MERCUR RETROGRAD IN BALANTA SI ZODIILE

In astrologie, Mercur retrograde indica un blocaj la nivel de comunicare ce se poate manifesta adesea prin exprimare greoaie, dezordonata, barfa, calomnie, minciuni , insulte. Este o perioada in care pot aparea dificultati in exprimare, in a ne face intelesi  , relatiile afective pot fi dezechilibrate tocmai din lipsa unui canal de comunicare , din tendinta de a domina partenerii si de a-i transforma in altceva dacat sunt.

O planeta retrograde ajuta sufletul sa se modifice pentru a face fata viitorului. Un Mercur retrograd afecteaza inteligenta noastra, proiectele creative, educatia, relatiile noastre, pe scurt pot aparea incurcaturi la tot pasul, de aceea este indicat ca acesti “ pasi’ sa fie cat mai mici , mai inceti  in asa fel incat sa ne acordam cu energiile lui Mercur retrograde care in aceasta perioada sunt foarte puternice.Nu este cel mai bun timp sa tragem concluzii, sa facem achizitii majore, sa semnam contracte . Mercur retrograd reprezinta o perioada in care ni se da posibilitatea sa recorectam anumite experiente, ganditi-va la un copil care da un examen de admitere si face contestatie pentru nota obtinuta la una din materii,acea lucrare este recorectata , poate obtine o nota mai mare sau una mai mica,  acum este timpul lui Mercur sa faca “contestatie “ la unele experiente din viata noastra dar noi suntem cei care trebuie sa recorectam daca avem ce, daca vom fi mai atenti, mai inceti, mai atenti la intuitie putem lua nota 10 , daca nu , lucrurile se pot inrautati, noi suntem responsabili de rezultat, Mercur retrograde ne pune la indemana energiile lui binefacatoare in a reface anumite lucruri. .  

 

 

 

BERBEC / ASCENDENT IN BERBEC

 

Mercur retrograd in casa VII poate afecta modul de comunicare intre parteneri, este un timp in care se pot ivi din orice dispute intre parteneri , chiar dificultati in familie, afaceri.

Este un timp dificil in care neintelegerile intre parteneri se pot ivi de la nuantele unor

 cuvinte, este foarte important ca in aceasta perioada ascultarea unui partener sa sa faca si cu inima si nu doar cu mintea . Mariajele din interes vor fi destul de incercate in aceasta perioada, instabilitate in asocierile comerciale.  

 

TAUR / ASCENDENT IN TAUR

 

Mercur retrograde in casa VI  poate aduce o regandire a locului de munca, a modului de comunicare cu colegii, a felului in care ai grija de propria sanatate. Nu este totusi cel mai bun timp sa schimbati locul de munca, sa va certati cu colegii. Este un timp al restrictiilor la locul de munca, al redefinirii responsabilitatilor la locul de munca, este incercata din greu toleranta fata de colegi. Pentru cei care in trecut si-au permis renuntarea la ceva semnificativ, important –dragoste sau cariera, in favoarea unei vieti deloc recompensatoare, Mercur retrograde poate aduce o totala insatisfactie combinata cu o agresivitate reprimata .

 

GEMENI/ ASCENDENTUL IN GEMENI

 

Mercur retrograde in casa V aduce o redefinire a modului cum va folositi talentele creatoare, cum aveti grija de copii dar si suficiente tracasari din partea copiilor, Dificultatile in comunicare apar din imposibilitatea focalizarii energiei mentale , din tendinta de a va ocupa de lucruri minore. Este un timp al regandirii si reorganizarii diverselor proiecte, a modului de folosire a talentelor native dar si a modului cum cooperati cu copii. Atentie la speculatiile financiare .

 

 

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

 

Mercur retrograde in casa IV  aduce o multime de amintiri emotionale ce pot bloca procesul de comunicare , pot aparea in aceasta perioada  refuzul  de a comunica, rationamente eronate. Relatiile de familie pot fi incercate , este important sa evitati luarea unor decizii legate da casa, familie, securitate emotionala, afaceri imobiliare, parinti. 

 

 

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

 

Mercur  retrograd in casa III poate aduce mari dificultati in comunicarea cu cei apropiati, rude, copii, dificultati in exprimarea libera, probleme in transporturile pe distante mici.Sistemul nervos poate deveni sursa de nelinisti ce genereaza dificultati fie respiratorii fie  in coordonarea proceselor mentale . Mare atentie la cuvinte, la nuanta cuvintelor, mai bine spus la cat de frumos stiti sa “colorati’ cuvintele in aceasta perioada deoarece acestea pot fi sursa unor mari neintelegeri.

 

 

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

 

Mercur retrograd in casa II este o energie a regandirii modului in care va casigati banii, va asigurati o siguranta financiara. Este un timp al comunicarii dificile in tot ceea ce inseammna finante, pot aparea obsesiv greselile din trecut, greseli ce au o legatura directa cu planul financiar, cu siguranta financiara. Instabilitatea financiara poate aparea pentru cei ce si-au permis castiguri financiare prin diverse inselaciuni sau rationamente eronate. Nu este cel mai bun timp al speculatiilor financiare , analizati foarte atent orice are legatura cu banii, orice decizie referitoare la bani. Este un timp bun al regandirii surselor de venit.

 

BALANTA  / ASCENDENTUL IN BALANTA

 

Mercur retrograde in casa I poate aduce suficienta agitatie, sarcasm, nervozitate cu infuenta deosebita asupra modului de a trage concluzii gresite care pot fi regretate mai tarziu, Exista in aceasta perioada o lupta puternica intre o atitudine fortata dezinvolta si o puternica tendinta de introspectie ce pot deveni periculoase . Este o perioada de dificultati in comunicare , nerabdare, ganduri focalizate in atingerea scopurilor personale . Este un timp al redefinirii comportamentului personal.

 

 

SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION

 

 

Mercur retrograd in casa XII  poate aduce incercari ce au o  legatura directa cu afacerile, necinstea, falsitatea, minciuna. Este o perioada a unui echilibru fragil care dezvolta o tendinta da a va pastra gandurile secrete. Dispune-ti de multa intuitie, ghidare interioara, imaginatie si o dorinta de izolare. Este un timp perfect al cercetarii trecutului,

 

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

 

Mercur retrograd in casa XI poate aduce suficiente incercari in comunicarea cu prietenii, sunt afectate informatiile legate de castigurile prin profesie., ambitie, probleme legate de frati, unchi. Este un timp al redefinirii atitudinii fata de realizarile sociale , in casa XI ne intalnim cel mai adesea cu visele , sperantele, deci incercati sa reevaluati aceste vise . Sunt posibile discutii, amaraciuni, nemultumiri cu asociatii, cu copii, influente negative prin sfaturile prietenilor, deci mare atentie.

 

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

 

Mercur retrograde in casa X poate aduce anumite perturbari in profesie, cariera, faima, onoruri.Nu este cel mai bun timp de  luarea unor decizii  in directia carierei, intr-un anumit fel, Mercur retrograde va tulbura realizarile, va judeca responsabilitatile si pozitiile sociale, eforturile depuse in plan profesional.  

 

 

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

 

Mercur retrograde in casa IX are o influenta deosebita asupra conceptelor filozofice, spirituale,  studiilor, calatoriilor lungi si relatiie cu strainatatea. Este un timp in care planurile de calatorie , studiile pot fi afectate, deasemenea mare atentie la modul de comunicare cu oamenii legii, pot aparea suficiente incercari

 

 

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

 

Mercur retrograde in casa VIII poate aduce neintelegeri legate de castigurile din exterior, din asocieri, din mosteniri, de putere. Sunt posibile probleme pentru cei care si-au folosit puterea si calitatile in a-i manipula pe cei din jur pentru atingerea propriilor scopuri. Este un timp bun al redefinirii simtului posesiunii , al capacitatii de a ierta.Atentie la problemele de sanatate , in special probleme genitale .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

2 Comments

  1. înteleg ca , de exemplu, un nativ berbec cu ascendent în gemeni va tine cont de paragraful berbec si, totodata de cel pentru ascendent în gemeni deci este influentat de mercur retrograd în casele 7 si 5 ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.