anunta o curatenie de primavera in cariera voastra, in imaginea voastra publica. Poate aduce destule incurcaturi si confuzie in casa carierei, in viata sociala, in comunicarea cu sefii, cu colegii. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia, cu parintii. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Mercur guverneaza si casa banilor facuti prin valorificarea talentelor naturale,  in consecinta, pot aparea unele probleme si in acest domeniu din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate. Fiti atenti si la un proiect de grup. Comunicarea cu un prieten poate crea confuzie. Planurile pot fi anulate. Poate va ganditi la cineva din trecut.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Pentru voi, Mercur retrograd in Taur poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, calatorii, vacante, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice. Nu este cel mai bun timp pentru decizii, incercati sa aveti mai multa rabdare cu detaliile unei idei marete. Marea lectie a lui Mercur retrograd este sa invatati despre toleranta si iubire, acceptarea crezurilor celorlalti, sa va conduceti viata dupa legile divine si nu dupa propriile legi. Utilizati aceasta perioada pentru revizuirea crezurilor voastre.
Fiti pregatiti pentru intarzieri, obstacole in planurile voastre de calatorii. Fiti atenti cu finantele legate de o vacanta, fiti atenti la facturi, Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina.
Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a ghidului si gardianul vostru personal.Va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati, in modul cum relationati, cum mergeti pe drum. Si deciziile legate de cariera puneti-le in asteptare pana trece perioada de retrogradare. Problemele profesionale pot deveni complicate. Se poate sa simtiti ca urcati pe un munte inalt si aveti nevoie de un ritm mai lent.

BALANTA / ASCENDENTUL  IN BALANTA

Mercur retrograd in Taur anunta o curatenie de primavera in afacerile, contractele voastre, finantele voastre. Pot exista probleme sau intarzieri cu resursele detinute in comun in acest timp. Pot aparea necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite Nu este cel mai bun moment pentru a contracta un credit ipotecar sau un imprumut sau pentru a investi intr-o afacere noua. Nu semnati contracte importante in aceasta perioada. Pot aparea si unele probleme in relatiile voastre dar acestea pot fi rezolvate vorbind despre ele cu partenerul vostru. Totul poate deveni intarziat si complicat. Aceasta energie favorizeaza eliminarea vechiului. Curatati-va mintea. Secretele si lucrurile ascunse pot iesi la iveala acuma. Este timpul vindecarii.
Mercur guverneaza si casa strainatatii, calatorii, educatie dar si casa secretelor, plati si legaturi karmice, dusmanii ascunse. In consecinta, pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate. Atentie la serviciu. Ceva din trecut poate necesita atentie. Fiti cei mai corecti. Acordati-va  timp suplimentar cand calatoriti, lucrati. Odihniti-va mai mult.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd in Taur poate aduce destula agitatie in relatiile voastre, casnicie, parteneriate de orice fel, inclusiv parteneri de afaceri, chestiuni juridice, dusmani, concurenti, rivali. Neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, fiti mai rabdatori si atenti in comunicare. Puteti descoperi un secret legat de casnicia voastra, de un partener de viata sau de un partener pierdut pe drum. Trecutul poate reinvia ajutandu-va sa gasiti acea piesa care sa va echilibreze viata din nou. Ar fi bine sa nu semnati contracte in aceasta perioada, daca este posibil, amanati aceasta problema timp de trei saptamani. Axati-va mai mult pe contractele deja facute, pe rezolvarea unor probleme in casnicia voastra sau cu un partener de afaceri, cu un concurent.
Mercur guverneaza si casa afacerilor, contracte, finante comune dar si casa prietenilor, copiii celorlalti, in consecinta, pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate. Totul se simte cu susul in jos, curbandu-se in directii neasteptate. Exersati bunatatea in gandire dar mai ales in vorbire care poate crea sau distruge.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Pentru voi, Mercur retrograd in Taur poate agita lucrurile, proiectele de munca, comunicarea la locul de munca. Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru. Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii. Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Nu fortati nota la locul de munca, nu luati hotarari decisive legate de munca voastra. Pot aparea unele probleme din trecut  ce trebuiesc reexaminate, catalogate, etichetate. Mercur retrograde va cere sa invatati sa fiti mai flexibili, sa renuntati la critica si mandria excesiva care va scade imunitatea dar aduce si probleme cu cei din jur. Aceasta perioada ar putea aduce o perspectiva noua intr-o problema de sanatate veche. Este cel mai bun moment pentru a gasi o noua abordare a tuturor problemelor de sanatate, probleme de munca. Mercur guverneaza si casa carierei, ambitii profesionale, imagine profesionala dar si casa relatiilor,  in consecinta pot aparea provocari, probleme si in acest domeniu din viata voastra. Mercur retrograd va ofera noi perspective, o noua privire asupra problemelor sau situatiilor vechi pentru a obtine o mai buna intelegere. Este cel mai bun timp sa rezolvati aceste probleme astfel incat sa nu le mai carati cu voi dupa 15 mai.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd in Taur va viziteaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale iar confuzia in comunicare in aceste directii chiar nu trebuie sa va mire. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale si creative. Mandria creeaza destule probleme acuma, incercati toleranta fata de defectele celuilalti, invatati ca nimeni nu este perfect aici pe pamant, axati-va mai mult pe corectarea defectelor voastre. Evitati toate preocuparile speculative cel putin in aceasta perioada.
Mercur guverneaza si casa muncii, activitatilor zilnice dar si casa studiilor mari, calatorii mari, strainatate. In consecinta, pot aparea provocari si probleme si in aceste domenii din viata voastra. Viata de zi cu zi poate fi dezordonata, intarziata si frustranta. S-ar putea sa fie greu sa mentineti rutinele zilnice sau sa simtiti ca viata voastra nu are ordine si organizare. Incercati sa mergeti cat mai lent prin probleme care apar deoarece rezolvarea tot aici o gasiti prin solutiile cele mai simple.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd in Taur se ocupa de familia voastra, de radacinile voastre, de casa voastra, de ceea ce va da siguranta si stabilitate emotionala. Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa finalizarea perioadei lui Mercur retrograd. Problemele legate de familie, casa, parinti, afaceri in familie, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii. Mercur guverneaza si casa iubirii, copii, dar si casa afacerilor, banii partenerului de viata, banii primiti prin diverse parteneriate, credite. In consecinta, pot aparea provocari si probleme si in acest domeniu din viata voastra. Reganditi relatiile romantice, evitati sa intrati spontan in relatii noi. Totul din trecut trebuie revizuit pentru a vedea ce este viabil pentru viitor. Va puteti gandi la relatiile din trecut, evaluand ce iubiti la ele, ce nu iubiti la ele.  Folositi cuvinte doar pentru apreciere, multumire. Toate celelalte pot distruge.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd in Taur va re-testeaza in tot ce tine de comunicare. Va trebui sa va revizuiti corespondenta si documentele cu un pieptene fin, precum si relatiile cu fratii, vecinii si apropiatii vostri. Trebuie sa fiti mai atenti acuma deoarece modul vostru de comunicare poate fi interpretat gresit sau este posibil sa nu va puteti exprima in mod adecvat, ceea ce va provoca obstacole in sarcinile voastre precum si destule discutii contradictorii. Veti fi pusi in situatia de a pune stop unui model agresiv de comunicare si sa lucrati la imbunatatirea abilitatilor voastre de comunicare. Fiti foarte atenti la cuvintele voastre, este timpul sa invatati despre puterea cuvantului. Atentie in calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.  Mercur guverneaza si casa familiei dar si casa partenerului de viata, asociat, concurent, rival. In consecinta, pot aparea provocari, probleme de rezolvat  si in aceste domenii din viata voastra. Nu vindeti, nu cumparati o casa pana cand retrogradarea se termina. Reorganizati totul acasa.Iertati toate problemele trecute din familie si din relatiile voastre.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.