MERCUR IN MERS DIRECT IN BERBEC-3 MAI 2017, ORA 19:33, ORA ROMANIEI- “O PROMISIUNE DUBLA”

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd ( Mercur a intrat in miscare aparent retrogada pe data de 10 aprilie 2017), Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 24: 16 Berbec. Pana pe 21 mai cand ajunge pe gradul 4:51 Taur ( gradul de pe care a inceput miscarea aparent retrograda), inca ne mai intrebam “ asta sau  aia”, nehotararea ne tine de mana, deoarece Mercur strabate gradele zodiacale 24 Berbec- 5 Taur, pentru a treia oara. Cat a fost retrograd, Mercur a indus un fel de ceata mentala, a incurcat multe( cuvinte, idei, scrisori, bagaje, etc.) in schimb a favorizat odihna, somnul, meditatia, analizarea trecutului cu problemele lui spinoase. Mercur retrograd in Taur a pus un accent deosebit pe revizuirea securitatii noastre financiare, banii din portofel, valoarea noastra generala si cum reusim sa ne “vindem” valoarea,  valoarea spirituala si ce creeaza ea in lumea materiala, cum intelegem acest echilibru material –spiritual. Mercur retrograd in Berbec a pus un accent deosebit pe “pasii sariti, detaliile neobservate  “, pe tot ceea ce este exagerat. Aceasta perioada de retrogradare a lui Mercur a deschis morminte de informatii ( tot ceea ce parea ascuns pe veci, tot ceea ce parea mort si bine inchis).

Vreau sa ma trezesc spune Mercur si isi reia mersul direct in semnul Berbec pe gradul 24:16 dar intr-o atmosfera astrala excentrica, Uranus in Berbec sta chiar langa el iar ziua de 3 mai poate fi o zi a vestilor socante, o noua lumina este varsata pe niste subiecte vechi. Acest aspect astrologic favorizeaza intuitia, gandirea rapida dar si imprastierea, dezordinea. Fara rabdare, chiar si o minte geniala poate gresi. Uranus este octava mai mare a lui Mercur, astfel incat, acest aspect ofera flash-uri de intelegeri intuitive, telepatie, clarvedere. Cu acest aspect, avem sansa sa atingem Mintea Universala, sa obtinem informatii noi pentru orientarea viitoare, sa gasim solutii creative la fel de fel de probleme. Acuma ideile, raspunsurile, cuvintele( Mercur) sunt inedite, revolutionare, socante( Uranus). Intr-un aspect de conjunctie, energiile celor doua planete sunt amestecate, ele se pot uni si pot crea ceva nou sau pot sa se lupte pentru suprematie. Mercur in fuziune cu Uranus aduce oportunitati mentale bruste, ganduri ingenioase, schimbari intelectuale interesante, abilitatea de a intelege scrieri complexe, idei progresiste, oportunitati si noi modalitati de a face bani.

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Berbec energizeaza casa VI, o casa ce  vorbeste de multe ori despre crize ce necesita reorientare si ajustare. Mercur in fuziune cu Uranus in Berbec pun un accent deosebit pe munca in echipa, asocieri in munca, colegi, relatia cu sefii, proiecte profesionale, bani obtinuti prin fel de fel de contracte semnate, secretele si manipularile unui sef, fel de fel de relatii intime secrete, banii pertenerului de viata, afaceri, familie. Acuma, cuvintele pot fi adevarate fulgere, acuma adevarul trezeste, concluziile pot fi pripite datorita ritmului alert al mintii. Cel mai bine ar fi sa incetinim ritmul iar daca o problema a fost blocata, urmeaza o perioada de descoperiri uluitoare. In domeniul muncii, relatia cu colegii, cu sefii, pot aparea extravagante de comportament, certuri urmate de resentimente, situatii incurcate care franeaza mersul normal al lucrurilor. Mare atentie la tot ceea ce tine de calatorii, transport, masina, accidentele pot fi socante. Respirati adanc, incetiniti ritmul in aceasta perioada ca o masura de siguranta. Cu cat suntem mai flexibili, mai adaptabili, cu atat mai bine. Evitati deciziile majore, angajamentele si concluziile radicale in aceasta perioada. Acest aspect de conjunctie Mercur –Uranus este sinonim cu deschiderea celui de-a treilea ochi, citim in direct din cartea universala.

Simbolul Sabian pentru gradul 25 Berbec, gradul intoarcerii in mers direct a lui Mercur:

“ O promisiune dubla isi reveleaza intelesurile interioare si exterioare”.

Este un simbol in acord deplin cu ceea ce am scris: Mercur direct de mana cu Uranus favorizeaza atat gandirea rapida cat si intuitia( glasul lui Dumnezeu), deci doua surse care trebuiesc echilibrate. Mercur in mers direct pe acest grad este ca o ecuatie matematica de gradul doi ( ax² + bx + c = 0) in care discriminantul (= b² – 4ac) este cheia care ofera doua solutii reale sau solutii care nu sunt reale. Deci Mercur inca se joaca cu noi, raspunsurile rationale, emotionale, intuitive se bat cap in cap generand nestatornicie, nesinceritate, agende ascunse, ceva care iti ia ochii dar in interior este cu totul altceva. Este aproape imposibil de a vedea solutia unei probleme.

Simbolul Sabian pentru gradul 26 Berbec, gradul lui Uranus in Berbec:” Un om sta sa explodeze sub bogatia a ceea ce are de oferit”.

Acuma ne putem confrunta cu intelegeri total nefamiliare, intuitii iesite din comun dar chiar si la acest nivel, avem nevoie de rabdare, de calm. Acest simbol poate aduce un sentiment de greutate in a face niste alegeri sau poate asteptarile sunt prea mari. Tot ce-i prea mult strica, calea de mijloc, echilibrul, este cea mai buna cale. Este un simbol de Avertisment, nu forta lucrurile, nu te lauda cu ceea ce nu poti face, nu cere mai mult decat poti duce. Cand elevul este pregatit, profesorul soseste, este o mare lege spirituala care stie cel mai bine sa intervina in viata noastra.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. Cred ca ideea e ca adevarul nu-l vom putea afla singuri, ci ajutat, revelat prin Uranus, care ne va oferi informatie cu varf si indesat. Dar, limpezirea care va aduce cer senin, nu va fi neaparat cea dorita. Va fi insa o limpezire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.