MERCUR IN MERS DIRECT IN FECIOARA -22 SEPTEMBRIE 2016, ORA 08:31- “UN PROMETEU DEZLEGAT DE SOARTA”

prometeu

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd (Mercur a intrat in miscare aparent retrogada pe data de 30 august 2016), Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 14:49 Fecioara, dar pana pe 7 octombrie 2016 cand ajunge pe gradul 29:05 Fecioara, inca mai suntem sub influenta puternica a lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 15-30 Fecioara pentru a treia oara. Cat a fost retrograd, Mercur a indus un fel de ceata mentala, a incurcat multe( cuvinte, idei, scrisori, bagaje, drumuri, relatii, planuri,etc.) in schimb a favorizat odihna, somnul, meditatia, analizarea trecutului cu problemele lui spinoase. Mercur retrograd in Fecioara a fost un analist perfect al trecutului, nimic nu a ramas neanalizat, neetichetat. Gata cu trecutul! ne spune dragul nostru Mercur si isi reia mersul direct de pe gradul 14:49 Fecioara in fuziune stransa cu Nodul Nord in Fecioara pe gradul 12:38, in casa XI, o casa cu vesti socante, neasteptate, acuma,” Prometeu este dezlegat de soarta “.

In casa XI, Mercur in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara este secretarul cosmic ce repara ranile sociale prin informatii pretioase, astrologie, ghizi spirituali, prieteni, ajutor neasteptat. Mitologia casei XI vorbeste despre Prometeu care a furat focul de la Zei si l-a dat omenirii. Cu ajutorul acestui dar divin, oamenii au putut sa-si imbunatateasca propria viata dar si a semenilor lui, sa stapaneasca si sa foloseasca focul, sa evolueze. Putem vedea acest moment astral ca o punte de legatura intre omul fizic si divinitate, o punte ce poate fi in echilibru doar daca recunoastem rolul divinitatii, rolul spiritualitatii in viata noastra. Este un moment bun pentru alaturarea la o noua organizatie, un nou grup, in special in cele orientate catre ajutor, cauze umanitare, spirituale. Putem fi interesati de tot ce este diferit de noi, devenim toleranti, deschisi, curiosi, sperantele si dorintele noastre se trezesc iarasi, putem realiza ceva deosebit, putem schimba ceva, adauga ceva, scapa de ceva intr-un mod neasteptat.

Dar energia lui Mercur in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara este in opozitie cu Neptun in Pesti in conjunctie cu Nodul Sud ceea ce arata ca trecutul poate oferi destule piedici prezentului dar si viitorului. Nodul Sud in Pesti in fuziune cu Neptun in Pesti ne pot tine legati de trecut printr-o mare confuzie, erori, practici frauduloase, fel de fel de inselatorii, neincredere, iluzii si mila profunda. Dar calea de crestere este Nodul Nord in Fecioara activat de Mercur in Fecioara ce cere de la noi corectitudine, discernamant, sa renuntam la comportamentul de victima, sa ne concentram asupra prezentului, sa facem planuri clare pe care sa le respectam, sa oferim serviciile noastre intr-un mod rational. Cum Nodul Sud in Pesti in fuziune cu Neptun in Pesti activeaza casa V, obisnuintele care ne tin pe loc tin de mandrie exagerata, aroganta, putere nemeritata, iubirea care iarta orice, copilul care stie sa-si manipuleze parintii, incredere prea mare in glasul iubirii pamantesti, asumarea de riscuri si tot ceea ce ofera pur si simplu bucurii si placeri. Nu ar fi nimic in neregula cu toate acestea dar acuma, cerinta lui Mercur proaspat trezit si de mana cu Nodul Nord in Fecioara( calea de crestere) este sa ne mutam de la excesele si judecatile rele din trecut catre adevarata noastra cale care ne poate indeplini sperantele si visele noastre, trebuie sa interactionam cu ceilalti in acele lucruri care sunt cele mai important pentru noi, sa fim umanitari dar in adevaratul sens al cuvantului, sa fim creativi  dar sa oferim din darurile noastre si celorlalti.Calculatorul, internetul, astrologia,sunt instrumentele casei XI, astfel incat, oportunitatile aduse de acest moment astral tin si de aceste instrumente pamantesti. Uranus este simbolul nou al lui Prometeu, rastoarna trecutul pentru a-i da posibilitatea omului sa-si continue evolutia, sa fie liber, sa aiba acces la cunoastere. La urma urmei, Mercur in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara si in casa XI  este totul despre a face lucrurile mai bine si mai functionale pentru omenire, grupuri de oameni care au aceleasi idealuri.

Simbolul Sabian pentru gradul 15 Fecioara, gradul intoarcerii in mers direct a lui Mercur  este:”O batista fina de dantela mostenita de la stramosii viteji.”

Eforturile facute in orice directie sunt acuma rasplatite. Depinde de fiecare de ce a gasit pe urmele pasilor din trecut, de cum trece prin lupta cu trecutul, cu ceea ce este strans acolo. Dar curajul de a merge mai departe, de a privi catre viitor, de a lasa trecutul in pace, este acuma recompensat.

In mare, iata influenta acestui aspect astral pentru fiecare semn zodiacal( daca va cunoasteti semnul ascendentului, ar trebui sa cititi semnul respectiv).

Berbec/Ascendentul in Berbec

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc iar perspectivele oferite va ajuta sa va ocupati de creativitatea voastra intr-un mod eficient si practic. Este o perioada excelenta pentru sortarea detaliile existentei de zi cu zi, la locul de munca, proiecte profesionale, relatia cu cei de la locul de munca, critica excesiva,sunteti ajutati sa va imbunatatiti sanatatea. Este timpul pentru a face modificarile necesare imbunatatirii vietii de zi cu zi, obiceiurile nesanatoase va pot atentiona destul de dur trebuind sa renuntati la ele, nu ignorati aceste avertismente deoarce soarta va ofera o mana de ajutor sa le depasiti. Viata voastra se poate schimba, urmeaza o perioada de sacrificii si servicii fata de altii, trebuie sa invatati ce inseamna responsabilitatea, increderea, sa fiti in slujba cuiva dintot sufletul, sa dezvoltati increderea in Univers. Este timpul pentru a dezvolta obiceiuri mai sanatoase, sa vedeti in corpul fizic un templu al sufletului de care trebuie sa aveti o mare grija.

Taur/Ascendentul in Taur

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc si va cere sa invatati ca iubirea cere respect, responsabilitate. Aveti nevoie de autodisciplina pentru a nu va risipi energiile creative. Este un aspect astral ce va ajuta sa descoperiti increderea in viata, in iubire, in copii, in copilul din voi, in subconstientul vostru, acolo este maretia voastra si daca aveti incredere, va puteti folosi de ea. A venit timpul sa va indepartati de prieteniile, grupurile de oameni care va impiedica sa va puneti in evidenta creativitatea personala si implicarea intr-o relatie romantica profunda.Trebuie sa va concentrati pe propria creativitate, sa actionati acuma si in felul vostru propriu, sa nu va mai bazati pe altiii pentru ghidare, orientare.Trebuie sa dati deoparte idealurile, fanteziile personale si sa va angajati intr-un proces de concretizare a creativitatii voastre.

Gemeni/Ascendentul in Gemeni

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc iar perspectivele voastre tin de problemele personale, de familie, afaceri imobiliare, de cei dragi. Va puteti bucura de conversatiile cu cei dragi, cu cei din familie, de fapt, puteti fi mai rationali atunci cand vine vorba de problemele personale, parinti, camin.Trebui sa invatati sa fiti responsabili de familia voastra, parinti, casa, tara, sa faceti tot ce este nevoie pentru binele lor. A venit timpul sa va dezvoltati un sentiment interior de incredere in voi, de fapt provocarea este de a obtine un sentiment reinnoit de stabilitate si securitate interioara bazat pe o mai buna intelegere a propriilor voastre motivatii ascunse.

Rac/ Ascendentul in Rac

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc iar perspectivele tin de gandirea practica, educatie, rude, vecini. Mercur va ofera o curiozitate naturala, facilitate in conversatii, succes prin tot ce tine de comunicarea cu vecinii si fratii vostri, vizitarea prietenilor si rudelor. Interesele voastre sunt variate acuma si probabil si imprastiate.  Este un moment ideal pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie chiar in mediul si chiar la oamenii din jurul vostru. A venit timpul sa invatati sa comunicati clar, sa dezvoltati relatii cat mai bune cu ceilalti, sa va folositi mintea practica, sa rezistati impulsului de a rupe anumite relatii ori de cate ori se inrautatesc lucrurile, lasand problemele nerezolvate.

Leu/Ascendentul in Leu

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc iar perspectivele tin de bani, valori in general. Veti fi mai practici si rationali în abordarea finantelor voastre. Cum mintea voastra va fi axata mai mult pe bani si posesiuni, precum si pe valorile personale, urmeaza o perioada benefica unor idei noi pentru a face bani.Trebuie sa descoperiti si sa stabiliti clar ce este important pentru voi si sa intelegeti ca nu puteti pastra ceea ce nu ati obtinut pe cale cinstita, importante sunt propriile valori si ceea ce puteti castiga  prin ele. Acceptarea valorilor spirituale ca parte inerenta a vietii voastre va poate ghida in valorificarea talentelor voastre native iar acest lucru va poate ajuta in construirea unei securitati emotionale si financiare.

Fecioara/Ascendentul in Fecioara

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc iar perspectivele tin de propria persoana, comunicare cu ceilalti, evaluarea aspectului si imaginii personale, relatiile voastre, problemele juridice, dusmanii vostri. Este un timp pentru a fi directi si pentru a comunica nevoile si interesele voastre. Puteti fi tentati sa va concentrati atentia asupra altor persoane, partener de viata( pentru satisfacerea nevoilor lor in defavoarea nevoilor voaste) dar sunteti sprijiniti sa va dezvoltati individualitatea si sa-i lasati pe ceilalti sa lucreze la karma lor. Modificarile in personalitatea voastra deschid un nou drum, o noua relatie, un nou mod de abordare a relatiilor voastre, un nou mod de a raspunde dusmanilor vostri.A venit timpul sa invatati ca pentru a castiga nu trebuie sa luptati cu raul ci sa va ridicati deasupra raului, sa fiti capabili sa va serviti de el pentru a realiza lucruri mari.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc iar perspectivele tin de primirea unor raspunsuri pentru chestiunile private si a unor probleme relationale din trecut. Acesta este un moment bun pentru cercetare, contemplare linistita, meditatie, visele pot aduce mesaje uimitoare pentru viata voastra. Puteti face modificari neasteptate in obiceiurile si rutinele voastre pentru a va imbunatati starea de sanatate.Un secret legat de o relatie intima, partener de viata, iese in lumina acuma. Sunt accentuate platile karmice dar si oportunitatea vindecarii trecutului prin spiritualitate, credinta, ajutor neconditionat, compasiune, iubire neconditionata. Puteti deveni mai retrasi, interiorizati, va puteti transforma temerile, spiritualitatea poate fi un ghid important acuma.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc iar perspectivele tin de prieteni, organizatii si grupuri, politica, sperante, altruism. Intuitia si un rationament original pot rezolva multe probleme ce pareau de nerezolvat.Trebuie sa invatati sa aveti incredere in valoarea unei prietenii, trebuie sa lasati la o parte  mandria si egocentrismul si sa deveniti parte a unui grup, scopurile in urmatoarea perioada trebuie sa fie mai mari si pentru mai multi oameni. A venit timpul sa va axati pe acele relatii care va impartasesc interesele, care va pot  ajuta sa dati viata sperantelor voastre, care va pot pune in lumina calitatile umanitare .Transformarea voastra sortita vine prin prieteni, grupuri de oameni, riscuri in indeplinirea unor sperante, crearea unor obiective pe termen lung in defavoarea unei securitati financiare prezente.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara  va trezeste brusc iar perspectivele tin de cariera, statut social, faima, familie. Aceasta energie in casa X este destul de importanta deoarece tranziteaza o casa unghiulara, o casa de destin, in consecinta, va trebui sa gasiti un echilibru intre emotiile, sensibilitatea voastra si asumarea unui drum nou care sa va puna in lumina puterea, forta, sa va creati un viitor confortabil. Poate fi inceputul unui drum nou,un drum care va pune sa munciti, sa invatati ceva nou in acord cu vocatia sufletului vostru. Mintea voastra poate fi concentrata pe o directie noua in viata voastra ce are legatura cu cariera, proiecte profesionale, o alta functie, un alt statut social.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc iar perspectivele tin de invatamant superior, credinta, strainatate, munca in strainatate, incredere in legile divine. Sunteti sprijiniti sa va dezvoltati credinta, intuitia, sa deschideti ochii catre orizontul mai larg din fata voastra, beneficiile vor veni cand veti intelege ca este necesar sa faceti tranzitia de la mintea inferioara la cea superioara, la credinta, sa invatati ca adevarul inseamna mai mult decat problemele cotidiene si decat cunostintele inmagazinate in capul vostru.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Mercur in mers direct in Fecioara in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara va trezeste brusc iar perspectivele tin de afaceri, viata intima, bani prin fel de fel de acorduri semnate, mosteniri, secrete.Urmeaza o perioada in care trebuie sa invatati sa treceti dincolo de valorile personale si de ceea ce aveti, puterea si magnetismul personal trebuie sa le folositi fara a face rau celor din jur, este o configuratie ce nu lasa loc ambiguitatii, este o lectie importanta ce ofera favoruri cand invatati ca puterea personala nu trebuie sa faca rau celor din jur, aceasta trebuie folosita cu intelepciune si in folosul celor apropiati . Este o lectie importanta despre credinta, renastere, sa nu priviti inapoi la vechile obiceiuri, poate fi o adevarata renastere in ceea ce priveste comportamentele excesive.

Pesti/Ascendentul in Pesti

Mercur in mers direct Fecioara va trezeste brusc si va indeamna sa va schimbati comportamentul, modul de abordare a partenerilor vostri, a dusmanilor vostri.Cu Mercur in fuziune cu Nodul Nord in Fecioara, trebuie sa invatati despre cooperare, sa va detasati de ideile egocentrice dupa care v-ati condus pana acuma. Modul vostru de a relationa este in centrul atentiei, experientele cele mai semnificative vor fi traite ca un schimb cu ceilalti, sunteti ajutati sa formati relatii semnificative, sa cunoasteti altfel de oameni care aduc transformari majore in voi, poate fi o stire despre partenerul vostru care va socheaza. Toate crizele, evenimentele dure traite va fac sa va schimbati comportamentul si manifestarile in legatura cu un partener , o casnicie. Este o perioada de remodelare a personalitatii voastre iar compasiunea si intelegerea celorlalti este o lectie majora.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.