ECLIPSA DE LUNA IN BERBEC – 28 SEPTEMBRIE 2015, ORA 05:50 –ORA ROMANIEI – CE ESTE SACRU PENTRU TINE?

astro_2gw_416_eclipsa_de_luna_in_berbec_2015.37911.31097

 

„Si m-am sarguit in inima mea sa urmaresc si sa cercetez cu intelepciune tot ceea ce se petrece sub Cer; aceasta e o indeletnicire trudnica pe care Dumnezeu a dat-o fiilor omului ca sa-si framante mintea cu ea. „Eclesiast 1/13

O  Eclipsa de Luna este o Luna plina mai speciala, mai intensa, arata ca urmeaza o perioada de cateva luni in care trebuie sa limpezim lucrurile din viata noastra, in special accentueaza necesitatea clarificarii, eliminarii efectelor actiunilor din trecut( LUNA) intr-un mod care sa ne faca viata mai usoara. Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra,  fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul, cu cei apropiati noua.  Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu  efecte de durata, emotiile sunt sporite, ceva vine la lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama  ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine .

Eclipsa de Luna din  28 septembrie 2015 are loc cu Luna in Berbec pe gradul 4: 40 in opozitie cu Soarele in Balanta gradul 4:40 iar Luna se afla in apropierea Nodului Sud Lunar  in Berbec gradul 1:01.
Este o Eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud lunar in Berbec ceea ce arata o intoarcere spre trecut, o accentuare a trecutului nostru, fiind asociata ce mai adesea cu sfarsituri emotionale, pierderi de tot felul, poate lucra ca un “cutremur” emotional atat in bine cat si in rau, poate aduce evenimente dramatice sau poate aduce o oportunitate, o noua iubire, o noua “ relatie”, tot ce hraneste sufletul nostru este energizat in aceasta perioada. Nodul Sud Lunar nu are cea mai buna reputatie in astrologie indicand adesea plati karmice, restrictii de tot felul, pierderi, teama dar poate fi si un bonus substantial pentru o munca bine facuta dar neapreciata in trecut.
Harta Eclipsei de Luna in Berbec are un ascendant in Fecioara gradul 18:40 , un ascendent de pamant, mutabil ce va induce un comportament destul de dual, critic, exigent, plin de de nelinisti. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele , vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur retrograd in Balanta ce ne va face sa “  cantarim” la nesfarsit ambele parti ale unei probleme din trecut, vom compara si iar vom compara orice problema din trecut pentru a gasi solutia cea mai buna. Mercur retrograd ne cere sa re-analizam relatiile noastre, relatia cu noi insine (Mercur retrograd in casa I),aici trecutul devine o carte deschisa la pagina de care are nevoie fiecare. Sunt posibile conexiuni cu vechi parteneri, prieteni, relatiile au acuma un ton karmic.
Intr-o conjunctie mai larga cu energia mercuriana este Soarele in Balanta gradul  4:40 in opozitie cu Luna in Berbec gradul 4 :40 in apropierea Nodului Sud Lunar in Berbec,aspect ce formeaza faza maxima a Eclipsei de Luna in Berbec.

Cu Soarele in Balanta, vom pendula intre spontaneitate si meditatie, abandon si manie, tact si recul, este un limbaj energetic al unui soare aflat in cadere ce va oferi stari alternante de la cea mai vie exaltare la cea cea mai adanca depresie. Filosofia de viata a energiei Soarelui in Balanta are o legatura directa cu linistirea spiritelor, rezolvarea situatiilor dramatice prin diplomatie si farmec potolit. Luna in Berbec aduce ambitie, nevoie de libertate, independenta si o dorinta intensa de a reforma si schimba conditiile existentei noastre fiind capabili de a trece peste toate obstacolele, actionand rapid in situatiile critice. In astrologie, opozitia este un aspect major dinamic ce arata o  problema interpersonala ce cere un compromis intre fiecare dintre noi si partenerul nostru sau un grup de persoane

Eclipsa de Luna in Berbec, adica opozitia dintre Soarele in Balanta, Nodul Nord in Balanta si Luna in Berbec, Nodul Sud in Berbec activeaza axa I–VII, o axa a relatiilor, putand indica probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta care pot conduce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente, dusmani care se pot manifesta deschis. Eclipsa de Luna in Berbec in casa VII va pune un accent deosebit pe independenta in relatii, casnicii care  sufoca, uniuni, dusmani stiuti, judecatori, avocati, hotarari judecatoresti. In casa VII, aceasta Eclipsa are drept scop aducerea in lumina a casniciilor, a relatiilor de afaceri, politica, contracte, aliante, negocieri, acorduri semnate. Dar casa VII vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam  la celalalt, de ce am ales un partener, l-am ales pentru bani, pentru dragoste, pentru statut social, din motive practice. Aici, relatia eu-tu devine un intreg iar aceasta Eclipsa  va pune in lumina si va rupe relatiile care nu reusesc sa completeze in bine viata noastra. Suna ciudat, dar aceasta lumina va evidentia mai clar dusmanii deschisi, dusmani creati prin casnicii, prin relatii la locul de munca, prin politica, prin aliante, loc de munca. “ Tu ma completezi pe mine” este sloganul astral al acestei Eclipse naravase dar partea intunecata a acestei energii tine de divorturi, procese, judecatori, hotarari judecatoresti, scandal in aliante.

Fara asteroizi, mesajul acestui moment astral ar fi saracit dar cum in jocul astral abunda participarea asteroizilor feminini, putem vedea si o alta fateta a acestui moment important. Luna Eclipsata in Berbec este colorata de Vesta retrograda in Berbec iar Soarele are doi asistenti, pe Junona in Balanta si pe Lilith tot in Balanta. Dragul nostru mesager divin-Mercur retrograd in Balanta este de mana cu asteroidul  Panacea  -leac pentru toate bolile, problemele, aratand o perioada de vindecare.Panacea este un asteroid de vindecare. Este o energie benefica vindecarii, ea ajuta sa gasim solutii pentru orice problema. In mitologia greaca,  Panacea a  fost zeita vindecarii, ea este un remediu universal.Ea a fost fiica lui Asclepius, zeul medicini si nepoata lui Apollo, un zeu al vindecarii (printre altele). Ea avea tot timpul o cataplasma, o potiune cu care ii vindeca pe cei bolnavi. Acest lucru a condus la notiunea de panaceu universal, o energie menita sa vindece toate bolile.

Deci Vesta –sora, Juno-sotia, Lilith –cealalta femeie, amanta, pun un accent deosebit pe misterele principiului feminin asociat cu aceasta Eclipsa de Luna. Juno ( Hera ) este sotia divina care  si-a luat revansa de la sotul ei, ca parte dintr-o societate dominata de barbati. Dupa detronarea lui Cronos (Saturn), Zeus a cerut-o in casatorie pe Juno dar ea l-a refuzat initial. Indragostit nebuneste de sora lui, Jupiter nu renunta iar intr-una din zilele in care zeita se plimba prin padure, el se transforma intr-o  pasare cuc ce cade la picioarele  ei. Zeitei i s-a facut mila de pasarea jumatate inghetata, a luat-o in brate si a inceput sa o mangaie tandru pentru a o incalzi. Atunci, regele a revenit la forma lui reala. Magnific, maiestos , puternic si irezistibil a facut-o  pe Juno  sa accepte cererea in casatorie. Nunta lor a fost o splendoare divina iar luna lor de miere a durat trei sute de ani. Casatoria lor nu a fost doar miere, dragostea lor a fost furtunoasa, turbulenta. Cu toate ca Juno a fost una dintre cele mai frumoase zeite, Zeus i-a oferit o multime de motive pentru a fi suspiciosa si geloasa. Desele certuri in cuplul divin, exploziile de furie si gelozile ale zeitei au alimentat tot timpul imaginatia grecilor antici care au creat multe povesti populare. Zeus, sotul arogant, capricios si necredincios a zdrobit de multe ori demnitatea zeitei si a ranit iremediabil mandria ei feminina. Ea ramane credincioasa, loiala, afectuoasa, supusa sotului ei dar, de asemenea, dinamica, plina de resurse, agitata, morocanoasa, opresiva , geloasa, razbunatoare. Este femeia care vrea sa-si tina sotul aproape indiferent de metode, gelozia ei este o flacara de nestins de curaj, razbunarea ei rade totul in cale , ea lupta cu disperare pentru a pastra ceea ce ii apartine de drept. Juno in Balanta in casa I se refera la parteneri fermecatori in “ exterior” dar care in relatiile de casnicie sunt adeversari, irascibili, certareti, ambitiosi, extrem de energici dar care isi plang intr-un fel pierderea libertatii.
Lilith in Balanta arata clar ca din nevoia de echilibru se poate crea  intr-un fel ciudat un dezechilibrul in relatii si asta datorita impunerii unor reguli stricte pentru partener si dorintei de a modifica comportamentul lui. Pot aparea destule probleme legate de cuplu, asocieri, desi vom cauta armonia, pacea, de multe ori prin deciziile noastre putem destabiliza o situatie. Dualismul lui Lilith in Balanta  ( un semn cardinal, de aer) este destul de puternic si poate crea destule vartejuri in relatiile noastre.
Cum locul lui Lilith in harta reprezinta acel domeniu din viata noastra unde vom simti cel mai des conflictele, lipsa respectului, sabotajul , amenintarea ce produc in noi o furie intensa,acuma acest joc de lumini si umbre, tradari, divorturi, sentimente intense fac parte din relatiile noastre. Dualismul lui Lilith in Balanta si in casa I este destul de puternic, vorbim de o casa angulara in care Lilith este puternica si stie sa creeze destule vartejuri in relatiile noastre, relatia ideala trebuie sa fie dramatica.Despre Lilith in Balanta puteti citi mai multe aici.

Sora Vesta in Berbec in casa VII dar retrograda pune un  accent deosebit pe sacrificiile noastre din trecut, sacrificii facute in numele unei relatii indiferent ca este un partener, un prieten, un copil, un parinte, chiar si relatia cu noi insine. Vesta este  un asteroid care descrie devotamentul  absolut, puritatea intentiilor dar si conditiile de siguranta pentru un camin, “ o vatra a familiei”.
Ea este, de asemenea, asociata cu Fecioarele Vestale care intretineau flacara sacra in templul Zeitei. Cu toate ca Vesta este asociata cu virginitatea, mai corect este sa spunem ca ea reprezinta sexualitatea sacra. Energia sexuala a lui Vesta transcede parteneriate traditionale, si este, uneori, canalizata in alte preocupari.
Locul in care apare Vesta intr-o harta astrologica arata “unde si pentru ce arde flacara sacra in noi”  iar in acest moment astral, cu Vesta in Berbec dar in casa VII, obsesiile, nevoia de independenta, egoismul, lupta continua pentru ceva, nu fac decat sa strice templul unei casnicii, unei uniuni, unei relatii. Aceasta Eclipsa de Luna in Berbec pune un accent sortit pe relatii legale (Junona in Balanta), pe relatii fatale, triunghiulare( al treilea ramane in umbra dar cum Lilith nu poate suporta acest lucru, de obicei va aparea de cele mai multe ori ca cea care distruge  o casnicie), pe relatiile karmice ce au fost strabatute de durere, teama, obsesie, gelozie, tradari, secrete. In vietile personale, Lilith este un indemn vehement pentru autenticitate, egalitate, respect. Ea devine extrem de suparata daca nu obtine acest lucru, mai bine merge in iad decat sa fie tratata fara respect.

Daca Vesta in Berbec dar in casa VII vrea sa fie libera dar vrea sa fie si legata legal de cineva, in mers aparent retrograd, Vesta in Berbec in fuziune cu Eclipsa de Luna in Berbec ne va cere sa reconsideram modul in care ne dedicam unei relatii, sa luptam pentru identitatea si individualitatea noastra.
Astrologic,  Vesta se refera la locul de munca, devotament, practici spirituale, singuratate, angajament, sacrificiu, o serie de probleme sexuale, teama de intimidate, iar acuma ne arata o cale de iesire catre acele lucruri, relatii, oameni, crezuri  care ne pot ajuta sa reaprindem scanteia divina din noi, sa o intretinem, sa o folosim pentru a aduce mai multa lumina atat pentru noi cat si pentru ceilalti.

vesta

Despre asteroidul Vesta puteti citi mai multe aici.
In eforturile noastre de a gasi si intretine dragostea perfecta, putem pierde din vedere propriile daruri, putem sacrifica multe doar pentru a mentine o casnicie, o relatie iar aceasta Eclipsa de Luna ne pune sa culegem ceea ce am semanat in vatra personala, in vatra relatiilor noastre.
Cum Eclipsa de Luna se formeaza cu Pamantul intre Soarele in Balanta ( vitalitate, energie, modul de a actiona zilnic ), Nodul Nord in Balanta( un viitor prin relatii echilibrate, armonioase, corecte, frumoase),Juno in Balanta (relatii de suflet, bani, tradare, gelozii), Lilith in Balanta ( amanta,femeia independenta)  si Luna in Berbec (sufletul, emotia , sensibilitatea),  Vesta ( devotament, sacrificiu,  pentru ce arde flacara in tine?) , Nodul Sud al Lunii in Berbec( egoism, lupte, repetitii, obisnuinta), blocajul energiei Soarelui de mana cu Juno in Balanta, Lilith in Balanta, da timp analizei nevoilor sufletesti in relatii, a sacrificiilor facute in numele unei relatii.

Acest loc “intre “ este un loc de tranzitie dar cum Luna ramane in intuneric  deoarece lumina Soarelui nu poate ajunge la ea, Vesta retrograda, aceasta flacara eterna ne insoteste in acest moment, ne pune la indemana “ o lampa “ a carei flacara ne va lumina trecutul relational, sacrificiile facute in numele unui partener, asociat, copil, parinte, prieten.  Suntem ajutati sa descoperim puterea din interiorul nostru, sa ne descoperim adevarata identitate, sa ne vindecam de trecut pentru a ne consacra unui scop care sa aduca lumina,nu numai pentru noi dar si pentru ceilalti.

Saturn in Sagetator sprijina in mod benefic aceasta Eclipsa de Luna ceea ce aduce rabdarea necesara pentru a trece peste toate provocarile acestui moment astral. Venus in aspect benefic cu Uranus retrograd in Berbec va pune un accent deosebit pe relatiile de dragoste care nu respecta nici o regula, dar care au un inceput tot in trecut. Daca Saturn in aspect benefic cu Luna in Berbec dar si cu Soarele in Balanta, pune un accent deosebit pe angajamentele de durata, Uranus retrograd in Berbec  in trigon cu Venus in Leu va scoate in evidenta relatiile inedite aprinse in trecut.
Marte in Fecioara in aspect provocator cu Saturn in Sagetator aduce destula nerabdare, obstacole in calea noastra dar ar fi bine sa gandim pe termen lung, sa incetinim ritmul in care vrem sa ne indeplinim dorintele. Impasul indus de acest aspect vrea sa ne faca constienti de obligatiile noastre iar  daca apasam pe pedala de acceleratie fara sa ascultam nici un semnal de avertizare, ne putem rasturna.

Darul unei Eclipse este imens, toate lucrurile care au fost ascunse sau neglijate in viata noastra ies la lumina, sunt dezvaluite iar aceasta  Eclipsa aduce energia, puterea dar si inspiratia pentru a face schimbarile de care avem nevoie. Cand nodurile lunare fac aspecte semnificative, liberul arbitru este minim, o persoana afectata de o asemenea energie are cea mai mica putere in a lua de unul singur deciziile, in aceste momente, destinul, soarta lucreaza pentru persoana respectiva  in functie de ceea ce este cel mai bine pentru el pe termen lung , asadar , in energia imensa a unei Eclipse putem vedea cum destinul lucreaza in favoarea noastra .
Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra ,” este intunericul care face lumina in viata noastra, in secretele noastre ”,    emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator  in special pentru cei care au gradele 5 Berbec, Rac, Capricorn, Balanta  (semnele cardinale ) activate in harta natala, putem vorbi de modificari provocatoare.

Adriana Tudosa

 

You may also like

10 Comments

 1. mul?am fain, întotdauna, ca ?i la lectur?rile la care nu comment dar care m? încânt? prin bog??ia ?i claritatea lor.

 2. Sunt balanta, 26 septembrie. Iti multumesc esi super!!!!!!! Gresesc cumva daca imi iau casa zilele acestea? Sper sa nu.

 3. Adriana, nu inteleg un lucru… cand se suprapun mai multe fenomene astrale, care cum predomina? cum se completeaza efectele lor? multu

 4. Draga Adriana,

  iti scriu cam tarziu, avand in vedere ca urmaresc de ceva timp blogul tau.

  Vreau doar sa-ti multumesc. Comentariile tale, nu numai ca sunt bine documentate, dar sunt si scrise frumos.

  Eu una iti spun MULTUMESC!

  Gabriela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.