MERCUR RETROGRAD IN BALANTA -24 SEPTEMBRIE 2008 ORA 10 :17 –ORA ROMANIEI —– O SIMFONIE IN “RE- “MAJOR – partea a II-a

 astro_2gw_64_mercur_retrograd_in_balanta2073029006.gif

 

 

Ascendentul momentului intrarii lui Mercur in miscare aparent retrograda este un ascendent in Scorpion gradul 7:09 , este un ascendent de apa , fix  ce ne va induce o nevoie acuta de a controla  considerand ca doar asa suntem in siguranta, discretia va fi o masca zilnica afisata. Este un timp al trairilor si sentimentelor intense ce cu siguranta ne vor ajuta sa invatam sa ne stapanim, doar asa vom putea  intelege experientele proprii. Provocarile se vor naste din dorinta de manipulare , de control; rolul acestor provocari in aceasta perioada este de  a intelege si invata ca important pentru fiecare dintre noi este autocontrolul, lasand controlul celorlalti in seama lor  Pozitiv , acest ascendent ne da suficient magnetism, forta patrunzatoare in lumea misterelor, secretelor, este un timp in care secretele nu mai pot fi secrete, suntem binecuvantati de  energii binefacatoare pentru  transformare , renastere .

Pluto , una din planetele guvernatoare a acestui ascendent in Scorpion  este in casa II, o casa responsabila de banii nostrii , de resursele noastre,  dandu-ne forta sa facem mari eforturi pentru a obtine o siguranta materiala. Problemele legate de casa II vor veni de la  Lilith care prin modul ei dual de exprimare va sti atat de bine sa induca teama de saracie, de pierdere. Marele test a lui Lilith in casa II este legat de valori si de pierderi; teama de pierdere caracterizeaza urmatoarele zile incercand sa ne trasam anumite granite pentru bani, siguranta, casa  iar teama de saracie aduce tot felul de economii exageraste . Vom sacrifica pretentiile noastre uneori chiar si din placerile noastre dar nu inainte de a vedea ca primim ceva in schimb , este acea ecuatie in care a tot timpul este egal cu b, nici mai mult nici mai putin.Dezechilibrul apare tocmai din teama de orice fel de atasament, de dependenta de cineva dar considerand ca noi avem dreprul de a incalca teritoriul celorlalti, aici este marea pata a lui lilith, aici avem de lucrat “daca vrei sa te respect atunci respecta-ma”, este bine de stiut ca lilith vrea egalitate si revendica acest lucru.  

 

Marte , cel de-al doilrea guvernator al ascendentului este in Balanta in casa XII. Cu  Marte in Balanta, energia noastra va fi mai mult orientate spre iubire si nu spre realizari materiale. In Balanta, Marte prezinta o debilitate extrema ( este in exil de semn), energia fluctuanta a acestui astru razboinic ne va da suficiente stari de indolenta , iubirea este in prim plan, sunt posibile acele indragostiri la prima vedere. Marte in Balanta ne va transforma din   luptatori in iubitori sensibili si dornici de pasiuni arzatoare. In Balanta , semn cardinal de aer, energiile lui Mercur induc diplomatie, inteligenta in comunicare, dorinta de echilibru , impartiabilitate , vorbele au nevoie sa fie tot timpul colorate . Devenim sensibili dar si indecisi iar din dorinta de a lua cea mai buna hotarare ideile vor fi schimbate continuu, vreau asa, ba nu , as vrea asa, este un joc permanent in care se sare usor de la o hotarare la alta , de la o vorba la alta , asteptand intr-un fel interventia altuia care sa  decida

 Plasarea lui Marte in casa XII vine sa accentueze naivitatea, secretomania dar si activarea dusmanilor ascunsi. Conjunctia dintre un Marte in exil si Venus in Scorpion in cadere va accentua si mai mult calitatile negative ale acestor doua astre prin experiente de viata intense, mari pasiuni dar si conjuncturi neplacute, La aceasta fuziune de energii patimase se alatura si Mercur in Balanta in calatoria lui in mers aparent retrograde la  gradul 22:50.

Prezenta acestei triple conjunctii in casa XII, o casa ce ne vorbeste de amintirile din trecut constiente sau inconstiente, de frustrari, de negarile vietii, de fricile si pacatele savarsite nu va fi un lucru prea usor. Casa XII  mai este privita si ca o casa a pierderilor, ghinioanelor, a secretelor dar si a eliberarii spirituale, Este o perioasda in care ne vom intalni cu durerea amintirilor, esecurilor, este intalnirea noastra cu destinul.

Mercur retrograd sustinut  de Marte , dar de un Marte destul de slab , ne planifica intalnirea cu rezultatele esecurilor, frustrarilor sociale, profesionale dar si cele ale succeselor si castigurilor. Mai presus de toate, acest astru “ trisor” ne va pune fata in fata cu metodele folosite in a obtine faima, puterea sau lenevia si inertia ce ne-au adus intr-un fel infrangerea in viata.

Mercur retrograd in casa XII lumineaza partea intunecata a tot ce a sadit in noi resentimentele, dusmaniile, fricile, vinovatiile, remuscarile, sunt puse in lumina rezultatele propriilor noastre actiuni in mod direct sau indirect, voit sau involuntar.Pozitiv, Mercur retrograd in casa XII  ne da intutie, ghidare interioara dar si posibilitatea intelegerii si a compasiunii; este totusi bine sa stim ca o casa XII ramane totusi o casa a misterelor , a necunoscutului , irationalului si de aceea inclin sa cred ca urmeaza o perioada  in care avem mare nevoie de curaj , credinta dar si multa compasiune.

Mercur in mers aparent retrograd in Balanta poate perturba echilibrul mental accentuand si mai mult indecizia, schimburile de idei legate de bani, recompense pot prezenta sufuciente riscuri  , neintelegerile , incercarile de a fi obiectivi si impartiali vor fi in aceasta perioada imbracate cu destula emotie  dar si secret. Problemele parteneriatelor, de divort, infidelitatea  partenerilor sunt situatii ce pot aduce suficiente necazuri , toate formele de comunicare sunt afectate, problemele legate de legi si aplicarea legilor, sunt posibile obstocole de tot felul si fiti convinsi ca daca Mercur are sa va demonstreze ceva atunci o va face exact ca la carte, exact asa cum demonstrezi o teorema asa va face si acest astru in aceasta perioada,, o spun asta din proprie experienta.;mi s-a demonstrat ca Mercur te poate pacali si duce in locul in care ai ceva de invatat , chiar daca la inceput spui ca nu trebuia sa ti se intample toate aceste lucruri, in timp ajungi sa dai dreptate si  sa multumesti pentru cele invatate din situatia respectiva.

Experienta  mea cu Mercur retrograd a fost in 26 mai 2008, prima zi de mers apparent retrograd, chiar scrisesem un articol despre aceasta perioada si chiar nu am crezut ca  mi se poate intampla chiar mie. Conduceam masina iar la un moment dat am intrat pe o strada pe care de obicei nu merg niciodata,  in sinea mea ma tot gandeam de ce am luat-o pe acest drum repetand mereu ca acesta nu este drumul meu, dar am continuat sa merg pe acest drum, am oprit la un stop apoi am continuat sa merg repetandu-mi iarasi ca nu trebuia sa o iau pe aici, cred ca viteza pe care o aveam nu depasea 20 km la ora dar intrand intr-o alta intersectie , chiar nu stiu sa va spun de unde venea o masina rosie intr-o viteza foarte mare, va repet , eu daca aveam 20 km la ora, am pus frana si a fost o mica tamponare  intre doua masini dar asta mi-a adus suspendarea pe doua luni a carnetului, a trebuit sa invat sa dau cele 15 intrebari pentru a lua carnetul inapoi mai devreme cu o luna, am dat aceasta retestare chiar pe 19 iunie ultima zi de retrogradare si chiar am luat 15 puncte iar carnetul l-am luat inapoi pe 11 iulie.De cand studiez astrologia, in fiecare perioada de retrogradare a lui Mercur m-am intalnit cu pierderi de retea la magazinele in care imi fac cumparaturile , calculatorul a fost virusat si am pierdut tot ce am scris un an de zile iar baiatul meu a pierdut multe cantece compuse de el, dar testul major a fost in mai cand a fost o lectie pe care mi-am propus s-a aprofundez, este o lectie care m-a invatat sa nu ma mai grabesc si sa ma pun si pe mine pe primul plan, iar pentru unele lucruri in care am spus nu sa ramana nu.

 

Prezenta lui Mercur retrograd in casa XII accentueaza si mai mult intuitia noastra ce poate lucra ca o parola in clarificarea problemelor spinoase din viata noastra. Este un timp al refugiului intr-o lume interioara , devenim singuratici, vom gandi continuu analizand continuu conversatiile care au fost in trecut, devenim cercetatori perfecti ai trecutului dar pentru a ne rezolva problemele;  este essential sa ne intelegem pe noi nsine si pe tot ce ne-a facut viata mai grea , este un timp al redescoperirii de sine. Venus in casa XII va accentua si mai mult nevoia de singuratate dar si relatiile secrete . Exista in aceasta perioada in noi suficienta sensibilitate , deci mare atentie, putem fi loviti mult mai usor in aceasta perioada si chiar este bine sa stim ca cel mai bun prieten poate deveni dintr-o data cal mai mare dusman.

Luna in Rac face un aspect de careu cu Mercur retrograde, Marte si Venus aducand indecizie, nervozitate, viclenie, impulsivitate, passiuni tumultoase , este accentuata  incompatibilitatea intre parteneri facand viata in doi destul de grea dar si un timp al relatiilor secrete Este un timp al unei lupte continue intre intuitie si pasiuni ce poate afecta destul de mult planul sentimental dar si afacerile .

Pluto prin aspectul de sextil cu Mercur, Marte si Venus ne da suficienta curiozitate , adaptare la imprejurari, revelatii superioare dar si mult prea multe stari de neliniste. Neptun vine si el prin aspectul de trigon cu  Mercur retrograde sa ne dea incredere in propriile posibilitati , multa inspiratie, intuitie, ganduri inspirate , talent artistic si o anume capacitate subtila de a-i manipula pe altii. Este un timp al sensibilitatii pentru muzica, culoare, adevaruri mistice , Neptun stie atat de bine sa deshida mintea in fata infinitatii si a perceptiilor subtile,  dar toate acestea vor putea fi exprimate cel mai bine in scris, cuvintele de cele mai multe ori vor fi considerate chiar frustrante. Acest aspect ne poate pune in rezonanta cu interlocutorii nostri  simtindu-le dorintele, intentiile,

 

Destul de sugestiv este si Simbolul Sabian al gradului 22:50 Balanta:”Glasul cocosului saluta cu tonalitati exuberante rasaritul soarelui “ Este un grad ce exprima capacitatea de exprimare a surselor interioare ale vietii mereu reanalizate , anticiparea oportunitatii, siguranta de sine.

 

Mercur are un mers aparent retrograd de la dradul 23 la gradul 7 Balanta, daca aveti planete sau ascendentul, MC intre gradele 5 si 25 Capricorn , Rac , Berbec , Balanta pot exista unele probleme in urmatoarea perioada .

Capricornii  pot avea unele probleme la locul de munca , Racii pot avea unele probleme legate de casa , de familie, Berbecii pot avea unele probleme in parteneriate, Balantele sunt cele mai expuse influentei lui Mercur, pot exista probleme de concentrate , luarea de decizii care mai tarziu le pot regreta.

 

Mercur retrograd in Balanta poate aduce destula confuzie in relatii, aici nu ma refer doar la relatii de casatorie ci la orice fel de relatie,vitutea si moralitatea vor fi ca intr-o oala sub presiune provocand crize de gelozie, indecizii,barfe,  nu este cel mai bun timp sa incepeti ceva nou, sa luati decizii importante, sa cumparati aparatura electronica, sa negociati un nou contract de munca, sunt posibile probleme cu calculatorul, pierderi de fisiere, virusi , probleme cu telefonul mobil, intarzieri si mici accidente in calatorii. In schimb aceasta perioada a lui Mercur retrograd reprezinta ” pasi inapoi” aducand posibilitatea de a reflecta ,revizui , reintalni, redefini experiente de viata crezute terminate .

Folositi-va intuitia in aceasta perioada si ghidati-va de aceasta,  cu siguranta totul va fi bine.

Incetiniti ritmul si incercati sa fiti pe aceeasi lungime de unda cu” adierea” lui Mercur retrograd , veti fi rasplatit din plin.

Succes.

Adriana

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.