MERCUR IN MERS APARENT RETROGRAD IN PESTI -5 MARTIE 2019-ORA 20:19 -28 MARTIE 2019, ORA 15:59- Fiecare sa-si cerceteze fapta lui….

Si asa cum spune Pavel in 2 Corinteni 6:4

 “ Fiecare sa-si cerceteze fapta lui, si atunci va avea cu ce sa se laude numai in ce-l priveste pe el, si nu cu privire la altii;”

Fiecare perioada a lui Mercur retrograd ( pasi in trecut, evenimente din trecut) ne ajuta sa constientizam ce poveri se tin scai de noi si ce putem face pentru a le da jos astfel incat, odata cu intrarea lui in mers direct, sa fim “ usori “, sa fim asemeni lui.

Pe 5 martie 2019 ora 20 :19, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Pesti gradul 29:39 , un semn de apa, sensibil, inuitiv, puternic dar care are nevoie din cand in cand sa se purifice de ceea ce a adunat de-a lungul timpului. Aceasta aparenta intoarcere in timp se termina pe 28 martie cand Mercur ajunge pe gradul 16:09 Pesti fiind un oaspete de seama al lui Neptun pe gradul 16:58 Pesti. Influenta planetei retrograde incepe inainte de momentul de debut a miscarii aparent retrograde, se poate vorbi de influenta acestei energii incetinite chiar de pe 19 februarie 2019 cand Mercur trecea pentru prima data peste gradul 16 Pesti, gradul final al miscarii aparent retrograda .
Perioada 19 februarie-5 martie 2019 este considerata ca o perioada de UMBRA, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

In astrologie, Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii. In astrologia moderna, functia de mesager a lui Mercur este extinsa prin internet, mail, facebook, instagram, servere, telefonie mobile, toate mijloacele moderne de comunicare.
Dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme, autobuze , biciclete, motociclete,etc.), frati, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare. Mercur este o planeta rapida, iubeste miscarea, vioiciunea, volatilitatea si de aceea, cand este nevoit sa incetineasca, incurca lucrurile, nu se descurca prea bine cu “ stai mai incet”.

Mercur retrograd face parte din fluxul vietii. Universul ne spune ca exista un timp pentru a initia lucruri noi, pentru a merge mai departe si un timp pentru a reflecta la cele vechi. Mercur retrograd ofera un timp de introspectie si posibilitatea de a revizui experientele traite dintr-o perspectiva noua. Nu trebuie uitat ca Mercur este “ghidul sufletului “ iar perioada de retrogradare ne poate arata calea catre sufletul nostru.

Mercur in Pesti stie sa comunice prin intuitie, imaginatie, sensibilitate, in acest semn este in cadere iar din aceasta cauza, capacitatea de a comunica in mod clar devine confuza, denatureaza faptele, induce neintelegeri. Mercur in Pesti este asemeni unui cameleon ce isi schimba punctele de vedere in conformitate cu ultima bucata de informatie care a fost primita.
Mercur retrograd in semnul de apa al Pestilor ne poate face destul de emotionali in situatii care nu prea cer acest lucru, ne poate face sensibili la cuvintele celorlalti, creeaza frustrare, confuzie, temeri nefondate, nervozitate, stres si multa ceata pe creier. Cu Mercur retrograd in Pesti, confuzia este prezenta peste tot, reface si iarasi reface firul unor intamplari  ciudate din trecut. Acest tranzit al lui Mercur retrograd ne ajuta sa parcurgem povestea in sens invers pentru a ajunge la adevar, la acea parte interpretata gresit, la acel cuvant care odata  gasit intregeste un puzzle dintr-un domeniu al vietii noastre. Este un tranzit extrem de psihic, sensibil, mistic, iluzoriu. Cum Mercur este renumit pentru smecheriile lui, mare atentie  in aceasta perioada, gandurile si sentimentele pot fi incorecte, neclare, negative. Semnul Pesti este asociat cu casa XII, o casa ce vorbeste despre vindecare, compasiune, spitale, medici, povesti din spitale, povestea celor oropsiti, secrete, hotarari in spatele usilor inchise, datorii karmice, in consecinta, tranzitul lui Mercur retrograd poate incurca si mai mult itele in aceste directii.
Este posibil sa apara oboseala sau probleme cu sistemul nervos si ar trebui sa fim atenti la orice fel de medicamente deoarece corpul fizic este mult mai sensibil. Mercur retrograd in casa lui Neptun, ne deschide mintea catre cunoasterea universului, credinta, un alt fel de comunicare decat cea pamanteasca, comunicarea cu divinul, abilitatile psihice sau telepatice.Putem fi mai constienti de importanta lumii divine in viata noastra pamanteasca, visele pot fi extrem de puternice si profetice. Mercur retrograd ne da capacitatea de a stabili o punte de legatura intre constient si subconstient, ne indeamna spre meditatie si concentrarea pe crizele sociale, nedreptatile sociale sau chiar nedreptatile generate de propria karma. Putem deveni neintelesi tocmai datorita unei exprimari neclare si confuze.

Mercur retrograd in Pesti ne pune fata in fata cu esecurile actiunilor noastre ghidate doar de mintea pamanteasca uitand ca Isus ne-a spus ;” Fara de Mine, nu puteti face nimic”.Ioan 15:5
Fara sa facem apel la intelepciunea eterna si divina a sufletului, fara indrumare divina, ne invartim in cerc, repetam aceleasi greseli, aceleasi modele de viata. Sustinuti de vocea sufletului, putem controla mintea, putem deveni constinti de vocea divina a sufletului.

Daca semnul lui Mercur ofera informatii valoroase cu privire la intelect, daca aspectele formate descriu modul de gandire si de comunicare, casa astrologica arata locul, domeniul de viata  in care aceasta gandire este exprimata. Acuma, Mercur retrograd in Pesti se exprima destul de intens in casa VI, o casa ce vorbeste despre rutina, munca si loc de munca, proiecte de munca, sefi, contracte de munca, colegi, sanatate, crize existentiale.Scopul lui Mercur este de a aduce in lumina adevarul unor decizii legate de munca, proiecte si contracte de munca. Uneori, Mercur retrograd poate amplifica si mai mult problemele de comunicare la locul de munca, acuma, fiecare este condus de ceata lui, de ochelatii mercurieni ce modifica realitatea.

Gradul 29 Pesti, gradul inceperii miscarii aparent retrograde este un grad critic, un grad care poate aduce in lumina evenimente din trecut care au condus la suparari supreme si la problemele generate de acestea si care au legatura cu un loc de munca, un sef, critica excesiva, straini, afaceri cu strainii, moralitate, credinta.
Cu Mercur retrograd in Pesti in fuziune cu Chiron in Berbec, aceasta perioada este foarte buna pentru vindecari sufletesti, pentru vindecarea unor depresii.  Putem sa intelegem mai bine intentia din spatele cuvintelor, putem sa ne folosim in mod eficient cuvintele pentru a vindeca problemele sufletului, de asemenea, devenim mai deschisi catre noi moduri de a privi viata, o relatie, un loc de munca,un coleg, un sef, o criza existentiala.
Este bine sa stim ca infuenta lui Mercur retrograd asupra noastra difera, pot fi persoane care nu sunt afectate deloc sau dimpotriva sunt ajutate, la altele,  influenta poate fi destul de evidenta, asta in functie de harta natala a fiecaruia, de aspectele lui Mercur retrograd cu planetele natale. Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati, nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, astfel se pot evita necazurile. Acuma, privim lumea intr-un mod diferit, prin prin filtre diferite  si putem avea unele revelatii interioare foarte importante.
Acordati o atentie deosebita comunicarii, in special in zilele de 5, 28 martie cand Mercur stationeaza ( incepe miscarea retrograda, incepe miscarea directa) dar si zilei de 15 martie cand Mercur retrograd se intalneste cu Soarele pe gradul 24 Pesti( este jumatatea perioadei de retrogradare).
Nu toate efectele lui Mercur retrograde sunt rele, uneori, acest mesager cosmic poate aduce in viata noastra lucruri, oameni, informatii de care inca mai avem nevoie. A merge inca o data peste anumite experiente din trecut poate fi acuma o modalitate foarte buna de a fi in acord cu Mercur retrograd.
Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante, pentru schimbarea locului de munca, orice schimbare nu ofera o garantie sigura. Este o perioada de timp in care totul se regandeste, se regandesc deciziile luate anterior, se schimba angajamente, se regandeste un plan de afaceri, se reorganizeaza planurile facute pentru lunile urmatoare.

 Lectiile lui Mercur retrograd vor fi mai intense pentru semnele mutabile Pesti, Fecioara, Gemeni, Sagetatori.

Daca aveti Mercur retrograd in harta natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.
Mercur este o energie legata de minte si isi petrece aproximativ o treime din timpul anului in mers retrograd, acelasi procent il petrecem si noi dormind. Asa cum prin somn noi ne reparam, revitalizam, Mercur retrograd este un timp pentru a repara, revizui, restabili anumite lucruri, stuatii de viata din trecut si care lasate asa ne pot afecta viitorul. Eu spun ca este de bine, ca intotdeauna, universul ne poarta de grija si chiar trebuie  sa multumim Cerului pentru aceasta grija.

Si nu uitati ca “ mersul inapoi este mai difici decat mersul inainte”.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.