HOROSCOPUL ECLIPSEI DE LUNA DIN 16 SEPTEMBRIE 2016

pesti-astrologie

Eclipsa de Luna din 16 septembrie 2016 are loc cu Luna in Pesti pe gradul 24: 20 in opozitie cu Soarele in Fecioara gradul 24:20  iar Luna se afla in apropierea Nodului Sud Lunar in Pesti gradul 12:45.
Toate eclipsele de luna sunt “ Luni Pline”  ce ne obliga sa gasim un echilibru intre energiile implicate. Aceasta eclipsa de luna cere sa facem un echilibru intre nevoia noastra de logica, discernamant, efort, datorie, servicii catre ceilalti, critica excesiva, sanatate fizica (Fecioara) si compasiune, iubire neconditionata, acceptare, spiritualitate, legaturi spirituale si psihologice profunde, intuitie, imaginatie, sanatate spirituala.

Eclipsa de Luna in Pesti este apogeul “ semintelor plantate “ de Eclipsa de Soare in Pesti din 9 martie 2016, este un moment al culesului dar cu siguranta tonul sortit isi va spune cuvantul, nu exista nici o putere de a controla ceea ce culegem acuma, primim ceea ce meritam sau suntem fortati sa facem ceea ce trebuie pentru destinul nostru.

Cei nascuti in jurul datei de 16 septembrie, decembrie, martie, iunie ( plus, minus 3 zile)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternc decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradelor 25 Pesti, Fecioara, Sagetator, Gemeni.

Simbolul sabian al gradului 25 Pesti, gradul energizat de Eclipsa de Luna este :Dupa reforme drastice, un cler purificat oficiaza in chip nou”.

Este fabulos acest simbol si in acord cu titlul dat acestui spectacol astral “Un filtru astral de vindecare “ ce arata ca aceasta Eclipsa pe acest grad actioneaza pentru noi exact ca si un filtru de impuritati fiind sinonim cu vindecarea si eliberarea de conditiile vechi de viata. Este un simbol al credintei reinnoite, viata regenerata, corp revigorat, depasirea pierderilor, dizolvarea temerilor si nelinistilor, eliberatea de un trecut dureros. Credinta face minuni, este un angajament al sufletului care prin credinta, poate depasi greutatile vietii.Ne putem elibera de trecut, de conditionarile trecutului prin iertare, iubire, credinta. Este un simbol de curatare spirituala si de transformare a sufletului.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Eclipsa de  Luna este mai pentru precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza casa XII, o casa a sanatatii mentale, vicii, credulitate, secrete, conditionari karmice, intuitie, mistere spirituale, organizatii de caritate, spitale, inchisori, corpora?ii, agentii guvernamentale, birocratii. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment este o oportunitate excelenta pentru a renunta la anumite obiceiuri proaste ( fumat, bautura, etc.), dependente relationale, poate fi o perioada in care veti simti mai mult nevoia de a fi singuri, de a va odihni mai mult, de a dormi mai mult, deasemenea puteti primi in vis anumite raspunsuri si rezolvari la unele probleme grele ale vietii voastre. Este un moment bun pentru a da deoparte oamenii care va fac rau sau pur si simplu sa nu mai permiteti celorlalti sa va faca sa va simtiti rau. Aceasta Eclipsa poate functiona pentru voi ca un moment de renastere in tot ce tine de o slujba intr-o corporatie, o organizatie de caritate. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma, aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra “ vietii voastre secrete , a karmei voastre, a trecutului vostru , a locului de munca, sanatate, colegi, proiecte la locul de munca “. Poate fi sfarsitul unei relatii, cineva de la locul de munca va poate face rau sau puteti descoperi ca intentiile unui coleg nu sunt prea onorabile. Aveti de partea voastra in aceasta perioada ghizi , ingeri pazitori, mentori utili care va pot ajuta sa treceti prin ceata care va invaluie. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati  sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de blocajul vostru datorat trecutului ( indiferent ce ati facut in trecut, poate fi o relatie, un loc de munca, un partener, un parinte, etc.) cu care nu puteti face pace. Credinta, rugaciunea fac minuni pentru voi in aceasta perioada.

 TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza casa XI, o casa ce vorbeste despre prieteni, echipe, cluburi, asociatii profesionale, activitati de grup, astrologie, energie nucleara, internet. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment este o oportunitate excelenta pentru a renunta la un prieten, un grup, un vis, o femeie, care nu mai servesc intereselor voastre viitoare. Este un timp in care aceasta luna plina poate lucra ca un spot luminos asupra prieteniilor nesincere, asupra scopurilor egoiste din anumite asocieri. Este o perioada buna in care puteti obtine anumite daruri de la prieteni, puteti obtine o avansare datorita unui prieten, totul se invarte in jurul contactelor sociale.  Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016  cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma, aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra “ prietenilor vostri, sperante, protectori, copii, creativitate personala, mandrie exagerata, iubire  “. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati de obicei sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de prieteni, sperante, protectori,copii, iubire, credite, bani obtinuti prin fel de fel de acorduri de la ceilalti, strainatate, familie, relatia cu femeile din viata voastra.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza casa X, o casa ce vorbeste despre cariera, viata publica, obiective si aspiratii profesionale, statut social. Cum Eclipsa de Luna este o  Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment este o oportunitate excelenta pentru a incheia cu succes un proiect la locul de munca, pentru a primi  un post de conducere sau pentru schimbarea carierei voastre. Accentul acestui moment astral este pe stabilirea ordinii si controlului in viata voastra profesionala, puteti fi in lumina reflectoarelor acuma, puteti fi recunoscuti si apreciati pentru ceea ce faceti sau puteti fi detronati. Acuma puteti culege roadele pentru ceea ce ati facut sau nu ati facut in cariera voatra , sunteti vazuti atat de astre cat si de sefi. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma, aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra carierei, ceva din trecut legat de actiunile voastre in cariera, familie, imagine personala, casa, afacri imobiliare, poate gasi o rezolvare pe termen lung sau se poate sfarsi. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de cariera, familie, casnicie, partener de viata, hotarari judecatoresti.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza casa IX, o casa a calatoriilor, strainatate turism, alte culturi, politica, lege, religie, moralitate, mass-media, universitate. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment este o oportunitate excelenta pentru a incheia cu succes un proiect care implica fel de fel de publicatii, mass-media, calatorii, o problema juridica. Puteti incepe  o facultate, va puteti muta intr-un alt oras sau intr-o alta tara, puteti rezolva cu success un litigiu. Este posibil sa va schimbati chiar si domiciliul, uneori chiar in strainatate, urmeaza o perioada in care veti fi intr-o calatorie continua, puteti intalni fel de fel de blocaje in afirma credintelor voastre, pot fi reactivate unele probleme juridice, procese . Mare atentie la calatorii, la problemele cu autoritatile, cu legea. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma, aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra mintii voastre mari, cunoastere, respectarea legilor, strainatate, relatia voastra cu strainatea, calatorii mari.Ceva  din trecut legat de studii, strainatate, deplasari pe distante mari, procese, poate gasi o rezolvare pe termen lung sau se poate sfarsi intr-un mod imprevizibil.  Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de studii, strainatate, credinta, relatia cu strainii, credinta in Dumnezeu,loc de munca, sanatate, colegi.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza casa VIII, o casa a bunurilor comune, intimitate, fidelitate, investitii, banii unei afaceri, comisioane, mosteniri, imprumuturi, putere, manipularea celorlalti in interes personal. Cum Eclipsa de Luna este o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment este o oportunitate excelenta pentru a incheia orice relatie romantica sau financiara care nu functioneaza bine. Puteti deveni mai constienti de aspectele ascunse ale vietii voastre, puteti observa mai usor unde va sabotati singuri, problemele care implica bani, putere sunt in lumina acuma. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra puterii voastre, asupra asociatilor si partenerilor vostri, asupra vietii intime. Banii care vin prin fel de fel de acorduri semnate, banii care vin prin partenerul de viata sunt in lumina acuma. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de un partener de afaceri, banii obtinuti prin diverse acorduri semnate, iubire, copii, maretie nefondata. Aceasta Eclipsa poate fi un punct de cotitura, o veste mare sau o schimbare dramatica pentru  banii care vin de la ceilalti, pentru puterea voastra , se poate sa vi se ia tronul sau pur si simplu renuntati voi la o functie care va depaseste.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza axa I-VII, o axa a relatiilor si poate indica probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta care pot duce la probleme cu cei din jur. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment astral implica un partener, o uniune, un rival, un avocat, o decizie judecatoreasca. Puteti incheia o relatie disfunctionala sau in cele din urma puteti face un pas catre o casatorie, catre un angajament de lunga durata. De asemenea, este posibil sa puneti punct unei rivalitati, sa decideti ca nu trebuie sa va luptati cu raul ci sa va ridicati deasupra raului indus de un dusman. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma, aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra casniciei voastre, partener de viata, asociat, dusman. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de un partener, asociat, o disputa , o uniune politica, familie, tara, putere interioara, casa, parinti.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza casa VI si  poate indica o anumita instabilitate si sensibilitate la locul de munca, diverse probleme de sanatate, o vulnerabilitate la locul de munca care va induce un caracter destul de retinut in raport cu colegii de munca. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment astral energizeaza tot ceea ce tine de loc de munca, program de munca, felul in care va indepliniti sarcinile de munca, comunicare distructiva, barfa care face rau sanatatii, relatia cu rudele, strainatate, comunicare , calatorii, comert, transport. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma, aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra relatiilor voastre de la locul de munca, program de munca, colegi, sefi, sanatate, rude, comunicarea cu rudele , cu cei din strainate, furie. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de munca voastra, rutina zilnica, sanatate, rude, comunicare, adevar si minciuna.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza casa V si scoate in lumina adevarul legat de tot ceea ce are legatura cu creativitatea personala, iubire, copii, distractii, hobby-uri. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment astral va umple sacul cu realizari sau pierderi rezultate din  modul vostru de a va exprima iubirea, de a relationa cu copii, egoism, maretie nefondata, poleiala exterioara uitand de suflet, distractii, fel de fel de speculatii.Pozitiv, aceasta Eclipsa poate aduce o noua iubire, poate un copil, poate descoperirea unui talent creativ. Dragostea este pusa in lumina in aceasta perioada, va puteti indragosti , puteti petrece mai mult timp cu copii, puteti beneficia de pe urma unui proiect important inceput in trecut pe care il finalizati acuma. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra unei relatii de iubire, iubit, copii, creativitatea voastra, prieteni, sperante, cat de om sunteti. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de iubire, iubit, iubita, copii, prieteni, un grup de care apartineti, umanism, bani, posesiuni, valoare personala, lacomie.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza axa X-IV si poate face ravagii in problemele legate de cariera, prezenta publica, reputatie dar si atentia pentru viata privata, familie, parinti, neam, radacinile voastre. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment astral va umple sacul cu realizari sau pierderi rezultate din  modul vostru de a relationa cu cei din familie, parinti, cariera, comunitatea in care traiti. Aceasta eclipsa poate arata o anumita dezordine in viata de familie, schimbari probabile in viata de familie, certuri cu parintii, este o energie provocatoare ce va cere sa va imbunatatiti viata de familie, o mai mare responsabilitate si implicare in viata domestica, sa faceti ordine in relatiile voastre cu familia si membrii acesteia.  Incercari in familie, in afacerile imobiliare, sa nu uitam ca aceasta casa IV are legatura cu sfarsitul unei situatii. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra familiei voastre, caminului vostru, parinti, cariera, afaceri imobiliare, tara, strainatate. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de familie, cariera, loc de munca, mama,  viata sociala, modul vostru de a actiona, furie, agresivitate, egoism.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza axa IX-III, o axa a gandirii si poate indica anumite probleme in tot ce tine de comunicare, confuzie in gandire, in idei, in idealuri, in domeniul religios. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment astral va umple sacul cu realizari sau pierderi rezultate din  modul vostru de a relationa cu rudele, cu cei din preajma voastra, studii superioare, strainatate, munca in strainatate, aroganta in comunicare, in expunerea ideilor personale. Pot aparea probleme cu rudele, este posibil ca oamenii mai tineri din familie sa joace un rol mai activ in viata voastra, atentie la tot ce tine de transport, la excursii, cum conduceti masina. Este posibil sa primiti o stire importanta de la un frate, de la un vecin. Este un moment bun pentru a pune capat relatiilor disfunctionale cu vecinii, rudele sau membrii comunitatii in care traiti. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Aceste evenimente pot fi legate de proiecte importante, cursuri, frati, rude, calatorii scurte, strainatate, negocieri, semnarea unor angajamente, contracte. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de studii, frati, rude, strainatate, munca in strainatate,trecut, lucruri secrete.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza axa VIII-II, o axa a posesiunilor si  poate arata anumite probleme legate de atasamentele prea pronuntale fata de bani, bunuri, posesivitate pronuntata fata de persoana iubita. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment astral va umple sacul cu realizari sau pierderi rezultate din tot ceea ce faceti pentru a obtine bani si pentru a va valorifica anumite talente. Poate fi un timp al deciziilor financiare importante, puteti obtine o marire de salariu, puteti incerca sa va gasiti un loc de munca mai bine platit, apar noi oportunitati de castig personal sau cheltuieli nechibzuite, cheltuieli suplimentare, fluctuatii in zona finantelor si a resurselor materiale in general. Aceasta Eclipsa de Luna aduce anumite lectii de invatat in privinta banilor, posesiunilor , valorilor personale. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma, aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra valorilor voastre native. Eclipsele stiu atat de bine sa rearanjeze viata voastra,valorile voastre, indiferent daca va place sau nu. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati  sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de valorificarea talentelor voastre native, de locul de munca, de ceea ce faceti pentru a obtine bani, valoare personala, avere personala, lacomie,afaceri, prieteni, intimitate, fidelitate, bunuri comune, investitii, imprumuturi.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza axa VII-I, o axa a relatiilor si poate indica probleme in relatii, parteneriate, cu influente deosebite asupra personalitatii, increderii in propria persoana. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina ce vorbeste despre finaluri hotarate de soarta, acest moment astral va umple sacul cu realizari sau pierderi rezultate din comportamentul si atitudinea voastra fata de ceilalti, partener de viata, asociat, coleg, parinti. Aceasta Eclipsa va face destul de vulnerabili, schimbari frecvente de dispozitie, evenimentele din jur va pot afecta atitudinea mai mult decat de obicei deoarece exista tendinta de a personaliza exagerat tot ce se petrece in jur rezultand astfel confruntari cu ceilalti. Atentie la sanatate si la nervii vostri. Aceasta Eclipsa de Luna poate fi punctul culminant al unor evenimente care au inceput in martie 2016 cand a fost Eclipsa de Soare in Pesti. Ganditi-va la ce ati inceput atunci, acuma, aceasta eclipsa actioneaza ca un reflector imens asupra voastra, asupra deciziilor voastre din trecut, asupra imaginii si identitatii voastre, casnicie, partener de viata, dusmani. Eclipsele de Luna au tendinta de a aduce sfarsituri incununate cu succes sau pot fi dureroase. Eclipsele marcheaza momente memorabile in viata voastra si aduc de obicei adevarul in situatiile de viata in care refuzati sa luati hotarari iar pentru voi, aceste situatii sunt legate de propriile sentimente si dorinte, de ceea ce doriti pentru voi, valorificarea imaginii voastre, cariera, strainatate, reputatie.Toate eclipsele pun accentul pe un adevar ascuns intr-o situatie de viata, le pun in lumina fara voia voastra si de multe ori socul este teribil. Aceasta Eclipsa poate sa va schimbe stilul de viata, sa imbratisati schimbarile necesare evolutiei voastre prin luarea unor decizii legate de rolul vostru intr-o afacere, intr-o relatie de lunga durata. Vor ramane in picioare doar acele parteneriate benefice vietii voastre. Eclipsele pot fi vazute adesea ca adevarati ghizi astrali ce ajuta sa descoperiti ceea ce pana acuma nu ati vazut in relatiile voastre.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.