HOROSCOPUL LUI SATURN IN MERS APARENT RETROGRAD IN PESTI: 17 IUNIE-4 NOIEMBRIE 2023

 

Saturn intra in miscare aparent retrograda pe 17 iunie 2023 (ora 20:27) de pe gradul 7: 13 Pesti si termina aceasta recapitulare pe gradul 0:31 Pesti in data de 4 noiembrie 2023. Desi miscarile retrograde ale planetelor nu au o reputatie prea buna, miscarea retrograda a lui Saturn poate fi adesea mai constructiva decat distructiva. Atunci cand Saturn trece in modul retrograd, este timpul sa reexaminam toate lucrurile din viata noastra. Saturn se refera, printre altele, la procesele de baza care ne tin picioarele pe pamant – prezentarea la munca, eforturile si ambitiile profesionale, achitarea facturilor, prezentarea la munca, grija fata de batrani, parinti, autoritate, cariera.  Cu Saturn in mers aparent retrograd in Pesti, suntem ajutati sa reflectam  mai profund asupra chestiunilor legate de vindecare, spiritualitate si scopul vietii noastre. Aceasta este o perioada buna pentru a explora diferite modalitati de vindecare, pentru a ierta problemele din trecut. Pe masura ce miscarea retrograda curge, suntem chemati sa reconsideram modul in care ne urmarim visele, viziunile, credinta, compasiunea, bunatatea. Nimic nu primim de la Saturn fara o munca asidua si disciplina. Iar aceasta perioada de retrogradare ne ajuta sa facem ajustarile necesare in: vise, viziuni si idealuri, fantezii personale, gestionarea timpului liber, odihna, reflectie si meditatie, sanatate, empatia si compasiunea noastra, practici spirituale, munca in folosul oamenilor si societatii. Este timpul sa punem lucrurile in ordine si sa definim ceea ce in mod normal pare a fi nedefinibil (semnul Pesti  este  locul in care ne traim viata cu cat mai putine reguli, limite, definitii clare; inchidem ochii la probleme, idealizam, irosim oportunitati …).  Acesta este un moment pentru a elimina ceea ce nu functioneaza pentru noi si pentru a renunta la cauzele pierdute, in special cele legate de viata noastra privata, spiritualitate, vise. Saturn isi propune sa elimine asteptarile excesive sau exagerate.

In timpul lui Saturn Retrograd, acolo unde simtim un blocaj, o nemultumire, acolo trebuie sa ne concentram atentia pentru a rezolva problema. Asa stie sa vorbeasca cu noi Saturn retrograd, prin fel de fel de blocaje care amplifica nemultumirea noastra. 

Saturn retrograd are masuratorile lui precise, aducand beneficii, realizari binemeritate, sau la polul opus, fel de fel de limitari, blocaje, plati karmice. Suntem sustinuti sa detectam toate problemele, sa punem un diagnostic corect unor situatii trecute dar care au defectiuni.

Simbolul Sabian al gradului 8 Pesti,  gradul inceperii miscari retrograde saturniene este:” O cercetasa, in tabara, sufla triumfator in goarna”.

Sensul spiritual al auzirii trambitelor-goarnelor este asociat cu anunturi importante, ceremonii,  cuvantul lui Dumnezeu si judecata. Sunetul goarnei poate fi, de asemenea, un semn din univers ca este timpul pentru schimbare. Aceasta poate insemna ca suntem chemati la o noua practica spirituala sau ar putea fi un semn de la Dumnezeu ca ar trebui sa facem ceva semnificativ cu viata noastra. S-ar putea sa fim nemultumiti de o anumita situatie din viata noastra si acum este timpul sa intelegem cauza si sa facem reparatiile necesare sau sa renuntam la ea.  Subconstientul nostru vorbeste mai tare acuma(sunetul goarnei) si vrea sa ne ghideze sa rezolvam problemele saturniene. Important este sa incetinim si sa fim mai atenti si cooperanti, sa intelegem ca subconstientul nostru cunoaste totul si poate rezolva problemele in acord cu legea divina. Acest profesor cosmic suna goarna si  ne provoaca sa facem lucrurile dupa carte si sa urmam litera legii.  Cu toata reputatia sa inspaimantatoare, Saturn este de fapt un domn planetar extrem de intelept si de drept, si care ne invata ca “toate isi au timpul lor”, asa cum ne spune Eclesiastul 3 :” Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui.”

Semnele mutabile, Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti vor simti cel mai mult aceasta miscare aparent retrograda a lui Saturn in Pesti.(cei nascuti in primele 10 zile ale fiecarui semnn).

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Saturn retrograd este mai pentru precis  pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va poate forta prin anumite forme de izolare sa intelegeti ca fara valori spirituale, fara o legatura puternica cu Dumnezeu, fara compasiune si iertare, va invartiti in cercul acelorasi greseli care va tin pe loc. Va puteti confrunta cu multe temeri, atat reale cat si imaginare si puteti afla acuma ca inamicii vostri se afla de fapt in voi, acolo trebuie sa faceti curatenie. Pozitiv, aceasta perioada este ideala pentru studiul subiectelor spirituale, mistice si oculte. Acesta este un timp de retragere, un timp pentru a varsa personalitatea veche, ego-ul, si pentru a va reconecta la sursa divina, la adevarurile divine. Marele profesor va impinge sa rupeti legaturile cu prietenii, credintele si versiunile anterioare ale voastre, care va limiteaza potentialul de progres. Sloganul lui Saturn retrograd “repara aici” se aplica pentru voi in tot ce tine de credinta, fantezii personale, vise, odihna, sanatate. Pe masura ce Jupiter in Taur se amesteca armonios cu Saturn in jurul datei de 19 iunie, sprijinul de care aveti nevoie este disponibil. Accentul se pune pe modul in care viata voastra spirituala va ajuta practic. Soarele se conecteaza cu Saturn pe 28 iunie, aducand un moment favorabil pentru a discuta planurile de viitor, in special in ceea ce priveste familia, achizitionarea unei case, asumarea responsabilitatii unei familii. Mercur in Rac se amesteca armonios cu Saturn pe 30 iunie si comunicarea cu ceilalti este clara si la obiect.  Puteti primi o veste importanta legata de familia voastra, un parinte, un credit imobiliar.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va cere sa reevaluati responsabilitatile si obiectivele comune cu cei cu care colaborati. Va puteti reconsidera planurile pe termen lung si va puteti intreba daca un vis pe care l-ati avut pentru viitor va mai inspira. Daca visul nu mai are aceeasi stralucire pe care a avut-o candva, poate fi dezamagitor, dar este o ocazie buna de a explora ceea ce ar putea fi un obiectiv mai interesant sau plin de satisfactii. Sloganul lui Saturn retrograd “repara aici” se aplica pentru voi in proiectele de grup, veniturile carierei, prietenii, idealuri. In jurul datei de 19 iunie, Jupiter in Taur se conecteaza armonios cu  Saturn si puteti face pasi incredibili catre obiectivele voastre si puteti profita de orice oportunitati. Acest aspect ofera o sansa unica de a va transforma visele in obiective realizabile. Asadar, folositi-l in avantajul vostru si vedeti ce minuni puteti realiza. Pentru unii, poate fi o epifanie care duce la iluminare. Soarele in Rac se conecteaza armonios cu Saturn pe 28 iunie, iar sub aceasta influenta puteti intelege ce este important si ce nu, in legatura cu obiectivele voastre viitoare, familie, rude, cariera, veniturile carierei. Mercur  in Rac se conecteaza armonios  cu Saturn pe 30 iunie, aducand vesti grozave cu privire la orice activitate pe care o faceti ca parte a unei echipe, veniturile carierei. Acesta poate fi, de asemenea, un moment puternic pentru a intra in legatura cu astrologia, cu ghizii spirituali.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Din 17 iunie, Saturn retrograd aduce in lumina problemele in cariera voastra, problemele generate de unele autoritati si care au putut bloca cariera si cresterea voastra profesionala. Cu Saturn, exista intotdeauna o nevoie de a defini limitele carierei, relatiei cu sefii si sa spuneti Nu unor constrangeri. Obstacolele nu sunt neaparat create de voi ci de ceilalti. Nu fortati lucrurile( schimbarea carierei, pensionarea, cearta cu sefii) ca ele se vor rezolva in bine pentru voi daca aveti rabdare. Se deschid posibilitati interesante legate de cariera pe masura ce Jupiter se amesteca armonios cu Saturn pe 19 iunie.  Profitati de aceste energii pentru a face acele mici miscari si schimbari care va pot ajuta sa va imbunatatiti viata. Soarele in Rac se conecteaza armonios cu Saturn pe 28 iunie, iar sub aceasta influenta puteti intelege ce este important si ce nu, in legatura cu cariera voastra, veniturile voastre financiare. Mercur in Rac se amesteca armonios cu  Saturn retrograd pe 30 iunie, si poate veni cu vesti importante legate de cariera, planuri personale, finante.De asemenea, puteti calatori pentru profesia voastra.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Din 17 iunie, Saturn retrograd va pune sa reparati si reanalizati orice concept gresit la nivelul spiritualitatii, adevar, moralitate, strainatate, legatura voastra cu Dumnezeu. Planurile de calatorie sau de educatie pot cunoaste reevaluari. Va puteti simti mai cu picioarele pe pamant pe masura ce Jupiter se conecteaza armonios cu Saturn pe 19 iunie: sprijinul de care aveti nevoie este disponibil. Accentul se pune pe modul in care viata voastra spirituala va ajuta practic. Acest aspect ofera o sansa unica de a va transforma visele in obiective realizabile. Soarele in Rac se conecteaza armonios cu Saturn pe 28 iunie, aducand un moment favorabil pentru a discuta planurile de viitor, in special in ceea ce priveste scoala, calatoriile, finantele, relatiile sau munca voastra.  Mercur in Rac se amesteca cu Saturn pe 30 iunie iar ideile voastre vor incepe sa se dezvolte mai bine acum. Este posibil sa primiti informatii importante care au un impact pozitiv asupra voastra.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va cere sa reexaminati chestiunile financiare ce tin de banii in comun cu un partener de viata, cu un asociat, cu o banca. Finantele necesita o atentie deosebita si totul va merge bine daca sunteti organizati si atenti. Afacerile, contractele, relatiile  care nu ofera protectie si securitate sufletului vor suferi remodelari sau chiar vor fi rupte. Pot aparea probleme mari cu creditele, cu orice bani imprumutati, de aceea va recomand prudenta, disciplina si un simt realist in abordarea oricaror chestiuni financiare. Blocajele in aplicarea unor planuri ce ascund anumite lucruri nu sunt intamplatoare. Jupiter in Taur  se conecteaza armonios cu Saturn pe 19 iunie si favorizeaza extinderea unei afaceri. Poate indica o restabilire a sanatatii daca ati fost recent bolnavi. Soarele in Rac se conecteaza armonios cu Saturn pe 28 iunie, iar sub aceasta influenta puteti intelege ce este important si ce nu, in legatura cu obiectivele voastre personale, munca, relatii, afaceri.Eforturile pe care le depuneti sunt de obicei rasplatitte, stiti ca succesul necesita multa munca. Tot Saturn retrograd in munca lui de “repara aici” este sustinut de Mercur in Rac in jurul datei de 30 iunie. Cu acest aspect, este posibil sa primiti informatii importante legate de o afacere, familie, finantele partenerului de viata.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va poate ajuta sa intelegeti mai binele problemele si blocajele voastre relationale. Este cel mai bun timp pentru a redefini asteptarile voastre de la un partener, asociat, concurent. Este timpul sa reinvatati ca intr-o relatie trebuie sa fiti flexibili, intelegatori si sa permiteti partenerului aceleasi lucruri pe care le vreti si pentru voi. Jupiter se conecteaza armonios cu Saturn retrograd pe 19 iunie si favorizeaza extinderea unor contracte. Intrebarile de securitate, financiare, relationale sau de alta natura, pot aduce raspunsuri acum si puteti obtine o pozitie mai buna, indiferent de calea pe care o parcurgeti. De asemenea, puteti depasi nesigurantele care v-au impiedicat sa riscati sau sa aveti incredere in abilitatile voastre. Tot Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Soarele in Rac in jurul datei de 28 iunie si acesta este un moment favorabil pentru afaceri, veniturile carierei. Este un moment bun pentru a cauta pacea si linistea in relatiile voastre. Mercur se amesteca armonios cu Saturn retrograd pe 30 iunie, si puteti primi vesti importante legate de un partener, asociat,

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va poate ajuta sa sa rezolvati problemele si blocajele de la locul de munca, proiecte profesionale, relatia cu sefii si colegii vostri. Va intalniti cu sloganul lui Saturn retrograd “repara aici”  in toate activitatile zilnice, program zilnic, munca, sanatate. Pe 19 iunie, Saturn retrograd se amesteca armonios cu Jupiter, iar aceasta aliniere este deosebit de benefica pentru munca voastra, beneficii prin munca voastra, beneficii prin partenerul de viata. Tot Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Soarele in Rac in jurul datei de 28 iunie si acesta este un moment favorabil pentru a lucra la problemele profesionale. Ajustarile facute acum va pot aduce succes. Mercur se amesteca armonios cu Saturn retrograd pe 30 iunie, incurajand comunicarea constructiva. Este posibil sa primiti informatii importante care au un impact pozitiv asupra voastra. Afacerile zilnice pot avea o importanta mai mare acum. Acest tranzit este favorabil pentru rutinele zilnice si indatoririle voastre zilnice.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va poate fi de ajutor in rezolvarea unor blocaje cu copiii vostri, cu un proiect creativ, un hobby, persoana iubita. In acelasi timp, pot aparea unele blocaje  cu planurile unei vacante. Orice relatie de iubire care produce frustrare va fi rupta sau va cere o reanalizare a ei. Este un timp destul de greu in relatiile voastre dar cu rabdare, puteti intelege ca de fapt ceea ce va deranjeaza la ceilalti trebuie acceptat si purificat la voi. Sloganul lui Saturn retrograd “repara aici” se aplica pentru voi in relatiile romantice, creativitatea voastra, relatia cu copii, mandria voastra. Cand Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Jupiter pe 19 iunie, puteti sa aduceti imbunatatiri la funda?ia oricarei cladiri, relatii sau proiecte care necesita atentia voastra, deoarece puteti repara cu usurinta orice este crapat. De asemenea, poate indica usurarea poverilor si eliberarea de anumite responsabilitati. Soarele in Rac se conecteaza armonios cu Saturn retrograd pe 28 iunie si veti fi mai responsabili, realisti si constienti de abilitatile voastre. De asemenea, puteti intra in contact cu persoane influente care va pot afecta viata intr-un mod excelent. Cand Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Mercur in Rac in jurul datei de 30 iunie, este posibil sa primiti informatii, stiri, telefoane importante legate de un proiect creativ, o calatorie, strainatate, o problema juridica, datorii, impozite.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va poate ajuta sa intelegeti blocajele din familia voastra, cu parintii vostri, radacinile voastre, mosteniri de familie. Saturn va sustine in reorganizarea vietii emotionale, familiale. Nu trebuie sa continuati sa fiti victimile emotiilor voaste ci trebuie sa va serviti de ele. Sloganul lui Saturn retrograd “repara aici” se aplica pentru voi in familie, responsabilitati de familie, camin. Cand Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Jupiter pe 19 iunie, puteti sa va asumati obligatiile si restrictiile vietii voastre cu calm, maturitate si intelepciune, deoarece intelegeti sensul pe care acestea il au pentru a va ajuta sa cresteti si sa va extindeti constiinta. Sunteti mai realisti si puteti profita de oportunitatile  oferite pentru a va imbunatati viata de familie, viata profesionala si a pune capat restrictiilor pe care vi le-a impus viata. Soarele in Rac se conecteaza armonios cu Saturn retrograd pe 28 iunie si poate aduce contractul de munca mult visat, poate fi o ameliorare in problemele de familie, puteti primi niste bani, o mostenire, un cadou neateptat. Cand Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Mercur in Rac in jurul datei de 30 iunie, este posibil sa primiti informatii importante care au un impact pozitiv asupra voastra. Acestea pot fi legate de familie, parinti, finante, afaceri.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va poate ajuta sa intelegeti si sa rezolvati blocajele cauzate de comunicarea voastra. Aceste blocaje pot fi legate de rudele voastre, de studiile voastre, de comunitatea in care traiti, vecinii vostru. Modul in care va exprimati – de la vorbire la scris si la ascultare – va suferi, de asemenea, o etapa importanta de maturizare. Cand Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Jupiter pe 19 iunie, este un  moment bun pentru a va realinia proiectele si pentru a va indrepta prioritatile vietii. Acesta este un moment fabulos pentru a lucra la, dezvolta si consolida proiectele, ideile, afacerile si planurile voastre. Soarele se conecteaza armonios cu Saturn pe 28 iunie si puteti face fata cu usurinta tuturor responsabilitatilor. Va puteti investi eforturile in ceea ce conteaza mai mult pe voi. Acest aspect va ofera mai multa rabdare si prudenta, mai ales cand vine vorba de afaceri, relatii, comunicare. Cand Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Mercur in Rac in jurul datei de 30 iunie, este posibil sa aveti o discutie importanta cu partenerul vostru despre probleme serioase sau de lunga durata. Este un moment bun pentru contracte, conventii, deoarece termenii sunt clari.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va poate forta sa intelegeti ca pe langa eforturile pe care le faceti pentru bani, aveti nevoie si de valori spirituale iar blocajele financiare nu sunt deloc intamplatoare. Este un timp favorabil regandirii modului de folosire a resurselor financiare, a talentelor voastre si care pot contribui la amplificarea increderii in voi. Cand Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Jupiter pe 19 iunie, puteti primi suportul material si financiar de care aveti nevoie sau pot fi niste discutii productive despre securitatea voastra financiara. Soarele se conecteaza armonios cu Saturn retrograd pe 28 iunie si echilibru de putere este mai usor de realizat in parteneriate de afaceri sau casatorie. Propunerile de afaceri pot veni de la cei mai in varsta si mai intelept. Este un moment bun pentru a cauta indrumare sau ajutor profesional. In jurul datei de 30 iunie, Saturn retrograd este sprijinit de Mercur si va permite sa  abordati cu succes problemele financiare dificile sau minutioase. Va puteti ocupa de chestiuni serioase intr-un mod practice. Aceasta este o energie excelenta pentru a va pune in ordine finantele.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Din 17 iunie, Saturn retrograd in Pesti va poate forta sa reevaluati planurile, obiectivele, responsabilitatile si limitele voastre. Saturn este in semnul vostru si de partea voastra. Saturn este un mare constructor dat si un mare pedepsitor, iar rezidenta sa in Pesti va ofera ocazia de a dezbraca superficialul si de a va folosi de sinele vostru autentic. Sloganul lui Saturn retrograd “repara aici” are legatura cu voi, cu modul vostru de manifestare, cu obiectivele voastre personale. Cand Saturn retrograd se conecteaza armonios cu Jupiter pe 19 iunie, poate aduce sprijinul de care aveti nevoie pentru a face lucrurile sa se miste din nou. Este posibil ca lucrurile sa nu se intample peste noapte, dar daca ramaneti pozitivi si depuneti efort, ar trebui sa incepeti sa vedeti niste rezultate pozitive. O ruda, cineva din comunitatea in care locuiti, va pot ajuta sa rezolvati o problema importanta pentru voi. Daca v-ati simtit blocati intr-o ruta, acesta ar putea fi doar impulsul sa fiti mai increzatori in voi, in planul divin al vietii voastre. In jurul datei de 30 iunie, Saturn retrograd este sprijinit de Mercur si acesta este un moment bun pentru a va exprima intentiile si pentru a pune in miscare planurile.

 

Adriana Tudosa

 

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.