LUNA NOUA IN CAPRICORN SI ZODIILE-23 DECEMBRIE 2022

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri. Iar o Luna Noua in Capricorn ne canta in acorduri reci dar clare despre responsabilitate, consecventa, munca grea, strategii sigure, reguli corecte in afaceri si parteneriate. Ambitia, apropierea lenta si constanta de obiectivele alese sunt esentiale in urmatoarea perioada.

Simbolul Sabian al gradului 2 Capricorn  –gradul Lunii Noi : “Trei vitralii intr-o catedrala gotica, una deteriorate de razboi”.

Deci, ce ne spune Luna Noua prin acest simbol ?

In religia crestina, exista o relatie speciala cu lumina. Vitraliile unei biserici permit utilizarea luminii intr-un mod deosebit de eteric. In Geneza, primele cuvinte ale lui Dumnezeu au fost:‘Sa fie lumina” -Geneza 1:3-4). Iar Vitraliul este o modalitate perfecta de a evidentia adevarul spiritual al luminii, de a reprezenta lumina lui Dumnezeu. Vitraliile din biserici lumineaza interiorul altfel intunecat, arunca umbre si aduc usurare. Prin acest simbol, aceasta luna noua ne cere sa lucram la repararea „vitraliilor” noastre, sa lasam lumina sa ne ghideze tot timpul. Indiferent ce vitraliu este spart(finante, munca, relatii, camin, parinti, sanatate), aceasta lunatie ofera sprijin, speranta, credinta in mai bine. Este timpul sa fim “fii ai luminii” asa cum ne spune Isus:

“Cata vreme aveti Lumina printre voi, credeti in Lumina, ca sa fiti fii ai luminii.” Ioan 12:36

Cu Luna Noua in Capricorn gradul 2, cei nascuti in jurul datei de 23 din zodiile cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn, vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , casa partenerului, casa carierei (MC ) sau orice planeta personala in jurul gradului 2 din aceste semne zodiacale.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Luna Noua este mai precis   pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Luna Noua in Capricorn va sustine sa va concentrati pe dezvoltarea unor noi proiecte in cariera voastra. Ambitiile profesionale vor fi in centrul atentiei dar proiectele noi cer o examinare atenta. Se poate sa primiti o promovare, poate fi un timp al unor experiente cruciale in cariera, este o energie imensa ce promite un anumit grad de publicitate cu privire la reputatie, statut social. Acest lucru nu inseamna sa fiti doar in lumina reflectoarelor ci sa fiti fericiti ca sunteti acolo. Regulile jocului se schimba si veti fi nevoiti sa faceti unele corectii in cariera voastra, in relatia cu un parinte, un barbat, o autoritate, rol jucat in societate, statut social, autoritate personala, destin. Evitati mandria si aroganta, acestea stau in calea succesului. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec, asta arata ca puteti fi indusi in eroare cu usurinta de ceilalti sau de propriile voastre asteptari exagerate. Pot aparea dificultati si conflicte datorate unor imprudente in cariera voastra, in realizarea unor ambitii profesionale. Pentru cei nascuti intre in apropierea zilei de 23 martie, aspectul de careu dintre Luna Noua in Capricorn si Soarele in Berbec accentueaza situatiile instabile, incordate, castigurile si pierderile alternative, tulburarile sistemului nervos, nevrozele.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Luna Noua in Capricorn va sustine sa va deschideti mintea si la noi concepte, idei, credinte, sa intelegeti ca sunteti o rotita mica in Univers si ca aceasta rotita se invarte cel mai bine cand este in acord cu planul divin. Aceasta lunatie activeaza tot ce inseamna invatamant superior, expansiune culturala, calatorii fizice si mentale, necesare descoperirii si dezvoltarii intelepciunii. A venit timpul sa deveniti constienti de puterea rugaciunii, de puterea lui Dumnezeu. Sunteti ghidati sa reformati modul in care priviti cunoasterea, invatamantul, legea, moralitatea, calatoriile mari, alte culturi, strainatatea. Poate fi o oportunitate stralucitoare venita de peste mari si tari, sa mergeti iarasi la scoala, sa cunoasteti persoane din strainatate, sa plecati in strainatate, sa munciti in alta tara, sa va mutati in alt loc benefic cresterii voastre. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec si ar fi bine sa tineti ochii deschisi si sa mergeti pe mana divinitatii.Acesta este un moment foarte greu pentru negocieri, anumite secrete pot iesi in lumina afectandu-va foarte mult. Nu luati decizii importante in aceste zile, ati putea sa va inselati sau sa fiti inselati. Rugaciunea, meditatia, postul, va pot fi deosebit de utile acum, deoarece va regenereaza si va revigoreaza spiritual. Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 23 aprilie, aspectul de trigon dintre Luna Noua in Capricorn si Soarel in Taur favorizeaza intelegerile cu partenerul, cu rudele, cu cei apropiati, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Luna Noua in Capricorn va sustine sa va dezvoltati puterea personala, sa deveniti constienti de responsabilitatile fata de altii atat la nivel fizic cat si emotional. Este un accent deosebit pe ceea ce este cu adevarat al vostru si pe ceea ce este al partenerului, asociatului vostru. Toate activitatile legate de resursele impartite cu altii, elaborarea bugetelor, imprumuturi, impozite, asigurari, investitii, testament, sunt puternic energizate acuma. Este timpul sa renuntati la tot ceea ce este uzat in viata voastra, in relatiile voastre, in viata voastra intima. La nivel personal, puteti transforma o relatie, puteti renunta la o afacere sau la un asociat dintr-o afacere, puteti sa va reorganizati bugetul, sa evaluati mai bine castigurile si pierderile financiare si sa cautati noi modalitati de a imbunatatiti sectorul financiar. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec si ar fi bine sa va asigurati ca intentiile voastre sunt realiste iar prietenii sunt prieteni si nu profitori. Pot aparea inselaciuni din partea unor oameni pe care ii considerati prieteni, din partea unor colaboratori. Este posibil sa fiti mai creduli in acest moment, deci este mult mai usor sa fiti inselati. Trebuie sa distingeti promisiunile goale de lucrurile reale, deoarece acesta este unul dintre testele acestui moment astral. Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 23 mai, aspectul de 150 de grade dintre Luna Noua in Capricorn si Soarele in Gemeni poate aduce castiguri si pierderi alternative, noroc si ghinion, succes in functiile subalterne, necazuri cauzate de femei dar si favoruri din partea sefilor.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Luna Noua in Capricorn va sustine sa va axati mai mult pe relatia cu partenerul de viata, cu asociatul vostru, sa invatati ca “ este nevoie de doi” intr-o relatie”. Pot aparea relatii noi in timp ce altele vechi vor ajunge intr-un punct final. Este un timp al redefinirii si reinoirii unor relatii, apar oportunitati pentru o noua casatorie. Actiunile independente trebuie sa astepte iar cooperarea este importanta daca va doriti succes. In timp ce dati o valoare foarte mare independentei voastre, incercati sa faceti parte dintr-o echipa la fel de valoroasa. Atentie la problemele legate de lege. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec si ar trebuie sa fiti realisti si moderati in procesul de luare a deciziilor voastre, in tot ce tine de cariera, ambitii profesionale. De asemenea, ar trebui sa evitati sa va lasati condusi de mandrie si aroganta deoarece veti invata pe propria piele ca mandria merge inaintea caderii. Situatiile pot fi confuze, complicate, deci mare atentie, respectati regulile. Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 23 iunie, opozitia dintre Luna Noua in Capricorn si Soarele in Rac poate aduce o schimbare legata de parteneriate, afaceri, avere, bunuri, activarea dusmanilor. Incercati sa va stapaniti furia.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

 Luna Noua in Capricorn va sustine sa va axati mai mult pe munca si sanatatea voastra. Schimbarile promise pot insemna pasi inainte, crestere personala prin transformarea sau schimbarea conditiilor de la locul de munca. Acuma, sunteti impinsi sa renuntati la rutinele obisnuite, obiceiurile vechi confortabile, si sa imbratisati altele in acord cu interesele evolutiei, cresterii voastre. Daca sunteti in cautarea unui loc de munca, aceasta lunatie poate aduce o oportunitate realista. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec si ar trebui sa fiti atenti in legatura cu strainii, o afacere cu strainii, sa respectati legea, sa cultivati adevarul, sa fiti atenti in calatorii. Nu credeti orice promisiune. Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 23 iulie, aspectul de 150 de grade dintre Luna Noua in Capricorn si Soarele in Leu poate aduce castiguri si pierderi alternative, noroc si ghinion, succes in functiile subalterne, necazuri cauzate de femei dar si favoruri din partea sefilor.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Luna Noua in Capricorn va sustine sa va axati mai mult pe proiectele voastre creative, iubire, copii. A venit timpul sa va schimbati, sa corectati atitudinea fata de iubire, o persoana iubita, copii vostri. Aceasta energie proaspata va poate ajuta sa gasiti un mod nou, mai sanatos, de a va raporta la evenimentele sociale, iubire, copii, placeri. Speranta de a avea un copil poate fi indeplinita acuma, o stire legata de o sarcina, o adoptie, vine la voi acuma. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec  si ar trebui sa fiti atenti in legatura cu contractele care vorbesc de bani, o afacere, un partener de afaceri, o relatie secreta. Trebuie sa fiti destul de atenti in ce contracte va bagati, sa nu va bazati prea mult pe ceilalti. Acest aspect ameninta interesele voastre financiare, adesea prin greselile partenerului, asociatului, lupta ascunsa pentru putere. Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 23 august, aspectul de trigon dintre Luna Noua in Capricorn si Soarele in Fecioara poate prevesti o buna intelegere cu partenerul de viata, rudele sau cei apropiati, rezultate fericite, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Luna Noua in Capricorn va sustine sa va concentrati mai mult pe familie, parinti( mama), camin. Poate fi o pauza in cariera voastra ce va indeamna sa va legati mai mult de casa, sa dezvoltati ceva benefic in caminul vostru. Pot aparea schimbari in ceea ce inseamna stil de viata, casa, tara. Poate fi un timp excelent pentru a curata o rana veche in familie, pentru a repara o lupta domestica. Acesta este un moment bun pentru familia voastra, va permite sa creati planuri mai bune pentru viata voastra de familie sau sa gasiti acel sprijin emotional de care aveti nevoie. Locuinta, parintii vostri, pot fi o preocupare deosebita in urmatoarele zile. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec si ar trebui sa fiti atenti in tot ceea ce vreti sa faceti prin relatiile voastre, nu credeti orice, nu incercati marea lovitura acuma ca va cam amagiti. Este o perioada importanta in relatiile voastre. Este foarte probabil ca veti gasi o resursa importanta, un ajutor neasteptat, un fel de sprijin miraculos, ceva sau pe cineva care sa va tina departe de necazuri.

Casatoria sau traiul cu cineva, alte parteneriate (inclusiv afacerile, relatiile juridice, medicale, politice) pot aduce fel de fel de exagerari, comunicari gresite, neintelegeri. Cultivati armonia si stati departe de tot ce este ilegal.Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 23 septembrie, aspectul de careu dintre Luna Noua in Capricorn si Soarele in Balanta accentueaza situatiile instabile si incordate, castiguri si pierderi alternative. Cultivati pacea, armonia, diplomatia, binele.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Luna Noua in Capricorn va sustine sa va concentrati pe dezvoltarea unor noi abilitati in comunicare, sa invatati sa va controlati in permanenta gandirea, sa cultivati gandirea pozitiva, sa va sustineti rudele cu un gand si un sfat bun. Este posibil sa va mutati, chestiunile legate de frati si surori necesita din partea voastra o atentie desosebita, puteti beneficia de pe urma unui talent de scriitor, sunteti ajutati sa dati valoare cuvantului si sa beneficiati de pe urma folosirii in mod pozitiv a acestui talent. Toate activitatile legate de transport, cumparaturi, schimburi de informatii cu rudele,  sunt energizare de acest moment de luna noua. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec si ar trebui sa fiti atenti si sa nu va lasati dusi de val in proiectele de munca. Odihniti-va mai mult, fiti atenti la locul de munca, la documente si la cei cu care munciti. Nu va asumati proiecte pe care nu le puteti rezolva. Pentru cei nascuti nascuti in apropierea zilei de 23 octombrie, aspectul de sextil dintre Luna Noua in Capricorn si Soarele in Scorpion prevesteste o perioada fericita propice demararii unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, initiative de success.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Luna Noua in Capricorn va sustine sa va concentrati pe dezvoltarea unor noi surse de venit. Acuma, puteti intelege mai bine ce va doriti cu adevarat, ce va intereseaza cel mai mult si ce trebuie sa faceti pentru a fi fericiti si multumiti. Chestiunile legate de bani, valoare personala, bunuri materiale, sunt stimulate. Puteti descoperi noi modalitati dar realiste de a creste veniturile financiare. Este un moment de noi inceputuri legate de contul vostru bancar si de echilibrare a vietii voastre relationale. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec si ar trebui sa fiti atenti in relatia cu persoana iubita, cu copii. Nu luati decizii importante in aceste zile, nu credeti orice. Fiti foarte precauti in legatura cu unele promisiuni mari, cercetati cu atentie toate detaliile. Puteti sa va supraevaluati abilitatile, puteti sa luati proiecte care sunt prea mari sau puteti gasi ca resursele pe care v-ati bazat nu sunt prea solide. Nu uitati sa repetati continuu: Faca-se Voia ta Doamne si nu voia mea. Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 23 noiembrie, aspectul de semisextil dintre Luna Noua si Soarele natal poate arata influente benefice dar de o amploare mai restransa.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Luna noua in Capricorn va sustine sa va concentrati pe dezvoltarea personala, increderea in sine, dezvoltarea orizonturilor personale. Este timpul reinnoirii voastre, este timpul detoxifierii vietii si sanatatii voastre. Puteti fi ghidati catre adevaratele voastre obiective personale. Este cel mai bun timp pentru reinventarea voastra, pentru a incepe un program de dezvoltare personala. Indrazniti, credeti in voi si in idealurile voastre, lasati trecutul in pace, viitorul este calea. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec si ar trebui sa fiti atenti in legatura cu proiectele legate de familie, parinti, tara, relatii. Lucrurile nu sunt de obicei ceea ce par a fi in acest moment, asa ca relatiile voastre, speculatiile si investi?iile ar trebui tratate cu mare precautie. Evitati deciziile importante acuma, graba strica treaba. Fiti atenti in legatura cu detaliile unor acorduri. Nu va legati prea mult de sentimentul atat de frecvent intalnit sub acest aspect ca totul poate fi bine. Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 23 decembrie, conjunctia dintre Luna Noua si Soarele natal in Capricorn, poate amplifica neintelegerile, nefericirea conjugala, despartirile, probleme cu sanatatea. Rugaciunea poate sa va tina departe de necazuri sau poate sa va ajute sa treceti mai usor prin provocarile vietii.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Luna noua in Capricorn va sustine sa va concentrati pe dezvoltarea legaturii voastre cu divinitatea. Incercati sa nu deveniti cel mai mare dusman al vostru, incercati sa fiti buni cu voi dar si cu cei din jur. Este timpul sa lucrati in singuratate la anumite proiecte dar si pentru linistirea mintii voastre. Cultivati pacea interioara, refaceti legatura cu Dumnezeu. Activitatile filantropice si serviciile umanitare va vor ajuta sa depasiti vinovatiile. Este un timp in care veti cauta singuratatea, sa stati in umbra, concentrandu-va mai mult pe ceea ce conteaza cel mai mult pentru voi. Aceasta lunatie pune un accent deosebit si pe dezvoltarea spirituala.”Nu judecati ca sa nu fii judecati” reprezinta unul dintre postulatele biblice de care aveti nevoie in urmatoarea perioada. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec, si sub aceasta influenta astrala, puteti exagera tot ce tine de munca, rude, frati, surori, anturaj. Nu credeti orice. Fiti atenti in legatura cu detaliile unor acorduri, nu va legati prea mult de sentimentul atat de frecvent intalnit sub acest aspect ca totul poate fi bine. Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 23 ianuarie, aspectul de semisextil dintre Luna Noua si Soarele natal in Varsator poate arata influente benefice dar de o amploare mai restransa.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Luna Noua in Capricorn va sustine sa va concentrati pe dezvoltarea unor noi relatii sociale, proiecte de grup, prietenii. Concentrati-va pe un ideal de-al vostru, chiar sunteti ajutati sa-i dati viata. Sunt posibile cunostinte noi, posibile beneficii suplimentare, stabilirea unor relatii utile, a unor prietenii ce pot juca un rol deosebit in viata voastra. Poate fi o oportunitate stralucitoare de a colabora cu un grup nou social, puteti intra intr-un cerc nou de prieteni, puteti sa deveniti sensibili la glasul astrologiei. Aceata luna noua este provocata de Jupiter in Berbec si sub aceasta influenta astrala, puteti exagera toate aspectele practice, finantele, valorile in general. Fiti atenti in legatura cu detaliile unor acorduri, nu va legati prea mult de sentimentul atat de frecvent intalnit sub acest aspect ca totul poate fi doar bine. Pentru cei nascuti in apropierea zilei de 21 februarie, aspectul de sextil dintre Luna Noua si Soarele natal in Pesti favorizeaza demararea unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, succese sociale, ameliorarea conditiilor de orice fel. Noi oportunitati si sprijin deosebit prin prieteni importanti.

 

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.