LUNA PLINA IN RAC – 2 IANUARIE 2018, ORA 4:24 ,ORA ROMANIEI-“MORI SI DEVINO”

“Goethe spunea:
Si cat timp nu il ai pe acest
„Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest „mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic, ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei.” Rudolf Steiner

               Incepem anul 2018 cu o Luna Plina in Rac pe gradul 11: 38 ce deseneaza pe cer un ZMEU, o configuratie astrala extrem de puternica ce emana o putere neobisnuita( stiti povestile cu zmeii si ce pot face ei cu puterea lor imensa…si cum pot ei fi invinsi). Simbolul acestui Zmeu astral tine de eliberarea din anumite constrangeri, ne invata ca trebuie sa ne inaltam tot mai sus( sa crestem, sa evoluam) dar pentru asta trebuie sa rupem anumite lanturi karmice.  “Si, dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustiu, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului”. Ioan 3:14

Modelul Zmeului nostru astrologic este destul de complex si cuprinde:

-o piramida ( marele triunghi) formata din trei planete in acelasi element apa -Neptun in Pesti, Marte in Scorpion si Luna in Rac si in trigon-aspect benefic de 120 grade fiecare cu celelalte doua.

– un triunghi minor in care Soarele in Capricorn ca si planeta focar formeaza sextile benefice cu Marte in Scorpion si Neptun in Pesti.

– o opozitie, deci Luna in Rac in opozitie cu Soarele in Capricorn(faza de Luna Plina) ce devine coloana vertebrala a zmeului astrologic

Piramida de apa (marele triunghi de apa) se refera la emotii, familie, sensibiliate, masele de oameni, instinctul tribal, structurile familiale si arhetipul parental al conducerii, al politicienilor, al sefilor de clan. Ofera un mare potential creativ, o intelegere subtila si intuitiva a celorlalti, o viata bogata emotional, senzitivitate dar obiectivitatea lipseste cu desavarsire.

Luna in Rac in aspect de trigon cu Marte in Scorpion ofera un echilibru intre nevoile si dorintele sufletului, creste inventivitatea, indepedenta, toleranta. “Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, ii iubesc si ii accept pe cei din jur asa cum sunt”  este sinonim cu acest aspect. Cum Marte este in casa XII iar Luna este in casa VIII, acest aspect poate fi ca o eliberare dintr-o inchisoare, o sansa sa depasim conditionarile trecutului, karmei noastre.

Luna in Rac in aspect de trigon cu Neptun in Pesti creste senzitivitatea psihica, intuitia dar si idealismul. Conexiunea cu lumea divina este destul de accentuata, compasiunea si dorinta de a ajuta sunt puternice in acest moment. Este un aspect al iertarii, al conectarii cu membrii familiei, al rezolvarii problemelor trecutului. “Si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri”, acuma putem intelege altfel aceasta fraza,  intelegem ca Dumnezeu ne spune “iarta” daca vrei sa fii “iertat”.

Marte in Scorpion in trigon cu Neptun in Pesti sporeste mintea intuitiva iar obiectivele noastre pot fi atinse mai usor. Acuma putem intelege mai usor ca filmul vietii noastre, filmul familiei noastre( Neptun in Pesti in fuziune cu casa IV) are origini divine, karmice ( Marte in Scorpion in casa XII).

Triunghiul minor desenat pe cer de Soarele in Capricorn, Neptun in Pesti si Marte in Scorpion ofera obiectivitate, inventivitate dar potentialul este mai scazut. Un sextil este un aspect benefic iar Soarele in Capricorn in sextil cu Marte in Scorpion creste vitalitatea, aduce multe idei creative si o dorinta constanta de a le exprima. Situatiile dificile pot fi depasite cu usurinta, agresivitatea poate fi controlata mai bine, pot fi initiate noi proiecte aducatoare de beneficii in viitor. Soarele in Capricorn in sextil cu Neptun in Pesti creste intuitia, receptivitatea la sentimentele si gandurile celorlalti, compasiunea, iertarea. Este un aspect ce miscoreaza distanta cu lumea divina fiind propice dezvoltarii spirituale, rugaciunii, iertarii.

Iar Luna Plina in Rac, aspectul de opozitie dintre Luna in Rac si Soarele in Capricorn pe gradul 11:38 devine coloana vertebrala a celor doua configuratii ( piramida de aer si triunghiul minor) , a zmeului nostru astrologic ce ne poate ridica la inaltime de unde putem vedea problemele altfel.

Luna Plina in Rac creeaza un stres, o tensiune, cu accente deosebite pe  functii inalte, autoritati, pe tot ce tine de “acasa”, familie, radacinile noastre, trecutul nostru, mama, instinct matern, probleme in familie, tara, patriotism, stabilitate emotionala si financiara, banii mei si banii tai, valoarea mea si valoarea ta, bunuri materiale si spirituale.

Racul este un semn de apa condus de Luna (in acest semn, Luna este ‘acasa” ) si guverneaza gestatia, cresterea, nasterea, mama, familia, legaturile de familie, protectie, spatiu privat si confortul domestic, tara de origine. Cu Luna in Rac, emotiile pot fi adesea impulsive si provoaca actiuni directe si reactii gresite. Emotiile si sentimentele puternice imping oamenii spre comportamente extreme, pot exagera sau isi pot masca, bloca foarte bine reactiile emotionale.Destul de tenace, nu trebuie uitat ca racul prefera sa isi piarda un picior decat sa isi piarda prada.

Semnul Rac este polarizat de semnul Capricorn, o capra de mare, un semn de pamant condus de Saturn. Daca Racul vorbeste despre nastere, viata, securitatea data de o familie, parinti, originea noastra,  Capricornul este timpul, moartea, inghetul, aparenta incremenire a vietii, securitatea data de un loc de munca, de societatea in care traim. Ambele semne ne vorbesc despre siguranta, securitate, responsabilitati, dar intr-un mod diferit. Aceasta Luna Plina ne invita sa reflectam asupra echilibrului dintre viata publica si viata privata, cariera si familie. A venit timpul sa reflectam mai mult asupra modului in cate putem experimenta mai mult echilibru in viata noastra, ce modificari trebuie sa facem astfel incat sa crestem, sa evoluam. Racul nu se indura sa arunce nimic, crede ca are nevoie de toate lucrurile, chiar si de cele care stau de mult timp nefolosite. Dar Luna Plina in Rac luminata, energizata, infuzata de Soarele in Capricorn ne aminteste ca timpul schimba, modifica totul, nimic nu sta pe loc in aceasta lume.  “Viata este vie”, in permanenta miscare si trebuie sa fim pregatiti pentru schimbari.

 Zmeul nostru ofera mai multa stabilitate, mai multa flexibilitate, mai multa fericire si posibilitatea de a primi ajutor divin pentru a ne ridica deasupra obstacolelor vietii.

Astfel, Zmeul devine un mare triunghi cu focalizare, intreaga putere a marelui triunghi poate fi exploatata prin aceasta luna plina, intreaga putere a zmeului este concentrata pe Luna in Rac in casa VIII, acolo este directia, calea de crestere. “ Mori si devino” a lui Ghoete este poezia  Lunii Pline in Rac si in casa VIII, o poezie a transformarii profunde, a regenerarii, a intelegerii ca viata nu sta pe lor si are nevoie in permanenta de schimbari, modelari in acord cu divinitatea.

Acuma, cerul inspecteaza prin lumina acestei Luni Pline tot ce tine de evolutie personala, crestere economica, transformare si schimbare, moarte, renastere, sex, bunurile unei relatii, mosteniri, taxe, ritualuri, initieri si ocultism, ruperea de legaturi toxice. Transformarea  poate cere unele sacrificii si putem fi inspirati spiritual pentru schimbarile cerute. Este bine de stiut ca in casa VIII, Luna Plina nu este superficiala, vrea sa stie tot ce este de stiut, fiecare coltisor al sufletului este radiografiat, expus, vulnerabilizat sau vindecat. La un nivel mai lumesc, aceasta Luna Plina “aprinde lumina “ in banci, seif, pusculite, banii celulalt, probleme cu banii, credite, impozite, asigurari, pensii alimentare, jocuri secrete pentru putere, manipulari din umbra, relatii triunghiulare, secrete in viata de cuplu.

Acest Zmeu astral propovaduieste ca este timpul sa lasam trecutul in pace deoarece momentul prezent are alt scenariu, aduce mari schimbari. Suntem ajutati sa ne ridicam deoasupra problemelor care pareau ca nu pot fi rezolvate, tot ceea ce trebuie sa facem este sa avem incredere in Divinitate care continua sa ne trimita binecuvantari. A venit timpul sa intelegem ca nu suntem decat victima creatiilor, emotiilor, gandurilor, actiunilor personale. Daca suntem tristi, vom primi inapoi tristete atata timp cat suntem atasati de aceasta stare emotionala. Daca suntem veseli, daca cultivam o stare de bine primim inapoi doar bine. Totul tine de ceea ce alegem sa cultivam, sa crestem, sa ocrotim ( Luna Plina in Rac). Iar fara ajutor divin nu putem sa luptam cu zmeul, cu raul, cu obstacolele din viata noastra.

Aripile acestei configuratii astrale Zmeu devin simbolul deplasarii, al eliberarii de tot ce ne tine pe loc si ne poarta catre acele experiente necesare cresterii noastre.

Semnul crucii prezent in acest zmeu astral nu se refera la judecata ci la binecuvantari divine, este legat de mantuitorul nostru Iisus Hristors iar jerta lui a devenit un simbol al mantuirii oamenilor. Astfel, Crucea devine un simbol al credintei, victoriei asupra mortii, protectiei divine.

“Si dupa ce voi fi inaltat de pe pamant, voi atrage la Mine pe toti oamenii.” –Ioan 12:32

La Multi Ani !

Adriana Tudosa

 

You may also like

11 Comments

 1. Multumesc Adriana! Articol superb, la fel de interesant ca si alte articole ale tale. Imi face mare placere sa le citesc! Sarbatori binecuvantate cu sanatate si multe realizari in viata! La multi ani!

 2. Multumesc Adriana! Articol superb, la fel de interesant ca si alte articole ale tale. Imi face mare placere sa le citesc! Sarbatori binecuvantate cu sanatate si multe realizari in viata! La multi ani!

 3. Va multumesc ca sunteti aici, ne asteapta un an 2018 spectaculos.
  “La Multi Ani!” cu sanatate, pace in suflet, iubire, lumina, tot ce va doriti sa se implineasca.
  Cu mult drag,
  Adriana astro

 4. Mul?umesc pentru tot ceea ce faci aici!Te urmaresc de demult si-mi place foarte mult ceea ce citesc in articolele tale.Iti doresc sarbatori cu bucurie sfanta,un nou an cu emotii pozitive si inspiratia si bucuria divina sa te viziteze mereu!

  ???La multi ani in iubire???

 5. Suflet drag î?i mul?umesc pt d?ruire, ca pui aici atâta informa?ie, atâtea cuvinte de duh doar sa ajung? ceva ?i la inima noastr?, sa ne trezeasc? ?i sa mergem pe calea noastr?. Te urm?resc de 2 ani ?i mult îmi folosesc post?rile tale, î?i mul?umesc din suflet ! Un gând de mul?umire de la suflet trec?tor ! La mul?i ani ! Te imbratisez cu drag

 6. Citesc postarile de aici de cativa ani.De foarte multe ori am gasit raspunsuri la intrebarile mele.
  Se simte o mare dragoste in ceea ce comunici.
  Fii binecuvantata!

  Nu stiu de am dreptul de a spune lucrul acesta, dar asa am simtit ca sa-ti spun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.